آیا امیدی به احیای صنعت لوله های قطور فولادی هست؟

کدام دست نمی گذارد صنایع داخلی خودکفا شود؟+سند

این ماجرا منجر به این شد که این مسأله و چالش اصلی بین لوله سازان قطور داخلی و پیمانکاران خطوط انتقال گاز، از طریق فرستادن نامه ای از سوی مقامات مجلس شورای اسلامی به وزیر اسبق نفت درباره درخواست اعضای کمسیون انرژی نسبت به «تحقیق و تفحص از وزارت نفت و برخی از شرکت های تابعه و خرید لوله های انتقال گاز» مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد...
کد خبر: ۱۶۸۹۳۶
|
۱۶ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۷:۰۳ 06 June 2011
|
15296 بازدید
|
پس از چند ماهی که از درج مقالات و نوشته های دلسوزان صنعت ساخت لوله های قطور فولادی درباره نادیده گرفتن قانون استفاده حداکثری از توان داخلی و واردات هزاران کیلومتر لوله های فولادی گاز ترش از کشورهایی چون چین، آلمان و هند در جراید و خبرگزاری ها گذشت، این ماجرا منجر به این شد که این مسأله و چالش اصلی بین لوله سازان قطور داخلی و پیمانکاران خطوط انتقال گاز، از طریق فرستادن نامه ای از سوی مقامات مجلس شورای اسلامی به وزیر اسبق نفت درباره درخواست اعضای کمسیون انرژی نسبت به «تحقیق و تفحص از وزارت نفت و برخی از شرکت های تابعه و خرید لوله های انتقال گاز» مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.

به گزارش «تابناک»، این در حالی است که صنعت لوله سازی در کشور که بسیار نقش محوری در گسترش صنعت نفت و گاز و پتروشیمی دارد، با سرمایه گذاری چندین هزار میلیارد تومانی و به دست آوردن تکنولوژی برتر در دنیا، توان تولید انواع لوله های قطور را همراه با ایجاد اشتغال و ارزش افزوده برای پروژه های پارس جنوبی و خطوط انتقال مورد نیاز کشور طراحی و ایجاد کرده و اکنون می تواند چه از جهت کیفی و چه از لحاظ قیمتی با نمونه های محصولات خارجی خود رقابت کرده و نیازهای پروژه های توسعه ای صنعت نفت و گاز کشور را به خوبی برآورده سازد.

اکنون این پیگیری از سوی مسئولین پارلمانی کشور، بارقه امیدی در دل دست اندرکاران این صنعت است تا یک بار برای همیشه، این مشکل و چالش کنونی ـ که حتی منجر به تعطیلی چند ماهه شرکت های بزرگ این حوزه شده است ـ از طریق مسئولین ذی ربط پیگیری شده و شاهد ورود دوباره هزاران کیلومتر لوله در حال ترخیص در بندر امام خمینی نباشیم و همچون سال های گذشته، تولیدکنندگان در زمینه ساخت انواع لوله های قطور ترش و شیرین مورد نیاز پروژه های نفت و گاز، کشور را به مرز خودکفایی برسانند و کسب و کار آنها به علت عدم سفارش و نبود نقدینگی و پرداخت نکردن حقوق سه ماهه کارکنان، در رکود و سکون سنگین ناخواسته قرار نگیرد و همچنین سفارش های ساخت از سوی پیمانکاران و مجریان پروژه های گاز به سوی تولیدکنندگان که با ساخت هزاران کیلومتر لوله نفت و گاز و آب جهت پروژه های قبلی توانایی خود را به اثبات رسانیده اند، سرازیر گردد.

حال با توجه به آنچه گفته شد و با توجه به سه سند زیر، باید منتظر ماند و دید با توجه به گردش کاری که انجام شده، چه دست هایی در کار است که احیانا قدرت و نفوذی بیش از این داشته و حتی دستور رییس جمهور را نادیده گرفته و صنایع کشور را به خاک سیاه نشانده و انبوهی از مردم را به صف بیکاران افزوده است.




اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۷۷
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۶
در تایید این گزارش باید به اطلاع برسانم که کارخانه لوله سازی ماهشهر بعنوان بزرگترین تولید کننده لوله های قظر بزرگ فولادی انتقال گاز در ایران که با سرمایه گذاری سنگین و انتقال تکنولوژی از آلمان چند سال قبل راه اندازی گردید بدلیل سوء مدیریت و عدم عقد قرارداد جدید فروش لوله های تولیدی خود ماههاست حقوق کارکنان خود را پرداخت نکرده و کارخانه را تا مرز ورشکستگی کامل برده است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۶
آلمان کجا بود؟بنده در وزارت نفت هستم.بیش از 90% از چین وارد می شود و باقی از هند،دوبی،اوکراین و...
حسن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۶
در مخابرات هم به بهانه خصوصي سازي مشابه همين كارها صورت مي گيرد مركز تحقيقات مخابرات را نيمه جان كرده اند - دانشكده مخابرات به حالت نيمه تعطيل درآمده است - مركز آموزش مخابرات كه روزگاري براي كل كشور دوره برگزار مي نمود شبيه خانه سالمندان شده است و....
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۶
با سلام
من یک کارمند بانک هستم که چند وقت پیش برای بازدید از کارخانه لو له گستر اسفراین عازم این شهر شدم و در بازدید از این کارخانه و صحبت با یکی از مهندسین این شرکت ایشان نیز مطرح کردند که با اینکه لوله های تولیدی شرکت ما با کیفیت بالا و مورد تائید شرکت نفت نیز هست ولی متاسفانه شرکت نفت سفارشات خریدش را از کشورهای خارجی انجام میدهد و متاسفانه آنها هم به بهانه تحریم تا چند برابر قیمت واقعی از ایران پول می گیرند البته ایشان می گفتند که قرار شده از این به بعد با شرکتهای ایرانی قرارداد ببندند نمی دانم این کار انجام شده است یا نه چرا که محوطه این کارخانه پر بود از لوله های تولیدی و آماده بارگیری لطفا در صورت امکان پیگیری نمائید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۶
مدیران بی کفایت فقط همین
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۶
خائنین به مردم - ملت - نظام - اسلام و شهدا و جانبازان و ازدگان و رزمندگان که به امید استقلال و خود کفایی از همه چیز شان گذشته ولی غافل از اینکه همه چیز به کام کمو نیستها گردید . کمونستی که خدا را قبول ندارند ولی ما انان را قبول داریم . مثل حکایت شیطان و انسان . شیطان گفت من انسان را سجده نکردم . اما انسان خدا را سجده نکرد . ایا تضمینی برای زنده بودن فردا را دارید . خدایا عطش پست ومقام و ثروت و سرمایه درونی ما را خاموش و محو و نابود نما . امین یا رب العالمین .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۷
فقط خيانت!
ناشناس
|
United States
|
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۶
مقصر خود لوله سازان داخلی هستند
فقط ده ریال پورسانت بیشتر از خارجیها بدهند الباقیش با وزارت نفت در ضمن قیمت خود لوله هم مهم نیست میتوانند هرچقدر که خواستند قیمت گذاری کنند چیزی که مهمه خود پورسانته
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۷
قرار نشد واقعيت را بگيد ها!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۷
فکر می کنم یک مسئله رو فراموش کردین اونم سود رسانی به کشور دوست وبرادر چین!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۶
عجب ، عجب ، عجب ...
ناشناس
|
United Kingdom
|
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۶
واقعآ جاي بسي تآسف است كه اين همه امكاناتي كه درزمينه صنعت نفت وگازدركشورعزيزمان ايران وجوددارد،بازهم نوكركشورهاي ديگرباشيم وارزمان رابه آنها بدهيم ، چرا ازتوليدات داخلي حمايت نمي كنيم.
دست دردست هم دهيم به مهر
ميهن خويشتن كنيم آباد.
مثل آنهائي كه برنج شمال وطن خودمان
هزاران خروار مي خرند وبه كشورهاي بيگانه ميدهند وبرنج نامرغوب وبي ارزش
آنان را مثل گوشت اجبارآ به خورد مردم بيچاره وباهزاران منت مي رسانند.
بابا ماهم انسانيم مگه چشم آبي ها ازكرات ديگه آمده اند؟؟؟؟؟؟
به اجبار
ناشناس
|
United States
|
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۶
همانقدر که لوله سازان برای رشد تولید و ایجاد اشتغال و رشد اقتصاد مملکت مهم هستند، پیمانکاران هم مهم اند.

من به عنوان مدیر تدارکات یک پیمانکار داخلی (که اتفاقاً به دلیل قیمت مناسب تر تمام لوله های مورد نیاز شرکت خود را از خارج خریداری می کنم) وظیفه ام این است که ارزان ترین جنسی را که نیازهای فنی و کیفی پروژه را برآورده می کند خریداری کنم.

وقتی ما مجبوریم برای موفقیت در مناقصات قیمت خود را تا بیشترین حد ممکن پایین بیاوریم، منصفانه نیست که در انتخاب تولید کننده اجناس مختلف (البته در چهارچوب مشخصات کیفی پروژه) محدود شویم.

راه حل مشکل:

اگر دولت واقعاً اصرار دارد که ما از داخلی ها خرید کنیم، این موضوع باید از اول در اسناد مناقصه ذکر شود.

مشکل دوم: زمان و نحوه تحویل است

متأسفانه بسیاری از تولیدکنندگان داخلی زمانهای تحویل بسیار طولانی تری را نسبت به سازندگان خارجی پیشنهاد می کنند. تازه معمولاً به این تعهدات زمانی خود هم پایبند نیستند، شما وقتی با یک کره ای یا هندی یا اروپایی معامله می کنید (ما هرگز از چینی ها خرید نکرده ایم چون آنها را قابل اعتماد نمی دانیم) تا حد زیادی خیالتان از بابت زمان تحویل راحت است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۷
درود برادر، من هم به عنوان کسی که در این بازار فعال هستم به صورت روزانه با این مشکل مواجه هستم، متاسفانه عوام زدگی اجازه بررسی دقیق را نمی دهد، درست است که هر کس دوست دارد تولیدات داخلی مورد مصرف قرار گیرد ولی این باید با یک راهبرد مشخص به آرمانی مشخص برسد نه اینکه با هوچی گری سوء مدیریت خود را همانند خودروسازان به گردن پروژه ها و پیمانکاران بیاندازیم، آخر کسی نیست بپرسد چرا لوله اروپایی ، ژاپنی و کره ای بعد از این همه هزینه حمل از تولید شما ارزان تر است؟

ضمناٌ آنانی که با این پروژه ها آشنایند می دانند که برای یک پروژه لوله هایی با سایز های گوناگون و احجام کم مصزف می شود که باید در کل استوک های جهان جستجو کرد و نیاز پروژه را برآورد کرد، تولید این مقادیر را هیچ لوله سازی متقبل نخواهد شد، حال تکلیف پروژه چیست؟ آخد کسی که یک متر لوله خرید و فروش نکرده به آسانی و احساسی نظر می دهد، چه باید کرد؟
سعيد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۷
آقا مرسي از گستردن ابعاد مساله.
نكته تلخ و مهمي را گفتيد.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟