عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس گفت: در بخش سياستهاي كلان اساسنامه دانشگاه جامع بينالمللي ايرانيان به ايجاد فضاي همكاريهاي آموزشي با حضور هر قوم و مذهبي تأكيد شده است و حتي اعلام شده مذهبهاي هندو و بودا ميتوانند با اين دانشگاه همكاري داشته باشند كه اين امر مغاير قانون اساسي است.
حجتالاسلام عليرضا سليمي عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با فارس، با اشاره به جلسه روز گذشته كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، گفت: اين جلسه از ساعت 14 امروز برگزار شد و 3 موضوع دانشگاهي در اين جلسه مطرح شد.
وي افزود: موضوع اول درباره فنيوحرفهايها بود كه پيش از اين زيرنظر وزارت آموزش و پرورش فعاليت داشت اما اكنون قرار شده زير نظر وزارت علوم به فعاليت خود ادامه دهد.
سليمي خاطرنشان كرد: در اين خصوص ايراداتي وجود داشت و در بحث واگذاري ساختمانهاي اين دانشگاه و مسايلي از اين دست مشكلاتي ميان دو وزارتخانه وجود داشت كه در اين جلسه مطرح شد.
اين نماينده مجلس در ادامه تصريح كرد: بالاخره در اين جلسه مشخص شد كه ساختمانهاي اين دانشگاه جابهجا شوند و وزارت آموزش و پرورش اعلام كرد تمامي امكانات اين دانشگاهها اعم از ساختمانها و ساير موارد را در اختيار وزارت علوم قرار ميدهد.
* بحث اعطاي مجوز به تأسيس دانشگاه ايرانيان به هيچ عنوان در شوراي انقلاب فرهنگي مطرح نشده استنماينده مردم محلات و دليجان در مجلس در ادامه اظهار داشت: موضوع بعدي كه در جلسه كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس مطرح شد، روند تأسيس دانشگاه جامع بينالمللي ايرانيان بود كه وزير علوم نيز براي پاسخگويي به سؤالات اعضاي اين كميسيون حضور داشت. در اين جلسه مشخص شد كه در تاريخ 29 خرداد سال 89 وزارت علوم نامهاي را به شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارسال ميكند كه در اين نامه درخواست شده است تا با تأسيس دانشگاه جامع بينالمللي ايرانيان موافقت شود.
وي افزود: البته در اين نامه قيد شده بود كه اين امر با موافقت و دستور رئيسجمهور انجام شده است كه در نهايت اين نامه در 31 خرداد سال 89 در شوراي عالي انقلاب فرهنگي به ثبت ميرسد و پس از آن به دليل مشكلاتي كه در اساسنامه دانشگاه جامع بينالمللي ايرانيان بود اين بحث از دستور كار شوراي عالي انقلاب فرهنگي خارج ميشود و بنابراين اين موضوع در شوراي عالي انقلاب فرهنگي مطرح نميشود.
* بخشهايي از اساسنامه دانشگاه ايرانيان مغاير قانون اساسي استسليمي اظهار داشت: در اساسنامه دانشگاه جامع بينالمللي ايرانيان و در بخش سياستهاي كلان اين دانشگاه به ايجاد فضاي همكاريهاي آموزشي از هر قوم و مذهب تأكيد شده است و هر مذهبي كه بينالمللي است حتي اعلام شده است كه مذهبهاي هندو و بودا ميتوانند با اين دانشگاه همكاري داشته باشند و فقط فرقههاي ضاله نميتوانند همكاري داشته باشند در حالي كه در اين خصوص قانون اساسي كشورمان تنها مذاهب رسمي را قبول دارد و در نتيجه اين بخش از اساسنامه دانشگاه ايرانيان مغاير قانون اساسي بود.
اين نماينده مجلس خاطرنشان كرد: در بخش ديگري از اساسنامه اين دانشگاه، جذب تمامي مؤسسات غيردولتي در اين دانشگاه مورد تأكيد قرار گرفته است.
وي افزود: در ادامه روند تأسيس دانشگاه ايرانيان، بحث تأسيس اين دانشگاه در داخل و يا خارج تهران مطرح بود كه بايد توجه داشت تأسيس دانشگاه در تهران با موافقت شوراي عالي انقلاب فرهنگي ميسر است اما تأسيس دانشگاه در خارج از تهران با مجوز وزارت علوم و گذراندن مراحل قانوني امكانپذير است.
*تركيب اشخاص حقوقي و دولتمردان در هيأت مؤسس دانشگاه ايرانيانسليمي بيان داشت: در وزارت علوم فرآيند صدور مجوز براي تأسيس دانشگاه به اين شكل است كه در ابتدا نيازسنجي مطرح ميشود و سپس معرفي اعضاي هيأت امنا، هيأت مؤسس، اساسنامه و معرفي رشتهها و مقاطع تحصيلي مطرح ميشود.
اين نماينده مجلس اظهار داشت: در دانشگاه جامع بينالمللي ايرانيان 2 طرح متفاوت مطرح شده است كه در ابتدا طرحي به وزارت علوم ارسال ميشود تا اين دانشگاه در خارج از تهران تأسيس شود كه در اين صورت مجوز تأسيس اين دانشگاه بر عهده وزارت علوم و شوراي عالي گسترش آموزش عالي بود و وزارت علوم تنها نيازسنجي اين دانشگاه را تأييد كرده است.
*كليد اوليه تأسيس دانشگاه ايرانيان در ابتدا توسط رايزن فرهنگي ايران در امارات زده شدعضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در ادامه گفت: اعضاي هيأت مؤسس دانشگاه جامع بينالمللي ايرانيان اشخاص حقوقي اعم از علياكبر صالحي وزير امور خارجه، لطفالله فروزنده معاون توسعه مديريت و سرمايهانساني رئيسجمهور، ابراهيم عزيزي معاون برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيسجمهور، حميد بقايي معاون اجرايي رئيسجمهور، اسفنديار رحيم مشايي رئيس دفتر رئيسجمهور و محمدشريف ملكزاده دبيركل شوراي عالي امور ايرانيان خارج از كشور هستند.
نماينده مردم محلات و دليجان در مجلس بيان داشت: در ابتدا بحث دانشگاه ايرانيان در خارج از تهران مطرح شده بود اما در طرحي ديگر اعلام ميشود كه تأسيسكنندگان اين دانشگاه قصد دارند در تهران نيز فعاليت داشته باشند كه وزير علوم اعلام ميكند با توجه به اينكه شوراي عالي انقلاب فرهنگي بايد مجوز تأسيس اين دانشگاه را در تهران صادر كند، تأسيس اين دانشگاه در تهران بايد متوقف شود.
*وزير علوم گفت: تنها وظيفه وزارت علوم در بحث دانشگاه ايرانيان تأييد نيازسنجي اين دانشگاه بوده استسليمي در ادامه گفت: كليد اوليه تأسيس دانشگاه ايرانيان در ابتدا توسط رايزن فرهنگي ايران در امارات زده شد و وي طي نامهاي به وزارت علوم اعلام ميكند با توجه به جمعيت 6 تا 8 ميليوني ايرانيان خارج از كشور، نيازمند تأسيس دانشگاهي با اين عنوان هستيم كه در ادامه ملكزاده پيگير تأسيس اين دانشگاه ميشود و براي تأسيس آن از وزارت علوم درخواست ميكند.
وي افزود: در 27 شهريور سال 89 شوراي گسترش آموزش عالي با كليات طرح تأسيس دانشگاه ايرانيان موافقت به عمل ميآورد و در نهايت موافقت اصولي با تأسيس اين دانشگاه انجام ميشود.
*از نظر وزارت علوم حضور افراد حقوقي در هيأت مؤسس دانشگاهها منعي ندارداين نماينده مجلس اظهار داشت: در جلسه امروز كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، معاون آموزشي وزير علوم نيز حضور داشت و اعلام داشت كه پرونده تأسيس اين دانشگاه 3 تا 4 ماه بر روي ميز بود و مشغول بررسي جوانب آن بوديم.
سليمي تصريح كرد: وزير علوم و معاون وي در اين جلسه اعلام كردند كه آنچه مربوط به وزارت علوم است، تأييد نيازسنجي دانشگاه ايرانيان بوده است كه اين امر انجام شده است اما اقدامات ديگر خارج از چارچوب وزارت علوم در خصوص اين دانشگاه انجام نشده است.
وي افزود: وزير علوم در اين جلسه اعلام داشت، حضور افرادي كه در جامعه حساسيتهايي دارند و عضو هيأت مؤسس دانشگاه ايرانيان نيز هستند، مربوط به وظايف وزارت علوم نميشود.
*كامران دانشجو از اعضاي هيأت مؤسس دانشگاه جامع بينالمللي ايرانيان نيستاين نماينده مجلس خاطرنشان كرد: در اين جلسه اعضاي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس سؤالاتي از وزير علوم داشتند اما در خصوص اصل نيازسنجي دانشگاه ايرانيان با وزارت علوم موافق بودند. اعضاي اين كميسيون معتقدند حساسيتهايي در جامعه درباره تأسيس اين دانشگاه وجود دارد و چرا اشخاص حقوقي به عنوان اعضاي هيأت مؤسس اين دانشگاه معرفي شدهاند كه وزير علوم تأكيد داشت، اين حساسيتهاي اشخاص حاضر در هيأت مؤسس دانشگاه ايرانيان از وظايف وزارت علوم نيست.
وي افزود: وزير علوم معتقد بود كه حضور اشخاص حقوقي در هيأت مؤسس دانشگاهها سابقه داشته است و دانشگاه آزاد نيز زماني كه تأسيس شد، اعضاي حقوقي هيأت مؤسس آن بودند و از نظر وزارت علوم حضور افراد حقوقي در هيأت مؤسس دانشگاهها منعي ندارد و تنها بايد يك نفر از روحانيون حوزه علميه و 4 نفر با تحصيلات دكتري در هيأت مؤسس حضور داشته باشند.
*وزير علوم: اينكه اعلام ميشود قصد داريم در دانشگاهها ديوار بكشيم درست نيستسليمي بيان داشت: در اين جلسه مشخص شد كه كامران دانشجو وزير علوم، تحقيقات و فناوري از اعضاي هيأت مؤسس دانشگاه جامع بينالمللي ايرانيان نيست و حتي در اين جلسه چندين بار تأكيد كرد كه قطعاً در اين هيأت عضويتي ندارد.
اين نماينده مجلس در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشت: بحث سوم در اين جلسه، طرح تفكيك جنسيتي در دانشگاهها بود كه وزير علوم اعلام داشت، منظور ما از تفكيك جنسيتي در دانشگاهها اين است كه پسران و دختران با اتوبوسهاي جداگانه به دانشگاه و خوابگاه بروند و خوابگاهها جدا باشد. در صورت امكان نيز كلاسهايي كه امكان جدا شدن دانشجويان دختر از پسر را دارد جدا شوند اما اينكه اعلام ميشود قصد داريم در دانشگاهها ديوار بكشيم درست نيست.
* مجلس با طرح دانشگاه تكجنسيتي مخالفت نداردوي افزود: البته وزير علوم اعلام داشت كه اگر امكان داشته باشد دانشگاههاي تك جنسيتي مانند الزهرا در برخي از استانها راهاندازي كنيم مطلوب خواهد بود.
نماينده مردم محلات و دليجان اظهار داشت: وزير علوم معتقد بود كه در بحث دانشگاههاي تك جنسيتي فضاي رسانهاي ايجاد شده است البته مجلس شوراي اسلامي با طرح دانشگاه تكجنسيتي مخالفتي ندارد اما آن چيزي كه گاهاً در اين خصوص مطرح ميشود از خارج است.
سليمي بيان داشت: وزير علوم در اين جلسه تأكيد داشت كه به هيچ عنوان قصد ندارد در دانشگاهها ديوار بكشد بلكه وزارت علوم سعي دارد فضايي در دانشگاهها ايجاد كند كه آرامش برپا باشد و به دغدغههاي دانشجويان پاسخ داده شود.
وي افزود: در خصوص طرح دانشگاههاي تكجنسيتي و طرح تفكيك جنسيتي در دانشگاهها استفتائاتي از مراجع تقليد دريافت شده است كه در اين جلسه مطرح شد و گوياي اين مسئله بود كه اين طرح حركت خوب و مطلوبي است.
اين نماينده مجلس در پاسخ به اين سؤال كه آيا دانشگاه ايرانيان بالاخره در تهران تأسيس ميشود يا خير، گفت: اينطور كه وزير علوم اعلام كرد، زماني كه تأسيسكنندگان دانشگاه ايرانيان از وزير علوم درخواست داشتند تا اين دانشگاه در تهران تأسيس شود، به دليل اينكه اين امر خارج از حيطه وزارت علوم بود با آن مخالفت شد و لذا تأسيس اين دانشگاه در تهران متوقف شد.
* حضور اشخاص حقوقي در هيأت مؤسس دانشگاه ايرانيان حساسيتهايي در جامعه ايجاد ميكندسليمي افزود: در حال حاضر تأسيس اين دانشگاه در تهران متوقف شده است اما تأسيس آن در خارج از تهران به قوت خود باقي است و در اين خصوص وزارت علوم تنها به نيازسنجي اين دانشگاه رأي و نظر داده است و روند تأسيس اين دانشگاه فرآيند طولاني خواهد داشت كه آن هم بايد در مجاري قانوني انجام شود.
نماينده مردم محلات و دليجان در پاسخ به اين سؤال كه آيا اعضاي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس اعتقاد دارند كه حضور اعضاي حقوقي در هيأت مؤسس دانشگاه ايرانيان مشكل قانوني دارد يا خير، گفت: اين موضوع جاي ابهام و سوال دارد و در اين جلسه به وزير علوم اعلام شد حضور اين اشخاص حقوقي در هيأت مؤسس دانشگاه ايرانيان شائبههايي چون رانت را در جامعه ايجاد ميكند.
وي در ادامه گفت: اعضاي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در اين جلسه به صراحت اعلام كردند كه حضور اشخاص حقوقي در هيأت مؤسس دانشگاه ايرانيان با توجه به خصوصي بودنش حساسيتهايي در جامعه ايجاد ميكند كه وزير علوم اعلام كرد استعلام اين اشخاص حقوقي همانند ساير افراد توسط وزارت علوم انجام ميشود.
اين نماينده مجلس در پاسخ به اين سوال كه وزارت علوم اعلام كرده فقط نيازسنجي دانشگاه ايرانيان را تأييد كرده، در صورتي كه به اين دانشگاه اجازه داده است تا در تمامي رشتهها و مقاطع دانشجو بپذيرد، تأكيد كرد: اين موضوع نيز در جلسه مطرح شد كه چطور ميشود يك دانشگاه در همه مقاطع و رشتههاي تحصيلي دانشجو بپذيرد؟ كه وزير علوم اعلام كرد در اين خصوص اقدامي انجام نداده است اما اگر قرار است رشته تحصيلي در دانشگاهي تأسيس شود بايد هيأت علمي آن موجود باشد.
وي در پايان خاطرنشان كرد: كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در خصوص طرح دانشگاه تكجنسيتي و طرح تفكيك جنسيتي دانشگاهها با وزير علوم جلسه خواهد داشت.