معاون اول قوه قضائیه:

توضیح درباره پرونده تجاوز جمعی، بیمه ایران و...

مجریان انتخابات باید بدانند که نباید در امر انتخابات دخالت داشته باشند/یکسری به دادگاه کیفری همان شهری که پرونده تجاوزش رسانه‌ای شده بزنید، می‌بینید که ده‌ها مورد از این پرونده‌ها که رسانه‌ای نشده، در حال رسیدگی است./پرونده‌هایی که موجب حساسیت جامعه می‌شود، باید به سرعت و دقت در دادگاه های کیفری مراحل رسیدگی را بگذرانند./در پرونده بیمه ایران، هیچ چشم پوشی و تعللی صورت نگرفته
کد خبر: ۱۷۱۶۸۱
|
۲۹ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۸ 19 June 2011
|
24182 بازدید
حجت‌الاسلام و المسلمين سيد ابراهيم رئيسي، معاون اول قوه قضائیه در کنفرانس خبری که به منظور اعلام برنامه‌هاي هفته قوه‌ قضائيه برگزار شد، علاوه بر اعلام برنامه های هفته قوه قضائیه، به پرسش های خبرنگارارن درباره پرونده های مطروحه در قوه قضائیه، مسائل و حاشیه های پرونده های تجاوز دسته جمعی به بانوان و ... پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار «تابناک» اجتماعی، حجت‌الاسلام و المسلمين سيد ابراهيم رئيسي با بزرگداشت سالگرد شهادت آيت‌الله دكتر بهشتي تصريح كرد: ما در هفته‌ قوه‌ قضائيه، همچون سال‌هاي گذشته، همايش سراسري دستگاه قضايي را با شركت مسئولان دادگستري‌ها، دادستان‌ها و مسئولان سازمان‌هاي وابسته به قوه‌ قضائيه خواهيم داشت، ولی تفاوت اين نشست با نشست‌هاي گذشته اين خواهد بود كه يك نشست كاري است؛ به اين معنا كه شركت‌كنندگان به جاي اينكه به سخنراني‌ها گوش دهند، نقطه‌نظراتشان شنيده مي‌شود.

بنا بر این گزارش، معاون اول قوه قضائیه با اشاره به شعار سال 90 که سال جهاد اقتصادی نامگذاری شده است، گفت: دستگاه قضائی در جایگاهی است که می‌تواند در جهاد اقتصادی نقش داشته باشد و هیچ جهاد اقتصادی بدون عدالت شکل نمی‌گیرد و این مهم در گرو امنیت اقتصادی و مبارزه با مفاسد اقتصادی تحقق می‌یابد.

وی افزود: مسئولین کشور نباید به خود اجازه نقض قانون بدهند. محور همه فعالیت ها قانون است. در کشوری که انتخابات در آن حرف اول را می‌زند، هر جریان با هر سلیقه سیاسی که کار را به دست می‌گیرد، باید خود را موظف به اجرای قانون بداند.

رئیسی، رسیدگی به پرونده‌های زمین خواری، جرایم اقتصادی و امنیت اخلاقی را مهمترین اولویت دستگاه قضائی عنوان کرد و افزود: باید همکاران قضائی با سرعت و دقت بیشتری به این پرونده‌ها رسیدگی کنند و بنا بر قانون مردم را در جریان رسیدگی گذارند.





وی از به کارگیری یک هزار و پانصد قاضی جدید در دستگاه قضا خبر داد و گفت: مراحل گزینش این افراد، پس از پذیرش در آزمون به پایان رسیده که بیشتر این افراد از میان دانشگاهیان هستند، ولی آزمون میان داوطلبان دانشگاهی و حوزوی انجام شده بود.

رئیسی، ساماندهی امر وکالت را از مهمترین برنامه های مجلس و دستگاه قضا خواند و افزود: از مجلس خواستیم به علت ضرورت این امر به سرعت این قانون تدوین و تصویب شود.

معاون اول دستگاه قضا با اشاره به ضرورت بالا بردن امنیت اخلاقی و اجتماعی در جامعه گفت: پرونده‌هایی که موجب حساسیت جامعه می‌شود، باید به سرعت و دقت در دادگاه های کیفری مراحل رسیدگی را بگذرانند.

حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی، صبح یکشنبه در نشست خبری در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه برخی از دستگیرشدگان و وکلای پارتی شبانه در خمینی شهر ادعاهایی را مبنی بر بی‌گناه بودن افراد درون پارتی عنوان کردند، گفت: این مهم وظیفه بازپرس پرونده است تا درستی گفته‌ها را تأیید کند. برخی از مجرمین و وکلا به دنبال فراری دادن خود از دست قانون هستند.

معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به پیشنهاد خبرنگار مهر در هفته قوه قضائیه مبنی بر به روز کردن سایت‌های سازمان‌های قوه قضائیه، برگزاری جشنواره قضا و رسانه و همچنین معرفی قضات رشوه گیر و فاسد به جامعه، گفت: در مورد به روز نبودن سایت‌ها حق با شماست که باید این کار انجام شود و درباره معرفی قضات رشوه گیر و فاسد در رسانه‌ها و یا برگزاری علنی دادگاه آنها باید بگویم که ضرورتی ندارد. اگر صلاح دیدیم اعلام می‌کنیم.

حجت‌الاسلام رئیسی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره تعلل دستگاه قضا در اتمام رسیدگی به پرونده بیمه ایران، گفت: این پرونده در دست رسیدگی است و دو هفته یک بار نتایج رسیدگی به مسئولان عالی قضائی اعلام می‌شود و رسانه‌ها و مردم مطمئن باشند که دستگاه قضا در این پرونده اغماض نمی‌کند.

وی در مورد پرونده خمینی شهر و کاشمر گفت: در این دو پرونده تأکید شده که با سرعت و دقت رسیدگی شوند، زیرا در پرونده‌های امنیتی خاص که قلوب مردم را جریحه‌دار می‌کند دستگاه قضا به سرعت رسیدگی می‌کند که در این پرونده‌ها، موارد با پیک مخصوص به دیوان منتقل شده و در شعبه خاصی با سرعت رسیدگی می‌شود و مطمئن باشید که در زمان بسیار کوتاهی احکام آن اجرا می شود.





خبرنگار دیگری از معاون اول قوه قضائیه درباره نظارت بر صحت انتخابات و عملکرد مسئولین اجرایی در برگزاری انتخابات پرسید که رئیسی گفت: در بخشی از قانون انتخابات تأکید شده قوه قضائیه باید در چهارچوب قانون به تخلفات احتمالی رسیدگی کند. مجریان این امر هم باید بدانند که نباید در امر انتخابات دخالت داشته باشند. البته در صورت تخلف به سرعت و خارج از نوبت به آن رسیدگی می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا دستگاه قضا در برخی از پرونده های اقتصادی چشم اغماض گفت: اغماضی نیست و ما تبعیضی قایل نیستیم. من فکر می‌کنم که اطلاع رسانی مشکل دارد، زیرا ما همه را به یک چشم نگاه می‌کنیم.

معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به این پرسش که چرا در جامعه ما با توجه به رخدادهای اخیر ناامنی برای زنان موج می‌زند، گفت: امروز در جامعه ما امنیت زنان بسیار قویتر از جامعه غرب است و ما امن‌ترین وضعیت را دنیا داریم، ولی با این با اینکه افرادی فاسد کار خلاف شرع انجام دهند، منافاتی ندارد که در این موارد به سرعت پیگیری می‌شود.

خبرنگار دیگری پرسید جناب آقای رئیسی حتماً باید تعرض به زنان رسانه‌ای شود تا قوه قضائیه آن را پیگیری کند، که وی در پاسخ گفت: دستگاه قضائی وظیفه‌اش رسیدگی است شما که این پرسش را مطرح می‌کنید، یکسری به دادگاه کیفری همان شهری که پرونده تجاوزش رسانه‌ای شده بزنید، می‌بینید که ده‌ها مورد از این پرونده‌ها که رسانه‌ای نشده در حال رسیدگی است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟