نیاز مبرم به آمایش جنسیتی دانشجویان

خطر «تجرد قطعی» برای دختران

دختر دیپلمه بیشتر فرصت ازدواج دارد تا دختر لیسانسه؛ وقتی شاهد زیاد شدن تعداد دختران تحصیلکرده باشیم، یک موقع به جایی می‌رسیم که اساساً دیگر ازدواج برایشان اتفاق نمی‌افتد و این دختران به مرحله «تجرد قطعی» می رسند. مشکل «تجرد قطعی» را در حال حاضر داریم چرا که دختران زیادی داریم که تحصیلکرده و شاغل هم هستند ولی مجردند.
کد خبر: ۱۷۱۶۸۹
|
۲۹ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۵۲ 19 June 2011
|
44479 بازدید
|
یک عضو هیأت علمی دانشگاه خواستار اجرای طرح آمایش جنسیتی دانشجویان شد و گفت: برای جلوگیری از آسیب های غلبه جمعیت دانشجویی کشور توسط دختران باید فرصت‌های برابر برای دختران و پسران برای تحصیل در مقطع کارشناسی ایجاد شود.

اردشیر انتظاری آسیب‌شناس در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه زنان 67 درصد دانشجویان در مقطع کارشناسی را تشکیل می‌دهند گفت: حضور 67 درصدی خانم‌ها در مقطع کارشناسی دانشگاه‌ها از این جهت مشکل‌زا دیده می‌شود که در عرضه نیروی کارشناسی در کشور، نیروی کارشناسی خانم‌ها بر نیروی کارشناسی آقایان غلبه پیدا می‌کند که این مشکلاتی را در عرصه فرهنگ جامعه ایرانی دارد؛ چرا که در جامعه ایرانی معمولاً مرد، مسئول تأمین معاش خانواده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در عین حال تأکید کرد: البته از نظر فرهنگی نیز مشکلی برای کار کردن خانم‌ها وجود ندارد اما خانم‌ها مسئول تأمین معاش خانواده نیستند. بنابراین در این شرایط چنانچه نسبت‌ دختران در ترکیب جنسیتی در مقطع کارشناسی دانشگاه‌ها بالاتر برود پیامدهای مناسبی در ارتباط با بازار اشتغال موجود در جامعه ندارد و منجر به بروز مشکلاتی می‌شود.

انتظاری افزود: در صورتی که غلبه دانشجویان مقطع کارشناسی با خانم‌ها باشد، با وجود اینکه خانم‌ها مسئول تأمین معاش نیستند اما نسبت جنسیتی اشتغال به نفع خانم‌ها تغییر می‌کند و منجر به تشدید آسیب بیکاری برای آقایان می‌شود. تغییر نسبت جنسیتی به نفع خانم‌ها را بخصوص در مشاغل دفتری و دولتی داشته‌ایم.

وی افزایش سن ازدواج در جامعه را آسیب دیگر بیشتر بودن نسبت دختران در ترکیب جنسیتی دانشگاه‌ها دانست و گفت: غلبه خانم‌ها در ترکیب جنسیتی دانشجویان منجر به محدودتر شدن دایره همسرگزینی برای خانم‌ها می‌شود. دختری که مدرک لیسانس اخذ می‌کند دیگر تمامی پسرانی که تحصیلاتی کمتر از لیسانس دارند از دایره همسرگزینی‌اش خارج می‌شوند و این باعث می‌شود فرصت ازدواج برای دخترانی که تحصیلات بالاتری دارند کمتر شود.


ردیف مهمترین اظهارات دکتر اردشیر انتظاری درباره آسیب های غلبه سهم دختران در جمعیت دانشجویی
1

زنان 67 درصد دانشجویان در مقطع کارشناسی را تشکیل می‌دهند

2

در جامعه ایرانی، مسئول تأمین معاش خانواده معمولاً مردان هستند

3

تغییر نسبت جنسیتی اشتغال به نفع خانم‌ها منجر به تشدید آسیب بیکاری برای آقایان می‌شود

4

افزایش سن ازدواج در جامعه از آسیب های بیشتر بودن نسبت دختران در ترکیب جنسیتی دانشگاه‌ها 

5

غلبه خانم‌ها در ترکیب جنسیتی دانشجویان منجر به محدودتر شدن دایره همسرگزینی برای خانم‌ها می‌شود

6

زیاد شدن تعداد دختران تحصیلکرده منجر به رسیدن دختران به مرحله "تجرد قطعی" می شود

7

مسئولان آموزش عالی کشور طرح آمایش جنسیتی دانشجویان را اجرا کنند

8

فرصت‌های برابر برای دختران و پسران برای تحصیل در مقطع کارشناسی ایجاد شود

9

حداقل 50 درصد پذیرش دانشجو در هر رشته را به مردان اختصاص دهیم

10

«تغییر شیوه ارزشیابی برای پذیرش دانشجو» یک راهکار متناسب شدن ترکیب جنسیتی دانشجویان

11

«کنکور» متناسب با روحیات و مهارت‌های خانم‌ها است چون مبتنی بر حفظیات است بنابراین خانم‌ها بیشتر در کنکور موفق می‌شوند

12

تأثیر بیشتر بودن رضایت شغلی معلمان زن نسبت به رضایت شغلی معلمان مرد بر «سهم 67 درصدی دختران از مقطع کارشناسی دانشگاه‌ها»


این آسیب‌شناس با بیان اینکه «دختر دیپلمه بیشتر فرصت ازدواج دارد تا دختر لیسانسه» به مهر گفت: وقتی شاهد زیاد شدن تعداد دختران تحصیلکرده باشیم، یک موقع به جایی می‌رسیم که اساساً دیگر ازدواج برایشان اتفاق نمی‌افتد و این دختران به مرحله «تجرد قطعی» می رسند. مشکل «تجرد قطعی» را در حال حاضر داریم چرا که دختران زیادی داریم که تحصیلکرده و شاغل هم هستند ولی مجردند.

اردشیر انتظاری از مسئولان آموزش عالی کشور خواستار اجرای آمایش جنسیتی دانشجویان شد و به مهر گفت: مسئولان آموزش عالی باید به سمت تنظیمات جدیدی در برنامه‌های آموزشی و نسبت جنسیتی دانشجویان بروند. به عنوان مثال فرصت‌های برابر برای دختران و پسران برای تحصیل در مقطع کارشناسی ایجاد شود. البته در تحصیلات تکمیلی نسبت خانم‌ها و آقایان نسبتاً متوازن است.

وی افزود: در شرایط مساوی، دختران شانس بیشتری برای قبولی در مقطع کارشناسی دارند البته در مقطع کارشناسی‌ارشد هم شانس قبولی دخترها بیشتر است که باید در این باره تجدیدنظر صورت گیرد. یک روش تجدیدنظر می‌تواند تغییر نسبت جنسیتی در رشته‌های مختلف باشد. به عنوان مثال حداقل 50 درصد پذیرش دانشجو در هر رشته را به مردان اختصاص دهیم.

عضو هیأت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی از «تغییر شیوه ارزشیابی برای پذیرش دانشجو» به عنوان راهکاری برای متناسب شدن ترکیب جنسیتی دانشجویان نام برد و به مهر گفت: نوع ارزشیابی فعلی داوطلبان آموزش عالی متناسب با روحیات و مهارت‌های خانم‌ها است چون مبتنی بر حفظیات است بنابراین خانم‌ها بیشتر در کنکور موفق می‌شوند.

انتظاری برای ریشه‌یابی افزایش سهم دختران در جمعیت دانشجویی کشور به ویژگی‌های نظام آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در مدارس دخترانه معلمان غالباً زن هستند و معلمان زن از رضایت شغلی بیشتری نسبت به معلمان مرد برخوردارند و این بر روی افزایش کارایی و بهره‌وری آموزشی در مدارس دخترانه موثر است بنابراین محصولاتی که از مدارس دخترانه خارج می‌شوند در کنکور موفق‌تر ظاهر می‌شوند.

وی تأکید کرد: طرح موضوع بالاتر بودن بهره‌وری آموزشی مدارس دخترانه نسبت به مدارس پسرانه، به معنای این نیست که برای تناسب قبولی دختران و پسران در کنکور باید به سمت کاهش بهره‌وری مدارس دخترانه برویم بلکه راهکار این است که اشکال در مدارس پسرانه را برطرف کنیم و مشکلات رضایت شغلی معلمان مرد در مدارس پسرانه را حل کنیم تا بهره‌وری در مدارس پسرانه نیز افزایش پیدا کند و پسران در رقابت با دختران کم نیاورند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۱۲۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۹
نتيجه اخلاقي خانم ها درس بخوانند اما تا ديپلم.... و سهميه دانشگاههاي آنان را به اقايان بدهيم. چقدر دولت به فكر دختران ماست....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۹
اون موقعی که دختران ایرانی مشعول درس خواندن هستند ، گل پسر های ایرانی یا دارن تو خیابونا برای نوامیس مردم ایجاد مزاحمت می کنند یا دنبال دزدی برای خرج اعتیادشون هستن یا به صورت گروهی به زن مردم تجاوز می کنن یا دارن یکی رو صیغه می کنن .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۹
به عنوان یک مرد عرض می کنم: هر گونه تبعیض و سهمیه جنسیتی اشتباه و ره به ترکستان است.
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۹
واقعا جای بسی تاسف دارد و اگر کسی غیرت داشته باشد باید خون بگرید که اینطوری مسولان کفه سنگین ترازو را به نفع دختران تغییر داده اند و دختران همه جا جولان می دهند و بدون اینکه دغدغه ای داشته باشند ( سربازی یا نفقه دادن ) بر پسران پیشی گرفته اند .
یک مرد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۹
همون تعداد پسرایی که تحصیل کرده اند اکثرا بیکارن، اگه راست میگین کار ایجاد کنین نه اینکه حق دخترا رو ضایع کنید.
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۹
با این وضعیت سربازی و منع تحصیل و مسکن و ... راهی برای پسران جهت ازدواج باقی نمیماند .
هم پسران و هم دختران مجرد باقی میمانند تا سنین بالا و مجبورند حداقل ادامه تحصیل بدهند یا سرکار بروندکه خرجشان را دربیاورند و یا اگر هم ازدواج کنند بخاطر مسائل و مشکلات مالی و مشکلات سربازی و ... زندگیشان از هم میپاشد...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۹
اين دانشگاه ها روي دختر ها رو باز كرده و ازدواج تو اين زمونه مصيبت شده كه موفقيت در آن در حد خيلي پايين است.بنده 30 سال دارم و اميدي به ازدواج موفق ندارم. كساني هم كه در آشنا و فاميل ما در اين روزگار ازدواج ميكنند 2 حالت دارند يا طلاق يا با بدبختي همديگر و تحمل كردن و زور گفتن يكي به ديگري. غير از اين نيست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۹
چه عجب یه نفر پیدا شد عادلانه تحلیلی ارائه دهد
کارمند فنی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۹
بنده شاغل در قسمت فنی-مهندسی یک سازمان عریض وطویل هستم.متاسفانه روز به روز میزان جذب خانم ها در این قسمت بیشتر می شود و عملا" مشاهده می گردد نسبت کارآیی خانم ها به مراتب خیلی خیلی پایین تر از آقایان است.آنها نمی توانند یک پیچ را از راک باز کنند(قدرت بدنی اجازه این چنین کاری را به آنها نمی دهد)تا چه رسد به اینکه بتوانند به ماموریتهای سنگین فنی در کوه و دشت ودمن بروند.خیلی متاسفم از اینکه خیلی از آقایان علاقه به فن، بیکار وجای آنها توسط خانمها اشغال شده وهمین خانمها در این قسمت شده اند منشی ویا خیلی فنی باشند ارائه مقاله های آموزشی و تحقیق وترجمه متون فنی و بس!حدود 12 یا13 سال پیش یکی از نمایندگان در مجلس داد زدند و گفتند این یک فاجعه است و آینده متوجه آن خواهید شد.مسئولان عزیز به خود نبالید که میزان جذب خانمها از 50% بالاتر رفته!!!حالا دامنه فاجعه کم کم شروع شده!مگر آن وقت که نماینده ی مجلس داد می زد، همه خواب بودند یا خود را به خواب زده بودند. باز هم دیر نشده زودتر بجنبید که وقت طلاست.
ali
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۹
بيش از 6 نفر مي شناسم كه شوهران يا فني بيسواد يا ديپلمه هستند اما خانمهاشون تحصيلات دانشگاهي دارند و به خوبي دارند زندگي مي كنند. درد اين آقا تجرد دختران نيست بلكه مبارزه با دانش آموختن زنان است كه جاتمعه را از جهل روشن مي كنند. متاسفانه امكان تحصيل را از مردان و پسران با وضعيت اقتصادي فعلي و نابهنجاريها و عدم اطمينان از آينده شغلي و بي بها كردن دانش گرفته ايد الان هم زمزمه هايي از اين دست از سوي شما مطرح مي شود. ما را به كجا مي خواهيد ببريد؟!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات