سید صادق خرازی:

هویت اسلامی اساسی ترین بخش نهضت های معاصر است

عربستان عامل مستقیم پمپاژ خشونت در منطقه است/ آمریکا باز هم دچار خطای استراتژیک شد/ اسرائیل و عربستان، مهمترین بازنده های منطقه هستند/ آمریکا به پای سرعت تحولات نرسید/ مطالبات انساني و بيداري اسلامي، جامعترين تعريف از نهضت هاي معاصر است/ هر جا خلاف نظر رهبری عمل شد، ایران ضرر کرد و...
کد خبر: ۱۷۲۲۴۵
|
۳۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۲۰:۰۵ 21 June 2011
|
10780 بازدید
|
سرویس سیاست خارجی ـ سيد محمد صادق خرازي، با تأكيد بر دو عنصر هويت ملي و ارزش هاي ديني در ذات و روح مبارزات و نهضت هاي خاورميانه گفت: هرچند اينك ماهيت مبارزات مردم، جنبه ضد استبدادي دارد، در درون اين واقعيت هويت ديني تأثيرگذار است و به هنگام نقد كردن و فعاليت هاي دمكراتيك در درون هر كشوري با پديده هاي اسلام خواهي و استعمار زدايي روبه رو خواهند شد.

به گزارش «تابناک»، صادق خرازي در نشست ديپلماسي ايراني تأكيد كرد: سه كشور تأثيرگذار در خاورميانه ايران، تركيه و مصر خواهند بود و مصر با بازخواني و باز تعريف موقعيت ژئوپولتيك دوران سرخوردگي هاي تاريخي را گذرانده و با احراز هويت سياسي اجتماعي و تاريخي، از جمله ممالك مهم دنياي عرب و اسلام خواهد بود كه به توليد ادبيات سياسي و منطقه اي دنياي عرب خواهد پرداخت.

آمریکا فاقد تحلیل و درک مفهوم مبارزات ضد استبدادی است

وی با اشاره به این نکته که سياست هاي ايالات متحده آمريكا، الگوي واحدی در همه كشور ها ندارد، افزود: آنچه تاكنون رخ داده، نشان داده است كه ايالات متحده در رویارویی با بحران، مديريت محدودي داشته و نتوانسته سياست حل و فصلي را ارایه دهد. به همين جهت، اشتباهات و تناقضات فاحشي در عملكرد و رويكرد ايالات متحده ديده مي شود. آمريكا فاقد تحليل واقع بينانه از درك مفهوم مبارزات ضد استبدادي مردم منطقه است.

صادق خرازي با اشاره به اینکه چهارچوپ هاي رفتاري آمريكا با تسلط سنتي بر خاورميانه ديگر كارايي نخواهد داشت، تأكيد كرد، مردم و كشورهاي خاورميانه كه خواهان تحول دمكراتيك در جهان اسلام هستد، از روح و ذات همه اين تغييرات، بهره مند خواهند شد و سه الگوي مهم اين كشورها را ايران تركيه و مصر دانست.

هویت اسلامی، اساسی ترین بخش نهضت ها

سفیر اسبق ایران در فرانسه تأكيد كرد: چگونه ايالات متحده با تناقض هاي آشكار در سياست خود در عربستان، يمن، بحرين، ليبي، تونس، مصر و سوريه، خواهان تبيين الگوهاي جديد دمكراتيك است؟ مردم مهمترين عامل تغيير در خاورميانه هستند و موضوع هويت اسلامي و استقلال و ناسيوناليسم واقع گرا، اساسي ترين بخش تشخيص اين نهضت هاست. خاورميانه گرفتار تدبيرهاي برون منطقه اي است و اين تدبيرها از جانب صاحب نظران به نام منطقه، تهديدات روند دمكراسي خواهي است.

عربستان عامل مستقیم پمپاژ خشونت در منطقه

صادق خرازي، آينده عربستان را با پايان ملك عبدالله، مبهم و نبود شيوه دمكراتيك و استراتژي متغير سياسي در عربستان سعودي را زادگاه و اردوگاه آينده راديكاليسم و تروريسم خواند و گفت: «نايف» و «بندر بن سلطان» با مديريت امنيتي گروه هاي القاعده در بيرون از عربستان و نهضت هاي سلفي، به پمپاژ تروريسم و آشوب و وحشت در بيرون عربستان مبادرت ورزيده اند تا در توافقي نانوشته، به هدايت خشونت در بيرون از مرزهاي عربستان رفتار کنند.

وی افزود: در ترسيم وضع موجود و عملكرد آمريكا با پديده هاي مردمي در دنياي اسلام و عرب، آمريكا گرفتار خطاي استراتژيك و بحران هاي تاكتيكي شد؛ همان گونه كه در تشخيص انقلاب اسلامي در ايران گرفتار تحليل اشتباه شد.

آمریکا باز هم دچار خطای استراتژیک شد

این کارشناس روابط بین الملل با تأکید بر اینکه ايران برخوردار از مهمترين ظرفيت هاي مردمي است، ادامه داد: آمريكا نتوانست با ايران اعتمادسازي كند و به دليل همين تنظيم نکردن مناسبات، هزينه هاي زيادي متقبل شده است. مهمترين دمكراسي جهان در كنار استبدادي ترين رژيم هاي سياسي براي منافع خود ايستاده است و موقعي كه در سبد زمان چيستي و چرایي آن با راستي آزمايي تحليل شود، به خطاي استراتژيك كشورهاي بيرون منطقه پي خواهند برد.

اسرائیل و عربستان مهمترین بازنده های منطقه

وی با تأکید بر اینکه عربستان سعودي و اسرائيل، مهمترين بازنده هاي تحولات منطقه خواهند بود، گفت: عربستان با پمپاژ پول و بهره گيري از نقش لابي در سيستم سياسي و امنيتي آمريكا، آدرس نادرست به اين كشور و ديگر غربي ها مي دهد. عربستان با بازي خطرناك از نبود دولت فعال در مصر به دنبال تهديد امنيت برخي از كشورهاست و سرانجام بازنده اصلي عربستان و اسرائيل خواهند بود.

خرازی با یادآوری این مسأله که فهم سياست هاي آمريكا در منطقه بايد با در نظر گرفتن خاورميانه اي باشد كه اينك بيست و دو كشور عرب و سه كشور غير عرب و دو منطقه خليج فارس و مديترانه در آن نقش آفرين هستند، افزود: نخبگان آمريكا گرفتار تشخيص سنتي از حفظ قدرت خود در منطقه خاورميانه هستند و نتوانسته اند با هويت هاي جديد تأثيرگذار در منطقه تركيه جديد، ايران و نسل جديد نخبگان خاورميانه ارتباط برقرار كنند. البته ايران هم مي توانست با بهره گيري از فرصت ها، همچون تجربه افغانستان و عراق در همكاري دست کم تاكتيكي مؤثر باشد.

آمریکا به پای سرعت تحولات نرسید

وی ادامه داد: تفكر هژمونيك غربي به ويژه ايالات متحده، آکنده از تناقضات در نگرش ها و عملكردهاست. در همين راستا، منافع استراتژيك آمريكا به دليل نبود مناسبات با ايران با طراز بحران همراه است. در واقع، انديشه و تفكر دمكراتيك را با موج سواري سياسي نمي توان همراه كرد، چه، تا دو هفته پیش از سقوط مبارك، ايالات متحده در يك روز سه سياست بيان می شد و عربستان و اسرائيل تا لحظات آخر، سعي در حفظ مبارك داشتند؛ اما واقعيت و سرعت تحولات، روند تصميم سازي آمريكا را دگرگون كرد، پس اگر آمريكا با رويكردي واقعيت محور، با پديده حركت هاي مردمي رفتار و از سياست منافع محور فعلاً خودداری كند، بي شك، در اعتمادسازي با فرداي منطقه موفق تر خواهد شد.

رشد و آگاهی، مهمترین عنصر رهایی

سید صادق خرازی با اشاره به اینکه رفتار آمريكا در بحرين و يمن و ليبي از ديد مردم آن ممالك فاجعه بوده و در تونس و مصر شخص اوباما سيستم سياسي آمريكا را دور زده و بر موج سوار شده است، گفت: تعريف كلاسيك قدرت و منفعت با عملكرد متناقض و موج سواري توسط آمريكا از مهمترين عوامل از دست دادن فرصت هاست؛ چه، خاورميانه ديگر منطقه اي نخواهد بود كه بستري بزرگ براي سلطه اقطاب قدرت جهان باشد. رشد و آگاهي، مهمترين عنصر رهايي مردم از استبداد و استعمار است. ناسيوناليسم رئاليست بدون در نظر گرفتن قدرت مذهب، كاري نمي تواند انجام دهد؛ بنابراین، هر كشوري كه از سلطه استبداد داخلي رهانيده شود، با رويكردي ملي و ديني در پي تحولات خواهد بود.

مطالبات انساني و بيداري اسلامي، جامع ترين تعريف از نهضت هاي معاصر

وی با تأکید بر اینکه تا زماني كه چهارچوپ رفتاري آمريكا با استراتژي تسلط سنتي بر خاورميانه همراه باشد، نمي توان به آينده امن و با ثبات خاورميانه اميد داشت، افزود: مطالبات انساني و بيداري اسلامي، جامع ترين تعريف از نهضت هاي معاصر است و پیامدهای آن براي ايران مبارك بوده است. برخي از كشورها از مناسبات ايران و ايالات متحده بيم دارند و ايران اگر داراي دولتي با ثبات در تصميمات سياست خارجي مي بود، مي بايست رقابت با آمريكا را در منطقه مديريت مي كرد.

این کارشناس مسائل خارجی با یادآوری این که در آمریکا این تفکر شکل گرفته است که تنها راه تنظيم مناسبات اسلام و غرب مشاركت در دمكراسي سازي خاورمیانه و بازگشت به هويت مردم و احترام به دمکراسی در منطقه است، گفت: هیچ دولتی در آمریکا به اندازه دولت باراک اوباما از نظریه پردازان و مشاوران مسلمان بهره نگرفته است.

هر جا خلاف نظر رهبری عمل شد، ایران ضرر کرد

وی با بیان اینکه در میان کشورهای غربی، هیچ کشوری به اندازه آمریکا در منطقه واقع بین نیست و البته هیچ کشوری هم به اندازه واشنگتن اشتباهات فاحش و بزرگ نداشته است، گفت: برای نمونه، در عراق به دلیل ارتباط گیری شیعیان با آمریکا، این کشور کمترین اشتباهات استراتژیک را مرتکب شد.

ایران در منطقه هر کجا ضعيف کار كرده و از سياست هاي استراتژيك خود كه مورد نظر رهبري بوده، عقب نشسته، متضرر شده است. تحول در خاورمیانه به سود ایران است و بازنده اصلی آن هم نخست غرب و دوم کشورهای عربی منطقه ای مانند عربستان سعودی خواهند بود. در یمن و بحرين، عربستان سعودی و آمریکا منفورترین کشورها هستند و این کشور می رود تا قلب تبیین معادلات آتی در منطقه باشد.

وی سخنان خود را با تأکید بر ایجاد تغییر در ساختار داخلی ممالک به پایان رسانده و تأکید کرد، سیاست خارجی فعال و پویای ایران، می تواند در این مقطع بیشترین منافع را به نام خود سند بزند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۱
باز زدید جاده خاکی باز سوابق مشاور خاتمی رو فراموش کردید عمدیه یا سهوی عکس قدیمیشو هم که زدید اینم سهویه نه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۱
خدا رو شکر که دیگه کاره ای نیستی.
تو هم مثل متکی و احمدی نژادی.
مسعود
|
Spain
|
۲۰:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۱
دل من می سوزد که اگر کسی مانند صادق خرازی هم در جهت منافع نظام صحبت کند سریع کامنت می نویسند به چه حقی افرادی چون خرازی صحبت می کنند و با چه حقی تابناک صحبت های او را گزارش می دهد این مایه تاسف است . تابناک شما رضای خدا را در نظر بگیر نه رضایت جمعی لجباز را که تا انقلاب را از فرزندانش تهی نکنند دست از کار نمی کشند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۱
آقا مسعود اول برو سوابق صادق خرازی رو بخون بعد نظر بده
ناشناس
| Germany |
۲۱:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۱
صحبت نكرده كه سانسور شود داداش گفته كه پخش بشه ديگه. تا مرد سخن نگفته باشد عيب و هنرش نهفته باشد
ناشناس
|
Netherlands
|
۲۱:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۱
خرازی زنده باشی
ناشناس
|
United States of America
|
۲۱:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۱
خلاصه تحلیل: اصلا کلا همیشه آمریکا داره اشتباه فاحش میکنیم ولی ما درست میگیم.
ناشناس
|
Germany
|
۲۱:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۱
زنگ خواب
ناشناس
|
Australia
|
۲۲:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۱
جرت و پرت یعنی مصر و سوریه اسلامی دارن انقلاب می کنند ؟؟؟؟
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۲:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۱
به نظر من تحلیل صادق خرازی خیلی زیرکانه است. حرفش را زده، ولی یک جوری گفته که حساسیت بر انگیز نباشه. اونقدر قشنگ گفته که حتی شما هم احساس کردید در راستای افکار شماست و زدید توی سایت. من کلی ایده گرفتم که چه شکلی می شه حرف زد بدون اینکه بهت گیر بدن. واقعا حیف که این سیاستمداران خانه نشین شده اند.
مسعود
|
Spain
|
۲۳:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۱
هیچی تا الان درباره محتوای اظهارات مطلبی ننوشته یکی گیر داده یکی دیگه دفاع کرده عجب مردم گل و بلبلی هستیم
شاهد
|
Sweden
|
۰۰:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۲
عموم کامنت گذاران ظاهرا اهل سیاست ورزی وسیاست شناسی هستند چرا این نکته را پس ار سی سال نیاموختیم که اولا ملاک ارزیابی را را منافع ملی وثانیا گفتار وسخن را به جای تارزوی شخص بر اساس محتوای به سنجیم .بخشی از سخنان اقای خرازی صحیح وپاره ای جای نقد دارند .چرا ما ایرانیان تحمل فضای آزاد ونقد کردن وشنیدن را یاد نمی گیریم ایا این صحیحی است که در نهادمان خود محور بینی را از طفولیت نهادینه کرده ایم
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات