بازدید 14421
14421 بازدید
هفته بحرانی صنعت برق کشور؛
هشدار؛ نکند خاموشی های فروردین 82 تکرار شود!
بر پایه استعلام «تابناک» از شرکت «توانیر»، آمارها حاکی است که سطح ذخایر سوخت مایع نیروگاه های کشور در مقایسه با سال گذشته، نزدیک ۱۵ درصد کاهش یافته و میزان ذخیره سوخت مایع در دوم تیر ماه امسال به اندازه ذخیره روز دوم دی ماه سال گذشته بوده و این در حالی است که در روزهای سرد سال به دلیل سرمای گسترده و...
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۲ 24 June 2011
کد خبر: ۱۷۲۷۶۱
| ۰۳ تير ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۲ 24 June 2011
| 14421 بازدید
14421 بازدید
|
در حالی نزدیک سه سال از خاموشی های گسترده سال ۸۷ ـ که محصول خشکسالی شدید و در نتیجه کم آبی و کاهش حجم آب مخازن سدهای کشور بود ـ می گذرد که در روزهای تابستان امسال نیز خبرهایی از بروز خاموشی های گسترده ـ البته این بار به دلیل گازرسانی نامناسب به نیروگاه های فعال کشور ـ به گوش می رسد.
به گزارش «تابناک»، هفته گذشته، یکی از بحرانی ترین هفته های صنعت برق کشور از نظر میزان گاز تحویلی به نیروگاه ها بود که سبب بروز برخی خاموشی ها در شهرهایی مانند قم شد که البته دلیل آن خروج نیروگاه قم از مدار تولید بود.
بر پایه بررسی های «تابناک»، میزان گاز تحویل شده به نیروگاه ها در هفته گذشته در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، به کمتر از نصف رسیده و در حالی که در دهه پایانی خرداد ماه، گرمای هوا به بیشترین میزان خود نزدیک می شود، روند تحویل گاز به نیروگاه های تولید برق، بدتر شده است.
این در حالی است که به دلیل اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، میزان مصرف برق در روزهای اخیر در مقایسه با روزهای گرم مدت مشابه سال گذشته، کمتر بوده و افزون بر این، اکنون نزدیک چهار هزار مگاوات ذخیره تولید نیز در نیروگاه های کشور وجود دارد.
با این همه، قطع گازرسانی به نیروگاه های اصلی کشور همانند نیروگاه قم، عسلویه، آبادان و خرمشهر، علاوه بر بروز خاموشی های مقطعی، امکان ایجاد یک خاموشی گسترده در سطح شبکه سراسری کشور همانند آنچه در فروردین سال ۸۲ اتفاق افتاد را نیز می تواند فراهم نماید.
همچنین بر پایه استعلام «تابناک» از شرکت «توانیر»، آمارهای این شرکت نشان دهنده آن است که سطح ذخایر سوخت مایع نیروگاه های کشور در مقایسه با سال گذشته، نزدیک ۱۵ درصد کاهش یافته و میزان ذخیره سوخت مایع در دوم تیر ماه امسال به اندازه ذخیره روز دوم دی ماه سال گذشته بوده و این در حالی است که در روزهای سرد سال به دلیل سرمای گسترده و امکان نداشتن ارایه گاز به نیروگاه ها و استفاده از سوخت مایع، مصرف مازوت و گازوئیل به عنوان سوخت جایگزین به بیشترین میزان ممکن می رسد.
از سویی، اعلام دلایلی چون بدهی چند صد میلیارد تومانی صنعت برق کشور به شرکت ملی گاز و یا قطع ورود گاز ترکمنستان در روزهای گذشته و یا انجام تعمیرات دوره ای تأسیسات گاز، هیچ کدام نمی تواند توجیه مناسبی برای قطع گاز نیروگاه ها و خاموشی در شهرهای کشور ـ که این روزها با گرمای شدیدی نیز روبه رو هستند ـ باشد.
بدیهی است، هموطنان ایرانی انتظار دارند کسانی که عهده دار مسئولیت هایی در این سطح هستند، با تعامل و گفت وگو و یافتن راهکارهای مناسب، مانع از اختلال در فرایند خدمت رسانی شوند.
و... نکته پایانی اینکه، فارغ از اینکه ریشه مشکلات کجاست، این مسأله مهم است که قطع برق در این روزهای گرم سال را هیچ کس برنمی تابد و مسئولین کشوری به جای تمرکز بر مسایلی که سودی ندارند، دست کم باید به فکر تأمین اسباب آسایش مردم باشند.