تحرکات برای صدور روادید گزارشگر حقوق بشر

کد خبر: ۱۷۲۸۰۷
|
۰۳ تير ۱۳۹۰ - ۲۰:۳۷ 24 June 2011
|
8036 بازدید
در هفته های گذشته خبری در رسانه های کشور منتشر شد که تعجب بسیاری را به همراه داشت .
 
خبری که شاید از هفته گذشته به خبر مهم سیاست خارجی ایران تبدیل شده است این بود : احمد شهید، وزیر امور خارجه سابق مالدیو، به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر از طرف سازمان ملل با رویکردی کاملا سیاسی و با درخواست امریکا و انگلیس، به نام حقوق بشر خواهان ورود به ایران است

به گزارش خبرنگار بولتن نيوز، پس از هیاهو های تبلیغاتی غرب برای فرستادن گزارشگر حقوق بشر به ایران و پس از رای 22 کشور در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای انجام این کار در مقابل 21 رای مخالف و ممتنع برای نخستین بار از عمر 5 ساله شورایحقوق بشر سازمان ملل متحد این اولین باراست که این شورا برای کشوری گزارشگر ویژه تعیین می کند که البته پیش نویس قطعنامه اعزام این گزارشگر از طرف کشورهای آمریکا و سوئد ارائه و با رای شکننده به تصویب رسید . اما پس از تعیین احمد شهید مسئولان ارشد کشورمان همچون آیت الله آملی لاریجانی در مقابل این تصمیم نابه جای سازمان ملل موضع مخالف اتخاذ کردند اما ظاهرا این موضوع به مذاق برخی ها خوش نیامده است .

با وجود این نقشه آشکار غرب برای فرستادن یک گزارشگر ویژه حقوق بشر که در پوشش یک فرد مسلمان با پیشینه ای بظاهر موجه برای انجام این ماموریت خواهان ورود به کشور است و از طرف دیگر با وجود هشدار های مسئولین عالی رتبه نظام از سران قوا و نمایندگان مجلس شورای اسلامی گرفته تا دیگر مسئولین نسبت به این نقشه اما ظاهرا برخی ها در وزارت خارجه با انفعال مشکوک خود خواستار صدور روادید برای احمد شهید برای ورود به ایران هستند .

گزارشات واصله به خبرنگار ما حکایت از این دارد که برخی ها در وزارت خارجه تلاش دارند به هرنحو ممکن برای این فرستاده سازمان ملل مجوز ورود به کشور را صادر کنند تا وی بتواند به راحتی به ایران سفر کند . البته این کار در دولت های قبل نیز سابقه داشته است چرا که خیانتی که از صدور روادید کشورمان برای سفر گزارشگران سازمان ملل متحد به ایران در طی دو دهه اخیر برخی دولتمرادن ایرانی انجام داده اند امروز بر کسی پوشیده نیست . گزارشگرانی که وقتی به ایران آمدند گزارش های خلاف واقع و مورد نظر اربابان غربی خود در مجمع های سازمان ملل متحد ارائه کردند .

در گذشته رینالدو گالیندوپل (از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۷۳) و موریس کاپیتورن (از سال ۱۳۷۴ تا ۱۳۸۰) به عنوان نمایندگان ویژه حقوق بشر سازمان ملل چند بار به ایرانسفر کرده و گزارش های متعددی در مورد وضعیت حقوق بشر در کشورمان تهیه کردند. نخستین‌بار پس از انقلاب ، رینالدو گالیندوپل به عنوان گزارشگر ویژه ایران از سوی سازمان ملل انتخاب شد. وی توانست در زمستان سال ۱۳۶۸با برخی زندانیان زندان اوین ملاقات کند. موریس کاپیتورن، نماینده دیگر سازمان ملل بود که از سال ۱۹۹۶ به بعد به ایران آمد و گزارش‌هایی از شرایط زندان‌ها و نوع محاکمه‌ متهمان تهیه کرد. وی از سال ۲۰۰۲ به بعد امکان بازدید از ایران را نیافت زیرا قطعنامه شورای حقوق بشر در این سال، حد نصاب رای لازم را به دست نیاورد. اما نکته ای که در مورد هر دو گزارشگر صدق می کند این است که هر دوی آنان به هنگام قرائت گزارش خود در صحن سازمان ملل متحد دقیقا مواضع آمریکا در قبال مسائل حقوق بشر در ایران را بیان کردند که از جمله آن می توان به حمایت همه جانبه از ترویج بهائیت در ایران اشاره کرد .

اما اکنون که باز هم با ترفند آمریکا و با همکاری کشورهای حافظ منافع ایالات متحده در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد گزارشگر ویژه ای برای اعزام به جمهوری اسلامی تعیین شده است بهترین راه جلوگیری از ورود وی به ایران است چرا که از همین الان معلوم است قطعنامه ای که با حمایت آمریکا و با اعزام فردی نزدیک به کاخ سفید به تصویب رسیده است هدفی جز ادامه دادن پروژه ایران هراسی با گزارش های خلاف واقع حقوق بشری ندارد . در همین زمینه حضرت آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه در مصاحبه تلویزیونی دو شب قبل خود نیزبا اشاره صریح به این موضوع اعلام داشته اند : در بحث حقوق بشر، حتما تعامل هايي با سازمان ملل خواهيم داشت ليكن در چارچوب هاي منطقي نه به عنوان ابزاري عليه كشورمان . مباني حقوق بشر غربي قابل تحميل نيست و نمي توانيم حقوق بشري كه آنها از مجموع فرهنگ ليبرالي بر ما تحميل مي كنند، بپذيريم زيرا نظام ديني ما مي تواند خودش، نظام حقوق بشري بر اساس مباني خودش داشته باشد.ما را در حالي متهم به نقض حقوق بشر مي كنند كه كشورهايي در اطرافمان وجود دارند كه غربي ها از آنها حمايت مي كنند اما از حقوق بشر در آن كشورها خبري نيست .
سخنان لاریجانی که با جمله قاطع سياست ما پذيرفتن گزارشگر ويژه حقوق بشر نيست به اتمام رسید در حالی است که مسئولین اکنون باید مراقب باشند تا کسی نتواند این روادید را برای احمد شهید صادر کند تا وی هم مانند هم مسلکان قبلی خود با سفر به ایران گزارش های خلاف واقع تهیه کند .

هر چند، احمد شهید با عنوان «گزارشگر حقوق بشر و نماینده شورای حقوق بشر» از طرف سازمان ملل مامور ورود به ایران است اما در حقیقت، از آن جا که در ورای این اعزام، اهداف کاملا سیاسی نهفته است و با در نظر گرفتن رویکرد همیشه تبعیض آمیز این شورا در خصوص حقوق بشر و نیز با توجه به شادمانی کاخ سفید و لندن از این اقدام، به جرات می توان او را نماینده اوباما و لندن نه مدافع حقوق بشر دانست .

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟