افزایش کلاهبرداری‌های پیامکی

کد خبر: ۱۷۳۵۳۹
|
۰۶ تير ۱۳۹۰ - ۲۱:۲۱ 27 June 2011
|
3263 بازدید

آیا تا به‌حال پیامکی دریافت کرده‌اید که خبر از برنده شدن شما در یک قرعه‌کشی یا انتخاب شدن شما برای خرید یک گنج رویایی، داده باشد؟

به گزارش همشهری، اگر جوابتان مثبت است، حتما می‌دانید که هدف این پیامک‌ها چیزی نیست جز خالی کردن جیب شما. پیامک‌های وسوسه کننده، شگردی است که این روزها به‌رغم هشدارهای مختلفی که در روزنامه‌ها به چاپ می‌رسد هنوز هم جواب می‌دهد و کلاهبرداران با استفاده از آن نقشه‌های خود را عملی می‌کنند.

گنج رؤیایی

مرسوم‌ترین شگرد کلاهبرداری‌های پیامکی، فروش سکه‌ها و عتیقه‌های تقلبی به جای گنج تاریخی است. در این شگرد، فرد کلاهبردار با ارسال پیامکی برای طعمه، مدعی می‌شود که یک فرد روستایی است که به تازگی گنج بزرگی در صحرا پیدا کرده است، اما به خاطر اینکه نمی‌تواند به کسی اعتماد کند، شماره‌ای تصادفی را انتخاب کرده و بعد از گرفتن استخاره تصمیم گرفته به این شماره پیامک بزند و گنجی را که پیدا کرده، به قیمت پایینی به صاحب شماره بفروشد.

فردی که با این شگرد در دام کلاهبردار می‌افتد، کسی است که بعد از دریافت پیامک، وسوسه شده و با این تصور که با خرید این گنج به سود هنگفتی خواهد رسید، به سر قرار با ارسال‌کننده پیامک می‌رود، غافل از اینکه در دام یک کلاهبردار حرفه‌ای افتاده‌ است. سپس در ازای دریافت پول، فرد کلاهبردار سکه‌ها و عتیقه‌هایی را به طعمه‌اش می‌دهد که تقلبی هستند و هیچ ارزشی ندارند.

شما برنده شده‌اید

کلاهبرداری‌های پیامکی فقط به فروش سکه‌ها و عتیقه‌های تقلبی ختم نمی‌شود. کلاهبرداران همیشه نقشه‌ای حساب شده در آستین دارند تا با آن بتوانند پول‌های طعمه‌هایشان را بالا بکشند و تنها ابزار موفقیت آنها در این راه، وسوسه شدن مالباختگان است. شگرد دیگر آنها، ارسال پیامک‌هایی است که خبر از برنده شدن افراد در یک قرعه‌کشی می‌دهد. مضمون این پیامک‌ها معمولا این است که «شما در قرعه‌کشی شرکت... برنده شده‌اید. برای دریافت جایزه خود، ابتدا مبلغی به‌عنوان هزینه پیک به شماره حساب شرکت واریز کنید تا جایزه‌ مقابل منزلتان به شما تحویل داده شود.»

معمولا افرادی که فریب این پیامک‌ها را می‌خورند با این تصور که هزینه پیک، مبلغ زیادی نیست، این مبلغ را به شماره حسابی که کلاهبرداران اعلام کرده‌اند واریز می‌کنند و حتی وقتی خبری از جایزه نمی‌شود و متوجه می‌شوند که فریب خورده‌اند، به خاطر اینکه مبلغ کمی از دست داده‌اند، پیگیر پرونده نمی‌شوند؛ حال آنکه کلاهبرداران با ارسال این پیامک‌ به صدها نفر و گرفتن مبلغ مورد نظر از آنها، به پول هنگفتی دست پیدا می‌کنند.

گاهی اوقات کلاهبردارانی که با ارسال پیامک خبر از برنده‌‌شدن طعمه‌هایشان در قرعه‌کشی می‌دهند، از آنها می‌خواهند برای دریافت جایزه نقدی شماره کارت عابر بانک خود و رمز آن را در اختیار شرکت قرار دهند. متأسفانه بعضی از افراد نیز فریب این شگرد را می‌خورند و با ارسال شماره کارت و رمز عابربانک خود برای کلاهبرداران، به آنها این فرصت را می‌دهند که حساب بانکی‌شان را خالی کنند.

هرگونه پیامکی که محتوای آن وعده و وعیدهای وسوسه‌کننده باشد به احتمال زیاد از سوی کلاهبرداران ارسال شده است و به شهروندان توصیه می‌شود فریب این پیامک‌ها را نخورند و درصورت دریافت آنها، ماجرا را به پلیس اطلاع دهند.

سرهنگ عبدالله قاسمی- رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی ناجا
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟