هنگامی که روحالله احمدزاده در آبان ماه سال 88 به سمت استانداری فارس منصوب شد، قول داد که مدیران و مسئولانی که در امر مبارزه با فساد اداری و مالی کوتاهی کنند، عزل میشوند؛ اما مجموعه مدیریتی این استان در مدت کمتر از یک سال با حجم عظیمی از عزل و نصبهای آنی و بدون کارشناسی در سطح استان روبهرو شد.
به گزارش «تابناک»، احمدزاده و تیم سه، چهار نفره وی که کادر مشخصی در سطح استان هم نداشتند، از افرادی که عموما سابقه اجرایی مشخصی نداشتند، به وفور استفاده کرد، که همین امر، موجبات رها شدن مدیریت استان در این مدت شد، چنانکه معاونت سیاسی و امنیتی استانداری، نزدیک به یک سال به صورت سرپرستی اداره شد که سرانجام با پافشاری احدزاده، وزیر کشور، حکم حامد دهقانان را امضا کرد و اکنون هم که دهقانان پس از احمدزاده استان را ترک کرده، این معاونت مهم، همچنان بدون متصدی مانده است.
بنا بر این گزارش، احمدزاده در آغاز مسئولیت، دو نفر از نیروهای کارآمد و متعهد نزدیک به دکتر احمدینژاد را به سمتهای معاونت برنامهریزی و همچنین معاونت توسعه و مدیریت منابع انسانی منصوب کرد که متأسفانه به شش ماه نکشید و هر دوی آنان پس از چرخش کامل احمدزاده به سمت گروه انحرافی عزل شدند.
احمدزاده در ادامه به دلیل نداشتن نیروی همفکر، مجبور شد اداره این دو معاونت بزرگ را به یک نفر یعنی سیدفرهاد سجادی ـ که تا پیش از آن، سرپرست دفتر پارک سرمایهگذاری بود ـ بسپارد.
از سویی در این دو سال، دفتر اجتماعی استانداری، سه مدیر را در رأس خود تجربه کرد که نفر آخری هم فعلا سرپرست است؛ افزون بر اینکه دفتر امور فنی استانداری نیز در این دو سال به صورت سرپرستی اداره میشود.
از سوی دیگر، دفتر امنیتی و امور انتظامی نزدیک شش ماه است که به صورت سرپرستی اداره میشود و جالب اینجاست که مدیرکل حوزه استاندار که یکی از اصلاحطلبان استان است، همزمان سرپرست دفتر بازرسی و رسیدگی به شکایات و نیز حراست استانداری را نیز به عهده دارد.
بحث مهمتر اما در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی، فرمانداریها و بخشداریهای این استان پهناور است.
گفتنی است، استان فارس شامل 29 شهرستان و بالغ بر 83 بخش است که با این توضیح، بررسی احکام این مسئولین، نشان از عمق فاجعه در مدیریت این استان پهناور کشور دارد:
فرمانداران: از مجموع 29 فرمانداری، 9 فرمانداری به صورت سرپرست اداره میشود که برای نمونه، شهرستان استهبان از مهر 89 تاکنون و نیز شهرستان رستم از تیر ماه 89 (نزدیک یک سال) به صورت سرپرستی مدیریت میشوند و همین امر باعث شد، بسیاری از مسئولین ادارات این شهرستانها بدون نظارت مقتدرانه به کارهای خود ادامه دهند.
معاونان فرمانداران: هشت پست معاون فرماندار هم اکنون بدون متصدی و مسئول است و دو معاونت فرمانداری شیراز نیز هم اکنون به صورت سرپرستی اداره میشوند.
بخشداران: از مجموع 83 بخش استان، 29 بخش به صورت سرپرستی اداره میشوند، همچنین پنج بخش هم اصلا بخشدار ندارند.
قابل توجه است که شهرستان شیراز، کلا به صورت سرپرستی اداره میشود؛ یعنی فرماندار، دو معاون فرماندار و همچنین سه بخش این شهرستان به صورت سرپرستی اداره میشوند.
حال با توجه به آنچه گفته شد، گویا دست کم در آستانه برگزاری انتخابات هم که شده، وزارت کشور با تمهیداتی جدی که به صلاح مردم و مجموعه استان باشد، مشکل مدیریت این استان را هر چه زودتر رفع و رجوع کرده و اهالی غیور این خطه از کشورمان را از بلاتکلیفی درآورد، چرا که همگان می دانند اقتدار مدیریتی برای انجام امور، هیچ گاه با احکام سرپرستی ـ آن هم احکامی که عموما مهلت قانونی شان به پایان رسیده ـ حاصل نخواهد شد.