ادامه سریال آلودگي هواي تهران تا پايان تابستان؛

تنها راه نجات تهراني‌ها از آلودگي هواي مرگبار

«برنامه جامع كاهش آلودگي هوا در سال79 نوشته شد.در نهايت هم با اين برنامه ظرف 10 سال شوخي كرديم و آخر هم گفتيم كارآمد نيست!» او مي‌گويد: «وقتي كسي باعث مرگ كسي مي‌شود اعدام مي‌شود. اما چرا هيچ‌كس از مسببان مرگ 5 هزار تهراني نمي‌پرسد چرا وظيفه خود را درست انجام نمي‌دهيد؟!»
کد خبر: ۱۷۴۲۴۰
|
۱۱ تير ۱۳۹۰ - ۰۹:۲۲ 02 July 2011
|
16685 بازدید
|
تابناک اجتماعی: تهراني‌ها امروز را هم در شرايط ناسالم به سر مي‌برند تا همچنان مرگ و مير‌ها براثر آلودگي پايتخت‌نشينان را تهديد كند.

«يوسف رشيدي» مديرعامل شرکت کنترل کيفيت هوا به تهران امروز گفت:«پايتخت‌نشينان در تابستان 90 هواي سالم را تجربه نخواهند كرد».

اين مسئله باعث مي‌شود تا «وحید نوروزی» مدیر عامل ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای تهران و نماينده شهردار تهران در كميته هماهنگي مواقع اضطرار آلودگي هواي تهران، در گفت‌وگو با تهران امروز از مهم‌ترين عامل مرگ و مير تهراني‌ها اظهار نگراني كند.

او مي‌گويد:تنها راه نجات تهراني‌ها از آلودگي هواي مرگبار، ورود مجلس و ندادن بودجه به نهادهايي است كه در وظيفه خود قصور كرده‌اند. او توضيح مي‌دهد:«براي رسيدن به نتيجه بايد يك برنامه اجرايي توسط يك ارگان عالي تصويب شود.» او ارگان عالي را مجلس شوراي اسلامي مي‌داند. نوروزي اعتقاد دارد كه بهارستاني‌ها بايد يك برنامه مشخص را براي وزارتخانه‌هاي درگير با آلودگي هوا تدوين كنند وهرساله براساس عملكرد و كارنامه آن وزارتخانه به آن بودجه دهند. نوروزي شك ندارد كه اگر مجلس در راس كار قرار گيرد و بودجه وزارتخانه‌هايي كه از وظيفه خود تخطي مي‌كنند پرداخت نكند، همه برنامه‌ها درست و در زمان خود انجام مي‌گيرد وچنبره سياه مرگ دست از سر تهراني‌ها و 22 استان درگير با آلودگي‌هاي ناشي از ريزگردها برمي‌دارد.

او مي‌گويد:«برنامه جامع كاهش آلودگي هوا در سال79 نوشته شد.در نهايت هم با اين برنامه ظرف 10 سال شوخي كرديم و آخر هم گفتيم كارآمد نيست!» او مي‌گويد: «وقتي كسي باعث مرگ كسي مي‌شود اعدام مي‌شود. اما چرا هيچ‌كس از مسببان مرگ 5 هزار تهراني نمي‌پرسد چرا وظيفه خود را درست انجام نمي‌دهيد؟!»

آلودگي‌ها سلامت فرزندان مسئولان را هم تهديد مي‌كند!
او مي‌گويد:«حال مجسم کنید به این درک برسیم که بدانیم هر کدام از ما با عمل نکردن به تعهدات و وظایف خود در موضوع آلودگی هوا مثلا موجب بیماری سرطان یک کودک که اتفاقا او را می شناسیم بشویم. فرض کنید بدانیم که عدم ابلاغ فلان مصوبه موجب مرگ و میر چند نفر مشخص و شناخته شده می شود.فرض کنید بدانیم که با یک تصمیم غلط موجب سرطان ریه فلان فرزند فلان خانواده شویم که کامل آنها را می شناسیم.به نظر شما آیا اینگونه ادامه حیات برای ما ممکن خواهد بود؟»

به گفته نوروزي برخی اوقات فکر می کنيم چون نتیجه اشتباهات مدیریتی و تصمیم های غلط خود را نمی بینیم به ادامه این روند اصرار می کنیم. شاید هم فکر می کنیم بیماری و نتایج وحشتناک آلاینده های شدید هوا به فرزندان ما که کاری ندارند فقط سراغ فرزندان سایر شهروندان می روند و برخی ایام هم می گوییم ما که به تنهایی کاری از دستمان بر نمی آید پس تلاش بی فایده نکنیم و بگذاریم ببینیم چه می شود؟

وقتي وزير بهداشت هم بيدار مي‌شود
مرگ 5 هزار تهراني درسال گذشته بر اثر آلودگي هوا اعتراض‌هاي بسياري را دنبال داشت و افكارعمومي و رسانه‌ها خواستار معرفي عوامل آن شدند. پس از مدت‌ها تكذيب مرگ‌ها براثر آلودگي‌ هوا، «مرضيه وحيد دستجردي» وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اعلام كرد كه در سال 90 تعداد واقعي مرگ‌ها براثر آلودگي را درپايتخت معرفي مي‌كند و مسببان آن مورد سوال واقع مي‌شوند اما با گذشت نزديك 4 ماه از سال 90 هنوز خبري از اسناد ومداركي كه دستجردي قرار بود دراختيار مطبوعات بگذارد نيست!

نوروزي مي‌گويد: «متولي مبارزه با آلودگي‌ها بايد يك سازمان و يك فرد قوي باشد.» يكي از مقصران آلودگي هوا خودروسازان هستند. نوروزي مي‌پرسد چطور مي‌شود در يك كشور خود سازنده خودرو، استاندارد هم بدهد و يا كيفيت سوخت را پژوهشگاه خود وزارت نفت تاييد كند. او مي‌گويد:«چرا بايد 2 ميليارد بودجه مترو داده نشود تا ميليون‌ها خودرو در خيابان‌هاي شهر سرازير شوند و مرگ را براي 12 ميليون تهراني به ارمغان بياورند؟»

او تشكيل جلسات كميته هماهنگي مواقع اضطرار و كميته اجرايي آلودگي هواي تهران را بي‌نتيجه مي‌داند ومي‌گويد:«من در اين جلسات شركت نمي‌كنم.چون هيچ راهكاري از اين جلسات بيرون نمي‌آيد.»

به گفته او به محض آلوده شدن هوا مسئولان تشكيل جلسه مي‌دهند بدون اينكه نتيجه بخش باشد و باتعطيل كردن يكي- دو مدرسه مسئله را فيصله مي‌دهند تا باد يا باران وضعيت هوا را مطلوب كند. بعد همه چيز فراموش مي‌شود. او تشكيل اين جلسه را بهانه‌اي براي كم‌كردن اعتراض ‌ها به آلودگي مي‌داند كه هيچ كمكي به حل مسئله نمي‌كند. به اعتقاد نوروزي مديريت آلودگي هواي تهران رها شده است!

اضافه كردن محورها !!
او موظف كردن وزارت نفت به توليد بنزين يورو 5 و انجام جلساتي با كشورعراق و تركيه را از جمله برنامه‌هاي مطلوب سازمان حفاظت محيط زيست توصيف مي‌كند اما مي‌گويد: «مطالعات ما در زمينه منشا آلودگي‌ها و ريزگردها بسيار كم است. براي همين هم برنامه‌ها ناموفق است.»

نوروزي با اشاره به گفته‌هاي اخير «محمدجواد محمدي زاده» رئيس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور مبني بر تصويب طرح جدید جامع کاهش آلودگی هوای تهران در ۱۵ محور مي‌گويد:«.هرچند شهرداري تهران از تصویب چنین طرحی اصلا خبر ندارد اما آقایان فکر نکنند با اضافه کردن محورهای برنامه جامع کاهش آلودگی هوای تهران می توان هوای سالم را به ارمغان آورد.»

به گفته او سال ۷۹ این برنامه با ۷ محور مطرح شد.بعد از چند سال ۹ محوری شد و هم‌اکنون هم ۱۵ محوری شده است.اینگونه پیشروی کند حتما سال بعد ۳۸ محوری خواهد شد. او مي‌پرسد جایی که از سونامی سرطان بارها و بارها به‌خاطر آلودگی هوای تهران شنیده‌ایم يا وقتی مصوبه مجلس در قانون توسعه چهارم و سوم که صراحتا دو بار طی دو پنج‌سال متوالی دولت را مکلف مي‌كند هوای تنفسی شهر تهران و هفت کلانشهر دیگر را به حد استانداردهای سازمان جهانی بهداشت برساند نادیده گرفته می شود دیگر برنامه جامع 15 محوری چه صیغه‌ای است؟!
ضمانت اجرایی‌اش چیست؟ کجا تصویب شده؟ آیا بودجه‌اش سالانه است و تاریخ مصرف دارد؟ تفاوت این برنامه با برنامه جامع ۱۰ساله قبلی چیست که ضمانت کند این برنامه موفق‌تر خواهد بود؟ چه ارگان یا تشکیلاتی این برنامه را راهبری می کند؟ آیا باز هم مثل سابق قرار است کمیته اجرایی تشکیل شود و دیگر قرار نیست برنامه را استانداری تهران راهبری کند؟ اگر پاسخ مثبت است آیا الان نباید افرادی که با انحلال کمیته اجرایی کاهش آلودگی هوای تهران باعث عقب‌افتادن و حذف عملی برنامه جامع کاهش آلودکی هوا شدند در محضر ملت و قانون پاسخگو باشند؟

نوروزي همچنين مي‌پرسد اگر یک وزارتخانه مثل نفت یا صنایع به دلایل مشکلات داخلی نخواهد تکالیفش را در این برنامه انجام دهد راهکار برنامه۱۵ محوری چیست؟ آیا این برنامه توصیه نامه است یا برنامه اجرایی و عملی است؟ آیا ضمانت می کنید که شهروندان تهرانی پنج سال دیگر هم به استنشاق سموم و آلاینده های متعدد ادامه دهند با امید آنکه پنجسال دیگر هوای مطبوعی خواهند داشت؟ شاخص شما برای اندازه گیری موثر بودن هر روز و هر سال اجرای این برنامه پنج‌ساله چیست؟ چه کسی نظارت بر برنامه را به عهده دارد؟ در شاخص سنجی احتمالی شما نقش بهداشت و سلامت جامعه چیست و چگونه سنجیده می شود؟ آیا در برنامه 15محوری شما کنترل کیفی خودرو و سوخت کماکان به عهده خود ایشان است؟ بودجه های حمل‌ونقل عمومی را دیده اید؟ دو میلیارد دلار مصوب مجلس برای کمک به حمل‌ونقل ریلی چه جایی در برنامه شما دارد؟ از رده خارج کردن خودروهای فرسوده 2۰-3۰ ساله و تعویض آن با پراید و وانت پیکان و پژو روآ در این برنامه چه جایگاهی دارد؟ تکلیف ستاد مدیریت سوخت با آنهمه اختیارات در برنامه جدید مشخص شده است؟ سن خودروهای فرسوده تغییر کرده است؟ بنابراين همه اين سوال‌ها باعث مي‌شود نوروزي از کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی بخواهد به عنوان مدعی العموم ورود کنند تا فقط دلیل متوقف ماندن برنامه جامع ۱۰ ساله تهران را معلوم كنند تا با عوامل آن برخورد کنند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
واقعاً برای خودمان متاسفم
پاسخ ها
سوزوکی هزار
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
همه چی آرومه تو توهم زدی هوا هم خوبه چرا چرت میگی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
خدا بداد اين مردم برسد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
آخه براي چي به اين كامنت نظر منفي دادين؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
ما خودمان به خودمان رحم نمیکنیم!
ساسان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
آفرین بر مهندس نوروزی
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
تهران منفجر شد به دادمان برسید
محمد علي از تهران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
با سلام
لطفا" متخصصين با غيرت ايراني در داخل و خارج كشور راهكار ارائه و دولت محترم استقبال نمايد. رئيس جمهور محترم يك تيم در سال جهاد اقتصادي را مسؤل اين كار نمايد تا با بررسي ديگر كشورها راهكار عملي را پيدا نمايد. با تشكر
پاسخ ها
فرهاد خيرخواه
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
رئيس جمهور محترم اگر قرار بود كاري در مورد آلودگي تهران كنند طي 6 سال گذشته بايد انجام مي دادند.
اميرآقا گل
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
برو بابا حال نداري
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
آبپاشی با هواپیمای سم پاش آنهم در صورتیکه جنگلهای شمال در حال آتش سوزی باشد به نظر من بهترین گزینه است
m
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
مسئولین : مردم مقصرند.
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
تهرانی های محترم هوای پاک ، امکانات رفاهی ، اسایش ، صنعت ، درآمد بالا همه و همه را با هم می خواهند که این امکان ندارد پس یا آلودگیش را نوش جان کنید یا بر بربندید از این شهر کثیف
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
یک راه حل ساده که دولت هم بلد است گران کردن سوخت است . آنقد گران کنید که هیچ کس جرات نکند از سوخت استفاده کند هم هوا پاکیزه میشود هم صادرات داریم و هم مشکل حل میشود .
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
یک راه خیلی ساده وجود دارد اتوبوسها زیاد شوند . دیگر در طول روز کسی از وسیله شخصی برای سرکار رفتن استفاده نمی کند.
وگرنه همه طرحها سرکاریه .درد معلوم است ودوا هم معلوم .ولی همش طفره مرویم
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟