سلطان بازار سيگار ايران كيست؟

دو سيگار وينستون و كنت هم‌اكنون در كشور توليد مي‌شوند و واردات آنها نيز قانوني است. هرچند اين دو برند در بازار سيگارهاي قاچاق شده ايران نيز سهم قابل توجهي دارند، اما سيگار مارلبورو هم توليدش در ايران ممنوع بوده و هم وارداتش؛ بنابراين ردپاي مارلبورو را بايد در بازار سيگارهاي قاچاق ايران جست‌وجو كرد.
کد خبر: ۱۷۹۳۱۱
|
۰۳ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۲ 25 July 2011
|
4779 بازدید
در شرايطي كه هيچ آمار دقيقي درباره سهم هر يك از برند‌ها در بازار سيگار ايران وجود ندارد، شواهد امر نشان مي‌دهد كه سه برند وينستون، كنت و مارلبورو بيشترين سهم را در بازار دخانيات ايران در اختيار دارند.

به گزارش ایسنا، درباره بازار سيگار ايران نمي‌توان هيچ وقت با اطمينان صحبت كرد. حاشيه سود فعالان بازار دخانيات هم ‌چندان روشن نيست، اما گفته مي‌شود حاشيه سود برخي برند‌ها به 200 درصد هم مي‌رسد. يعني از محل فروش يك پاكت سيگار با برندي خاص دو برابر قيمت آن، سود خالص به جيب فروشنده ريخته مي‌شود.

دو سيگار وينستون و كنت هم‌اكنون در كشور توليد مي‌شوند و واردات آنها نيز قانوني است. هرچند اين دو برند در بازار سيگارهاي قاچاق شده ايران نيز سهم قابل توجهي دارند، اما سيگار مارلبورو هم توليدش در ايران ممنوع بوده و هم وارداتش؛ بنابراين ردپاي مارلبورو را بايد در بازار سيگارهاي قاچاق ايران جست‌وجو كرد.

مصرف سيگار در ايران بين 60 تا 65 ميليارد نخ برآورد مي‌شود. اگر اين رقم را بر 20 كه تعداد نخهاي موجود در هر پاكت سيگار است تقسيم كنيم، مصرف سيگار پاكتي درايران بين سه ميليارد تا سه ميليارد و 250 ميليون پاكت تخمين زده مي‌شود.

حال اگر قيمت هر پاكت سيگار را در ايران بين هزار تا دو هزار تومان برآورد كنيم، ارزش بازار سيگار ايران بين سه تا 6.5 ميليارد دلار برآورد مي‌شود. هرچند برخي ارزش بازار دخانيات ايران را بيش از اين رقم‌ها مي‌دانند. در هر حال اگر ارزش بازار سيگار ايران را حدود 7 ميليارد دلار تخمين بزنيم، سيگار مارلبورو سهمي حدود يك ميليارد دلاري در اين بازار دارد. اين سهم در حالي به دست آمده كه اين سيگار نه در داخل توليد مي‌شود و نه واردات آن به كشور قانوني است. اين در حالي است كه سيگار‌هاي وينستون و كنت در مجموع بيشترين سهم را در بازار سيگار ايران داشته و ارزش اين سهم بالغ بر سه ميليارد دلار تخمين زده مي‌شود.

براساس آمار، سيگار وينستون حدود 70 درصد از واردات سيگار به كشور را به خود اختصاص مي‌دهد.

از سيگار كنت هم اگر چه آمار دقيقي در دست نيست، اما اين برند جزو سيگار‌هاي پرفروش در بازار ايران محسوب مي‌شود؛ بنابراين مي‌توان نتيجه گرفت كه حدود 60 تا 70 درصد بازار سيگار ايران در اختيار سه برند وينستون، مارلبورو و كنت است. اگر برندهاي مربوط به شركت KT&G را نيز به سه برند فوق اضافه كنيم، اين سهم شايد تا 80 درصد هم برسد؛ بنابراين مي‌توان نتيجه گرفت كه صاحبان توزيع دو سيگار وينستون و كنت و همچنين افراد پشت پرده در قاچاق سيگار مارلبورو به ايران سلاطين سيگار ايران محسوب مي‌شوند.

گفته مي‌شود حجم معاملات عامل توزيع سيگار وينستون در ايران طي يك سال به بيش از 200 ميليارد تومان رسيده كه رقم بسيار بالايي در بازار دخانيات كشور محسوب مي‌شود.

در همين حال گمانه‌زني‌هايي نيز درباره عامليت‌هاي صنعتي سيگار در كشور زده مي‌شود. به اين صورت كه گفته مي‌شود برخي از اين عامليتها جزو مافياي سيگار هستند. اين در حالي است كه آمار نشان مي‌دهد عاملهاي صنعتي سهمي چهار درصدي در بازار سيگار ايران دارند.

سلطان سيگار ايران هر كه باشد هدف نهايي او حفظ سهمش در بازار ايران و ضربه زدن به ساير رقبا به هر قيمتي است. به نظر مي‌رسد در اين بين شركت دخانيات ايران و تصميم‌گيران داخلي در كنترل جنگ غولهاي دخاني نقش كليدي داشته باشند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟