به گزارش ایسنا، نصراله ترابی قهفرخی با اعلام این مطلب گفت:عمل نکردن برخی دستگاهها به قانون و وجود ابهام درآن موجب شد که استفساریه در کمیسیون اجتماعی مطرح و نهایتا مصوب شود و در حال حاضر در نوبت قرار دارد تا در صحن علنی مجلس مطرح و مورد بررسی قرار گیرد.
این عضو کمیسیون اجتماعی در پاسخ به این سوال که چرا بیمهها از اجرای این قانون طفره میروند؟ اظهار کرد:این موضوع مشکل قانونی ندارد و متاسفانه فقط به آن عمل نمیشود، بهعنوان مثال بیمه حرفه خبرنگاری را به عنوان خبرنگار درنظر نمیگیرند،بلکه بهعنوان بیمه هنرمندان محاسبه میکنند. بنابراین در این صورت این شغل مشمول قانون مشاغل سخت و زیانآور نمیشود.
ترابی قهفرخی خاطرنشان کرد:شغل خبرنگاری جزء مشاغل سخت و زیان آور است که ما در این استفساریه به آن تصریح کردهایم ضمن آنکه اگر بهعنوان بیمه خبرنگاری درنظر گرفته شود دستگاههای مربوطه باید حق بیمه بیشتری پرداخت کنند، اما این کار را نمیکنند.
نماینده مردم شهرکرد درمجلس درباره این سوال که اگر مشکل قانونی وجود ندارد، وضعیت نظارتی و اجرایی چگونه پیگیری میشود، گفت: البته ابهامی نیز وجود داشته زیرا در قانون گفته شده بود کسانی که مداوم ۲۰ سال در شغل سخت و زیان آور کار کردهاند و یا برای کسانی که کمتر از ۲۰ سال به صورت متناوب کار میکنند، پس از ۲۵ سال پرداخت حقبیمه بازنشسته شوند.
وی افزود:کسانی که کمتر از ۲۰ سال سابقه کاری درآن شغل سخت و زیان آور داشتند، دچار مشکل میشدند، در هر حال این افراد باید ۲۵ سال کار میکردند ولی براساس این استفساریه اگر فردی ۱۰ سال هم کار کند، باید ۱۵ سال سابقه برایش محسوب شود محاسبه شود.
وی تصریح کرد:لذا آنچه که در قانون است،گفته میشود که در مشاغل سخت یا باید ۲۰ سال مداوم کار کرده باشند یا به صورت متناوب کار کرده باشند با ۲۵ سال سابقه کار بازنشسته میشوند.
ترابی ادامه داد:براساس این استفساریه، اگر فردی ۱۰ سال و یا کمتر نیز کار کرده باشد، ضربدر ۵/۱ میشود و در زمان بازنشستگی محسوب میشود.
این عضو کمیسیون اجتماعی با تاکید براینکه نظر کمیسیون به استفساریه مثبت بوده است،خاطرنشان کرد:در صورتی که استفساریه در صحن علنی تصویب شود، ضمانت اجرایی نیز به بیمهها تعلق میگیرد.