سرویس اجتماعی ـ در حالي رييس سازمان حفاظت محيط زيست، پيشتر از اختصاص پانصد ميليارد تومان اعتبار براي انتقال آب ارس به درياچه اروميه براي احياي آن در سه سال خبر داد كه وي در اظهارات اخير خود اعلام کرده بود، طرح انتقال آب از ارس به دشت شبستر تصويب شده که طي آن، بخشي از اين آب در کشاورزي و بخشي براي آب شرب تبريز استفاده خواهد شد و سرانجام به اروميه خواهد رسيد!
به گزارش خبرنگار «تابناك» اجتماعي، در حالي كه يكي از علل اصلي خشك شدن درياچه اروميه و بحران کنوني، استفاده بيش از اندازه از آبهاي ورودي آن براي مصارف كشاورزي است، محمد جواد محمديزاده، معاون رييسجمهوري با بيان اينکه انتقال آب از ارس به درياچه اروميه از ارمنستان، گرجستان و سپس آذربايجان، ديگر راهکار دولت براي نجات درياچه اروميه است، گفت: هماکنون اولويت اين طرح در مجلس تصويب نشده، ولی طرح انتقال آب از ارس به دشت شبستر تصويب شده که طي آن بخشي از اين آب در کشاورزي و بخشي براي آب شرب تبريز استفاده خواهد شد و در پایان به اروميه خواهد رسيد. همچنين سرمايهگذار بخش خصوصي آمادگي دارد، اين پروژه را ظرف سه سال آينده به بهرهبرداري برساند.
در اين حال، حسينقلي باقراف، وزير محيط زيست و منابع طبيعي جمهوري آذربايجان گفت: ايران براي انتقال آب از رود ارس به درياچه ارميه بايد در آغاز رضايت آذربايجان را جلب کند.
وي افزود: تاکنون ايران درباره اين پروژه به آذربايجان درخواست رسمي نداده و آذربايجان تنها از مطبوعات و رسانهها درباره اين پروژه مطلع شده است.
به گزارش ایسنا، وي با اشاره به قرارداد دوطرفه كشورهاي ايران و آذربايجان مبني بر استفاده از آب رود ارس تأکيد کرد: بنا بر اين قرارداد، ميزان حق استفاده طرفين از آب ارس براي کشاورزي و مسائل ديگر مشخص است.
وزير محيط زيست آذربايجان همچنین خاطرنشان کرد: برداشت بيرويه از آب رودخانه ارس، موجب بر هم خوردن سيستم اکولوژيک آن خواهد شد.
بدين ترتيب، حتي اگر ايران بتواند نظر جمهوري آذربايجان را در اين باره جلب كند، اين پرسش از آقاي محمديزاده به عنوان رييس سازمان محيط زيست كشور هست كه پروژه پانصد ميليارد توماني انتقال آب ارس به اروميه براي مصرف كشاورزي و شرب است يا احياي اين درياچه و آيا از اين آب چيزي به اروميه خواهد رسيد؟
با اظهارات اخير و واكنش جدي مقامات آذربايجاني، گویا اين طرح حتي اگر هم تنها براي نجات اروميه باشد، به اين زوديها نتيجه نميدهد و بدين ترتيب، بايد روي 450 ميليارد تومان اعتباري كه براي انتقال آب از كردستان به درياچه اروميه اختصاص يافته است، حساب كرد؛ با اين شرط كه در میان راه، آقايان مسئول براي دیگر مصارف اين آب، نقشهاي نكشيده باشند كه البته هنوز تقش درنيامده!