دكتر محمود احمدينژاد در مراسم پاسداشت آيتالله سيد محمود طالقاني كه در دفتر انجمن آثار و مفاخر فرهنگي كشور برگزار شده بود، اظهار كرد: مرحوم آيتالله طالقاني در دفاع از حق شجاع بودند.
به گزارش ايسنا رييسجمهور در ابتداي سخنان خود با اشاره به اينكه انسان مهمترين موضوع آفرينش است، گفت: انسان تجلي اسماء و صفات خداوند است.
رييسجمهور با بيان اينكه انسانهايي كه حقيقت خود را بشناسند و در مسير كمال حركت كنند لحظه اي فرا ميرسد كه از مرز زمان و مكان عبور ميكنند و جاودانه والگو ميشوند، گفت: ويژگيهايي در آنها بروز ميكند كه آنها را نسبت به ساير انسانها ممتاز ميكند. مرحوم طالقاني نيز از مرز زمان و مكان عبور كرد و آنقدر بزرگ شد كه تمام عالم را فرا گرفت.
رييسجمهور با اشاره به وصف زيبايي كه امام از آيتالله طالقاني داشتند، اظهار داشت: انسان وقتي بزرگ ميشود قدرتهاي مادي در برابر آن كوچك ميشوند و قدرت طاغوت را به حساب نمي آورند. آيتالله طالقاني نيز داراي شجاعت بي نظيري بودند و در واقع ايشان در دفاع از حق شجاع بودند.
رييسجمهور با بيان اينكه انسان وقتي بزرگ ميشود رنگ و بوي خدايي ميگيرد و عاشق انسانها ميشود، گفت: مرحوم آيتالله طالقاني رحمت بود و عشق او و مردم به يكديگر دو طرفه بود. در اين 32 سال از مرحوم آيتالله طالقاني كم صحبت شده ولي با اين وجود اگر هم مراسمي در مورد آيتالله طالقاني برگزار شود در آنجا غوغا ميشود.
رييسجمهور با تاكيد بر اينكه مرحوم طالقاني به مسائل مادي اهميت نمي دادند، گفت: در مجلس خبرگان رهبري در هنگام حضور روي زمين مي نشستند كه اگر بر روي صندلي بنشينند به آن عادت ميكنند و كسي كه به آن نيز عادت كند چه كارهايي كه براي حفظ آن و يا بدست آوردن آن ميكند.
رييسجمهور با تاكيد بر اينكه مرحوم آيتالله طالقاني در دفاع از حق شجاع بودند، گفت: انساني كه بزرگ باشد كلامش بسيار موثر است و آيتالله طالقاني نيز اينگونه بودند و آيتالله طالقاني نيز با آن تن صدايي كه داشتند وقتي صحبت ميكردند اينگونه بود كه گويي خدا دارد با آدم حرف ميزند، فطرت آدم دارد با انسان صحبت ميكند، خود انسان با خود انسان صحبت ميكند و در واقع رابطه اي برقرار ميشد كه تا آخر صحبت هاي مرحوم آيتالله طالقاني را انسان گوش مي داد و به چيز ديگري فكر نميكرد.
احمدينژاد با بيان اينكه آيتالله طالقاني در دفاع از حق و عدالت قاطع بود، گفت: آزادي و آزادگي و آزاد انديشي هديه الهي است و تمام پيامبران آمدند انسان را آزاد كنند و انسان بزرگ شود و عظمت پيدا كند. مرحوم طالقاني نيز عميقاً به آزادي اعتقاد داشت.
رييسجمهور با بيان اينكه در آيندهاي نزديك در مورد آزادي صحبت خواهد كرد، گفت: آن انتخابي ارزش دارد كه آزادانه انتخاب شود، لا اكراه في الدين. حقيقت انسان در انتخاب آزاد شكل ميگيرد و شكوفايي انسان در انتخاب هاي پي در پي محقق ميشود، خدايي شدن انسان در پي انتخاب آزاد است.
احمدينژاد با اشاره به مقوله انتقاد پذيري گفت: كسي كه منتقد به آزادي نباشد انتقاد پذير نيست و از انتقاد وحشت دارد، البته در مورد اين موضوع (انتقاد) برخي از حريم ها بايد رعايت شود.
رييسجمهور با بيان اينكه آيتالله طالقاني تجسم شجاعت و معرفت بودند، گفت: ايشان آنقدر شخصيت بزرگواري بودند كه وقتي از دنيا رفتند مردم شعار مي دادند نايب پيغمبرمان جايتان خالي است. ايشان دلسوز مردم بودند، به خدا اگر آيتالله طالقاني و امثال ايشان در 10- 15 سال ديگر زنده مي ماندند محال بود در اين كشور جريان اشرافيت دوباره خود را زنده كند. آن زبان و قاطعيت اجازه نمي داد.
احمدينژاد در بخش ديگري از سخنان خود در مورد انجمن آثار و مفاخر فرهنگي كشور صحبت كرد و گفت: ايران سرزمين مفاخر و انسانهاي بزرگ است كه يكي از برجستگان آن مرحوم آيتالله طالقاني است، يكي از ستارگان آن اين بزرگوار هستند، اين سرزمين سرشار از درهاي گرانبها و درخشان هستند.
احمدينژاد با بيان اينكه باور من اين است كه خداوند در طول تاريخ ملت ايران را براي انجام ماموريت هاي بزرگ سيقل داده است، افزود: هر استاني مي رويم وقتي كمي كاوش ميكنيم مي بينيم كه چه شخصيت هاي بزرگ و چه انسانهاي عظيمي در ايران زندگي ميكردند.
رييسجمهور با بيان اينكه معرفي مفاخر يعني معرفي الگوها، پيش قراولان و نهادينه كردن فرهنگ نخبه پروري و بزرگ زايي در يك سرزمين، گفت: ما بايد تلاش كنيم و اين بزرگان را معرفي كنيم، بايد تمام داشته هاي ملت را به نسل هاي آتي معرفي كنيم و كار اين انجمن با بركت است.
احمدينژاد با بيان اينكه نسل هاي متوالي بايد با عظمت ايران آشنا شوند، گفت: مفاخر تجلي عظمت يك كشور و فرهنگ آن هستند و اگر ما بخواهيم فردي چون آيتالله طالقاني را معرفي كنيم بايد 50 سال كار كنيم، من معقتدم روزي مي آيد كه ارزيابي و اثر گذاري ملتها در عرصه بينالمللي متناسب با داشته هاي فرهنگي آنها خواهد بود. بشر رشد كرده است و ديگر تفنگ و اسلحه مهم نيست، اين انديشه و فرهنگ است كه مورد توجه است و آن روز، روز ملت ايران است.
احمدينژاد افزود: ترديد ندارم كه سرنوشت آينده بشر به دست انسانهاي متعال و فرهنگ متعالي رقم ميخورد و در ترازوي سنجش آينده عشق و وفاداري و فرهنگ است كه سنگين خواهد بود.