گفتگو با چند تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مورد تبعات فرهنگی، آموزشی و امنیتی مهاجرت دانشجویی به مالزی

دانشجویان ایرانی در مالزی چه می‌کنند؟

اگر این کشور برای پیوند دانشجویان با گروه‌های معاند اقدام کند مطمئنا با برخورد دستگاه دیپلماسی ما روبرو می‌شود / به ازای هر دانشجوی ایرانی که کشور را به مقصد مالزی ترک می‌کند دست‌کم سالانه ۱۵ هزار دلار ارز از کشور خارج می‌شود / متأسفانه در یکی دو سال اخیر شاهد تحرک گسترده گروه‌های معاند نظام در مالزی هستیم / هنوز جوانان زیادی با امید‌های واهی برای ادامه تحصیل راهی مالزی می‌شوند و جدای از بحث مدارک تحصیلی، معضلات فرهنگی بسیاری نیز برای آنها به وجود می‌آید / با افزایش ظرفیت دانشگاه‌ها و کاهش هزینه‌های تحصیلی می‌تواینم دلایل مهاجرت دانشجویی را کم کنیم / بسیاری از سفرها برای تحصیل نبوده و با انگیزه‌های سیاسی و غیراخلاقی انجام شده است
کد خبر: ۱۹۰۶۲۷
|
۲۳ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۹:۲۶ 14 September 2011
|
6682 بازدید
دانشجویان مهاجر ایرانی، طعمه گروه های ضد انقلاب در مالزی

عضو هیئت رئیسه مجلس با تأکید بر لزوم برنامه‌ریزی برای جلوگیری از مهاجرت ایرانیان به کشورهای خارجی از جمله مالزی، گفت: مالزی بر اساس اصول رقابت در عرصه اقتصاد جهانی، برای جذب استعدادهای علمی و اقتصادی ایران تلاش می‌کند، اما اگر بخواهد به پایگاهی برای مخالفان نظام جمهوری اسلامی تبدیل شود، حتما با این کشور برخورد می‌کنیم.

"جهانبخش محبی‌نیا" در گفت‌وگو با خانه ملت با تأکید بر این که پدیده مهاجرت نخبگان و دانشجویان به خارج از کشور پدیده‌ای درخور توجه است، تصریح کرد: برخی کشورها در سال‌های اخیر با تبلیغات فراوان اقدام به جذب دانشجویان ایرانی می‌کنند که متأسفانه در برخی موارد نیز این دانشجویان تبدیل به طعمه‌هایی برای گروه‌های معاند نظام می‌شوند.

نماینده مردم میاندوآب، شاهین‌دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی با یادآوری روند رو به‌رشد مهاجرت ایرانیان به مالزی، افزود: کشور مالزی تا زمانی که تنها محلی برای تحصیل و یا کار دانشجویان و مردم کشور ما باشد از نظر ما مشکلی ندارد، اما اگر این کشور برای بهره‌برداری سیاسی از دانشجویان و پیوند آنها با گروه‌های معاند اقدام کند مطمئنا با برخورد دستگاه دیپلماسی ما روبرو می‌شود.

با کشورهایی که منافع ملی ما را تهدید کنند برخورد می‌کنیم

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تأکید بر اینکه عرصه بین‌المللی عرصه رقابت اقتصادی بین کشورهای مختلف جهان است، بیان کرد: طبیعی است که بسیاری از کشورها سعی در جذب نخبگان کشورهای دیگر داشته باشند تا آنها را در روند توسعه و رشد اقتصادی خود به کار گیرند، اما باید توجه داشت که این رقابت به معنای آزاد بودن کشورها برای لطمه زدن به منافع ملی دیگران نیست.

وی همچنین افزود: نظام جمهوری اسلامی در کنار دوستی و همدلی با کشورهای جهان به‌ویژه کشورهای مسلمان، با قاطعیت از منافع ملی کشور و مردم دفاع می‌کند و مطئنا اجازه نمی‌دهد که هیچ کشوری ولو به اسم رقابت اقتصادی و یا سایر مسائل، منافع ملی ایران را تهدید کند.

عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان، ادامه داد: البته باید توجه داشت که نفس تلاش مالزی برای جذب دانشجو به معنای مخالفت با منافع نظام نیست، اما اگر این کشور مقاصد دیگری را از این موضوع دنبال کند مطئنا با پاسخ نظام جمهوری اسلامی روبرو می‌شود.

باید برای حفظ استعدادهای علمی و اقتصادی برنامه‌ریزی کنیم

محبی‌نیا، با بیان اینکه بخشی از خروج استعدادهای اقتصادی و علمی کشور به نبود برنامه‌ریزی مناسب برای جذب و حفظ این استعدادها مربوط می‌شود، تأکید کرد: ایرانیانی که هم‌اکنون در خارج از مرزهای کشور زندگی می‌کنند، افرادی هستند که برای به دست آوردن منافع مالی و یا کسب علم از ایران خارج شده‌اند و این جای سئوال دارد که چرا ما نباید برای حفظ این استعدادها برنامه‌ریزی کنیم.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: بر اساس آموزه‌های اسلامی نمی‌توان مانع علم‌اموزی افراد و مهاجرت آنان به خارج از کشور برای کسب علم شد، زیرا پیامبر (ص) می‌فرماید که علم را بجویید ولو اگر در خارج از قلمرو مرزهای شما باشد.

بر اساس برخی آمارها هم‌اکنون حدود ۶۰ هزار نفر ایرانی در کشور مالزی فعالیت می‌کنند که از این میان ۱۶ هزار نفر دانشجو هستند. در سال‌های گذشته روند مهاجرت ایرانیان به این کشور در حال توسعه رشد چشمگیری داشته است.


قادری با تأکید بر لزوم برنامه‌ریزی کارآمد برای جلوگیری از مهاجرت دانشجویان:

مهاجرت هر دانشجو به مالزی، سالانه ۱۵۰۰۰ دلار ارز از کشور خارج می‌کند


سخنگوی کمیسیون جهاد اقتصادی با تأکید بر لزوم برنامه‌ریزی برای جلوگیری از خروج دانشجویان ایرانی به مقصد کشورهایی مانند مالزی، از خروج سالانه دست‌کم ۱۵ هزار دلار ارز به ازای هر دانشجوی ایرانی حاضر در مالزی خبر داد و گفت: روند رو به‌رشد مهاجرت به مالزی و برخی کشورهای دیگر، منافع ملی را تهدید می‌کند.

"جعفر قادری" با ابراز نگرانی از روند رو به‌رشد مهاجرت ایرانیان به کشور مالزی و تبدیل شدن این کشور به مقصد بسیاری از دانشجویان، تصریح کرد: به ازای هر دانشجوی ایرانی که کشور را به مقصد مالزی ترک می‌کند دست‌کم سالانه ۱۵ هزار دلار ارز از کشور خارج می‌شود که این رقم بدون احتساب سایر زیان‌های ناشی از خروج این دانشجویان است.

خروج هر دانشجوی ایرانی = از دست رفتن هزینه‌های کشور برای تربیت او

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی همچنین افزود: متأسفانه آمار دقیقی از دانشجویانی که سالانه کشور را به مقصد سایر کشورهای جهان ترک می‌کنند در دست نیست، اما بدون شک خروج هر دانشجو به معنای خروج هزاران دلار ارز و از دست رفتن میلیون‌ها تومان سرمایه‌گذاری کشور برای تربیت این افراد در طول‌ سال‌های تحصیل‌شان در ایران است.

وی همچنین افزود: آفت دیگری که خروج دانشجویان به همراه دارد، خروج نیروی کار مستعد و جوانی است که می‌تواند پویایی اقتصادی و رشد تولید را برای کشور به ارمغان بیاورد.

برخورد با مالزی در صورت تبدیل این کشور به پایگاه دشمنان نظام

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان این که برخی شواهد نشان از تحرکات گسترده معاندان نظام در مالزی دارد، تصریح کرد: آزادی عملی که مالزی برای برخی گروه‌های معاند نظام ایجاد کرده در کنار همراهی این کشور با سیاست‌های غرب علیه کشور ما، نشان‌دهنده این موضوع است که باید در برخی روابط با این کشور تجدید نظر کنیم.

سخنگوی کمیسیون جهاد اقتصادی همچنین افزود: هر کشوری که سیاست‌های سیاسی و اقتصادی آن در جهت دشمنی با نظام جمهوری اسلامی باشد واز حسن نیت ما سوءاستفاده کند، مطمئنا با برخورد نظام روبه‌رو می‌شود و در این زمینه تعارفی با هیچ یک از کشورهای جهان نداریم.

جلوگیری از مهاجرت دانشجویان به سرمایه‌گذاری نیاز دارد

قادری با بیان این که خروج دانشجویان از کشور زیان‌های اقتصادی فراوانی برای ما دارد، تأکید کرد: نظام آموزش عالی ما می‌تواند با سرمایه‌گذاری در زمینه گسترش تحصیلات دانشگاهی و پذیرش دانشجوی شهریه‌ای مانع از خروج این افراد از کشور شود.

این عضو کمیسیون ویژه نظارت و پیگیری بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی تصریح کرد: مجلس آماده همکاری با دولت و وزارت نیروست تا با کمک یکدیگر منابع لازم برای گسترش تحصیلات دانشگاهی را فراهم کنند تا دیگر هیچ دانشجویی صرفا به علت عدم امکان ورود به دانشگاه‌های داخلی عازم دانشگاه‌های خارجی بی‌کیفیت و سطح پایین نشود.


سعادت: سطح علمی دانشگاه‌های مالزی پایین است

تور مالزی برای صید ژن نخبگی از ایران

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با تأکید بر اینکه مهاجرت هر دانشجو به مالزی سالانه میلیون‌ها تومان هزینه به کشور وارد می‌کند، بزرگترین تهدید ناشی از این مهاجرت را انتقال ژن نخبگی به بیرون از مرزهای کشور ارزیابی کرد و گفت: زیانی که از انتقال ژن نخبگی به منافع ملی وارد می‌شود قابل محاسبه با اعداد و ارقام نیست.

"حمید سعادت" از گسترش مهاجرت دانشجویان ایرانی به مالزی ابراز نگرانی کرد و گفت: این مهاجرت‌ها به واسطه انتقال بخشی از جامعه نخبگان کشور موجب می‌شود که در بلندمدت ژن نخبگی ایرانیان به کشورهای دیگر انتقال یابد و در آینده با کشوری روبه‌رو باشیم که سطح نخبگی مردم آن متوسط رو به پایین است.

نماینده مردم نجف آباد، تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: حداقل مبلغی که به ازای خروج هر دانشجوی ایرانی به مقصد مالزی از کشور خارج می‌شود بین ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار است، اما باید توجه داشت که این هزینه در برابر زیانی که به واسطه خالی شدن کشور از استعدادهای علمی و اقتصادی به ما وارد می‌شود، مبلغ ناچیزی است.

مالزی به پایگاهی علیه نظام جمهوری اسلامی تبدیل شده است

نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با انتقاد از رویکرد دولت مالزی در برخورد با معاندان نظام جمهوری اسلامی، تأکید کرد: متأسفانه در یکی دو سال اخیر شاهد تحرک گسترده گروه‌های معاند نظام در مالزی هستیم که با بیشترین همکاری نظام سیاسی این کشور علیه منافع ملی ما فعالیت می‌کنند.

وی همچنین افزود: در صورت تداوم حضور مخالفان جمهوری اسلامی در مالزی حتما برای برخورد دیپلماتیک با این کشور تدبیر می‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم این کشور از اعتماد نظام و مردم سوء استفاده کند.

سطح علمی دانشگاه‌های مالزی پایین‌تر از دانشگاه‌های ایران است

سعادت که سابقه ریاست دانشگاه را نیز در کارنامه خود دارد، تصریح کرد: متأسفانه ما از تمام ظرفیت‌های خود برای حفظ دانشجویان ایرانی در کشور استفاده نمی‌کنیم، زیرا طبق اعلام مراکز رسمی که مرجع بین‌المللی مشخص شدن کیفیت دانشگاه‌ها هستند، دانشگاه‌های ما از لحاظ کیفیت در مقام بالاتری از دانشگاه‌های مالزی قرار دارند.

این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هشتم همچنین افزود: استفاده از ظرفیت دانشگاه‌های داخلی و آسان تر کردن ورود دانشجویان شهریه‌ای به دانشگاه‌های کشور علاوه بر ایجاد سدی در برابر خروج ارز و نیروی کار از کشور، موجب می‌شود تا نخبگان ما به سایر کشورها مهاجرت نکنند و در آینده با پدیده‌ای به نام خالی شدن کشور از نخبگان روبرو نشویم.


طاهری: مدرک فارغ التحصیلان دانشگاه‌های مالزی در ایران اعتبار ندارد

بازگشت فریب‌خوردگان بازی‌های فرهنگی و سیاسی ازمالزی راتسهیل کنید


عضو کمیسیون فرهنگی با تاکید بر بازی‌های سیاسی و بحران‌های فرهنگی که دانشجویان ایرانی در کشور مالزی در گیر آن هستند گفت: باید برای بازگرداندن کسانی که امروز معترفند که بازی خورده‌اند نیز چاره اندیشیدی کرد.

"سید علی طاهری" درباره مهاجرت رو به افزایش جوانان ایرانی برای ادامه تحصیل به کشور مالزی گفت: در اطلاعیه اخیر وزارت علوم اعلام شد که بسیاری از دانشگاه‌های مالزی، سطح علمی قابل قبولی ندارند؛ از این رو مدرک تحصیلی فارغ التحصیلان این دانشگاه‌ها در داخل کشور ارزش و اعتباری ندارد.

نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم اطلاع‌رسانی گسترده در زمینه ارزش‌یابی دانشگاه‌های کشور افزود: به‌علت تبلیغات گسترده، هنوز جوانان زیادی با امید‌های واهی برای ادامه تحصیل راهی مالزی می‌شوند و جدای از بحث مدارک تحصیلی، معضلات فرهنگی بسیاری نیز برای آنها به وجود می‌آید.

طاهری در باره مشکلات فرهنگی مهاجرت به کشور مالزی تصریح کرد: در این کشور باورهای اسلامی به‌‌طور کامل و صحیح در جامعه تعمیق نشده است و جدیت نیز برای اجرای باور‌های مذهبی و شرعی اسلامی در جامعه وجود ندارد.

وی با ابراز نگرانی از وجود دام‌های سیاسی و فرهنگی در مسیر جریان تحصیلی دانشجویان ایرانی در مالزی، تاکید کرد: مراقبت و توجه لازم از جانب نهاد‌های مربوط و مسئولان در وزارت امور خارجه بر وضعیت جوانان ساکن در این کشور و شفاف سازی انگیزه مهاجران فعلی ضروری است.

این عضو فراکسیون روحانیون مجلس هشتم با تأکید بر لزوم بیان هشدارهای لازم در باره مهاجرت به مالزی یادآور شد: پیشگیری، نخستین و بهترین گام در مبارزه با مفاسد فرهنگی است، اما گذشته از لزوم پیشگیری از طریق هشدار و آموزش در باره خطر بازی‌های فاسد فرهنگی و سیاسی در مالزی، باید برای بازگرداندن کسانی که امروز اعتراف می‌کنند که بازی خورده‌اند نیز چاره اندیشید و راه‌های بازگرداندن این دانشجویان را به کشور تسهیل کرد.


آرین‌منش با تاکید بر ضرورت افزایش ظرفیت دانشگاه‌ها و کاهش هزینه‌های تحصیلی:

رفع نیاز تحصیلی برای جلوگیری از مهاجرت دانشجویی باید به جد پیگیری شود

عضو کمیسیون فرهنگی با تاکید بر تاثیرات منفی فرهنگی زندگی دانشجویان ایرانی در کشور مالزی و دام‌های سیاسی و اخلاقی این کشور خواستارافزایش ظرفیت دانشگا‌های کشور در مقاطع تحصیلات تکمیلی و کاهش هزینه‌های تحصیلی به منظور رفع انگیزه ادامه تحصیل جوانان ایرانی در کشور مالزی شد.

"جواد آرین منش" در خصوص مهاجرت دانشجویان ایرانی به مالزی برای ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی گفت: در حال حاضر ظرفیت دانشگاه‌های کشور در مقاطع ورودی دانشگاه بسیار بالا است و ظرفیت تحصیلات تکمیلی نیز در حال افزایش است اما برای ادامه تحصیل در همین مقطع تب زیادی برای مهاجرت به کشور‌های آسیایی به خصوص مالزی وجود دارد.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی مهاجرت به مالزی را دارای بار فرهنگی منفی برای جمعیت انسانی مهاجر دانست و افزود: عدم تطابقات فرهنگی کشور ما با مالزی و جریان‌های خاص منحط فرهنگی امروز کشور مالزی باعث می‌شود تا قشری که بعد از تحصیل به ایران باز می‌گردند در گیر بحران‌های فرهنگی باشند و یا پیش از بازگشت در دام‌های فساد فرهنگی این کشور گرفتار شوند.

وی با تاکید بر ضرورت ایجاد فضا و ظرفیت کافی آموزشی برای رفع هر گونه کمبود تحصیلی در کشور افزود: تا جای ممکن باید ظرفیت دانشگاه‌ها را در مقاطع تحصیلات تکمیلی افزایش دهیم تا انگیزه تحصیلی مهاجرت از بین برود و این مهم در برنامه پنجم توسعه در نظر گرفته شده است.

آرین منش حضور دانشجویان در خارج از کشور را دارای آثار و پیادهای اخلاقی و فرهنگی توصیف و تصریح کرد: با افزایش ظرفیت دانشگاه‌ها و کاهش هزینه‌های تحصیلی می‌تواینم دلایل مهاجرت دانشجویی از جمله به کشور مالزی را کم کنیم و با توجه به خطرات و دام‌های فرهنگی و سیاسی در این کشور این دو محور باید با جدیت بیش تری پیگیری شود.

وی خواستار ایجاد بستر‌های لازم برای بازگشت دانشجویان ایرانی از کشور مالزی شد.


حیدری‌دستنایی: مالزی از وجود آسیب‌های اجتماعی و سیاسی مصون نیست

مدرک سهل‌الوصول در بستر بی‌بندوباری؛ شگرد مالزی برای جذب دانشجویان‌ایرانی

عضو کمیسیون آموزش مجلس با بیان این‌که جاذبه مالزی برای جوانان به علت سیاست نامناسب دولت این‌کشور در دستیابی آسان به مدرک تحصیلی است، گفت: با افزایش ظرفیت تحصیل در دانشگاه‌های داخلی می‌توان تاحدودی از مهاجرت‌های غیرضروری به مالزی و دیگر کشورهای مهاجرپذیر دانشجویی، جلوگیری کرد.

"نورالله حیدری‌دستنایی" رابطه اشتغال و تحصیل را در کشور بسیار تنگاتنگ ارزیابی کرد و گفت: در شرایط کنونی مردم احساس می‌کنند برای دستیابی به شغلی ایمن باید تحصیلات عالیه داشته باشند.

نماینده مردم اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی افزود: در چنین شرایطی کشور مالزی با ارائه راه‌های آسان برای ادامه تحصیل، دانشجویان و متقاضیان را به سمت خود می‌کشاند که این مسئله آسیب‌هایی را هم به همراه دارد.

وی با تأیید این خبر که کشور مالزی از وجود آسیب‌های اجتماعی و سیاسی مصون نیست، یادآور شد: بسیاری از سفرها برای تحصیل نبوده و با انگیزه‌های سیاسی و غیراخلاقی انجام شده است.

این نماینده مردم در مجلس هشتم، از ترویج فسادهای اخلاقی و فرهنگی در کشور مالزی خبر داد و افزود: به علت نبود هیچ نظارتی، حتی افرادی هم که شخصیت مذهبی دارند، گاهی به دام آسیب‌های سیاسی و اخلاقی مهیا در مالزی می‌افتند.

حیدری‌دستنایی با بیان این که کشور ما باید به سمت تقویت آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و آموزش مهارت‌های فنی برود، ادامه داد: از سوی دیگر سرمایه‌گذاری در اشتغال پایدار، برای جوانان دانش آموخته فنی می‌تواند وضعیت اشتغال کشور را هم سامان بخشد.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هشتم، یادآور شد: آفت دیگری که مهاجرت دانشجویان به همراه دارد، خروج نیروی کار مستعد و جوانی است که می‌تواند پویایی اقتصادی و رشد تولید را برای کشور به ارمغان بیاورد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟