آیا سرانجام اردوغان موضع اصولی ایران را فهمید؟

اردوغان: احمدی نژاد گفت 20 بار به بشار اسد تذکر دادم

اردوغان در حالی از مواضع و مخالفت ایران با سرکوب مردم سوریه به روش‌های گوناگون سخن می‌گوید که کشورمان از همان آغاز، در عین تأکید بر ضرورت حمایت از سوریه به عنوان خط مقدم جبهه مقاومت در برابر تجاوز خارجی و مقابله با فتنه‌گران مزدور خارجی، همواره خواستار ایجاد اصلاحات مدنی در سوریه و کمک به مردم این کشور برای دستیابی به حقوق حقه‌شان بوده است.
کد خبر: ۱۹۳۲۰۳
|
۰۵ مهر ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۱ 27 September 2011
|
31306 بازدید
|
سرویس بین‌الملل ـ رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه گفته است: محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور ایران در دیداری که با او داشته، گفته که «بیش از بیست بار به بشار اسد، رئیس‌جمهور گفته‌ام كه گرفتن سلاح مقابل مردم كار درستي نيست؛ اما بشار اسد چون توقع نداشت اين حرف‌ها را از من بشنود، براي همين هم خيلي ناراحت شد».

به گزارش «تابناک»، خبرگزاری «دی اچ ای» ترکیه گزارش داده که رجب طيب اردوغان در بازگشت از سفر نيويورك، به پرسش‌های خبرنگاران در هواپيما پاسخ داده و در این مصاحبه از نزديكي ديدگاه كشورش با احمدي‌نژاد در زمينه سوريه سخن گفته و از رفتارهاي بشار اسد انتقاد كرده است.

اردوغان همچنين با اشاره به گفت‌وگوی مستقيم با احمدي‌نژاد درباره سوريه گفته است: «موضع امروز نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است. به آنها گفتم كه سوريه از رفتارها و مواضع شما جسارت مي‌گيرد. احمدي‌نژاد هم گفت: بيش از بيست بار به اسد تذكر دادم كه گرفتن سلاح مقابل مردم، كار درستي نيست و چون اسد توقع نداشت، اين حرف‌ها را از من بشنود، براي همين هم خيلي ناراحت شد؛ اين مسأله نشان مي‌دهد كه موضع‌ ايران نسبت به سوريه، بسيار بهتر از گذشته است».

بنابراین، نخست‌وزیر ترکیه در حالی از مواضع ایران و مخالفت ایران با سرکوب مردم در سوریه به راه‌های گوناگون سخن می‌گوید که جمهوری اسلامی ایران از همان آغاز، در عین تأکید بر ضرورت حمایت از سوریه به عنوان خط مقدم جبهه مقاومت در برابر تجاوز خارجی و مقابله با فتنه‌گران مزدور خارجی، همواره خواستار ایجاد اصلاحات مدنی در سوریه و کمک به مردم این کشور برای دستیابی به حقوق حقه‌شان بوده است.

در واقع، ایران افزون بر نگرانی از تجاوز و حمله غربی‌ها به کشور سوریه، همواره نسبت به فعالیت کشورهایی همچون عربستان و ترکیه ـ که قاچاقی به سوریه سلاح وارد می‌کردند و تظاهرات مدنی مردم این کشور را به سمت یک آشوب نظامی داخلی می‌کشانند ـ ابراز نگرانی کرده است؛ دو ملاحظه‌ای که هنوز هم هست؛ بنابراین، اگر ترکیه خود را پشتیبان مردم سوریه می‌داند، باید نسبت به نخستین دغدغه ایران حساس بوده و از دخالت غیر مستقیم در سوریه از راه فرستادن سلاح به این کشور جلوگیری کند.

اردوغان همچنین درباره مسأله تروريست و همكاري كشورش با ايران گفته است: «در اين باره من بر این باورم که زمينه‌هاي همكاري نظامي و اطلاعاتي وجود دارد و ما مي‌توانيم به همراه هم به مقابله با «پ.ك.ك» و «پژاك» بپردازيم».

نخست‌وزير تركيه در پاسخ به این پرسش كه آيا گمان نمي‌كنيد تروريست‌هاي «پ.ك.ك» با رژيم سوريه و اسد در ارتباط باشند، گفت: «من امروز به اين مسأله معتقدم نيستم. در گذشته ما، روي اين مسأله بسيار تلاش كرديم. آنها تروريست‌هايي را كه دستگير مي‌كردند، به ما تحويل مي‌دادند؛ اما ممكن است در آينده، ترويست‌ها از فضاي پدید آمده در سوريه بهره برده و به آنجا نقل مكان كنند. اگر اين اتفاق رخ دهد، براي هر دو طرف خطراتي دارد».
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۵۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۵
من يه كم آي كي يوم پائينه. لطفا يكي به من بگه تو اين كشورهايي كه اخيراً تظاهرات و درگيري است، چرا به بعضي‌هاشون مي‌گن بيداري اسلامي ولي بعضي‌هاشون فتنه‌گر خارجي ؟
پاسخ ها
nima
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۵
چون توی بعضی هاشون، ابرقدرت ها طرفدار حکومت مستبد و طرفدار سرکوب مردم هستند، مثل یمن و بحرین. ولی توی بعضی دیگر، ابرقدرت های خارجی خواهان سرنگونی حکومت هستند و اتفاقآ خودشون هم معترضین رو برای آشوب آفرینی مسلح و تشویق می کنند. مثل ایران88 و سوریه90.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۶
خوب عزیزم کمی دقت کنی می فهمی، بعضی وقت ها باید به عکس العمل سایر کشورها و گروه ها در مورد یک موضوع نگاه کنی نه به خود معرکه!!به طور مثال وقتی اسرائیلیها و غربیها از درگیری و تغییر حکومت یک کشور دفاع می کنند باید مطمئن باشی که بیداری اسلامی در کار نیست و یا در بهترین حالت چون نمی توانند از تغییر در یک کشور جلوگیری کنند سعی می کنند با حمایت از برخی مخالفین آن هم نه همه ی گروه ها، موج سواری کرده و از حکومت آینده سهم ببرند. برعکس وقتی برای حفظ یک حکومت به آن کشور نیرو اعزام می کنند حالا یا خودشان و یا از طریق کشور های مزدور مانند عربستان به کشتار مردم می پردازند باید فهمید که از بیداری اسلامی در این کشور ها می ترسند. در تاریخ هم داریم ما در زمان حضرت علی (ع) هم مخالف حکومت داشتیم اما ان ها یا اصحاب جمل بودن و یا اصحاب معاویه و یا خوارج که همه هم داعیه عدالت داشتند اما منافع شیطان را پیگیری می کردند اما امام حسین (ع) معترض حکومت معاویه بود. حال باید دید در زمان حکومت حضرت علی چه کسانی از قیام کنندگان بر علیه حکومت دفاع می کردند و در زمان معاویه چه کسانی!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۶
این تقسیم بندی از روی رفتارهای معترضین هست. مثلا" در مصر مردم معترض سفارت اسرائیل رو فتح میکنند و خط لوله گاز به اسرائیل رو قطع میکنند یا در بحرین مردم با عکس آیت الله خامنه ای به خیابان می آیند و شعارهای ضد استکباری دارند ولی در سوریه مردم پرچم ایران را آتش میزنند و علیه شیعه و حزب الله لبنان و مسیحیان سوریه شعار میدهند. یا اینکه عربستان برای دیکتاتورهای بحرین و یمن نیروی نظامی میفرسته و برای معترضین سوریه میلیونها دلار پول
هرچقدر هم آی کیو جنابعالی پایین باشه الان دیگه میفهمی چرا به بعضیاشون میگن بیداری اسلامی و به بعضیاشون میگن فتنه گر خارجی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۶
تو که تاحالا نفهمیدی احتمال فهمیدنش برات وجود نداره. وقتی فرق تظاهرات مردمی و تظاهرات غیر مردمی و رسانه ای رو فهمیدی می فهمی فرق فتنه با بیداری عمومی چیه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۶
IQ ت پایینه که فرقشون رو نمی فهمی دیگه
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۶
خوب میشی
هموطن
|
Denmark
|
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۵
بازتاب سخنان اردوغان بدون کم و کاست ؛ امری منطقی هست .بنده اصولا هرگز شخص اردوغان و ستاستهای داخلی و خارجی وی را حمایت نکرده ام . ولی خبر کمی متناقض هست ؛ چرا که ترکیه در راستای تحریم سوریه صحنه های زمینی و دریائی خود را بروی ارسال اسلحه به آن کشور را بسته است ، ولی در خبر شما عنوان شده که ترکیه و عربستان به مخالفان بشار اسلحه میداده است . در عرف خبرنگاری و رسانه ائی ؛ اصل داشتن مدرک برای درج خبر ارزشی بسزا دارد . آیا اگر ترکیه این خبر را بخواند و از شما جویای مدرکی دال بر ارسال اسحله به مخالفین بشار را جویا بشود ؛ شما مدرکی جهت ارائه دارید ؟ یا اینکه نه صرفا از منابع سوری چنین اطلاعاتی بدست آوردید ؟ به هر حال تیره شدن روابط با ترکیه در شرائط حاضر به نفع کشور ایران نیست .ولی مجموعا اردوغان تمام دستورات را از غرب میگیرد و قدمی بر علیه منافع آنان بر نمیدارد . تا دیروز بشار را برادر عزیزم میخواند و سیستم ویزای بین دو کشور را لغو کردند ولی در همان هواپیما گفت که دوره بشار اسد به اتمام رسیده و ما از مخالفان حمایت خواهیم کرد ، همانند سیاستی که در مصر و لیبی دنبال کردیم .بنابراین اردوغان اوضاع منطقه را خوب میخواند و لحظه ائی موضع گیری میکند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۵
اردوغان و فتنه طلبان داخلی هم صدا شدند تا امتیاز های مثبت امنیت ملی ایران را بگیرند اگر خدای ناکرده دوستان اسرائیل در سوریه پیروز شوند دیگر حمله به ایران و حماس و حزبالله بسیار آسان خواهد شد اصلا نیازی به حمله اسرائیل نیست وهابیها به نمایندگی جنگ بی رحمانه ای علیه حزب الله جهت نابودی اغاز و حماس هم تحت فشار سعودی و دیگران به دامان انها و ایران می شود تنها ترین مبارز دنیا که باید هر جنگی را در داخل کشور خودش پاسخ دهد سوریه واقعا یعنی ایران به هوش باشید فتنه سبزی که من می شناسم چند ده نفر از انها را واقعا منتظر حمله اسرائیل و امریکا هستند اینها اگر اسلحه دستشان باشد از منافقین بدتر می کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۵
یادتان باشد ترکیه همپیمان غرب است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۵
بشار اسد میتونست با اصلاحات اساسی مدنی به مرد افسانه ای سوریه تبدیل شود
hamid
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۵
نویسنده عزیز و گرامی توجه داشته باشید که شناخت سیاستهای هر کشوری در مقابل کشور دیگر در پستوی خانه حاکمان مشخص نمی شود و با سخنرانی ها و ارتباطات دیپلماتیک و عینی می توان رویکرد هر کشور را سنجید. در مورد سوریه شما یک مورد سراغ دارید که تلویزیون ما نقدی در مورد کشتار مردم داشته باشد یا سخنرانی در مورد کشتار صدها نفر از مردم بیگناه و بی سلاح ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۵
با زنجیر ترکیه نیز نباید به چاله رفت چه رسد با طنابش به چاه بری
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۵
شما را به خدا لااقل شما قدری به این مساله بپردازین که اردوغان از یک طرف کاملا بر ضد منافع ایران عمل میکنه و از یک طرف دیگر بارها و در مکانهای مختلف از همکاری با ایران در مبارزه با"پ،ک،ک"صحبت میکنه!او دارد از نام و اقتدار ایران برای از بین بردن مشکلات داخلیش استفاده میکند و از طرف دیگر همه گونه علیه ایران موضع گیری میکنه.متاسفانه رسانه های ما اصلا به این مواضع واکنش نشان نمی دهند!این جا یک سوال تعیین کننده است و اون اینکه آیا اگر خدای نخواسته در ایران نا امنی و هرج و مرج بشه،همین آقای اردوغان با آمریکا و غرب برای زدن ضربات کاری به کشورمان همدست نمیشه؟آیا مواضع اخیر او در برابر سوریه و لیبی ظرف تنها چند روز 180 درجه تغییر نکرده؟از شما خواهش میکنم در مورد لزوم تکذیب همکاری ایران با ترکیه در مبارزه با پ.ک.ک بوسیله ی مسئولان مقاله ای بنویسید.لطفا.
حسن.
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۵
هر کس به اسلام و مسلمانان ویا ملت خود جسارت کند باید مورد انتقاد قرار گیرد وموضع دکتر ستودنی است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۵
احمدی نزاد با سیاستهای چاپلوسانه نسبت به اردوغان دست دولت بحرین را درقتل عام مردم بحرین و عربستان باز گذاشته و در مقابل اسد موضع می گیرد عجب سفر موفقیت امیزی داشتی جناب احمدی نژاد قهرمان مبارزه با استکبار در حرف زدن و در عمل خدمت گذار استکبار باریک الله بابا
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟