تأکید علایی و رفیق‌دوست در گفت‌وگو با «تابناک»:

فرماندهان هیچ‌گاه خسته نشدند / پیام تشکر امام (ره) گویای همه چیز بود

بی‌گمان، چه لیبرال‌ها و تکنوکرات‌هایی که تداوم جنگ را پس از فتح خرمشهر زیر سوال می‌برند و چه آنهایی که امروز میراث‌داران جنگ را متهم به کم کاری می‌کنند، در یک نقطه مشترکند و آن هم زیر سوال بردن بزرگترین نقطه عطف تاریخ این آب و خاک / جنگ پدیده‌ای بود که به کشور ما تحمیل شد، ولی به فضل خدا و با رهبری امام خمینی(ره) به نقطه قوت تبدیل شد...
کد خبر: ۱۹۳۳۰۳
|
۰۵ مهر ۱۳۹۰ - ۱۹:۲۹ 27 September 2011
|
9825 بازدید
|
پس از پایان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، در این سال‌ها همواره از سوی گروه‌های گوناگون، مباحثی مبنی بر بی نتیجه بودن دفاع مقدس، شکست جمهوری اسلامی در پایان آن و مواردی از این دست عنوان شده و خواسته یا ناخواسته رشادت‌ها و ایثارگری‌های فرزندان این آب و خاک تحت‌الشعاع کینه‌توزی‌ها و سیاسی‌کاری‌ها قرار گرفته است.

به گزارش «تابناک»، بی‌گمان، چه کسانی که در گذشته تداوم جنگ را پس از فتح خرمشهر زیر سوال می‌بردند و چه آنهایی که امروز میراث‌داران جنگ را متهم به کم کاری می‌کنند، در یک نقطه مشترکند و آن هم زیر سوال بردن بزرگترین نقطه عطف تاریخ این آب و خاک.

در واقع به چالش کشیدن دفاع تاریخی ملت ایران، یکی از حربه‌های روانی رسانه‌های دشمن بود، با این هدف که در اراده ملت ایران در دفاع از مرزهای جغرافیایی و آرمان‌های انقلابی ایشان خلل ایجاد کنند؛ اتفاقی که هرگز رخ نداد و سرانجام دشمن به هیچ یک از خواسته‌های خود نرسید؛ بنابراین، بسیاری از منتقدان دفاع ایرانیان، عملا در چهارچوب گفتمانی دشمن حرکت کرده و می‌کنند؛ گفتمانی که در زمان جنگ، عملا بخشی از زرادخانه نظامی دشمن بود و پس از جنگ نیز برای تقابل با ساختار انقلاب اسلامی تداوم یافت.

بنابراین، با دو تن از فرماندهان دوران پر حماسه دفاع مقدس در این باره به گفت‌وگو نشستیم که در پی می‌آید:

فرماندهان جنگ هیچ گاه خسته نشدند

سردار حسین علایی، فرمانده پیشین ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران به بیشتر اهداف خود در جنگ تحمیلی رسید و تنها به یکی از اهداف خود که دریافت خسارت از عراق بود، دست نیافته است.

فرمانده سابق نیروی دریایی سپاه در گفت‌وگو با خبرنگار «تابناک»، اهداف ایران در پایان جنگ تحمیلی را اینچنین برشمرد: اهداف ایران در دوران جنگ بیرون کردن ارتش متجاوز عراق از خاک ایران، تثبیت معاهده 1975 از سوی عراق، معرفی شدن عراق به عنوان متجاوز در جنگ تحمیلی و همچنین پرداخت خسارت جنگ به ایران بود
.



وی ادامه داد: ایران در جنگ به سه هدف خود دست پیدا کرد، ولی درباره گرفتن خسارت از عراق، هنوز موفق نشده خسارت بگیرد.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: در جنگ تحمیلی، ایران پیروز شد و عراق نتوانست هیچ هدفی را محقق کند و نتیجه این جنگ برای عراق از بین رفتن صدام و از دست دادن حکومت و همچنین منحل شدن ارتش عراق شد.

وی با بیان اینکه پس از فتح خرمشهر، هیچ پیشنهاد صلحی به ایران داده نشده است افزود: فقط جسته و گریخته و به طور غیر رسمی به ایران پیشنهاد آتش‌بس داده شد؛ افزون بر اینکه این پیشنهاد، در حالی مطرح گشت که هنوز عراق بخش‌هایی از خاک ایران را در اختیار داشت و حاضر نبود به پشت مرزها برگردد. از سوی دیگر، معاهده  1975 را هم نمی‌پذیرفت و متجاوز هم معرفی نشده بود.

سردار علایی در پاسخ به این پرسش که آیا درست است، اواخر جنگ فرماندهان به ویژه فرماندهان سپاه از ادامه جنگ خسته شده بودند، گفت: آنچه همواره در جبهه‌های جنگ دیدم، روحیه نشاط بود که همواره بر فرماندهان حاکم بود و با روحیه بالا به جنگ حزب بعث می‌رفتند و تا آخرین نفس به دنبال این بودند که بر ارتش عراق پیروزی پیدا کنند.

وی تأکید کرد: پیام تشکر امام(ره) از فرماندهان جنگ موید این مسأله است.

در اوج قدرت قطعنامه را پذیرفتیم

سردار محسن رفیق دوست نیز در این باره خاطرنشان کرد: زمانی که ما قطعنامه را پذیرفتیم، در اوج قدرت بودیم؛ به این معنا که در جنوب، حمله صدام و در غرب، حمله منافقین را سرکوب کردیم.

محسن رفیق دوست در گفت‌وگو با خبرنگار «تابناک» پایان هشت سال جنگ تحمیلی را پیروزمندانه دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران در پایان جنگ کاملا پیروز بود، چرا که تمام سرزمین‌های خود را آزاد و چشم فتنه را کور کرده بود.

وی در پاسخ به این که آیا پس از آزادی خرمشهر، رسما به ایران پیشنهاد صلح داده شد یا نه، گفت: به طور غیر رسمی و با واسطه‌ها، پیشنهاد آتش بس و مذاکره داده شد؛ افزون اینکه این پیشنهاد در زمانی داده شد که بیش از 2000 کیلومتر از سرزمین‌های نظامی ما در دست دشمن بود.



وزیر سپاه در دوران جنگ با بیان اینکه «گفته برخی مبنی بر اینکه فرماندهان جنگ به ویژه فرماندهان سپاه در اواخر جنگ خسته شده بودند، اصلا صحت ندارد» گفت: من در تمام هشت سال جنگ در همه عملیات‌ها بودم، همیشه پیش از عملیات به منطقه می‌رفتم و بعد از آن برمی‌گشتم؛ بنابراین، نه تنها در خودم که در میان فرماندهان جنگ به ویژه فرمانده وقت سپاه هرگز خستگی ندیدم، چرا که منطق خاصی در میان فرماندهان جنگ به ویژه فرماندهان سپاه حاکم بود و می‌گفتند ما مأمور به وظیفه‌ایم، نه نتیجه. از این روی، این چنین تفکری هرگز دلسردی به همراه نخواهد داشت.

وی در همین باره به پیام تشکر حضرت امام(ره) از فرماندهان جنگ در تاریخ 26 شهریور ماه سال 67 اشاره کرد و افزود: حضرت امام(ره) در آن پیام تاریخی ضمن تشکر از فرماندهان جنگ و رزمندگان جان بر کف، به دلیل بروز برخی از تردیدها و حرف و نقل‌ها، تأکید کردند که محسن رضایی از معدود فرماندهانی بود که موافق ادامه جنگ و مخالف قطعنامه بود.

رفیق‌دوست ادامه داد: جنگ پدیده‌ای بود که به کشور ما تحمیل شد، ولی به فضل خدا و با رهبری امام خمینی(ره) به نقطه قوت تبدیل شد، چرا که پس از هشت سال جنگ به یک کشور قدرتمند در منطقه تبدیل شدیم.

وی در پایان گفت: شاهد مثال این حرف اینکه هم‌اکنون همه کشورها می‌دانند که گزینه نظامی در مقابل ما پاسخ نمی‌دهد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰
حاجی خوزستان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۵
پس ما رزمندهای ساده که در خط اول بودیم کی باید از ما تشکر کند.
قربانیان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۵
بسمه تبارک و تعالی
با عرض تبریک به مناسبت هفته دفاع جانانه از این مرز و بوم و عقیده و شرافت و ناموس ملت بزرگوار ایران در برابر هجمه ناجوانمردانه دشمنان ایران سربلند و طلب مغفرت و علو درجات شهدای جان برکف و امام شهدا و شفای عاجل بازماندگان جنگ تحمیلی بخصوص جانبازان شیمایی و قطع نخاعی و همه و همه این عزیزان که به حق بر گردن همه ما حق بزرگی داشته و بی ریا و خاموش تنها به عشق آن ایام زنده اند و دعا برای سلامتی و سعادت همه بچه های جبهه و جنگ، بنده نیز به نوبه خود که عشق آن ایام را در دل دارم و بیاد آن ایام روحیه مضاعف می گیرم فرمایشات این عزیزان و بزرگواران را تصدیق می کنم . بگذارید آنهایی که همیشه با دگر اندیشی ما را متهم به هر چیزی که به ما نمی چسبد می کنند به اظهار عقیده های خود ادامه دهند ولی بعنوان یک بازمانده بی مقدار جنگ شهادت می دهم که هیچ بچه جبهه ای از جنگیدن و دفاع از سرزمین اسلامیمان ایران خسته نشده بود و تا آخرین نفس و تا هنگامی که امام راحل ( ره ) امر پذیرش خاتمه جنگ نفرموده بودند خللی در گامهای استوارشان حاصل نشد و واقعا همه مامور به انجام تکلیف تا پای جان بودند. بی ریا و فارغ از هرگونه دنیاپرستی و توجه به اشکالتراشی این و آن. الان هم خیلی از این بچه ها با نگهداشتن یادگاری های جبهه و جنگ خود را سرباز این مملکت می دانند و انشاء الله همچنان ثابت قدم و گوش به فرمان. لذا برخود فرض دانستم این کلمات را صمیمانه عرض کنم تا تصدیقی باشد بر استواری و صداقت بچه های دیروز. یاد باد آن روزگاران یاد باد. والسلام
lمهدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۶
با درودوخسته نباشید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۶
بايد در زمان صدام براي غرامت اقدام ميشد حالا افتادن تو رودرواسي برادر برادر ماندن توش
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۶
تابناک عزیز و ترسو متوجه شدم که تمامی کامنتهایی که میگذارید مال خودیها و خودتان است وگرنه من شاید تا به حال بیش از 200 کامنت در نظرات اخبار نوشته ام که حتی یکیشان را نشر نداده ای
به هرحال ترشس از موقعیت مخرب است و شجاعت را از آدم میگیرد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟