آيا اين طرح عملي مي شود؟

نجات يونان به قيمت فروپاشي اتحاديه

مردم اروپا ازدست دادن ازش سهام‌هاي خود در بانك‌ها را بابت تداوم يا بخشش بدهي يونان برنمي‌تابند و اين مسأله كم كم زمزمه پذيرش خروج يونان از يورو را در خارج از اين كشور فراهم مي كند. تحليلگران خروج يونان را در صورت وقوع مقدمه دومينوي خروج دیگر كشور هايي بحران زده چون ايرلند، پرتغال، اسپانيا و ايتاليا و نهايتا فروپاشي يورو دانسته‌اند.
کد خبر: ۱۹۳۶۰۴
|
۰۶ مهر ۱۳۹۰ - ۱۹:۴۳ 28 September 2011
|
3876 بازدید
سرويس اقتصادي ـ وزیران دارایی اروپا طرحی را برای حل بحران مالی یونان تهیه کرده‌اند که بر پایه آن، نیمی از بدهی‌های این کشور بخشیده می‌شود.

به گزارش «تابناك»، کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حمایت از کشور یونان به دنبال تدوین طرحی هستند که در چهارچوب آن بانکها و موسسات مالی وام دهنده به یونان موظف خواهند شد از نیمی از پولی که به یونان وام داده اند، صرف نظر کنند؛ اما همزمان این بانکها از محل بودجه اتحادیه اروپا برای خروج از بحران مالی کمک بیشتری دریافت خواهند کرد .

این در حالی است که اخبار منتشره، حاکی از آن است که ارزش سهام بازارهای فرانسه آلمان و ایتالیا روز دوشنبه ابتدا صعود کرد؛ اما بعد در طول روز مقداری افت کرد و بخشی از ارزش خود را از دست داد.

مشکل کنونی یونان میزان بدهی این کشور نیست، بلکه ناتوانی این کشور در مدیریت امور مالی است و به رغم تلاش‌های فراوانی که برای اصلاح اقتصادی این کشور صورت گرفته، تاکنون هیچ مازادی در نظام مالی این کشور حاصل نشده است.

تحلیلگران می‌گویند، این گزارش بازتاب‌دهنده این مسأله است که دولت یونان نتوانسته، بحران در این کشور را مدیریت کند و تدابیری ریاضت اقتصادی که این کشور اعمال کرده است، موفق نبوده است.

گزارش‌های رسیده از دیدار آخر هفته وزیران دارایی در واشنگتن، حاکی از تدوین این طرح است، ولی اين حقيقت انكارشدنی نيست كه وضعيت كنوني موسسات مالي اروپايي هم اكنون به اندازه‌اي شكننده است كه تحمل چنين ايثاري در حق يونان را نخواهند داشت.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا خود با بحران مالی درگیر هستند و با بخشیدن نیمی از وام‌هایی که به کشور یونان داده‌اند، خود دچار بحران جدی تری می‌شوند.

آخرين نظرسنجي‌هاي اروپايي در آلمان، نشان مي‌دهد که مردم اين کشور از اینکه کشورشان بخواهد منابع مالی را که در اثر ریاضت اقتصادی موجود در کشورشان به دست آمده، صرف کمک به کشور یونان كند، راضی نیستند.

اين در حالي است كه در جریان دیدار وزیر دارایی یونان و وزیران دارایی دیگر کشورها در واشنگتن، سخنی از احتمال اعلام ورشکستگی یونان و چشم پوشی وام دهندگان از نیمی از بدهی‌های آن کشور به میان نیامده است.

دولت‌های اروپایی امیدوارند، تا پنج یا شش هفته دیگر یعنی تا پیش از نشست ماه نوامبر گروه ۲۰ در شهر کن فرانسه در مورد تدابیر جدیدی برای حل بحران مالی در حوزه یورو به توافق برسند.

تردید درباره چگونگی مقابله با بحران بدهی‌های یونان، باعث شده تا بعضی از بانک‌های اروپایی که یونان به آنها بدهکار است، در ماه‌های اخیر، نیمی از ارزش سهام خود را از دست بدهند.

مردم اروپا از دست دادن ازش سهام‌هاي خود در بانك‌ها را بابت تداوم يا بخشش بدهي يونان برنمي‌تابند و اين مسأله كم كم زمزمه پذيرش خروج يونان از يورو را در خارج از اين كشور فراهم مي كند. تحليلگران خروج يونان را در صورت وقوع مقدمه دومينوي خروج دیگر كشورهاي بحران زده چون ايرلند، پرتغال، اسپانيا و ايتاليا و نهايتا فروپاشي يورو دانسته‌اند.

در هفته گذشته، شاهد پایین آمدن قیمت طلا در بازار جهانی بودیم كه برخي از تحليلگران آن را اقدام هماهنگ اروپايي در افزايش ارزش بورس‌هاي خود خواندند، ولی این امر هم از افت ارزش سهام در بازار اروپا جلوگیری نکرد و به رغم افتادن بازار طلا از سكه، باز هم سرمايه‌گذاران به بورس‌هاي اروپايي روي نياوردند تا اينكه امروز بار دیگر بازار طلا رونق يافت و اين نشانه بسيار بدي براي اقتصاد حوزه اروپاست.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟