گلایه یک نماینده دیگر از هیات رئیسه مجلس

سيروس برنا بلداجي
کد خبر: ۱۹۸۴۳۲
|
۲۸ مهر ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۱ 20 October 2011
|
2823 بازدید
سرویس مجلس تابناک ـ سؤال از رئيس‌جمهور اين روزها در پرده از ابهام‌ها باقي مانده است. برخي هيات رئيسه را مانع طرح اين سؤال مي‌دانند و برخي ديگر هم معتقدند عدم‌تمايل شخص مقام معظم رهبري مانع طرح اين سؤال از رئيس‌جمهور است. از ظاهر امر چنين بر مي‌آيد كه دقيقا مشخص نيست به چه دليلي طرح سؤال تاكنون منتفي شده است. و نمايندگان سؤال‌كننده همچنان معتقدند مجلس اگر اين كار را انجام ندهد در راس بودنش را زير سؤال برده است و... براي اطلاع بيشتر گفت‌وگويي با سيروس برنا بلداجي نماينده مردم شهرستان بروجن و عضو كميسيون اجتماعي مجلس انجام داده‌ايم. اين گفت‌وگو را بخوانيد.

علي مطهري در اعتراض به عدم‌اعلام وصول طرح سؤال از رئيس‌جمهور استعفا كرده است. برخي نمايندگان ديگر از جمله بهمن اخوان نيز تهديد به استعفا كرده‌اند. اين موج را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟

مردم شريف ايران در جريان هستند كه بنا بر اختياري كه آيين‌نامه داخلي مجلس به نمايندگان داده نمايندگان مي‌توانند از وزرا و رئيس‌جمهور سؤال كنند. در همين راستا 9 ماه پيش تعدادي از نمايندگان به طرح چند سؤال از رئيس‌جمهور پرداختند كه مربوط به عملكرد فرهنگي، اقتصادي و مديريتي دولت بود. اما پس از آن‌كه موضوع خانه نشيني رئيس‌جمهور چند روز مطرح شد به تعداد امضا‌كنندگان سؤال افزوده شد و به مرز 90 تا 100 نفر رسيد.


 اما پس از بازگشت آقاي احمدي‌نژاد به محل كار خود تعدادي از امضا‌كنندگان امضاي خود را پس گرفتند اما هنوز اين سؤال به قوت خود باقيست و همواره حد نصاب لازم يعني 74 امضا را دارد. ضمن اين‌كه محوريت پيگيري اين موضوع را از ابتدا آقاي مطهري نماينده مردم تهران به‌عهده داشت كه پس از پيگيري‌هاي فراوان همواره با موضع كجدار و مريز هيات رئيسه و به‌خصوص رياست مجلس روبه‌رو شد.

هيات رئيسه نه توانسته امضا‌كنندگان را براي پس گرفتن امضا اقناع كند و نه به اين خواسته قانوني سؤال‌كنندگان پاسخ روشني داد. با چنين وضعيتي و آخرين پيگيري‌هاي آقاي مطهري به اين جمع بندي رسيد كه از آخرين ابزار خود براي امكاني براي فشار بيشتر روي هيات رئيسه جهت در دستور قرار دادن اين سؤال يعني استعفا به‌عنوان حق قانوني خود استفاده كرده و ضمن اين‌كه در كنار ايشان تني چند از نمايندگان ديگر هستند كه تهديد به استعفا كردند. از جمله آقاي اخوان نماينده مردم شهرهاي استان مركزي.

بنابر اين به‌طور جد انتقاد به هيات رئيسه مجلس وارد است كه سؤال را در دستور كار قرار نداده و ظاهرا هم قرار نمي‌دهند.

چرا كه در مقطعي سؤال‌كنندگان به اين مصلحت رسيدند كه بايد از آقاي احمدي‌نژاد سؤال كنند ايشان هم بايد در راستاي تنوير افكار عمومي و دفاع از عملكرد خود و دولتش در مجلس حاضر شوند و پاسخ دهند. از شواهد اينگونه بر مي‌آيد كه رهبري خيلي با طرح سؤال توسط نمايندگان از رئيس‌جمهور موافق نيستند. اگر شبهه و فرضيه را نيز بپذيريم جا دارد هيات رئيسه با استحكام و شفافيت لازم نمايندگان و از جمله امضا‌كنندگان را به اين مهم رهنمون سازد كه مقام معظم رهبري اينگونه مصلحت ديدند.

 يعني مصلحتي فراتر از مصلحت پيشين نمايندگان. اما هيات رئيسه مجلس اين موضوع را به‌صورت معلق نگه داشته و تعيين تكليف نمي‌كند. شايسته است نمايندگان براي آخرين بار به فشار و رايزني لازم با هيات رئيسه بپردازند تا اين موضوع تعيين تكليف شود و در دستور كار قرار گيرد و يا به‌طور قطعي از دستور كار خارج شود.

به‌طور خلاصه هيات رئيسه جلوي اعمال اين حق قانوني نمايندگان را به طرق مختلف گرفته است و اين انتقادي است وارد به عملكرد هيات رئيسه كه در تاريخ مجلس هشتم به جا خواهد ماند.

دلايل مخالفت نمايندگان مجلس با اولويت بررسي لايحه اصلاح جدول حوزه‌هاي انتخابيه و افزايش تعداد نمايندگان چيست؟

 مستحضريد تغيير تعداد نمايندگان و ايجاد برخي از اصلاحات در قلمرو برخي از حوزه‌هاي انتخابيه به نفع مردم و ملت ايران است بدين معنا كه حدود 20 كرسي به نمايندگان اضافه مي‌شود و تعداد نمايندگان مجلس از 290 نماينده به 310 نفر مي‌رسد.

پس از آن‌كه لايحه آن البته با تاخير از سوي وزارت كشور به دولت ارائه و به مجلس ارسال شد و برخي تعديل‌هاي لازم در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي و شوراها و امور داخلي روي آن اعمال شد از قبل مقرر شد اين موضوع به‌طور عادي در دستور كار مجلس قرار گيرد اما با توجه به اين‌كه به سرعت در آستانه انتخابات مجلس نهم قرار داريم هيات رئيسه به اين تشخيص رسيد كه به‌طور استمزاجي از همكاران نظر خواهي مبتني بر اين‌كه چنانچه اكثر همكاران موافق باشند اين لايحه از روال عادي خارج شود و در دستور كار مجلس قرار گيرد.

 اما در روز راي‌گيري با توجه به اين‌كه معمولا تعدادي از همكاران در راي‌گيري شركت نمي‌كنند اين استمزاج هيات رئيسه با اقبال مواجه نشد و مقرر شد اين موضوع همچنان به‌صورت عادي در دستور كار مجلس قرار بگيرد. ولي پيش‌بيني مي‌شود طي آذر ماه و يا دي ماه به‌طور متعارف در دستور كار قرار گيرد و تعيين تكليف شود.


تازه‌ترین اخبار مجلس را  در صفحه سرویس مجلس تابناک بخوانید.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت
نظرسنجی
رشد قیمت دلار با مذاکره با آمریکا متوقف می شود؟