قصه پر غصه کارگران معادن

از آنجا که هدف بخش خصوصی کسب سود بیشتر است کارگران این معادن به صورت قرارداد موقت مشغول به کار می شوند، بسیاری از آنان بیمه نیستند و حتی بیمه حوادث کار که برای معادن یک امر طبیعی است در مورد این کارگران رعایت نمی شود
کد خبر: ۲۰۲۱۳۳
|
۱۵ آبان ۱۳۹۰ - ۰۹:۲۲ 06 November 2011
|
3424 بازدید
دبیر اجرایی خانه کارگر کرمان با انتقاد از وضعیت کارگران معادن به اعتدال گفت:  قرار بود معادن کرمان ایمن سازی شود تا سوانح کارگری در معادن به حداقل ممکن کاهش یابد اما اکنون مشکلات کارگران معادن به قوت خود باقی است و خبری از ایمن سازی نشده است.

عباس کاربخش با اشاره به حوادثی که در معادن کرمان رخ داده و باعث کشته شدن بسیاری از کارگران شاغل در معادن شده است گفت: در حال حاضر وضعیت کارگران در معادن بخش خصوصی به شدت نگران کننده است و هر لحظه امکان می رود که مانند چند مدت قبل در اثر یک سانحه کارگران دچار مشکل شوند.

وی با انتقاد از عملکرد معدن داران بخش خصوصی گفت: از آنجا که هدف بخش خصوصی کسب سود بیشتر است کارگران این معادن به صورت قرارداد موقت مشغول به کار می شوند، بسیاری از آنان بیمه نیستند و حتی بیمه حوادث کار که برای معادن یک امر طبیعی است در مورد این کارگران رعایت نمی شود.

دبیر اجرایی خانه کارگر کرمان با تاکید بر اینکه ایمن سازی معادن باعث کاهش خطرات شغلی همچون ریزش و انفجار در معادن می شود گفت: از یک سو هزینه ایمن سازی بالاست و از سوی دیگر طمع کارفرمایان بخش خصوصی برای سود بیشتر باعث شده تا جان کارگران در معرض خطر باشد.

وی از وجود 170 معدن در استان کرمان خبر داد و گفت: این معادن مربوط به شن و ماسه، سنگهای مختلف، مس و زغال سنگ است اما در معادن زغال سنگ بیشترین خطر برای کارگران وجود دارد به نوعی که امکان انفجار در هر لحظه وجود دارد.

کاربخش معادن مس را آلوده ترین معادن ایران دانست و گفت: میزان آلایندگی این معادن به اندازه ای بالاست که گیاهان و درختان تا شعاع 30 کیلومتری خشک میشوند و اگر سفری به این معادن داشته باشید خواهد دید که اطراف معادن مس بیابان برهوت است.

وی با انتقاد از بی توجه به وضعیت کارگران معادن مس گفت: گمان نکنید که کارگر معدن مس از گیاه و درخت پوست کلفت تر است بلکه اکنون اکثر کارگان معادن مس با بیماری های گوناگون دست به گریبان هستند.

دبیر اجرایی خانه کارگر کرمان با اعلام اینکه بر اساس قانون شغل کارگری معدن سخت وزیان آور شناخته شده است گفت: کارگر معدن باید در روز 6 ساعت کار کند و پس از 20 سال بازنشست شود اما اکنون این قانون در معادن بخش خصوصی رعایت نمیشود و برای آنکه کارفرمایان مجبور به پاسخگویی در برابر دستگاهای دولتی نباشند با کارگران معدن قرارداد 3 ماهه می بندند. به همین دلیل کارگران را بیمه نمی کنند و هر گاه که کارگر بخواهد شکایت کند مدت 3 ماه او را اخراج می کنند و دیگر قراردادش را تمدید نمی کنند.

وی در پاسخ به اینکه چرا کارگران معادن به سوی مشاغل دیگر نمی روند گفت: گمان می کنید که وضعیت اشتغال در کرمان به حدی خوب است که کارگر هر وقت اراده کرد شغل دیگری برگزیند؟! این طور نیست اکنون میزان بیکاری در کرمان به اندازه ای بالاست که جوانان حاضر هستند به هر کاری دست بزنند و حتی به صورت قرارداد 3 ماهه در معادن کار کنند وهمین امر باعث شده تا کارفرما به هر نوعی که میخواهد با کارگر رفتار کند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟