به گزارش خبرگزاری خانه ملت، دانشآموزان کلاس دوم دبستان شهید رحیمی روستای درودزن در فاصله یکصد کیلومتری شیراز، روز چهاردهم آذر سال ۸۵ دور بخاری علاءالدین کلاس حلقه زده بودند که ناگهان بخاری آتش گرفت و فاجعه رخ داد، آن روز صبح، هنگامی که بچهها با خوشحالی و بوسهای بر صورت پدر و مادر به مدرسه میرفتند، هیچ کس نمیدانست این آخرین تصویر از لب خندان آنها باشد.
زمانی که این ۸ دانشآموز به مرکز سوختگی قطبالدین شیراز منتقل شدند، درصد سوختگی آنها از ۱۰ تا حدود ۴۰ درصد بوده و عمق و شدت سوختگیها بسیار زیاد بود؛ اکنون بیش از ۵سال از آن ماجرای تلخ میگذرد و این کودکان که دیگر پا به دوره نوجوانی گذاشتهاند، هنوز درمان نشدهاند.
در طی این ۵ سال با وجود پیگیریهای وکیل این کودکان و انتشار گزارشهایی از وضعیت آنان پرداخت دیه این کودکان مدام به تعویق میافتاد و این دانشآموزان هنوز با زخم آتش میسوزند و میسازند، خانوادههای این دانشآموزان معتقدند ترمیم سوختگی صورت نیاز به دهها بار عمل جراحی دارد و گاهی این درمانها بیش از ده سال طول میکشد.
بنا بر نظریه پزشکی قانونی، برای دانشآموزان صدمه دیده دیه تعیین شده، دیهای که تاکنون به آنها به دلیل وجود برخی مشکلات در برخی از دستگاههای اجرایی کشور تاکنون به خانوادههای آنها پرداخت نشده و این پیگیری خانوادهها بوده که باعث شد پس از پنج سال، موضوع دوباره در رسانهها مطرح شود.
در حالی که دادگستری شهرستان مرودشت فارس، تاخیر در پرداخت دیه دانشآموزان سوخته درودزن را ناشی از اشتباه آموزش و پرورش میداند، مدیرکل تعاون و پشتیبانی این وزارتخانه اشتباه قاضی پرونده را در محاسبه میزان دیه، دلیل این موضوع میداند.
در حالی که حدود ۲۱ روز پیش و در تاریخ ۲۶ مهرماه، دیه این دانشآموزان با حکم دادگستری شهرستان مرودشت استان فارس، با اعلام سراسری از سوی آموزش و پرورش به آسیبدیدگان پرداخت شد، اما در روزهای اخیر خبرهای جسته و گریختهای از سوی دادگستری این شهرستان درباره عدم پرداخت دیه این دانشآموزان به دلیل اشتباه آموزش و پرورش، منتشر شده است که مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با تکذیب اظهارات رئیس دادگستری مرودشت، علت این تأخیر را موضوع دیگری میداند.
نامدار عبداللهیان در این ارتباط، ادامه داد: علیرغم این اقدام آموزش و پرورش، در روزهای گذشته برخی رسانهها از قول رئیس دادگستری شهرستان مرودشت اعلام کردند که عدم پرداخت دیه دانشآموزان تاکنون، به خاطر اشتباه آموزش و پرورش بوده است که مبلغ دیه را بیشتر از میزان مدنظر به حساب دادگستری واریز کرده است.
مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: واقعیت این است که دادستان مرودشت در هنگام اجرای حکم متوجه شده است که قاضی پرونده به اشتباه، میزان دیه دانشآموزان را بدون احتساب قاعده «دو برابری دیه مرد نسبت به زن» به طور یکسان و به ارزش ۷۰۹ میلیون تومان محاسبه کرده است و با توجه به قطعی و غیرقابل اعتراض بودن حکم، آموزش و پرورش نیز قانون را ملاک قرارداده و همان مبلغ را پرداخت کرده است.
سال گذشته وکیل این ۸ دانشآموز اعلام کرد: آموزش و پرورش مقصر اصلی حادثه آتشسوزی مدرسه روستای درودزن شناخته شده است،به گفته عبدالرزاق موسوی بعد از تنظیم کیفرخواست در رابطه با این دانشآموزان و ابلاغ آن به شعبه ۱۰۲ دادگاه عمومی جزایی مردک، مشخص شد مقصر اصلی این حادثه آموزش و پرورش است و باید دیه این دانشآموزان را به طور کامل پرداخت کند.
اما وکیل آنان میگوید که هزینههای درمان این دانشآموزان خصوصاً در بحث جراحی ترمیمی بسیار بیشتر از مبلغ دیهای است که به آنها توسط آموزش و پرورش پرداخت میشود و مسوولان امر باید برای این مشکل فکری اساسی کنند.
بیش از ۸۰ دانش آموز دیگر نیز در بیمارستان قطب الدین شیراز اکنون وضعی مشابه یا حتی بدتر از این دانش آموزان دارند اما چون در خانه دچار سوختگی شدهاند و نه در مدرسه رسانهها به آنها توجهی ندارد. |
والدین کودکان حادثه دیده نیز پیش از این گفته بودند که مسئولان وزارت آموزش و پرورش فقط یک بار برای عیادت از کودکان مراجعه کردند و بچه ها را از نزدیک دیدند اما هیچ دادگاهی برای پرداخت دیه از آنها دعوت نکرد.
همچنین علی اکبر محمدی رئیس گروه تیم پزشکی جراحان پلاستیک دانش آموزان سوخته روستای درودزن استان فارس چندی پیش در این ارتباط گفته بود: بجز این ۸ دانش آموز بیش از ۸۰ دانش آموز دیگر نیز در بیمارستان قطب الدین شیراز اکنون وضعی مشابه یا حتی بدتر از این دانش آموزان دارند اما چون در خانه دچار سوختگی شدهاند و نه در مدرسه رسانهها به آنها توجهی ندارد.
در عین حال با وجود تنش میان وزارت آموزش و پرورش با قوه قضاییه برای پرداخت دیه به این دانشآموزان یک پزشک ایرانی مسوولیت جراحی پلاستیک کودکان آسیبدیده در آتشسوزی روستای درودزن را پذیرفت.
دکتر شهرام فاضلی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی و عضو انجمن جراحان پلاستیک ایران مسوولیت این عمل سخت و منحصربهفرد را قبول کرد و از بچههای آسیبدیده خواست تابه او مراجعه کنند؛ وی با اعلام این خبر در سایت شخصیاش نوشت این جراحی برای نخستین بار در ایران انجام میشود.
این خبر در حالی منتشر میشود که، این کودکان بعد از پنج سال توانستند تنها بخشی از هزینههای جراحی خود را از دولت دریافت کنند. با این حال دانشآموزان دختر در این زمینه با مشکلات بیشتری مواجه هستند چرا که دیه آنها نصف دیه دانشآموزان پسر محاسبه شده است.
این دانشآموزان در گرمای چراغی سوختند، که قرار بود در سرمای زمستان گرمشان کند؛ رخدادی که برای این دانشآموزان مظلوم روی داد، نوعی ظلم در حق آنهابود؛ اینکه در یک دبستان روستایی برای گرم کردن کلاس، غیرقانونی از چراغ والور استفاده میکردند و هیچ کسی هم به آنها توجهی نمیکرد.
همچنان که در روز چهارشنبه چهارم آبان ماه جاری، مقارن ساعت ۶ صبح در خوابگاه دبیرستان پسرانه وابسته به دانشگاه دریانوردی چابهار در استان سیستان و بلوچستان دو دانشآموز در آتش سوختند و سه نفر دیگر به علت سوختگی بالای ۹۰ درصد دچار مصدومیت شدند و کسی هم زیر بار مسئوولیت آنها میرود.
در همین راستا عبدالعزیز بلوچزهی رئیس شورای اسلامی سیستان و بلوچستان برای تکرار نشدن این روند، درباره حادثه آتشسوزی در خوابگاه دانشآموزی وابسته به دانشگاه دریانوردی چابهار به وزرای آموزش و پرورش و آموزشعالی نامه نوشت.
در این نامه آمده است: آقای وزیر آیا خبر دارید در چابهار چه خبر است، آیا در جریان امر قرار دارید که طفلهای معصوم روستایی سوخته و یا دچار سوختگی بالای ۹۰ درصد هستند اما حتی یک آمبولانس برای انتقال به مراکز استان یافت نمیشود، تا کی باید مردم تاوان حوادث دلخراشی که طفلهای معصوم نخستین قربانی آن هستند و کمکاری و یا دروغپردازیهای مسوولان محلی را پس دهند؟
آقای وزیر یا وزرای مربوطه، قبل از اینکه دیر شود، بیایید علت آتش گرفتن و سوختن طفلهای معصوم را مورد بررسی و تحقیق قرار داده و قلبهای غمدیده خانوادههایی که هیچ کس به جز خدا را ندارند التیام بخشید.
تاکنون نسبت به این حادثه نیز واکشنی انجام نشده و برای اقدامات درمانی این دانشآموزان اقداماتی نیز در دستور کار قرار نگرفته است اما وزارت آموزش و پرورش طی بخشنامهای تنها اعلام کرده است که استفاده از تجهیزات گرمایشی غیراستاندارد در مدارس ممنوع است.
بر اساس این بخشنامه،به هیچ وجه استفاده از تجهیزات گرمایشی غیر استاندارد نظیر بخاریهای غیر استاندارد، چکه ای، چراغهای والور نفتی و نظایر آن در مدارس، خوابگاه های دانش آموزی و غیره، مجاز نیست و لازم است همانند سال های قبل این ممنوعیت سریعاً به مدارس سراسر استان ابلاغ شود.
اما این بخشنامهها نه دردی از دانشآموزان دوا میکند نه دردهای و آلامهای آنها را تسکین میبخشد؛ کودکان درودزن، قربانی بیتدبیری و مدیریت غیر علمی آموزش و پرورش و بیتوجهی مسولان شدند؛ همچنان که پیش از آن در سال ۸۳، سیزده کودک روستای سفیلان چهار محال و بختیاری در آتش بیسروسامانی این وزارتخانه سوختند و همچنان که کسی زیر بار فاجعهای که برای دانشآموزان خوابگاه دانشآموزی وابسته به دانشگاه دریانوردی چابهار رخ داده، نمیرود.
اکنون این بچهها شدهاند نقابدار و از پشت نقاب به تصویر کودکیهایشان روی تاقچه نگاه میکنند تا یادشان نرود چه شکلی بودند، این دانشآموزان با خود عهد بستهاند که بتوانند مدرک دکترای جراحی پلاستیک را بگیرند تا شاید راه نجاتی برای باقی کسانی به این درد دچار هستند، باشند.
هیچ نمیگویند، نگاهشان پر از حرف است. با نگاهشان درد دل میکنند. اینجا کلام جایی ندارد. تنها نگاه است که با انسان حرف میزند. نگاهها در هم گره میخورند و قطرات اشک متولد میشود؛ فقط کافی است یکبار هم که شده دنیا را از نگاه آنها ببنیم./
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.