کلاهبرداري مردان نامرئي از نيروهاي راهداري

باز هم سرنخ پرونده به زندانيان کرج رسيد

ماجراي کلاهبرداري هاي «مردان نامرئي» از ماه ها قبل در شهرهاي مختلف کشور در حالي آغاز شد که افرادي در تماس با مديران، آن ها را پاي دستگاه هاي خودپرداز مي کشاندند و ...
کد خبر: ۲۰۷۱۳۶
|
۰۹ آذر ۱۳۹۰ - ۰۹:۴۹ 30 November 2011
|
6663 بازدید
|
۴
پيگيري سرنخ يک پرونده کلاهبرداري ديگر که توسط «مردان نامرئي» و با شيوه اي جديد در مشهد انجام شده است باز هم به زندانيان يکي از زندان هاي معروف کرج رسيد. ب

ماجراي کلاهبرداري هاي «مردان نامرئي» از ماه ها قبل در شهرهاي مختلف کشور در حالي آغاز شد که افرادي در تماس با مديران مراکز مهم تجاري ، فروشگاه هاي بزرگ و يا بانک ها، آن ها را پاي دستگاه هاي خودپرداز مي کشاندند و با شيوه اي خاص پس از دستيابي به اطلاعات بانکي اين شهروندان، حساب هاي آنان را خالي مي کردند.

تماس گيرندگان که هويت آنان مشخص نيست پول هاي کلاهبرداري شده را به حساب هاي زندانيان يکي از زندان هاي معروف کرج واريز مي کردند که پس از پيگيري هاي قضايي سرنخ بيشتر اين گونه پرونده ها به زندان کرج مي رسيد که تعدادي از آنان شناسايي و به پنجه عدالت سپرده شدند. اما اين گونه کلاهبرداري ها با شگردهاي جديدهمچنان ادامه دارد.

آخرين مورد کلاهبرداري مردان نامرئي در مشهد فاش شد و فردي با تسليم شکوائيه اي به شعبه ۸۲۴ مجتمع قضايي شهيد قدوسي مشهد گفت: من راننده يکي از خودروهاي راهداري هستم چند روز قبل فردي با مرکز راهداري مشهد تماس گرفت و تقاضاي کمک کرد. او عنوان کرد که به همراه اعضاي خانواده ام در برف و بوران جاده، داخل خودرو گير افتاده ايم. شاکي اين پرونده ادامه داد: ما براي نجات اعضاي اين خانواده بلافاصله اقدام کرديم و با رد و بدل کردن شماره هاي تماس به منظور امدادرساني به راه افتاديم اما دقايقي بعد همان فرد با تلفن همراهم تماس گرفت و گفت: فرزندم در سرماي جاده بيمار شده است و نياز مبرمي به دارو داريم او سپس از من تقاضا کرد تا شماره حسابم را به او بدهم که بتواند مقداري پول براي تهيه دارو به حسابم واريز کند من هم شماره حساب را در اختيارش قرار دادم اما او دوباره تماس گرفت و مدعي شد که شماره کارت اشکال دارد و نمي تواند پول را به حسابم واريز کند سپس از من خواست تا به کنار اولين دستگاه خودپردازي که در مسيرم قرار دارد بروم و با او تماس بگيرم من هم اين کار را کردم و او با دادن شماره هايي از من خواست تا آن شماره ها را وارد سيستم دستگاه کنم. شاکي پرونده در ادامه افزود: بعد از آن مشخص شد اصل تماس براي امدادرساني دروغ بوده و حسابم را بررسي کردم و متوجه شدم که حسابم خالي شده و بيش از يک ميليون ريال که موجودي داشتم به حساب ديگري منتقل شده است.

این گزارش حاکي است: با توجه به اهميت موضوع و اين که پرونده هاي مشابه ديگري نيز در مشهد تشکيل شده و «مردان نامرئي» با شيوه کشاندن افراد کنار دستگاه هاي خودپرداز از شهروندان کلاهبرداري کرده بودند،اين پرونده نيز با صدور دستورات قاطعي از سوي قاضي جواد جاويدنيا در دستور کار قرار گرفت.

بررسي هاي مختلف روي اين پرونده و پيگيري شماره تلفن همراه تماس گيرنده و همچنين شماره حسابي که پول به آن واريز شده بود، دوباره به يکي از زندان هاي معروف کرج رسيد و مشخص شد که پول هاي مورد نظر به حساب يکي از زندانيان واريز شده است. گرچه تحقيقات قبلي که روي پرونده هاي مشابه انجام شده بيانگر آن است که «مردان نامرئي» در خارج از زندان هستند و با سوء استفاده از زندانيان با شگردي خاص پول ها را به حساب آنان واريز مي کنند و سپس از آنان پس مي گيرند اما در عين حال، شگرد جديد کلاهبرداران بايد با جديت بررسي شود و مسئولان امر مراقبت هاي لازم را از زندانيان به عمل آورند.

قاضي ويژه رسيدگي به جرايم رايانه اي در مشهد در همين رابطه به شهروندان هشدار داد: همانگونه که بارها تاکيد شده است کلاهبرداران از هر شيوه اي براي رسيدن به نيات پليدشان استفاده مي کنند بنابراين شهروندان بايد هوشيار باشند تا در دام شيادان کلاهبرداري که با سوء استفاده از اعتقادات مذهبي و انساني شهروندان اقدام به ارتکاب جرم مي کنند گرفتار نشوند.

قاضي جاويدنيا توصيه کرد: تجار، کسبه و مديران مراکز مهم تجاري در صورت برخورد با چنين مواردي هيچ گاه شماره هايي را که افراد ناشناس مي دهند وارد سيستم دستگاه هاي خودپرداز نکنند و از دادن اطلاعات حساب هاي بانکي نيز به افراد به طور جدي پرهيز کنند. وي با اشاره به اين که شهروندان بلافاصله پس از دريافت چنين درخواست هايي مراکز انتظامي را در جريان بگذارند تاکيد کرد: کلاهبرداران از سيم کارت ها و کارت هاي عابربانک مفقود شده نهايت سوء استفاده را مي کنند بنابراين شهروندان به محض گم کردن اين گونه کارت ها بايد بلافاصله بانک را در جريان بگذارند و ضمن خالي کردن حساب خود، اقدامات قانوني را انجام دهند.

از سوي ديگر اگر اين گونه کارت ها به هر دليلي ديگر قابل استفاده نبود آن را بشکنند و يا بسوزانند تا ديگر قابل استفاده نباشد. اين مقام قضايي همچنين تصريح کرد: شهروندان از نوشتن شماره رمز کارت هاي عابربانک در کنار کارت بپرهيزند تا در صورت هر گونه بروز حادثه اي افراد کلاهبردار نتوانند به راحتي از آن استفاده کنند.

منبع: خراسان
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۹
بهتر بود این شگرد دقیق توضیح داده می شد. مشخص نشده تبهکاران چگونه سرقت را انجام می دادند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۰
اگه یک فکر جدی به حال کرج نکیند بعدا خیلی دیره هی ما میگیم هی شما خودتون به نشنیدن میزنید علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟