سرویس بینالملل ـ سرنگونی هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی توسط نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در شرق کشور بازتاب گستردهای در نشریات و رسانههای جهان داشت که در خلال این واکنشها، جزییات جدیدی هم از این هواپیمای بدون سرنشین منتشر شده است.
به گزارش «تابناک»، «ریانوستی» درباره این هواپیما نوشته است: این هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی، به سختی دیده میشود و آمریکا از این هواپیمای بدون سرنشین برای حمایت از فرماندهانی که در جنگ به اطلاعات نیاز دارند، بهره میگیرد.
این در حالی است که ایران، این هواپیمای بدون سرنشین را با کمترین آسیب سرنگون کرده است. با وجود این، نیروهای هوایی آمریکا تا کنون در این باره موضعگیری نکردهاند و حتی در سایت وزارت دفاع و نیروهای هوایی این کشور، اشاره ای به این خبر نشده است.
خبرگزاری «آر.ای.تی» ایرلند هم درباره سرنگونی این هواپیمای جاسوسی آمریکا گفته است که تا سال 2009 کسی از وجود چنین هواپیمای شناسایی بدون سرنشینی در نیروهای هوایی آمریکا آگاه نبود، تا اینکه در این سال متخصصان وجود این پرنده جاسوسی را در نیروی هوایی آمریکا لو دادند و آمریکا هم در سال 2010 وجود و استفاده از آن را تأیید کرد؛ اینک ایران یکی از همین هواپیماها را سرنگون کرده است.
«نیویورک دیلی» هم گزارش داده که ایران هواپیمایی بدون سرنشینی را سرنگون کرده است که در عملیات کشتن اسامه بن لادن مورد استفاده قرار گرفته بود و اطلاعات محل اقامت بن لادن توسط این مدل هواپیمای بدون سرنشین جمعآوری شده بود.
«العربیه» گزارش داده است که هواپیمای سرنگون شده توسط ایرانیها برای جمعآوری اطلاعات در سطح منطقه توسط «سی.آی.ای» مورد استفاده قرار میگرفته است. افزون بر این، العربیه همچنین افزوده که این هواپیمای بدون سرنشین برای شلیک موشک در مناطقی از پاکستان، یمن و افغانستان هم مورد استفاده قرار گرفته است.
شبکه خبری «الجزیره» با پوشش خبر سرنگونی این هواپیمای بدون سرنشین به موارد پیشین موفقیت ایران در سرنگونی هواپیماهای بدون سرنشین ایران اشاره کرده و به نقل از حاجی زاده، رئیس واحد هوافضای سپاه نوشته که هواپیماهای بدون سرنشین ساقط شده پیشین به رویت کارشناسان روسی هم رسیده است. ایران هم توانسته با مهندسی معکوس، هواپیماهایی شبیه آنان را طراحی کند.
نشریه «گلوبال پست» هم در این باره به شرکت سازنده این هواپیما یعنی شرکت «لاکد مارتین» ساخته شده و نیروی هوایی آمریکا در افغانستان از آن استفاده میکرده است.
این نشریه همچنین افزوده است، سرنگونی این هواپیمای بدون سرنشین، واکنشهایی را در خارج از ایران برخواهد انگیخت.
«گلوبال پست» همچنین نوشته است، ادعای سرنگونی این هواپیمای بدون سرنشین در حالی است که ماه گذشته، ایران دوازده جاسوس آمریکایی را هم دستگیر کرد؛ خبری که مقامات آمریکایی هم آن را تأیید کردند.
«اسکای نیوز» نیز نوشته است، هواپیمایی که ایران سرنگون کرده است، عمدتا برای شناسایی به کار میرود و از آن برای حمل تسلیحات نظامی استفاده نمیشود.
«دیلی استار» لبنان هم ضمن پوشش خبر سرنگونی هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی نوشته است که سرنگونی این هواپیما، میتواند بحثهای مربوط به روابط ایران و انگلستان را پوشش دهد.
نشریه چینی «چاینا دیلی» هم خبر سرنگونی هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی با کمترین آسیب دیدگی را در صدر اخبار خود آورده است.
هرچند تا کنون مقامات آمریکایی، سرنگونی این هواپیما را تأیید نکردهاند، فرماندهی ناتو در افغانستان به صورت تلویحی ادعای ایران درباره سرنگونی این هواپیمای بدون سرنشین را پذیرفته و گفته است که احتمالا هواپیمای مورد نظر ایران، هواپیمای بدون سرنشینی است که هفته گذشته، ارتباط خود با مرکز کنترل را از دست داده و گم شده است.