شدت آلودگی هوا آنقدر زیاد شده است که معاون استاندار تهران پیشنهاد داده است که کسی به غیر از مسئولان و معلولان از وسیله نقلیه شخصی استفاده نکند.
به گزارش فرارو بسیاری از کارشناسان خطرات آلودگی هوا را که از مرزهای بحران عبور کرده است بر می‌شمرند اما سیاست‌گذرای کلان هنوز نتوانسته است فکری برای دیوار سرد هوای زمستانی کند تا با ایجاد وارونگی هوا میلیون‌ها تهرانی را به هوای آزاد برساند.
 
یک نماینده کمیسیون بهداشت مجلس معتقد است که گزارش‌های شاخص‌های آلودگی میزان بنزن را که ماده‌ای به شدت خطرناک و افزایش دهنده بیماری‌های سرطانی است را منعکس نمی‌کنند. انوشیروان محسنی بندپی همچنین می گوید بیماری‌های ریوی و سرطان های ناشی از آلودگی هوا افزایش چشمگیری یافته است. بنابراین پزشکی قانونی باید سالانه آماری از مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا ارایه دهد.
رئیس کمیته محیط زیست استان تهران نیز میزان آلاینده بنزن در حدود 60 برابر استانداردهای ملی می‌داند که این مساله موجب ایجاد مشکلات بسیاری برای شهروندان به خصوص کودکان می‌شود. معصومه ابتکار از همین رو می‌گوید که از دولت خواسته‌اند که کیفیت بنزین اصلاح شود.
علی محمد شاعری معاون محیط انسانی سازمان محیط زیست خبر از وجود چهار میلیون خودرو فرسوده و خبر از وجود حدود 4 هزار و 157 صنعت آلوده در کشور می‌دهد.
سیامک مره صدق در گفتگو با خبرنگار فرارو؛ در خصوص آسیب‌های آلودگی، گفت: «این پدیده می‌تواند باعث تشدید بیماری‌های تنفسی و بیماری‌های عروقی در کسانی که بیماری‌های مزمن عروقی و تنفسی دارند بشود.»
مره صدق ادامه داد: «همچنین این پدیده شانس مسمویت با فلزاتی مانند سرب را افزایش می‌دهد و از سوی دیگر باعث حالاتی مثل سرگیجه، بی‌قراری، تهوع و استفراغ به ویژه در کسانی که در دو سر طیف عمر قرار دارند یعنی در اطفال و سالمندان می‌شود. برای زنان حامله و جنین‌شان می‌تواند مضر باشد. از طرف دیگر ثابت شده است که افزایش آلودگی هوا با افزایش برخی از سرطان‌ها رابطه مسقیم دارد.»
این عضو کمیسیون بهداشت مجلس تصریح کرد: «درباره راه‌حل قضیه آلودگی هوا باید به جای راه‌حل‌های کوتاه مدت و مقطعی باید به سمت حل طولانی و با ثبات این قضیه برویم. ایجاد سیستم حمل و نقل عمومی و توسعه آن به نحوی که استفاده از آن برای مردم راحت‌تر از سیستم حمل و نقل خصوصی باشد، از این دست است.»
نماینده کلیمیان در مجلس گفت: «همین طور شاید افزایش محدوده طرح ترافیک در تمامی نقاطی که آلودگی هوا در آن وجود دارد، لازم باشد. از سویی دیگر افزایش قیمت بنزین به نحوی که حمل و نقل شخصی برای افراد را از مقروم به صرفه بودن خارج کند و همراه با آن تسهیل در استفاده از حمل و نقل عمومی، مثل مترو و اتوبوس می‌تواند به حل مساله کمک کند.»
وی با بیان اینکه از سوی دیگر یک فاکتور عمده آلودگی که ما به آن دقت زیادی هم نمی‌کنیم، موتور سیکلت‌ها هستند، گفت: «الان ورود موتور سیکلت‌ها در تمامی مناطقی که برای اتومبیل‌ها ممنوعیت تردد وجود دارد آزاد است، در صورتی که موتور سیکلت‌های به ویژه آن نوعی از آنها که از سوخت مرکب استفاده می‌کنند و سیستم انفجاری‌شان بر اساس ترکیبی از روغن و سوخت انجام می‌گیرد، میزان آلودگی‌شان از دیگر وسائل نقلیه به مراتب بیشتر است و در این مورد هم باید راهکاری اندیشیده شود.»
این عضو کمیسیون بهداشت مجلس در پاسخ به این پرسش که با توجه به جهت ورزش باد در تهران که از غرب به شرق بوده و خود کنترلی شهر را از بین برده است چه باید کرد، گفت: «به هر حال طبق مصوباتی که فعلا وجود دارد در محدوده شهر‌های بزرگ تاسیس کارخانه جدید کلا ممنوع است، منتهی باید آن صنایع آلاینده‌ای که در محدوده شهرها وجود دارد با سیاست‌های تشویقی در وهله اول و بعد سیاست‌های اجباری موظف شوند تا کارخانه خود را به محلی منتقل کنند که میزان مشکلی آلودگی هوایی که ایجاد می‌کند کمتر باشد.»
مره صدق در پایان در پاسخ به این پرسش که با توجه به عدم همکاری دولت با شهرداری در گسترش حمل و نقل کشور که به مشکلاتی منجر شده است، کمیسون بهداشت چه اقدام ویژه‌ای داشته اشت، گفت: «کل مجلس در راستای توسعه حمل و نقل عمومی هر کاری که ازدستش بر می‌آید انجام خواهد داد. اما برای اطلاع از عملکرد کمیسیون بهداشت در این زمینه به مخبر و رییس کمیسیون رجوع شود.»
عبدالعزیز جمشید زهی عضو کمیسیون مجلس در گفتگو با خبرنگار فرارو، در خصوص تبعات آلودگی هوا، گفت: «آلودگی حاصل کارخانجات و دود حاصل از ترافیک شهری اکثرا متشکل از موادی سرطان‌ساز که سرطان ریه را موجب می‌شوند همین وهمین طور بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهند.»
جمشید زهی ادامه داد: «آلودگی هوا در بروز سرطان‌های دیگر هم تاثیر دارد و همچنین روی پوست چشم، زنهای باردار تاثیر می گذارد. آلودگی همچنین میزان اکسیژن در هوا و بدن را هم کاهش می‌دهد.»
نماینده سراوان در مجلس افزود: «هوای آلوده نه به صورت یکباره بلکه به تدریج مواد سمی را وارد بدن کرده و سبب مرگ می‌گردد، از این رو می‌توان آن را مرگ تدریجی خواند.»
جمشید زهی در پایان گفت: «هوای آلوده در دمای گرم می‌تواند بالا برود اما در هوای سرد چون هوا سنگین است از بالا رفتن هوای آلوده جلوگیری شده و سبب تشدید این پدیده می‌شود. آلودگی هوا تا الان جزو برنامه‌های کمیسیون نبوده، اما احتمالا در کمیسیون هم مطرح خواهد شد.»

ما را دنبال کنید

به اشتراک گذاری این مطلب!
مطالب مرتبط
نظرات
ساسا -> 1390/09/22
پاسخ

تا نمیریم جزء کارای کمیسیون نمیره!تورو خدا جای دعوا و لجبازی یکم به فکر مردم بد بخت باشید

کاربر مهمان -> 1390/09/22
پاسخ

تو تهران خودرو تک و دو سرنشین باید عبور و مرورش ممنوع بشه........

کاربر مهمان -> 1390/09/22
پاسخ

چه جالب.ماشین می خریم اونم گرووون. مالیاتش را هم می دهیم. بعد می گوین حق استفاده از آن را ندارید. صورت مساله را پاک می کنند. به کارخانه های خودرو سازی که این آشغالها را تولید می کنند چیزی نمی گویند. به مدیرانی که همه امکانات را در این تهران گذاششته اند و به بقیه شهر ها توجه ندارن چیزی نمی گویند. و ... اما فقط ادعا دارند. خدایا کمکککککککککککککک

اهوازی -> 1390/09/22
پاسخ

مرگ خاموش خوزستانی ها..... ایران فقط تهران نیست....

کارشناس شیمی -> 1390/09/22
پاسخ

اگر مردم تهران می دانستند که بنزن یعنی چه شب خوابشون نمی برد!! فقط بدانید استفاده از این ماده حتی در آزمایشگاه های شیمی نیز مردود و جایگزین آن توسیعه می شود. بنزن ماده ایست 100 در 100 سرطان زا و بدون شک ایجاد سرطان می کند کسانی که در معرض بنزن قرار بگیرند تا 20 سال بعد از آن نیز امکان دارد دچار سرطان شوند. حلا برای خرید یک سطل ماست هم سوار اتومبیل شخصی تون بشین !! بابا کسی بفکرمون نیست خدمون باشیم بخدا قضیه خیلی جدیه--

کاربر مهمان -> 1390/09/22
پاسخ

سالهای سال است که زمستان ها یاد آلودگی هوای ناشی از وارونگی هوا میفتیم و تابستانها گردو خاک، زلزله که می آید یادمان می آید که بافت فرسوده داریم و 10 ها مشکل دیگر که مقطعی به فکرشان میفتیم و فقط حرف میزنیم و حرف میزنیم و حرف میزنیم ما ایرانی ها چرا در عمل اینقدر فلجیم و ناتوان؟؟؟

کاربر مهمان -> 1390/09/23
پاسخ

فقط تهران؟ بیایید ببینید اصفهان چقدر آلوده است!!!!!!

کاربر مهمان -> 1390/09/22
پاسخ

مسئولان هم می توانند از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند یک کم از پادشاه سوئد یاد بگیرند با دوچرخه به این ور و آن ور بروند!

کاربر مهمان -> 1390/09/22
پاسخ

واقعا جای تعجب دارد چرا مسئولان دست روی دست گذاشته و منتظر نزول انواع بیماری های صعب العلاج ناشی از آلودگی هوا هستند. باید هرچه زودتر طرحهای ضربتی را آغاز کرد.

کریمی -> 1390/09/22
پاسخ

آقا دوباره باد می وزد و همه چیز فراموش میشود تا سال بعد

کاربر مهمان -> 1390/09/22
پاسخ

بابا تورو خدا تک سرنشین رو ممنوع کنید اونوفت قیمت ماشین هم میاد پایین حداقل تو پاییز و زمستون این کار رو بکنید روش: ادارات دولتی و شرکتها کارمندانی را که با ماشین شخصی برای کار تردد میکنند جریمه کنند

مریم -> 1390/09/22
پاسخ

فقط اتوبوس ها و مینی بوس ها و کامیون هایی که دود تولید می کنن رو از رده خارج کنن یا لااقل تعمیرشون کنن کلی از مشکل آلودگی حل می شه . مگه معاینه فنی اجباری نیست ؟ چرا فقط مال خودروهای شخصیه ؟ چرا باید مسئولین با خودروی شخصی برن و مردم تو خیابونا منتظر بمونن ؟

کاربر مهمان -> 1390/09/22
پاسخ

وقتی در شهرستان ها کار نیست مردم مهاجرت می کنند تهران. شهر ما و بسیاری از شهرستان ها نه کارخانه بزرگی دارد و نه صنعتی. اغلب جوانان شهرستان مان بیکارند. وگرنه ماندن در این شهر برایم عذاب آور است.

شوش دانیال -> 1390/09/22
پاسخ

یکی هم به دادماخوزستانی ها برسه از خاکهای آلوده کشورهای عربی جون به لب رسیدیم.....

محمد -> 1390/09/22
پاسخ

آخرش یه زلزله میاد تو این تهران آن من اون موقع میخوام این تحلیل گرا و تفسیر گراها رو ببینم ! حالا برید برنامه ریزی بلند مدت کنید وقتی میگیم ایران هنوز یه دهکده بزرگ هست باور نمیکنید همینه دیگه همه همینطوری میریزن تو تهران همه امکانات سرازیر میشه تهران

حسن -> 1390/09/22
پاسخ

کمی گرد و خاک هم به آنجا برسد به عدالت نزدیکتر می شود. هنوز یک ماه بیشتر از معرفی اهواز به عنوان آلوده ترین شهر جهان نمی گذرد. ولی ...

جمال -> 1390/09/22
پاسخ

سالهاست فقط حرف پس کی وقت عمل میرسه

Yaser721 -> 1390/09/22
پاسخ
اهوازی -> 1390-09-22 19:07:56

مرگ خاموش خوزستانی ها..... ایران فقط تهران نیست......

حقیقت این است که مسئله تهرانی ها مرگبار تر است. غبار را با یک ماسک ساده می توان جبران کرد اما برای گازهای سمی در تهران فقط می توان از ماسک ضد گاز (همون چیزی که دز زمان حملات شیمایی سربازان استفاده می کنند) استفاده کرد.

کاربر مهمان -> 1390/09/23
پاسخ

پارسال به خاطر همین الودگی قلب جنین دو ماهم تشکیل نشد خدا امسالو ختم به خیر کنه

میلاد -> 1390/09/23
پاسخ

ما اهوازیها چی بگیم .... 8 ساله با گرد و خاک ساختیم ، کسی گفت چند نفر مُردن !؟!؟!

کاربر مهمان -> 1390/09/23
پاسخ

خیلی جالبه؛ مسئولان معمولا آخرین کارمندی هستند که در سر کار خود حاضر می شوند. جالبتر آنکه مسئولان هم باید به گفته این مسئول گرامی هم از خودرو استفاده کنند تا صبح بیشتر بخوابند و هم خودریشان طرح داشته باشد

کاربر مهمان -> 1390/09/23
پاسخ

خواهشا از مسئولین می خواهیم که برای بهبود وضعیت این مینی بوس های فیات و ... 40 سال قبل رو که رانندهاشون 40 ساله که با خودخواهی تمام دود بسیار بسیار زیادی رو به خورد مردم دادن و معلوم نیست باعث بیماری و ازار و اذیت چند نفر شدن رو اسقاط کنن اخه اینا مگه چند سال باید به این روش ادامه بدن ای خدا ... در ضمن من شهرستانیم و این موضوع هیچ نفعی بجز یک همنوع دوستی و خیرخواهی نیست خواهشا اینو به نظر خواهی بزارید تا مسئولا ببینند متشکرم

کاربر مهمان -> 1390/09/23
پاسخ
کاربر مهمان -> 1390-09-22 19:02:49

چه جالب.ماشین می خریم اونم گرووون. مالیاتش را هم م...

خیلی سیستم حمل و نقل عمومی و مترو درسته که حالا ماشین نیاریم. خانه از پای بست ویران است.

کاربر مهمان -> 1390/09/23
پاسخ

هوا به این خوبی- ماشین به این خوبی- بنزین به این با کیفیتی هیچکس نداره تو دنیا -تمام این موارد فوق کوتاه ترین راه برای زودتر رسیدن به خداست. پس بیاید به هم قول بدیم قدر مسولین را که مارا به خدا نزدیک میکنن رو بدونیم :)

کاربر مهمان -> 1390/09/23
پاسخ

لطفا یک نظر ی هم به اصفهان بنمایید اینجاهم وضع واقعا بحرانی است البته حتما اگر برای تهرا ن وشهرهای جنوب کاری شد برای اصفهان هم میشود

کاربر مهمان -> 1390/09/23
پاسخ

وارد کنندگان و سازندگان اتومبیل راهی را میروند که ده ها سال رفته اند و مدیران والامقام هم میگویند چو فردا شود فکر فردا کنیم خدا رحمت کند اتومبیل دو سیلندر زیان را کم مصرف بود و کم ادعا امروزه اتومبیل گران قیمت و پر سیلندر شده است علامت تشخص تا جامعه ای نخواهد نمیشود کمکی کرد اگر اتومبیلرانی تبدیل به نوعی سرگرمی شود که شده است پس بازی با مرگ افزار نتیجه ای جز مرگ به ارمغان نخواهد اورد بیائید قبل از انکه به سوی اجل خوانده شویم به استقبال نرویم

اسماعیل غلامی -> 1390/09/23
پاسخ

باآرزوی حل مشکلات برادران وخواهران عزیزمقیم تهران می خواستم بگویم که اززمان احداث اولین چاه نفت درخوزستان( وسایراستانهای نفت خیز)مردمان شریف این استانهاباآلودگیهای فراوان وبیماری زای آن دست وپنجه نرم کرده ومی کنندوطی سالیان اخیرنیزریزگردهای آلوده به موادرادیواکتیواست که مهمان زندگی این مردمان صبوردوران دفاع مقدس شده است.

ناشناس -> 1390/09/23
پاسخ

در گذشته همه ادارات سرویس ایاب و ذهاب داشتند و کمتر کسی از خودروی شخصی استفاده می کرد ولی وقتی آقایان سرویس ادارات را برداشتند تا کارمندان مجبور شوند خودروهای بی کیفیت کارخانجات داخلی را برای فرار از ورشکستگی بخرند اصلا فکر اینجاشو نمی کردند

نا شناس -> 1390/09/23
پاسخ

شهر های دیگرمون کمی از پایتخت ندارند مثلا در زنجان جوونها بدون اینکه کسی علت شو بدونه سرطان می گیرن،افسرده میشن و ... شاید یکی از علتهاش اینه که سرب و روی حاصل از کارخانجات که در حومه ی شهر هستش سلامت مردم رو به خطر انداخته

نظر شما

نظرهای حاوی توهین، افترا یا نوشته‌شده با حروف لاتین (فینگلیش) منتشر نمی‌شوند.

آخرین اخبار
پربازدیدترین عناوین