آخرین خبرعکس ماهواره‌ای حیرت‌انگیز از رشته‌کوه هیمالیا
2بازدید

این همه پیامک علیه قوم لر!

اسکندر صالحی

این همه پیامک علیه قوم لر!
اولش به عادت همیشه، از خواندن این قبیل پیامک‌ها استقبال می‌کردم؛ خنده‌ای و کاستن از بار سنگین این بودن و ..... نیز فراموش کردن سنگینی بیهوده کارهای روزمره.

دوستی می‌پرسید: «یه پیامک درباره لرها برات بخونم» و ما که لر بودیم بیشتر خندیدیم و این اتفاق چندین و چند روز تکرار شد تا دوست دیگری پرسید: «یه پیامک درباره لرها برات بخونم»، خندیدن که تمام شد، پرسیدم: راستی چرا مدتی است این همه پیامک هجو آمیز علیه لرها دست به دست می‌شود؟
 
در این باره چند نکته پراکنده را به قصد تأمل، مرور می‌کنیم:
 
نخست؛ نبود رسانه‌های رسمی طنز، این ضرورت زندگی را حذف نکرده، بلکه زیر زمینی کرده با همه تبعاتش. (امید که دست‌کم آنان که بر مسند مسئولیتند، در این بار چاره‌ای بیندیشند و بقیه مسئولان هم اندکی آستانه تحملشان را بالا ببرند)
 
دوم؛ رد طنز را می‌توان در آثار مکتوب فارسی به قرن‌ها پیش برگرداند؛ البته بیشتر به نظم. نکته جالب اما این است که در این طنزها بیش از هر چیزی، «تیپ» محور است.
 
سوم؛ ظاهرا، طنزی که محور آن اقوام ایرانی است، سابقه چندانی ندارد. دیر زمانی نیست که ترک، لر، و رشتی به جای تیپ‌ها می‌نشینند. از آنجا که این قبیل طنزها ـ که حالا دیگر طنز آموزنده نیست، بلکه هجو نیشدار و مخرب است ـ در آثار معتبری ثبت نشده، برای سخن گفتن در این باب، صرفا می‌توان بر حدس و گمان تکیه کرد.

درباره دلایل این چرخش در طنزهای فارسی و علل پیدایی آن، سخن‌ها رفته است. بسیاری علت اصلی این امر را سیاسی می‌دانند. با توجه به همزمانی این امر با تقویت دولت مرکزی در ایران، این سخن چندان بی راه نیست! بسیاری ترس این دولت و شخص شاه را دلیل این امر می‌دانند. رضا شاه و مرشدانش که برآمده از انقلاب مشروطه خواهانه ترک‌ها و لرها بودند و آن را به یغما برده بودند، و از شمالی‌های آشنا با جهان جدید می‌ترسیدند، چه می‌توانستند کرد، جز پنهان کردن ترسشان در پرده هجو این اقوام؟
 
چهارم؛ لرها به شهادت تاریخ مکتوب، همواره خود را ایرانی و فرزند ایران می‌دانسته‌اند؛ پس از اسلام در ایمان خود محکم بوده‌اند؛ با روحانیت رابطه‌ای وثیق داشته تا جایی که، مثلا، رضا شاه اگر از آیت الله بروجردی به چند دلیل حساب می‌برد، یکی از این دلایل، قوم او بود که به اشاره ایشان، روز روشن را بر شاهنشاه شب تار می‌توانستند نمود.

به همین سبب، امام خمینی( ره) هم در تأدیب شاه به پشتیبانی این قوم اشاره می‌کرد. در خاطرات برخی از درباریان آن زمان هم اشاراتی به ترس از قوم لر هست.
 
از آغاز انقلاب اسلامی تاکنون نیز این قوم پا به پای بقیه ملت ایران در همه میدان‌ها، پشتیبان جمهوری اسلای و رهبری انقلاب بوده است.
 
پنجم؛ بر خلاف گذشته، آنچه برای نظام مستقر خطر به شمار می‌رود، نه اتحاد اقوام ایرانی که تشتت و تفرقه آنهاست و هم بدین سبب است که بیگانگان دل در گرو ناسازگاری عرب‌ها، آذری‌ها، کردها و بلوچ‌ها و جداسازی این اقوام از سرزمین آبا و اجدادیشان دارند و پیداست که همگان باید در نظر و عمل به این نکته بسیار بدیهی توجه و التزام داشته باشند.
 
بنابراین، دولت مرکزی که در نشریات رسمی‌اش به این دقیقه توجه دارد که باید بجد در پی همگرایی اقوام ایرانی باشد، هرگز به راه آن کسانی نمی‌رود که در پی پراکندن این اقوام بودند.

بالاتر از این، سلوک رهبر بزرگوار انقلاب است که، حتی با تحمل برخی هزینه ها و ملامت ها، به جد در نظر، سخن، و عمل به تدبیر همگرایی اقوام ایرانی پرداخته اند.
 
ششم؛ با این همه، ساخت و انتشار این همه پیامک هجوآمیز علیه یک قوم، نمی‌تواند کار یک فرد بی هدف باشد و دست‌کم باید باند یا جریانی با غرض سیاسی و یا امنیتی، متولی آن بوده باشد.
 
این که اعضای این باند چه کسانی هستند و اهدافشان چیست، نه وظیفه این یادداشت مختصر، که وظیفه حافظان امنیت کشور است. آنان باید بر این رویداد اندیشناک باشند و چاره‌اندیشی کنند.
 
قوم لر را از این یاوه‌ها، البته، باکی نیست که فرزندان سبزه دشت و بلندای قله و روشنای چشمه‌های ایرانند و ایران را از خود می‌دانند و همواره پاسدار شجاع این سرزمین خرد و پاکی و روشنی بوده‌اند و آنان که این قبیل می‌بافند، حتما این می‌دانند.
 
 

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

محمد۱۴۰۰/۱۰/۰۳ ۱۱:۵۹

لر پرچم هستش و لک و... بختیاری چهارمحال و غیره زیر مجموعه لر هستند

مهدی بلوشی۱۴۰۰/۰۲/۲۳ ۲۳:۱۴

سلام به همه مردم ایران سربلند.همه مان ایرانیم وخاکش ناموسمونه.من بلوچم ولی یه چندتا رفیق از قوم مخترم لر دارم واقعا برادران لر مردان بی ادعا و وفاداری هستند آدم افتخار میکنه باهاشون رفیق ودوست باشه...کوچیک همه مهدی از بلوچستان

علی کاکولوند ابباریک۱۳۹۹/۰۸/۱۵ ۰۰:۴۰

خدارو شاکرم که وقتی ازم میپرسن اهل کجایی.باافتخارمیگم لرستان..

سید علی موسوی۱۳۹۹/۰۶/۱۵ ۱۷:۴۶

دوستانی لر لک زبان عزیز لطفا بیشتر مطالعه نمایید اگر لک ها گل لر نیستند به احتمال زیاد قشقایی ها لر هستند!!! لطفا بیشتر تاریخ بخوانند و مطالعه بکنند؛ لک لک زاده ام لر هست تبارم؛ واحدهای احتماعی نمی تواند بازیچه احساس شوند.

ناشناس۱۳۹۹/۰۵/۲۳ ۱۳:۰۱

دوستان لطفا از این حجم بی شعوری افراد به ستوه نیاید... کی این جوک ها رو میسازه؟
کسی که انقدر بیکاره که برا تفریح به این کار دست میزنه
بالاخره جامعه پره از افراد بی فرهنگه که سطح شعور پایینی دارن
بزارین اینا اینطوری سرگرم باشن ماهم پله های ترقی رو یکی یکی طی کنیم.

ناشناس۱۳۹۹/۰۵/۲۳ ۱۲:۵۸

فقط یه سوال برام پیش اومده :
این افردای که اقوام ایرانی رو به سخره میگیرن مگه خودشون رگ و ریشه و اصالت ندارن که به اصالت دیگران میخندن؟! زیر بته که به عمل نیومدن نه؟!
شعور داشته باشیم همدیگرو مسخره نکنیم ایران یعنی مجموعه کرد و لرو بلوچ و ترک و عرب و گیلکی و.....
شمایی که خودتو بچه پایتخت میدونی...
شعورتم بیاربالا اخه اینطوری خیلی بی کلاسی ک...

ناشناس۱۳۹۹/۰۴/۱۱ ۰۴:۴۹

به نظر شما چه قومی رو‌ناموسش‌غیرت‌داره‌چه‌قومی‌رو‌کشورش‌غیرت‌داره‌چه‌قومی‌بسیار‌مهما‌نوازه‌‌قوم‌لر‌میگن‌لر‌ها‌فرهنگ‌ندارن‌آخه‌لر‌ها‌هیچ‌امکاناتی‌در‌شهر‌شان‌ندارن‌مثلا‌استان‌کهگیلویه‌و‌بویر‌احمد‌تنها‌استانی‌که‌در‌کنار‌طبیعت‌نفت‌و‌پتروشیمی‌هم‌دارد‌اما‌با‌زهم‌محروم‌است‌این‌رسم‌جوانمردی‌یه‌که‌یه‌شهر‌هایی‌که‌هیچ‌چیزی‌از‌این‌ها‌ندارن‌اما‌بازهم‌همه‌امکانات‌دارن

ناشناس۱۳۹۹/۰۳/۱۴ ۱۵:۰۰

زنده باد لرو بختیاری ❤️

حسنوند۱۳۹۸/۰۳/۲۷ ۲۳:۲۵

من لکم مرا با نام نامی لک و لکستان بخوانید

علی معین از الشتر۱۳۹۸/۰۳/۲۴ ۱۲:۳۶

من یک حسنوند و یک لک با افتخار هستم ، زبان من هویت و شناسنامه ی من است من یک لک لکستانی ایرانیم
نه کُردم نه هم لُر نژادم لک است
میان زبان ها زبانم تک است
کُرد_____________( لکستان )_______________لُر

سامان۱۳۹۷/۰۷/۱۸ ۰۰:۲۱

این پانترک ها بودن که مسیر جوک هارو از ترک ها به سمت لر ها بردن اگه دقت کرده باشین اول میگفتن یه ترکه و یه لزه بعدا ترکه رو حذف کردن فقط شدش لره یه خوره عمیق بشین داستان رو میفهمید.

درنا۱۳۹۷/۰۶/۲۴ ۲۳:۱۷

دوستان عزیز کمی روشن فکر باشیم
اصلا کسی حقی که جک لری ترکی کردی و....
بگه نداره میخواد هر قومیتی داشته باشه
همه ی ما ایرانی هستیم و از هم دیگه رگ ایرانی
داریم چرا تیکه تیکه کنیم وطنمون رو
هرروز فکرتون رو درگیر این حرفا نکنید من که خودم لر هستم
اصلا به این حرفا فکر نمیکنم جوک توهینی هم نمیگم با حرفاتون
آخر کاری میکنید که یا لر یا ترک و.... از ایران جدا شه لطفا دشمنی درست نکنید





تمام

پيام۱۳۹۱/۰۶/۲۵ ۱۵:۰۵

يادتون نره تو لرستان فقط لر وجود نداره لك ها هم هستند كه خيلي زبون شيرين و غيرت پارسي دارن درود بر لك ها من افتخار ميكنم كه يه لك هستم

محمد۱۳۹۱/۰۶/۰۶ ۰۴:۲۷

سلام داداشام کاکاهام من لرم. زنده باد لر زنده باد آذربایجان زنده باد کرد بلوچ فارس و هرکسی که عاشق ایران عاشق اصالته .یادتون نره بید بی ریشه رو شن باد میبره.کوروش آریوبرزن لر بودند .بابک خرمدین آذری .ابومسلم مشهدی .مازیار شمالی باز بگم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

سیمین۱۳۹۷/۰۷/۱۸ ۰۰:۲۳

چرا هزیون میگی کوروش که پارسی بوده آریو برزن هم از چهار محال بختیاری رد میشه نه اینکه خودش اصالتا اهل اونجا باشه در ضمن بابک هم اهل خوزستان بوده که با پدرش به آذربایجان مهاجرت میکنه (کتاب دو قرن سکوت :منبع) لطفا مطالعه بیشتر شود.

ساشا۱۳۹۱/۰۴/۰۳ ۲۰:۱۰

درود ما که تو نظرات م همدیگه کوچیک می کنیم معلوم دیگه اخرش چی میشه چرا .................

پوریا۱۳۹۱/۰۳/۱۲ ۱۷:۵۷

لر ای لر، ای لر ای لر، لر پیاهی
ستینی وا خدا، خوت شا به شاهی
بووت افتو که دات هم ماه پر بی
سر دشمن وره پات هی به تر بی
خوت ایدونی همه دونن وطندار
دلت آرنگ ایی ملک کنه کار
به ایی خاک نوم تو هی سرفرازه
وری ای کر که تاریخ وت اینازه
خوشا ایران که داره لر به مالش
به هر مالی دو صد رستم زالش

هه زرتشت؟۱۳۹۱/۰۳/۱۱ ۲۱:۲۸

آقای به اصطلاح محترم فارس...شما حتما پیش یه روان پزشک خوب برو و درمان شو.امثال شما رو باید ادم کرد....میخوای به کمک بروبچ یه درس فراموش نشدنی بهت بدم؟؟؟

محمد۱۳۹۱/۰۳/۰۹ ۲۰:۰۲

افسوس : امروزه صفات انسانی که خداوند در وجود انسلان نهاده واین نزاد اصیل ایرانی آنرا حفظ کرده وحالا شده بازیچه یک مشت کوتاه فکر

خسروي مقمرهي۱۳۹۱/۰۱/۱۲ ۱۳:۱۰

آري شهيد شاهمرادي بختياري از فرزندان عشاير بختياري است كه در ورنامخواست زرين شهر بزرگ شده است ولي هرچه دارد از بختياري ودليري وشجاعت اين قوم است كه در ذاتش بود وربطي هم به لنجان ومنجان ندارد شهيد شاهمرادي يك بختياري اصيل نترس شجاع ودلاوري از كوهستانهاي پر ازشير بختياري بود

محبوبه۱۳۹۰/۱۲/۲۸ ۱۵:۳۰

سلام ، من اصالتا لرم ، ولی تهران به دنیا اومدم . ولی همیشه و همه جا با افتخار گفتم که لرم . هیچوقت با جک های لری مشکلی نداشتم . بعضی ها فکر میکنن از بی تعصبیه . اما ینطور نیست من عاشق لرستان و مردمشم . اگه اهمیتی به جک ها نمیدم به خاطر اینه که فکر میکنم ما بزرگیم و بزرگیمون واضحه و روشنه و با این جکا کوچیک نمیشیم...

کر لر۱۳۹۰/۱۱/۲۹ ۱۱:۴۵

کشوری که امروز ما با نام پارس و ایران میشناسیم از سرزمین های جنوبغربی ایران گسترش یافته.جایی که لرهای شریف رد اون زندگی می کنند.
جایی که خون جوون های لر در اون ریخته شد تا هیچ بیگانه ای به این کشور چپ نگاه نکنه.
تاریخ رو بخونید.هیچ قومی به اندازه ی لرها در حفظ و پاسداری از ایران موفق نبوده.
شهدای قوم من از آریو برزن تا شهدای جنگ 8 ساله هیچگاه مردم ایران رو تنها نگذاشتند.
پس مردم ایران هم به خودشون غیرت بدن و با اخلاق اسلامی ایرانی رفتار کنن نه...

شهروندتهرانی۱۳۹۰/۱۱/۲۸ ۲۰:۲۲

عید نزدیکه .از همه ی هموطنانم میخام برن به لرستان . راس میگن پایتخت طبیعت ایرانه وبرن مردم مهمان نوازلر رو از نزدیک ببینن. من خودم چند سالی هست همراه خانواده میریم اونجا .از مهمان های نوروزی نظرشونو درباره ی مردم لر میپرسیدم . توی حرفای همشون مهمان نوازی لرها موج میزنه واقعانم راس میگن ما چندین بار به عینه دیدیم .باورتون نمیاد بیاید ورودی شهر و بگید ما مهمان هستیم .ببینید چه جوری میبرنتون خونه هاشون .

م.ج.ه۱۳۹۰/۱۱/۱۲ ۱۵:۴۹

چو ایران نباشد تن من مباد

بنده یک بختیاری ساکن تهران هستم. بیشتر دوستان و همکاران بنده ترک شمالی و کرد هستند. در کنار هم به خوبی و خوشی زندگی می کنیم وبسیار راضی هستیم. به قومیت همدیگر احترام میگذاریم و به ایرانی بودنمان افتخار.مطلب دیگر که میگویند جکها را تهرانیها میسازندبه نظر بنده قابل توجیح نیست. و به نوعی تفرقه بیشتر شبیه میباشد. پس بهتر است با هم بخندیم نه اینکه به هم بخندیم. با تشکر

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۱۱ ۱۲:۴۴

درود بر جماعت صاف و صادق لر. من يك گيلك هستم. درود بر ايراني.

یک رشتی۱۳۹۰/۱۱/۱۱ ۱۲:۱۳

همه شما ها و من که در نکوهش این کار گفتیم و از عظمت ایران وایرانی،
آنقدر مرد و زن ایرانی هستیم که از این به بعد از گوشیمون این جور پیامکها رو فوروارد نکنیم!

منصور۱۳۹۰/۱۱/۱۱ ۰۸:۰۸

خیلی از این پیامک ها و جوک ها، لطیفه هایی هستند که طنزپردازهایی مانند عبیدذاکانی در کلییاتشون گفتن ولی امروزه به جای شخصیت هایی مانند جحا یا ملانصرالدین که اونها به کار می بردن اقوام بزرگوار ایرانی جایگزین شده و به صورت پیامک ارسال می شود.
البته در بسیاری از موارد جنبه شوخی داشته خدایی ناکرده قصد تمسخر نیست چون خودم دوستان لر و ترکی دارم که خودشون هم با قومیت خودشون شوخی می کنن

عبدالرضا الیگودرز۱۳۹۰/۱۱/۱۰ ۲۰:۰۸

زنده وجاوید باشی کشورم ایران من
خاک تو خوش زمشک وعنبرم ایران من
آتش عشق تو در جان ودل هر آذری
غیرت کرد ولرت چون آذرم ایران من
کشور اسطوره سازم مهد مردان سترگ
مهد آرش ، رستم وزال زرم ایران من

اس ام اس باز۱۳۹۰/۱۱/۱۰ ۱۶:۲۱

آقای نویسنده نمیدونم چکار کردید ولی اس ام اس های لری که هر روز برای من می آمد ، تقریبا داره قطع میشه ، چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
این خیلی نامردیه که !!!!!!!!
یک مطلب بزنید که بازم بیآد

لر باوفا۱۳۹۰/۱۱/۱۰ ۱۴:۴۰

من به لربودن خودم افتخار مي كنم وبه اين چيزهاي مزخرف گوش واعتنايي نمي كنم همه جاي ايران سراي من است

ارش۱۳۹۰/۱۱/۰۹ ۱۵:۴۵

یکی از افرادی که از راه جک ساختن و مسخره کردن اقوام نون میخوره و توی این جریان نقش بسزایی داره اقای "م-صفت" هست !!!

هلیسادیا۱۳۹۱/۰۲/۱۴ ۱۳:۵۵

بگو دیگه .. ماهی صفت.

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۰۹ ۱۳:۱۱

لر ها مردمی هستند که دارایی ویژگیهای زیر می باشند:
شجاع و دلیر، مهربان و خونگرم و مهمانواز، دست ودل باز،با معرفت، با ایمان،صادق و......
این حرفها کار انسان های نادانی است که قصد ایجاد تفرقه دارند

مهدی۱۳۹۰/۱۱/۰۸ ۲۱:۲۱

جناب صالحی بزرگوار سپاس از مطلب به جا و به موقع تان
من هم از قوم لر هستم ما لرها ایرانی هستیم و به ایرانی بودنمان نیز افتخار میکنم خط قرمز ما هم تمامیت ارضی و امنیت ملی ایران است.
متشکر

کیانوش۱۳۹۰/۱۱/۰۸ ۲۰:۱۹

سلام به همه ی هموطنان عزیزم!من همه ی اقوام ایرانی را دوست دارم

محمد جواد۱۳۹۰/۱۱/۰۸ ۱۱:۲۹

با سلام خدمت همه دوستان:
تاريخ را كه ورق ميزنيم در هر جا كه بحث دفاع از ميهن و حيثيت ايران مطرح بوده است هميشه و در همه حال اين لرها و بختياريها بودند كه هميشه صف اول را تشكيل مي داده اند و خواهند داد.ولي هر وقت بحث پيشرفت - ساخت و ساز از قبيل پالايشگاه - بيمارستان - مجموعه ورزشي - مكا هاي تفريحي- دانشگاه و ... بوجود مياد استان هاي شمالي - تهران - آذربايجان شرقي و غربي و .... هستند كه امتياز و الويت هاي اول هستند.در ضمن بيشترين آمار بيكاري كشور را لرستان و استان هاي لر نشين دارد كه بسي جاي تاسف دارد.از دو لتمردان همين جا تقاضا دارم كه يك مقدار به قوم لر بشتر اهميت بدهند.ممنون

محمد۱۳۹۰/۱۱/۰۸ ۱۰:۵۶

باسلام
من یک لرازنژادبهمئی ازاستان خوزستان هستم اگرچه بیشترنژاداین استان لرهستندامامن به عنوان یک ایرانی متاسفم که شخصیت یک قوم باپیامی زیرسوال برود

ایمان۱۳۹۰/۱۱/۰۸ ۰۹:۵۲

با سلام خدمت همه ملت غیور و شریف سرزمین پارس
هموطنان عزیز بدانید دشمنان خارجی و داخلی از اتحاد ملت ایران میترسند وهدفشان از رواج این هجویات جلوگیری از همدل شدن و ایجاد اختلاف بین مردم عزیزمان است.طبق گفته یکی از دوستان این فتنه ای است که توسط انگلیسیها رواج داده شده است
بیایید همگی باهم لرو ترک و رشتی و کرد حتی شیعه و سنی فقط و فقط ایرانی باشیم

کر لر۱۳۹۰/۱۱/۰۷ ۲۳:۱۰

افتخارم اینست اول ایرانیم و دوم لر زبان و ایرانی و آریایی اصیلم و خون پاک نژاد آریا در بدنم جریان دارد من فرزند زاگرسم من کر لرم و ایرانی

حشمت۱۳۹۰/۱۱/۰۷ ۲۳:۰۰

هموطنان عزیز
افتخارم ایرانی بودنم است ، البته شاید نتوان همه این پیامک ها را با هدفی از قبل تعیین شده برای توهین به قومهای اصیل ایرانی دانست ولی با این حال نمی توان هیچ چیزی را که در نظر شنونده و مرتبط با ایشان ناخوشایند است به جای ایشان تصمیم گرفته و خوشایند بدانیم.
سربلند باشید

امین۱۳۹۰/۱۱/۰۷ ۲۰:۰۶

من یه لرم و به لر بودنم افتخار میکنم
اگه یه روزی یه گوشه از ایرانم تهدید بشه چه آذربایجان ، چه سیستان ، و جه هر نقطه ای از ایرانم نفر اولی هستم که جونم برا هم وطنام میدم
اینجا لر و ترک ، فارس و بلوچ نداریم
برادر داریم ، خواهر داریم ایران داریم

نصر-اصقهان۱۳۹۰/۱۱/۰۷ ۰۹:۲۹

همه نظرات جالب می باشند. ولی هیچکس به ریشه و پیدایش این تفرق فرهنگی نپرداخته. تا آنجا که بنده میدانم پیدایش و یا گسترش این نفاق افکنی فرهنگی از زمان ساخت پالایشگاه آبادان و توسط انگلیس ها و مطابق دستورات ارسالی از لندن که آن هم بر اساس سالها تحقیقات مستشرقین آنها اتنظیم و صادر شده بود ، انجام شد و با پیشرفت تکنولوزی مخصوصا SMS گسترش یافت. ولی بالاخره یک گروه و یا سازمانی باید برای این " بهینه سازی فرهنگی " اقدامات برنامه ریزی شده ومناسبی را انجام دهد. ای کاش می دانستم این همه محقق و جامعه شناس و فرهنگستان و فرهنگ سرا و ... که داریم در این زمینه چه کرده اند؟ آقای معتضد لطفا شما هم نظر دهید.
این بحث جالبی است که روی این سایت راه افتاده و امیدوارم به یک نهضت وحدت گرایی و میهن پرستی منجر شود و نقطه پایانی بر قومیت گرایی ایرانی به معنای برتری طلبی آن (و نه ریشه گرایی ) باشد. خداوند در قرآن می فرماید :. إِنَّا خَلَقْنَاكُم مِّن ذَكَرٍ وَأُنثَى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ (سوره 49 آیه 13 ) . حالا هر که ادعای مسلمانی میکند و این لطلیف!دل آزار را می سازد ویا منتشر می کند در مسلمانی خود شک کند!

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۱۰ ۰۸:۳۶

با خانم با آقای نصر موافقم. بحث خوبی است. اما من امیدوارم در عمل هموطنان کمی این مباحث رو جدی بگیرن.

فداحسین۱۳۹۰/۱۱/۰۷ ۰۹:۰۶

قم شهرمن است دراین شهراین جک هاخیلی رواج دارداین ازبی فرهنکی ماست لرها ترک ها بلوج ها شمالی هابهترین عزیزترین غیورترین مهمان نوازترین والاترین مردم ایران زمین وجهان هستند

ایرانی۱۳۹۰/۱۱/۰۶ ۲۱:۳۴

فففففففففففففففففففففففففففففففففدای غیرت همتون.بامسعود موافقم ضمناخلاءبرنامه های طنز چیزی شبیه خیانت وخوش خدمتی به رسانه های استکباری است .مممممممممممممممممممممیگن سگ یه انگلیسی فلج میشه بعد انگلیسیه برای حفظ روحیه سگش میذارتش تو فرغون ومیذاره دنبال مردم. (اینجوری یاد بگیرید!)

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۰۶ ۲۱:۰۶

اتفاقا من به عنوان یک تهرانی و فارس به هیچ وجه چنین پیامک هایی رو نمی فرستم اما متاسفانه شاهد دامن زدن به این پیامک ها از طرف اقوامی هستم که در گذشته مورد هجوم سیل جوکها و پیامک ها بودم ، انگار رندانه دارن توپ رو از زمین خودشون ، تو زمین لرهای قهرمان می اندازند . کل این فرایند و تمسخر نازیباست و فرقی ندارد کدام قوم یا مردم کدام شهر باشد .

هم وطن۱۳۹۰/۱۱/۰۶ ۲۰:۳۵

1.ما همگی ایرانی هستیم.همه اقوام عزیز و قابل احترام هستند. هرگز اقوام دیگر را مورد تمسخر قرار نداده و نخواهم داد.2.خودم فارس هستم و با سایر اقوام شجاع و شرافتمند ایرانی هیچ فرقی ندارم.3 به کار بردن عبارت تهرانی و شهرستانی به طور صد در صد غلط است .من تا کنون چنین عبارتی به کار نبرده ام.من اهل شهری از ایران عزیز هستم که سیصد هزار نفر جمعیت دارد اما خودم را هرگز کمتر از مردم هیچ شهری در ایران نمی بینم.4. مردم ایران زمین خصوصا اهل قلم باید از رسانه ها بخواهند تا از به کار بردن این عبارت بی معنی پرهیز کنند و خود مردم هم نباید بگویند که شهرستانی هستند . این کاملا بی معنی است. باید گفت من شیرازیم،من اصفهانیم، من تهرانیم و... . تهران خودش شهرستان است.از شهرستان های ری و شمیرانات و تهران تشکیل شده است.رسانه ها باید بگویند تهران و شهرهای دیگر و یا تهران وسایر نقاط کشور و ... .تهران و شهرستانها غلط محض است.

فرشاد۱۳۹۰/۱۱/۰۶ ۱۴:۰۰

تحریف همیشگی تاریخ به زیان لرها
رضا جایدری: «لرها در گذشته، هم ثروتمند بودند هم نیرومند و هم مغرور، اما امروزه برای آن‌ها فقط غرورشان باقی مانده است.» (ویلیام داگلاس، سرزمین شگفت‌انگیز، ص۱۵۹٫)”سفر سال ۱۳۲۸ به لرستان” یکشنبه، ۳۰ آبان ۱۳۸۶، ساعت ۲۱: شبکه‌ی دوم سیما را به نظاره نشسته‌ایم. در برنامه‌ای با نام پلی به گذشته با مضمون تاریخ معاصر ایران، خسرو معتضد به اظهار فضل می‌پردازد! در این بین، مطالب کذبی که در مورد تاریخ لرستان نقل می‌کند نیز شنیدنی است. بادی به غبغب انداخته و می‌فرماید:« لرها در گذشته از ماشین‌هایی که قصد عبور از خاکشان را داشته‌اند حق علف‌چر می‌گرفته‌اند و به حکام، مالیات نمی‌داده‌اند! جالب این که از هر ماشین به صرف این که ۴ چرخ دارد، ۴ برابر مالیات می‌ستانیده‌اند!» جناب دکتر در این لحظه از برنامه سگرمه‌هایش را درهم می‌کند و با قیافه‌ای حق به جانب می‌افزاید:«قرار شده تاریخ ایران را بی‌غل و غش برای شما نقل کنم، لذا از گفته‌های من ناراحت نشوید و به کسی برنخورد!» بعد ادامه می‌دهد:« امیراحمدی در کتاب خاطراتش همه‌ی این چیزها را گفته و آورده که: چون سران قبایل و طوایف لرستان از ماشین‌ها باج گرفته، راه‌زنی می‌کردند و به دولت مرکزی مالیات نمی‌دادند، لذا نظامیان به بهانه‌ای ۱۴ نفر از سران آن‌ها را فریب داده و فکر کنم در خرم‌آباد توسط حسین‌آقا خزایی که بعد از امیراحمدی امیرلشکر غرب بوده، آن‌ها را اعدام می‌کنند.» همگان به خوبی می‌دانند همان رضاخانی که معتضد او را “پالانی” می‌داند در آبان ۱۳۰۷ جاده‌ی سراسری لرستان به خوزستان را افتتاح نمود و واقعه‌ی اعدام ۱۳ نفر (و نه ۱۴ نفر) سران عشایر لرستان که در شهریور ۱۳۰۴ یعنی ۴ سال قبل و آن‌هم در بروجرد و نه در خرم‌آباد به وقوع پیوسته است، یعنی زمانی که اتومبیلی در لرستان وجود نداشته که غارت شده باشد و مالیات علف‌چر بدهد، چون اصولاً در آن دوران جاده‌ای نبوده که اتومبیلی در آن به تردد بپردازد. چند اتومبیلی هم که در حدود سال ۱۳۰۲ وارد لرستان شدند به نظامیان و حکام دولتی اختصاص داشتند و احدی را یارای تعدی و تعرض به سرنشینان آن‌ها نبود. در ثانی اصلاً اعدام این افراد ربطی به مالیات علف‌چر نداشت و به دلایل دیگر صورت پذیرفت. فقط بدنامی مرگ عبداله‌خان امیرطهماسبی به سال ۱۳۰۷ در گردنه‌ی رازان باعث چنین توهمی شده است. گویا جناب معتضد، سنگ‌نوشته‌ی خرم‌آباد مربوط به قرن پنجم هجری را که در آن به مالیات علف‌چر اهالی شاپورخواست(خرم‌آباد) اشاره نموده با خوانین ۸۰۰ سال بعد ترکیب نموده و آشی پخت که برای عده‌ای یک وجب روغن داشت! در چنین شرایطی است که معتضد ادعای تاریخ‌دانی دارد و چنین از تاریخ نادانسته با آب و تاب سخن می‌راند. حال باید از مسؤولین صداوسیما پرسید که شما چرا چنین کسی را کارشناس تاریخ می‌کنید که بدون تحقیق کافی هموطنان خود را زیر سؤال می‌برد؟! جناب معتضد! چرا و به چه دلیل تنها در این مورد خاص، کتاب خاطرات امیراحمدی را ملاک قرار می‌دهید و به آن استناد می‌کنید که لرها چنین بودند و چنان کردند، حال آن‌که هویت امیراحمدی و اربابش رضاخان و عناد آنان با لرستان بر همگان آشکار است؛ مگر اینان به لرستان کم ستم کرده‌اند که حال، حضرت‌عالی خاطرات قصاب لرستان را معیار تاریخ لرستان و ایران قرار می‌دهید؟ اگر این برنامه برای اثبات خیانت‌کاری رضاخان و مزدورانش است، همگان می دانند که لرستان، قربانی مبارزه با رضاخان بوده است، حال چرا باید فقط خاطرات وی درباره‌ی تاریخ لرستان ملاک قضاوت شما قرار گیرد؟ و بهای آن را هم فقط مردم لرستان بپردازند؟! آیا تاریخ ایران تنها آن چیزی است که امیراحمدی در کتاب خاطراتش ذکر کرده و شما به آن استناد می‌کنید؟ خیر! جناب معتضد ما هم تاریخ می‌دانیم! به خصوص تاریخ آباء واجدامان را. آن چه را شما در کتاب‌ها خوانده‌اید پدران ما به چشم خود دیده‌اند… هزاران نفر در لرستان چون من می‌دانند که در طول حکومت‌های گذشته، چه خیانت‌ها و کوتاهی‌هایی که در حق لرستان و مردمانش صورت نگرفته است و این کم‌لطفی از ۹۵۰ سال پیش که نام لر در تاریخ وجود دارد تا به امروز ادامه داشته و همیشه به طرق مختلف در حق لرها اجحاف شده است. اگر دیروز صفویه و افشاریه اجداد ما را در صف اول میدان‌های جنگ، سپر ایران و ایرانی می‌کردند، اگر قاجاریه ما را به جان هم انداخته و بی‌سواد نگه می‌داشتند تا برای کتاب‌های شما دزد سرگردنه شویم و اگر امثال امیراحمدی و رضاخان در نوشته‌ها و گفته‌هایشان، خود را فرشته‌ی نجات ما از ضلالت دانستند، به این دلیل بود که از سادگی و نجابت قوم من سوءاستفاده کردند. شما امروزه ما لرها را حتی به گدایی حق خود نیز قبول ندارید! من به جای واژه‌ی نجابت برای قومم از لفظ بی‌لیاقت استفاده می‌کنم و گرنه در مقابل این همه توهین، طور دیگری باید برخورد می‌کردند. سریال تلویزیونی می‌سازید، دیواری کوتاه‌تر از مردم این خطه پیدا نمی‌کنید و لهجه‌ی آن‌ها را به سخره می‌گیرید، تبلیغ تلویزیونی می‌سازید، به همین گونه رفتار می‌کنید. کاریکاتور و جدول‌های نشریاتتان را با متلک به قوم همیشه مظلوم و محروم لر آذین می‌بندید. امروز نیز که تاریخ می‌سازید، از لرها با آن چه که خودتان ساخته‌اید یاد می‌کنید. من نمی‌گویم دوران قاجار در لرستان یاغی و گردنه‌گیر وجود نداشته است بلکه می‌گویم لرستان در آن دوران اگر ۷۰۰ هزار جمعیت داشته است، حداکثر ۱۰۰۰ نفر از آن‌ها به دلیل ظلم حکام قاجار و پهلوی این کاره بوده‌اند که خود لرستانیان نیز از کردار همان عده‌ی قلیل به تنگ آمده بودند، گذشته از این‌ها، از این قماش آدم‌ها در سراسر ایران هم یافت می‌شده و اختصاص به لرستان نداشته‌اند. چطور شما مو را از ماست بیرون می‌کشید اما نیمه‌ی پر لیوان تاریخ لرها و لرستان را هیچ‌گاه نمی‌بینید؟ مگر لرهای بختیاری‌ در جریان مشروطه کم مایه نهادند که از امثال ستارخان و باقرخان یاد می‌شود ولی از لرها نه؟ شایسته نیست بر امثال شما که به بهای اندک وجدان خویش و تاریخ ایران را به حراج می‌گذارید، نام محقق و مورخ نهند… آیا جفا در حق لر و لرستانی نیست که در سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی این‌گونه در رسانه‌ی ملی مورد بدگویی و اهانت قرار گیرند؟

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۰۶ ۱۲:۴۱

من از ایل بیرانوند از دیار لرستان،زادگاه و گورگاه آدمی،سرشتگاه و خاستگاه مردان بزرگ هستم آنانکه در دلشان مهر به وطن چون موج مواج در تلاطم است ایرانیم و همه جای وطنم را وجب به وجب بوسه مهر میزنم و در رهش سرباز جان برکفم و در این راه چه تنگه زاهد شیر خرم آباد باشد در عصر رضاخان و چه سرزمین تفتیده جنوب و چه شرق و چه غرب در میادین نبرد دفاع از کیان، همواره طلایه دار آزادی وطنم ایرانم ایران.

یک دوست۱۳۹۰/۱۱/۰۶ ۱۰:۵۵

دوستان عزیزم هریک به نوعی نظرخودرا فرمود. یکی به تلخی ودیگری بامتانت واز روی منطق. ولی بنده اعتقادم براین است که ماملت بزرگ ایران خود به این باور برسیم که چرا باید به یک قوم ازاقوام بزرگ ایران اینگونه توهین شود ایا امکان این نیست که دراینده نوبت دگر اقوام این سرزمین نشود.پس بیایید ازاین به بعد هرگونه پیامکی که به شان ومنزلت هرقوم هجو وارد میکندبه دیگران ارسال نکنیم که این عمل نه تنها عزت ایرانی حفظ میکند بلکه در حفظ سرمایه مالی هر مشترک موبایل به لحاظ صرف هزینه پیامک صرفه جویی را بدنبال خواهدداشت. سرفراز باد اقوام دلیر ایران .

عادل۱۳۹۰/۱۱/۰۶ ۰۹:۵۶

از دید من مقصر اصلی رسانه ها و بخصوص رسانه ملی هستند ، دقت کنید همیشه تهران را جدا از بقیه ایران میدانند و میگویند تهران و شهرستانها ! خوب در چنین حالتی عادی است که ساکنین پایتخت حالا با هر ریشه ای به بقیه با حالت تحقیر آمیز بگویند شهرستانی و به خود اجازه تمسخر آنان را بدهند .

ناشناس۱۳۹۰/۱۱/۰۵ ۲۱:۲۹

درود بر لر بزرگ لطفعلی خان زند

مجید۱۳۹۰/۱۱/۰۵ ۱۷:۵۵

لر ها واقعا مردمان ساده دلی هستند و واقعا حرف ندارند.من دوران خدمت رو در دزفول گزارندم که تقریبا در آنجا 95% لر وجود داشت/واقعا بدی از آنها ندیدم و برعکس یکی از بی شیله پیله ترین مردمان این سرزمینند.اما این مسئله فقط مربوط به لر ها نمیشه.بلکه شمالی ها/ترک ها/کردها و غیره نیز شامل این هجو ناجواندمرادنه می باشند.اما سوالی که مطرح می شود چرا نباید یک شبکه طنز در کشور ما وجود داشته باشید؟؟؟؟چرا تلوزیون ما به عذا تی وی معروف است؟؟؟واقعا جامعه ما با این وضع اقتصادی در شرایطی خوبی به سر نمی برد...شما فقط به سریال هایی که در این چند مدت پخش شده توجه نمایید.آیا تا به حال جزء غم و غصه در آنها چیزی یافته اید؟؟؟مگ مردم حق شادی ندارند؟؟؟در اسلام هم به شادی بسیار تاکید شده ..اما ما از سلام بیشتر جنبه غم و غصه آن را می بینیم و انگار اسلام دین غم و غصه است!!!

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.