اوباما طرح تنبيه خریداران نفت ایران را تایید کرد

کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، آمریکا اطمینان يافته است که نفت‌خام به میزان لازم و کافی در بازارهای جهانی وجود دارد و تشدید تحریم‌ها عليه صنعت نفت ایران٬ آسیبی جدی به متحدان آمریکا در جهان وارد نخواهد کرد. به همین خاطر این فشارها قرار است باز هم افزایش یابد.
کد خبر: ۲۳۵۲۷۰
|
۱۲ فروردين ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۶ 31 March 2012
|
7657 بازدید
اوباما طرح تشدید تحریم‌ها بر ضد صادرات نفت ایران و مشتریانش را تاييد كرد و بدين ترتیب هرگونه خرید نفت و مبادله تجاری با بانک مرکزی ایران‌، موسسات خارجی را در معرض خطر تحریم از سوی آمریکا قرار خواهد داد.

به گزارش ايسنا در حالي كه ايران و 1+5 قرار است به زودي با يكديگر به پاي ميز مذاكره بنشينند، باراک اوباما٬ رئیس‌جمهور آمریکا٬ فضا را برای تشدید پیوسته تحریم‌ها علیه ایران تنگ‌تر كرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس٬ کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، آمریکا اطمینان يافته است که نفت‌خام به میزان لازم و کافی در بازارهای جهانی وجود دارد و تشدید تحریم‌ها عليه صنعت نفت ایران٬ آسیبی جدی به متحدان آمریکا در جهان وارد نخواهد کرد. به همین خاطر این فشارها قرار است باز هم افزایش یابد.

اقدام جدید اوباما به آمريكا این امکان را می‌دهد که آن دسته از بانک‌ها و موسسات خارجی را که هم‌چنان به خرید نفت از ایران ادامه می‌دهند تحریم و به نوعی مجازات کند.

ادعا مي‌شود تصمیم نهایی رييس جمهور آمريكا مبتنی بر شرایط اقتصاد جهانی و سطح افزایش تولید و ارتقای ظرفیت‌های نفتی است. او تاکید کرده که شرایط بازارهای جهانی را از نزدیک پی‌گیری و بر آن نظارت خواهد کرد تا کاهش خرید نفت از ایران به تلاطم و افزایش قیمت‌ها در بازار منجر نشود.

اين در حالي است كه از قبل، قيمت‌هاي بهاي نفت در بازارهاي جهاني افزايش يافته است.

بر اساس طرحی که در ابتدا در کنگره پیشنهاد و تصویب شد٬ آن دسته از موسسات مالی خارجی که با بانک مرکزی ایران مبادلات تجاری دارند نیز از امکان فعالیت در خاک آمریکا محروم می‌شوند. اجرای این اقدامات تنبیهی از پایان ماه ژوئن آغاز خواهد شد؛ تقریبا در همان زمانی که تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر قطع واردات نفت از ایران هم رسما اجرایی می‌شود.

مساله اینجاست که بسیاری از خریداران نفت ایران٬ از جمله چند کشور اروپایی در کنار ژاپن٬ کره جنوبی و هند از متحدان اساسی آمریکا هستند. به همین خاطر کشورهایی که گام‌های مشخصی برای کاهش واردات نفت از ایران بردارند می‌توانند از این تحریم‌ها معاف شوند.

بر اساس طرحی دفاعی که اوباما اواخر دسامبر ۲۰۱۱ امضا کرده بود٬ تا پایان ماه مارس فرصت داشت از تامین شدن نیاز نفتی بازارهای جهانی اطمینان حاصل کند و سپس از برخی کشورها بخواهد که خرید نفت از ایران را متوقف کنند.

با بالاگرفتن تنش‌های میان ایران و غرب بر سر برنامه انرژي هسته‌يی جمهوری اسلامی٬ بهای نفت در بازارهای جهانی روندی افزایشی در پیش گرفته و این مساله در اولویت ذهن مقامات آمریکایی است که وادار کردن دیگر کشورها به کاهش یا قطع خرید نفت‌خام از ایران موجب افزایش برق‌آسای قیمت‌ها نشود.

با توجه به این‌که انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هم در پیش است و اوباما و حزب دموکرات آمریکا سالی حساس و سرنوشت‌ساز در پیش‌رو دارند٬ این ماجرا اهمیتی دوچندان می‌یابد. افزایش بهای سوخت می‌تواند موقعیت بهتری برای مخالفان و منتقدان اوباما در حزب جمهوری‌خواه آمریکا فراهم کند.

مقام‌های بلندپایه دولت آمریکا ابراز امیدواری کرده‌اند که از این طریق فشار اقتصادی بر ایران آن‌چنان افزایش یابد که رهبران جمهوری اسلامی وادار به تغییر رفتار و عقب‌نشینی از مواضع سرسختانه خود در قبال برنامه هسته‌ای شوند. گذشته از این٬ آمریکا از طریق اقدامات جدید این امکان را خواهد یافت که از رژيم صهيونيستي بخواهد زمان بیشتری به تحریم‌ها بدهد و فعلا از حمله نظامی به تاسیسات هسته‌يی ایران خودداری کند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟