در نکوهش یک ویژگی زشت (۴):

قانون گریزی ما و منع رطب برای دیگران!

خیلی‌هایمان قانون گریزی می‌کنیم، ولی کافی است یک راننده جلویمان بپیچد تا صدایمان به آسمان بلند شود. اصلا تنها ما حق داریم همه کار بکنیم؛ تنها ما و نه کس دیگری. جالب اینجاست که در محاسباتمان هم مسئولان وظیفه اصلاح همه نا‌هنجاری‌ها را عهده‌دارند؛ همه ناهنجاری‌ها، جز ایرادات خود من! بیایید آزمایش کنیم که چقدر قانون‌گریز هستیم و چه اندازه «خود» مدار!
کد خبر: ۲۳۹۲۹۲
|
۳۱ فروردين ۱۳۹۱ - ۲۲:۱۱ 19 April 2012
|
20240 بازدید
|
اشتباه از زمانی عادت می‌شود که خطایمان را توجیه می‌کنیم؛ از «چرا کمربندت را نبسته‌ای؟ چون مسیر کوتاه بود» بگیرید تا به «مسئولان حتی نمی‌توانند جلوی آلودگی هوا را بگیرند» برسید...؛ خطایی که مثل نبستن کمربند ایمنی در مسیر کوتاه یا استفاده نکردن از خودروی شخصی، حتی برای یکی دو روز در فصل گرما، برای ما موجه است، ولی همین خود ما مسئولیت رفع و رجوعش را وظیفه یکی دیگر از جنس خودمان می‌دانیم که در و تخته به هم خورده (یا به هم زده شده!) و به سمتی رسیده است!

به گزارش «تابناک»، ماه نخست فصل بهار در حالی به پایان می‌رسد که اوضاع و احوال جوی بهاری‌‌تر از سال‌های گذشته شده و ابرهای تیره و تندر غران، به چشم بر هم زدنی، جای خودشان را با خورشید سوزان تعویض می‌کنند و هشدار تابستان گرم را یادآور می‌شوند؛ گرمایی که مدتی است با آلودگی آزار دهنده کلانشهرهای کشورمان مترادف شده و هر ساله چشم و گلوهای بیشتری را می‌سوزاند، ولی خبری از بهبودی در آن دیده نمی‌شود.

* اما هیچ از خودمان پرسیده‌ایم چرا؟

از آلودگی هوا که فعلا تنها در کلانشهر‌ها گلوگیر مردم شده، می‌گذریم تا به مشکلات مشابه و کلا‌نتری برسیم؛ رانندگی چطور است؟‌‌ همان خطر کردن دمادم در جاده‌ها و اتوبان‌های کشورمان که‌ گاه تلخی بی‌مهارتی در آن را به شدت در پیرامونمان می‌چشیم و شگفت اینجاست که در صدد رفع ایرادی هم برنمی‌آییم، به جز برخی‌هایمان که بسیار اندک هستند (و البته شاید شما هم از آن دسته باشید).

حس عجیبی که با دیگر عادات خوب و بدمان گره خورده است، ولی درک درستی از آن نداریم. گویا حق داریم گاز بدهیم، چپ و راست بپیچیم، فراموش کنیم که راهنما برای چیست، فاصله طولی کدام است و هزار عادت ریز و درشت دیگر که سوای اینکه ناپسند هستند، «غیرقانونی» به شمار می‌روند و بزرگترین اشکال کار همینجاست.

بیایید خودمان را بسنجیم: «آیا رانندگان وسایل نقلیه امدادی در هنگام مأموریت، مجاز به عبور از محل ممنوع هستند؟

۱- به علت خطرات موجود، نمی‌توانند عبور ممنوع بروند.
۲- در صورتی که موجب تصادف نشوند.
۳- بستگی به شرایط دارد.
۴- در هر شرایطی مجاز هستند.

به نظر شما پاسخ درست کدام گزینه است؟



ممکن است، به تازگی قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی را خوانده باشید و پاسخ این پرسش را بدانید؛ وسایل نقلیه امدادی مثل آمبولانس و آتش نشانی ـ حتی زمانی که آژیر و چراغ گردان روشن هم داشته باشند ـ مجاز به عبور از محل ممنوع (مثل خیابان یکطرفه) نیستند!

اینجاست که برخی‌هایمان به یاد خودروهای پلیسی می‌افتیم که‌ گاه و بی‌گاه از مسیرهای ویژه رفت‌وآمد می‌کنند؛ تخلفی که به شدت در میان این عزیزان، به ویژه رانندگان وسایل نقلیه نیروی انتظامی شایع است، ولی به هیچ عنوان مؤید تکرار آن تخلف توسط ما نخواهد بود.

به عبارت بهتر، کافی است از این قانون آگاهی داشته باشیم تا به محض دیدن مواردی از این دست، دست‌کم سری به تأسف تکان دهیم که مثلا چرا پلیس قانون را رعایت نمی‌کند؟

انگار که ده‌ها تخلف ما موجه است و یک تخلف از فردی که ده برابر بیش از ما مقید به قانون است، ناپذیرفتنی! بدون اینکه بیندیشیم آن فرد محترم نیز یکی چون من و شما قانون شکنان است که البته سمت مجری قانون را دارد و صد البته بسیار کمتر از ما خطا دارد؛ حکایت یک چشمی که در شهر کوران برازنده بر‌ترین‌هاست!


فارغ از تصوراتی که در ذهنتان جرقه خورده و شاید مشغول نگارش آن در بخش نظرات باشید، بیایید پرسش دیگری طرح کنیم: «در آزادراهی در حال رانندگی هستید و اشتبا‌هی از محل خروجی که قصد گذر از آن را داشته‌اید، رد می‌شوید؛ چه کار باید کرد؟

۱- تا خروجی بعدی به راه خود ادامه دهید.
۲- با دقت از شانه آزادراه، با دنده عقب حرکت کنید.
۳- در محل نخستین بریدگی وسط آزادراه دور بزنید.
۴- با دقت دنده عقب رفته و از باند سمت چپ به عقب برگردید.

* نظر شما چیست؟

آیا کسی که قانون را نمی‌داند، قادر به نصیحت دیگران هست؟

آیا عجیب است کسی را که قانون نمی‌داند و در خیابان خطرآفرین می‌شود، جریمه کنیم؟

آیا نمی‌شود قانون را اجرا کرد تا ریالی جریمه نشد؟

با احتساب این دو تست، نمره رانندگی‌مان چند می‌شود و چند درصدمان باید گواهینامه رانندگی‌مان را تجدید کنیم؟

و البته درد قانون‌گریزی ما و گلایه از دیگران، بسیار کلانتر از معضلات رانندگی‌مان است و درمانش هم از ما شروع می‌شود؛ یعنی درمان من و شما!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۳۴
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
ای گفتی : جانا سخن از زبان ما می گویی
پاسخ ها
حسین جهرمی
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
ماشین های بد و غیر استاندارد هم رو اعصاب بی تاثیر نیست تا اینکه مثلا پشت یه بنز اتومات با آرامش برونی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
باور کنید بارها وبارها شده در تاکسی نشستم و راننده بالحن تند و کلمات رکیک از رانندگی دیگران ایراد میگیرد در صورتی که خودش در طول مسیر چندین اشتباه و خلاف را دارد چی بگم عجب رویی
meisam
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
تابناک اگر خیر دنیا و آخرت می خواهی نسیبت بشه روی این مسئله فرهنگ سازی کن.
همه ما باید از خودمون شروع کنیم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
واقعیت این است که آموزش جدی گرفته شده و تربیت فراموش شده است .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
اين تخلف پليس چه نيروهاي راهنمايي رانندگي و چه نيروي انتظامي در قم بي‌داد مي‌كند بخصوص در خيابان امام. براي اطمينان كافي است نيم ساعتي ميدان سعيدي يا سر 20 متري بهشتي بايستيد.
تازه موقع اعتراض هم جريمه مي‌شوي و هم فحاشي مي‌كنند. اين براي بنده پيش آمد كه اگر آشنايي در نيروي انتظامي كلانتري 19 خيابان امام به دادم نمي‌رسيد خدا مي‌داند چه پرونده‌اي برام درست مي‌شد
لطفا بخوانید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
تابناک جان، تورو خدا یک فکری برای مایی کن که کارت معافیت را داده ایم به پلیس +10 و 2 ماه گذشته کارت جدید معافیت به اصطلاح هوشمند صادر نشده !

اینها گفتن حداکثر 1 ماهه صادر میشه ولی نشده آخه چه گناهی کردیم که هیچکسی پاسخگو نیست، می دونم اینجا جاش نیست ولی لطفا این موضوع را پیگیر باش خیلی ها هستن که کارت دادن که تعویض بشه ولی نشده به خدا نیاز داریم هر کاری داریم باید کارت معافیت باشه تا راه بیفته از استخدام تا تاسیس شرکت یا امور مالی ....

ممنون
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
چقدر قشنگه این جمله گاندی که میگه: همان تغییری باش که می خواهی در جهان رخ دهد.
پاسخ ها
محسن
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
چرا جمله ي امام علي(ع) رو نميگي
"هر آنچه براي خود ميپسندي براي ديگران نيز بپسند و هر آنچه براي خود نميپسندي براي ديگران هم نپسند "
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
بسمه تعالی
سلام
اول از همه اینکه جانا سخن از زبان ما میگویی !
دوم از همه هم اینکه واقعیت اینه که ما در ایران همه چیمون به همه چیمون میآد !
نمیدونم باید تلاش کنیم که این همه چی رو با هم اصلاح کنیم و همه چیز رو قدم به قدم درست کنیم ؟ یا اینکه یک موضوع رو بگیریم و به انتها ببریم و بریم سراغ موضوع بعد ؟
مشکل رانندگی در ایران این دلایل رو داره :
* رانندگی عمدی و یا غیر عمدی بسیار خطرناک
* عدم آشنایی عمومی با قوانین توسط رانندگان
* عدم آشنایی عمومی با قوانین توسط پلیس ! (به خدا خیلی هاشون قانون رو بلد نیستن ! موتوری که توی خط ویژه به طور برعکس با سرعت میومد به من زده که در حال گردش به چپ بودم ، افسر اومده میگه تو مقصری ! چون پیچیدی ! اگه مستقیم میرفتی که بهت نمیزد !!!!!!!!)
* ماشین های غیر استاندارد
* جاده های خراب
* عدم نظارت دقیق بر اجرای قانون علی الخصوص در جاده ها
* کم بودن میزان جرائم نقدی رانندگی

حالا به نظر شما باید از کجا شروع کرد ؟

مرتب اعلام میشه که بین خطوط برانید ولی توی همین تهرون خودمون اگه بین خطوط برانی ، یا میری توی نرده یا میفتی توی جدول

توی جاده با 120 تا سرعت داری میری ، یهو با یه خندق وسط اسفالت روبرو میشی که یا باید فرمون بدی و احتمالا بزنی به یکی دیگه و یا باید بری توی اون چاله و احتمالا جنازه ت بیاد بیرون !

یارو توی اتوبان با 120 تا سپر به سپر میچسبه به جلویی ! قصد رد شدن هم نداره ها ! عجله هم نداره ! فقط مدل رانندگیمون اینه که باید بچسبیم به جلویی !

شما یه نگاهی به تابلو های حداکثر سرعت مجاز بندازین . به خدا خیلی هاشون اصلا قابل رعایت نیست ! مثلا توی جاده ای که سرعتش بین 90 تا 110 کیلومتر هست (جاده های مختلفی که من دیده م تا حالا) وسط جاده به دلیل دور برگردون ، سرعت رو زده حداکثر 20 تا !!!!!!!!!! برید ببینید ! لعنت بر همه آبا و اجدادم اگه دروغ بگم !
ما اینجوری مردم رو عادت میدیم به خلاف کردن ! عادت میدیم وقتی تابلو میبینن بگن "برو بابا !"

نمیدونم باید از کجا شروع کرد ! واقعا نمیدونم !
رانندگیمون هم شده قضیه حجاب و پوشش ، شده قضیه ماهواره ، شده قضیه همه کارهایی که طبق قانون خلافه ولی نه میشه جلوش رو گرفت ، نه میشه ولش کرد .
امینی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
قسمتی از مشکل مربوط به این می شودکه نمایندگان مجلس بدون اینکه کارشناسی دقیقی کرده باشند قوانینی وضع می کنند که یا قابلیت فرار را دارد و یا اصلا قابل اجرا نیست . وقتی تکلیفی فوق طاقت بر عهده کسی بگذارند تنها راه فرار است . مثلا تکالیفی که بر عهده مردان جامعه ما قانون گذاشته است . مهریه نجومی . نفقه . و اجرت المثل . مهریه و نفقه را اسلام قرار داده که با ید عادلانه باشد و مشکلی ندارد و لی اجره المثل را تشخیص مصلحت بر خلاف نظر شورای نگهبان وضع کرد . یک مرد شاید به دشواری بتواند مهریه و خرجی زن را بدهد چطور می تواند مطالق یک کارمند حقوق زن را هم بدهد مگر اینکه پولی باد آورده داشته باشد آیا شما خواننده محترم با کار کردن قادرید اینهمه حقی را که بر عهده ات گذاشته اند بپردازید . در مقابل مرد هیچ حقی ندارد حتی اگر زنش ناشزه شد و زندگی را رها کرد حق ندارد دست او را بگیرد به خانه بیاورد . تنها کاری که دادگاهها می کنند می گویند زن دیگر بگیر . مثل این است که ماشین گرانبهایت را دزدیده اند پلیس بگوید برو ماشین دیگر بخر .آیا چنین قوانینی قابل اجراست؟مگر مردها بانک مرکزی را زده اند ؟؟ مرد دوست ندارد زنش در خانه کار بکند . خودش می خواهد کار بکند . مگر زور است ؟تازه مگر زنهای امروزی دستورات مرد را گوش می کنند که می خواهند با بتش حقوق بگیرند ؟کدام مر جع تقلید گفته که اجره المثل بانوان حلال است ؟؟
پاسخ ها
غلامرضا
| Germany |
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۲
الناس علی دین ملوکهم ، تا موقعی که قشنگ مینویسیم و خوب صحبت میکنیم وبدعمل میکنیم وقانون ومرگ برای همسایه است نتیجه همین اوضاع واحوال است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
کاملا درسته اگه ما خودمونو اصلاح کنیم مشکلات جامعه و کشور هم حل میشه
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟