به مناسبت روز ملی خلیج فارس:

فرصتی که در جعل نام خلیج فارس می‌سوزد!

با در پیش گرفتن این تاکتیک، جعل نام خلیج فارس به نفعمان تمام خواهد شد! بدین ترتیب بدون کوچکترین حرف و حدیثی، می‌توانیم هم حقانیتمان را ثابت کنیم و هم یک تیر و چند نشان کرده و به اهداف دیگرمان برسیم؛ کافی است برخی را مأمور یافتن اشتباهاتی کنیم ـ که دست بر قضا، کم هم نیستند ـ و سپس به مراجع و دادگاه‌های جهانی شکایت ببریم تا...
کد خبر: ۲۴۱۰۴۸
|
۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۲ 29 April 2012
|
26609 بازدید
|
در دهه‌های اخیر، بارها به جعل نام خلیج فارس، اعتراض شده است، تا جایی که سازمان ملل متحد تا کنون پنج بار در دوره‌های گوناگون، بر رسمی بودن نام «خلیج فارس» تأکید کرده و افزون بر آن، از هیأت‌های بین‌المللی خواسته که در مکاتبات رسمی، به ویژه در اسناد سازمان ملل، از نام کامل «خلیج فارس» بهره گیرند؛ حال به نظر شما، سرآغاز این موضع‌گیری قاطع از کجاست؟

به گزارش «تابناک»، از زمان روی کار آمدن جمال عبدالناصر در مصر و بروز تفکرات پان عربیسم، در میان کشورهای عربی منطقه، موجی به راه افتاد که تا بروز چند جنگ به مانند جنگ تحمیلی علیه کشورمان ادامه یافت و اثرات بد آن هنوز هم دیده می‌شود؛ تفکراتی بر مبنای برتری نژادی ـ که چون معادل خارجی نداشت‌ ـ ناگزیر از جعل شد؛ غافل از آنکه زمان آخال‌ها و ترکمانچای‌ها گذشته است.


پس از کتیبه‌های به دست آمده از آشوریان که خلیج فارس را رود تلخ می‌خواندند، داریوش هخامنشی، خلیج فارس را دریایی می‌خواند که از پارس می‌گذرد؛ البته نسبت دادن یک نام تاریخی به یک منطقه خاص جغرافیایی با نقشه، بسیار راحت‌تر است؛ حتی اگر نقشه چیزی شبیه این اسب بالدار نقاشی شده باشد که به ابن بطوطه نسبت داده می‌شود!

بدین ترتیب، مناقشه‌ای بزرگ آغاز شد که یکی از شاخص‌ترین‌های آن، تغییر نام آبراهی بود که نخستین نشانه‌های بشر در نزدیکی آن کشف شده است و به باور برخی، گهواره تمدن جهانیان به شمار می‌رود؛ خلیج فارس در زبان انگلیسی پرشین گلف (Persian Gulf) و در کتب تاریخی سینوس پرسیوس (Sinus Persicus) خوانده شده است.

دستمایه این جعل هم استدلالاتی نیم‌دار بود که‌ گاه جمعیت ساکنان حاشیه این دریا یا شمار کشورهای عرب زبان مجاور را محل برتری می‌دانست و‌ گاه از حق انسانی برای نامگذاری محیط زندگی به سلیقه خود سخن به میان می‌آورد؛ غافل از اینکه با این دست استدلال‌ها، باید نام دریای عمان و دریای عرب خیلی پیش تغییر می‌کرده و مثلا اقیانوس آرام می‌بایست دست کم به شمار کشورهای حاشیه‌اش اسم می‌داشته!




خلیج فارس در بسیاری از نقشه‌های قدیمی به شکل مستطیل ترسیم شده است.

این ماجرا هنگامی بحرانی می‌شود که پای دلارهای نفتی و سفارش جعل به میان آمده و دیگر اغراض سیاسی هم در آن تأثیر می‌گذارد؛ بدین ترتیب، ماجرا رنگ یک نوع تجارت سیاه به خود می‌گیرد و برخی حاضر می‌شوند که شرافت حرفه‌ای‌شان را به دلار بفروشند و اینجاست که حتی نشریه‌های معتبری چون نشنال جئوگرافیک هم به کمک جاعلان می‌آیند و از نام جعلی به جای خلیج فارس بهره می‌گیرد تا موجی از اعتراضات ایرانیان در سطح جهان به راه بیفتند که تا کنون سابقه نداشته است.

این در حالی است که گسترش روزافزون امکاناتی چون اینترنت، سبب بروز واکنش‌های سریع به ماجرا می‌شود و پیش‌تازی مردمی، کار را به جایی می‌رساند که سرانجام پیشنهادی که در وبلاگ‌های گوناگون مطرح می‌شد، جامه عمل بپوشد و روز ملی خلیج فارس شکل بگیرد؛
روزی که از میان سه گزینه ۱- ۹ آذر (برگشت سه جزیره به مام میهن) ۲- ۲۹ اسفند (روز ملی شدن نفت) ۳- ۱۰ اردیبهشت (روز اخراج پرتغالی‌ها از خلیج فارس)، به انتخاب مسئولان و پس از نظرسنجی با مقبول‌تر ارزیابی کردن سالروز اخراج پرتغالی‌ها از تنگه هرمز، در دهم اردیبهشت هر سال گرامی داشته می‌شود.


نقشه با متن انگلیسی در ژاپن




دو نقشه اروپایی  با نام خلیج فارس


نقشه هلندی


نقشه فرانسوی
نقشه‌های قدیمی گوناگونی در سراسر جهان نگهداری می‌شوند که هر از چند گاه به زبان محلی نوشته شده، ولی خلیج فارس را در بر می‌گیرد؛ اینجاست که خلیج فارس و خلیج پارس یکسان می‌شود!


از اخراج پرتغالی‌ها تا جزایر سه گانه

با توجه به رخدادهای اخیر و گستاخی برخی مقامات کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس نسبت به سفر رئیس جمهور کشورمان به جزیره ابوموسی، شاید به نظر برسد که سالروز اخراج پرتغالی‌ها در رده دوم اهمیت نامگذاری این روز ملی قرار داشته، ولی کافی است که کمی در ماجرا دقیق‌تر شویم تا به رویداد بزرگی که در پس نامگذاری روز ملی خلیج فارس قرار دارد، پی ببریم:

هنگامی که امام قلی خان، امیر فارس و سپهسالار ایران به سمت قشم لشکرکشی کرد، چه بسا از این نکته آگاهی نداشت که استثمار هند، نه به دست انگلیسی‌ها، بلکه از پرتغالی‌ها آغاز شده بود و این کشور پهناور، هنگامی در تسلط کامل کمپانی هند شرقی قرار گرفت که دولت پرتغال، جزیره بمبئی را به چارلز دوم پادشاه انگلیس هدیه کرد. چه بسا هم این موضوع، یکی از عامل‌های انگیزشی امام قلی برای پایان دادن به حدود ۱۱۸ سال (از ۹۱۳-۱۰۳۱) اشغال جزایر ایرانی و تنگه هرمز به شمار می‌رفت که در کنار پاسداشت تمامیت ارضی مطرح بود.


نقشه موسوم به نام هرودت
یکی از راه‌های اثبات نام خلیج فارس، نقشه‌هایی مانند نمونه بالاست که دریای احمر کنونی را خلیج عربی خوانده است؛ به نقشه‌های بالا دقت کنید تا از تکرار نام خلیج عربی برای دریای احمر در غرب عربستان شگفت زده شوید!


جنگ بازپس‌گیری تنگه به این صورت آغاز شد که نخست به دستور امام قلی خان و بنا بر نقشه قبلی، خروج آب شیرین و آذوقه از قشم به مقصد هرمز ممنوع و عامل امیر هرمز در سوی دیگر خلیج فارس نیز به تحریک امام قلی علیه پرتغالی‌ها شورش کرد و مانع فرستادن آب و آذوغه شد.
بدین ترتیب، امام قلی در گام بعدی از پرتغالی‌های مقیم جزیره هرمز خواست که به رسم گذشته، خراج خان لار را بپردازند و مخالفت شدید ایشان با این درخواست و دست‌درازی به قشم برای رسیدن به آب، همان بهانه لازم برای لشکرکشی به هرمز بود؛ جزیره‌ای با موقعیت فوق‌العاده استراتژیک که با یک قلعه مستحکم محافظت می‌شد و حاکمیت بر آن مترادف بود با تصاحب امتیازات تنگه.

بنابراین، سپاهیان ایرانی که البته از کمک دریایی انگلیسی‌ها هم بهره می‌بردند، موفق شدند که در یک نبرد سنگین، سرزمین‌های اشغال شده را پس بگیرند و آخرین پایگاه پرتغالی‌ها در خلیج فارس را در هم بشکنند. با پایان نبرد، ‌چند هزار اسیر پرتغالی به انگیس‌ها رسید و اندک غنیمتی که سهم ایشان بود نیز خریداری شد تا دست انگلیسی‌ها از سواحل شمالی این آبراهه کوتاه شود و چه بسا جرقه نفوذ در سرزمین‌های جنوبی خلیج فارس و دخالت در اموری مثل حاکمیت بر جزایر ایرانی از همین جا زده شد.

این جنگ به نتایجی منجر شد که حاکمیت قدرتمند کشورمان بر تنگه هرمز، شاخص‌ترین آن‌ها به شمار می‌آید و شیرینی آن هنگامی احساس می‌شود که با قراردادهای ننگینی چون آخال ـ که منجر به جدایی خوارزم از کشورمان شد ـ قیاس شود.




این دو تصویر از نقشه‌ای تهیه شده که متعلق به وزارت نفت عربستان سعودی است؛ با وقایع رخ داده در سال‌های اخیر، به نظر نمی‌رسد که این نقشه هنوز در معرض دید باشد!

از تهدید داخلی تا فرصت خارجی!

اما چند سالی است که روز ملی خلیج فارس از جهاتی مهمتر هم شده است، به ویژه زمانی که این موضوع به مناظرات انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری هم کشیده شد و صرف و نحو عربی هم برای توجیه یک اشتباه به چالش افتاد، زیرا کم نیستند کسانی که استفاده از نام ناقص خلیج را هم نوعی جعل می‌دانند؛ موضوعی که در اعتراضات رسمی کشورمان به سازمان ملل متحد نیز آمد و در درخواست سازمان ملل از هیأت‌های بین‌المللی نیز با «... از نام کامل «خلیج فارس» استفاده نمایند...» مورد تأکید قرار گرفته است.

این در حالی است که از سوی دیگر، محمود احمدی‌نژاد، نخستین رئیس جمهور کشورمان است که به جزیره ابوموسی سفر می‌کند و با گفتن «تاریخ گواه است که جاعلان نام خلیج فارس هیچ تمدنی ندارند»، تند‌ترین موضع‌گیری را در برابر جعل نام این میراث عظیم از خود نشان می‌دهد تا شاید تأکیدی باشد بر پیگیری طرح‌هایی چون استان خلیج فارس و...؛ بدین ترتیب و در مثبت‌ترین حالت ممکن، راه نادرست چند سال گذشته اصلاح شده و اینجاست که می‌توانیم به بروز واکنش‌هایی از این دست در مجامع رسمی امیدوار بمانیم.


این تابلو هم نشانه‌ای برای تأیید نام خلیج عربی برای نقطه‌ای غیر از خلیج فارس است، وگرنه توجیهی برای نام هر دو وجود نخواهد داشت!


با دیدن تصاویری مثل این دو عکس، کارکرد ابزاری همچون اینترنت، بیش از پیش به چشم می‌آید!

رویدادهایی از این دست ـ که بیشتر از روی احساسات رخ می‌دهد و تقریبا در همین محدوده هیجانی باقی می‌ماند ـ از این منظر قابل ارزیابی است که مقوله جعل نام برای بسیاری از مردم جا نیفتاده است؛ بنابراین، ‌گاه با طرح دفاع از خلیج فارس ممکن است که برخی در اختلاف «پارس» و «فارس» تشکیک کنند و ذهنشان را در مقابل ورود معانی هم ببندند و یا اینکه برای تأیید و رد موضوع به یادآوری اسامی باستانی بپردازند و یا تغییر اسامی برخی مناطق دیگر را پیش بکشند که مثلا چون آنها پذیرفته شده، ما هم باید تغییر نام خلیج فارس را بپذیریم!

این گونه بد دفاع کردن کم از تخریب ندارد، چه بسا نشان دهنده اوج بی‌تدبیری‌های ما برای دفاع از حقانیتی است که به گواه تاریخ، در نقشه‌های سراسر دنیا به ثبت رسیده و چه بسا ساده انگاری مغفول مانده است؛ بدین ترتیب که پیگیری‌های قاطع ما در مجامع جهانی با استناد به اسناد فراوان، می‌تواند منجر به خلق فرصتی بی‌نظیر از تهدیدات موجود شود که هم حقانیت کشورمان را به اثبات خواهد رساند و هم می‌تواند سند محکمی برای مقابله با ادعاهای واهی امثال امارات متحده باشد.






اسنادی از این دست را در همه کتابخانه‌های جهان می‌توان یافت. بی‌گمان این اسناد، موجب شده‌ که سازمان ملل متحد بر نام خلیج فارس صحه بگذارد؛ حتی اگر مانند نمونه آخر خلیج فارس را بندر بصره بنامد و شرق هرمز را دریای پارس بخواند!

این در حالی است که اجرای طرح‌هایی چون پل خلیج فارس ـ‌که تنها در حد وعده مانده ـ نیز می‌تواند سهم بزرگی در فرصت‌زایی از این جنجال‌سازی‌های گسترده دشمنان داشته باشد و بدین ترتیب و با راه‌اندازی گردشگری در دیگر جزایر ایرانی خلیج فارس، به ویژه ابوموسی، از شیپورهای آن سوی آب به سود خود بهره تبلیغاتی ببریم و تا آنجا پیش برویم که با استفاده از مواهب خدادای، در گردشگری اسلامی سرآمد شده و نام خلیج فارس و جزایر ایرانی را به زبان دیگر ملل جاری‌تر سازیم.

شکایت از افراد، شرکت‌ها و یا حتی مقاماتی که از نام جعلی به جای خلیج فارس بهره می‌گیرند، می‌تواند آغاز خوبی برای خلق فرصت از تهدید برایمان باشد؛ اگر مسئولین این فرصت را نسوزانند!


این هم نقشه سازمان ملل از جغرافیای امروزی کشورمان (البته فارغ از چند خراسانی شدن و استان البرز و ریز نکاتی از این قسم) و خلیج فارس

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۶۰
انتشار یافته: ۳۸
عليرضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
نمي دانم دولت مردان چرا اين همه دست دست مي كنند خب براي جعل نام خليج فارس به دادگاه هاي بين المللي شكايت كنيد.
چند سال ديگر مي خواهيد سكوت كنيد؟
پارسی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
بهتر است بگوییم خلیج پارس (چون فارس خودش واژه ای معرب می باشد) تا تازیان دچار توهم نشوند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
نصف کلمه هایی که استفاده می کنیم عربیه، اسم خیابونامونو عربی میزاریم، اسم بچه هامونو عربی میزاریم، کلمه های انگلیسیو به جاش عربی میزاریم،وقتی عربی حرف زدن بشه فظیلت و سعی می کنیم هرچی به پارسی و فرهنگ ایرانی ربط داره حذف کنیم ....، وقتی ابن سینا رو به اسم خودشون میزنن و هیچ ... نمی کنیم، وقتی چوگانو قطر میتونه به اسم خودش بزنه.... خوب اونا میبینن ما در هر حال هیچ .... نمیکنیم پس چرا
پاسخ ها
علی
| United States |
۱۹:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
اینکه از هول حلیم تو دیگ دارید میافتید برای من و همه اونایی که امثال شماها رو میشناسند که به بهانه وطن پرستی و تظاهر به فرهنگ پارسی سعی میکنید که اسلام و هر چه که مربوط به اسلام بشه رو زیر سوال ببرید، عجیب نیست اما شما غافل از اینکه اونایی که سردمدار این موج ایران گرایی هستن به همین مام ایران که ازش دم میزنند بدترین خیانت ها رو کرده اند و میکنند، چشم فرو بسته و به همان راه اونها میرید، خدماتی که اسلام به ایران و ایران به اسلام کرده رو به هیچ وجه نمیشه نفی کرد، ما به نامگزاری فرزندانمان به نام ائمه اطهار افتخار میکنیم، به خواندن قرآن به زبان عربی فصیح افتخار میکنیم در کنار اینها به فرهنگ غنی و افتخار آمیزی که از نیاکان ایرانیمان به جا مانده است افتخار میکنیم، ما فردوسی را دوست داریم و شاهنامه را ارج مینهیم ما ایران را دوست داریم و مشفقانه در مقابل هر نوع تجاوزی به آن مقابله میکنیم، 8 سال جنگ تحمیلی و اینهمه شهید را نمیبینید!؟ اما حاضر نیستیم به بهانه ایرانگرایی و باستانگرایی در دام تعارض با اسلام بیافتیم و این دو را جدای از هم بدانیم، ایران اسلامی را نمیتوان از تفکیک کرد.
یک ایرانی
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
موافقم و صد در صد تایید و تاکید میکنم نظر علی رو. این وسط ها، همه چی رو با هم قاطی نکنید لطفا بافرهنگانِ ایرانی!
ناشناس
| Switzerland |
۲۲:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
علی جان چه ربطی داشت

این بنده خدا منظورش این بود که سعی کنیم زیاد از کلنات عربی استفاده نکنیم.
خوب راست هم میگه ما تو 100 تا کلمه هامون راحت 30 تاش عربیه
بعضی وقتها هم فکر میکنیم اگه از عربی استفاده کنیم جمله هامون بزرگانه تر میشه !!
حلاج
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
چه ربطی داره ما با حکام فاسد عرب مشکل داریم نه با زبان عربی واعتقادات دینیمان
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۴:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
علی جون مغلطه نکن این کارا دیگه قدیمی شده عزیز
sadegh
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
چندروزي هست كه گوگل دريك راي گيري اقدام به نظرسنجي درمورد نام خليج فارس ونام جعلي خليج... كرده است.اين راي گيري هنوز ادامه دارد و در پايان هر كدام از اين نامها كه بيشترين راي را به خود اختصاص دهد،از آن پس ازآن نام در گوگل استفاده خواهدشد(گوگل هم با اين كار با جاعلان تاريخ همراه شده است).به نظر من و همه ي ايرانيان با غيرت اكنون بر ما واجب است تا ساكت ننشينيم وحتي در اين كاركه يك راي گيري بي اساس ومبنا است شركت كرده وبه اين وسيله جلوي گستاخي هاي جاعلان را بگيريم.لطفا به لينك زير مراجعه وبا راي دادن به نام "خليج هميشه فارس"بار ديگر از عزت،شرف و كيان ايران عزيز دفاع كنيد.باشد تا با اين كار مايه ي افتخار وسر بلندي نسل هاي آيند باشيم www.persianorarabiangulf.com/index.php
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
چند روز نیست و چند ساله اما این سایت مال یک عربه و این نظر سنجی جعلیه!

لطفا نرین رای بدین و این رو به همه بگین

http://itanalyze.com/articles/2011/08/22/14416.php
یاسر
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
این سایت خیلی مشکوکه.

ضمناً تمامیت ارضی ایران بزرگ نیازی به نظر سنجی موهوم نداره.
ناشناس
| - |
۰۸:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
چند روز نیست صادق جان ، چند سال که این نظر سنجی ادامه دارد و تا به نفع عربها نشه تعطیل نمی شه خیالتون راحت.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
کار نرم افزاری نقش خیلی مهمی دارد . با ید هجوم نرم افزاری انجام داد تا ریشه این فتنه خشکانده شود. هنوز اراده ایرانیها را ندیده اند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
چرا ما باید نصبت به حرف این عرب ها توجه کنیم ؟؟؟؟
http://www.worldatlas.com/webimage/countrys/me.htm

سایت اطلس بین المللی .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
به نظرم دیگه وقتشه که ما هم آستینها رو بالا بزنیم و این پان عربها رو اذیت کنیم:
ایجاد اختلال در گردشگری امارات
ایجاد اختلال در مقدمات برگزاری جام جهانی در قطر
ایجاد اختلال در امور روزمره مردم امارات
فرستادن انواع آلودگیها و کشند قرمز و ... به سواحل امارات
...
پاسخ ها
یاسر
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
موافقم.

موشک جواب موشک
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
اونا هم بر و بر ما رو نگاه میکنن و میگن اینا چقدر باهوشن!!! جون هرکی دوست دارین اول فکر کنین بعد تظر بدین.در ضمن مشکل بین دول ایران و عرب هست وگرنه مردمشون که گناهی ندارن.
ناشناس
|
Japan
|
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
اقای تانبناک دستت درد نکنه !خوبه
ولی چرا اومدی مدارک رو به ایرانین نشون میدی ! باید بری به جهانیان و اول هم به دولت و حکومت خودمون ثابت کنی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
پيشنهاد مي گردد بجاي كلمه خليج فارس از كلمه ايراني خليج پارس استفاده گردد.
امیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
بهتره برید و تو ویکی پدیا العربیه یه سرچی بکنید و ببینید چی نوشتن

ابوموسی رو سرچ بکنید نه تنها مال امارات دونستن بلکه اسم خلیج فارس رو هم به خلیج عربی تغییر دادن

تا کی میخوایم ساکت بمونیم در مقابل این دزدی های فرهنگی؟؟؟
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟