به گزارش «تابناک»، رویترز گزارش داد که ایالات
متحده آمریکا، معافیت از تحریمها را به چین نیز تسری داده است.
بنا بر این گزارش، آمریکا یک فرصت شش ماهه در معافیت از تحریمهای مالی علیه ایران به چین داده است. این خبرگزاری نوشته که در کنار چین، سنگاپور نیز به جمع کشورهای معاف از تحریمها پیوستهاند و هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده است که هر دو کشور با توجه به کاهش ملموس واردات نفت از ایران از این معافیت برخوردار شدهاند.
وی همانند آنچه پس از معافیت هفت کشور پیش از این گفته بود، لحنی تهدید آمیز گرفته و این کارها را رفتاری جامع برای هشدار به ایران درباره برنامه هستهای عنوان کرده و گفته است: ادامه نقض تعهدات بینالمللی از سوی ایران، این کشور را با هزینههای اقتصادی بسیاری روبهرو خواهد کرد.
همچنین برقراری دوباره روابط دیپلماتیک میان ایران و انگلستان از طریق نمایندگان، پس از یک دوره سردی و کاهش روابط میان دو کشور، موضوعی بود که رسانههای جهانی در شب گذشته آن را بازتاب گستردهای داده بودند.
خبرگزاری بلومبرگ به نقل از آسوشیتدپرس با اشاره به گفتههای صالحی، وزیر خارجه کشور، در مطلبی به این موضوع پرداخته است و گزارش داده که بنابراین، قرار شده که روابط دو کشور از طریق واسطههای سومی که در پایتخت ایران و انگلستان حافظ منافع هر دو کشور باشند، برقرار شود.
این کشورها عبارتند از: عمان که توسط سفارتش در لندن، حافظ منافع ایران خواهد بود و سوئد که توسط سفارتش در تهران، حافظ منافع انگلستان میشود؛ البته بلومبرگ اشاره کرده است که مقامات انگلیسی هنوز این توافق را تأیید نکرده اند.
اما بازتاب سخنان چند روز پیش محمدرضا رحیمی و مواضع تند وی در برابر یهودیان، همچنان در رسانههای خارجی به چشم میخورد. آسوشیتدپرس در همین زمینه در مطلبی اشاره کرده است که مقامات بینالملل از ایران خواستهاند از بیان مواضع ضد یهودی خودداری کند.
این خبرگزاری نوشته است: کاترین اشتون تا کنون آخرین دیپلماتی است که این مواضع ضد یهودی را محکوم و نیز روز پنجشنبه در این باره اعلام کرده است که مواضع نژاد پرستانه و ضد یهودی که در سخنان محمدرضا رحیمی وجود داشت، به شدت مشروعیت نمایندگی ایران را زیر سؤال میبرد.
سخنان سعید جلیلی مبنی بر هشدار به اتحادیه اروپا برای اجرای تحریمها، از موضوعات دیگری بود که رسانههای خارجی به آن پرداخته بودند. شبکه خبری «ای.بی.سی.نیوز» با اشاره به این موضوع نوشت: سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد هستهای ایران، در نامهای به کاترین اشتون راجع به اقدامات نامشروع اتحادیه اروپا هشدار داده است.
به گزارش این شبکه خبری، جلیلی در نامهاش اشاره کرده است که غرب باید به جای کارهای نامشروع، اعتمادسازی کند. وی همچنین تحریمها و اجرای آنها را ضربه ای به ادامه مذاکرات دانسته است.
و اما راهاندازی دوباره خط لوله انتقال نفت عراق از مسیر عربستان، موضوع دیگری بود که این رسانهها بدان پرداخته بودند. این خط لوله در زمان جنگ تحمیلی و در دوره جنگ نفتکشها برای انتقال نفت عراق از خاک عربستان ساخته و پس از آن در زمان حمله صدام حسین به کویت تعطیل شد.
اکنون عربستان میخواهد با راه اندازی این خط
لوله، دوباره نفت عراق را بدون نیاز به گذر از تنگه هرمز، روانه بازارهای جهانی
کند.
رویترز با پرداختن به این مطلب به نقل از یک منبع در عربستان که نام وی را نیاورده، نوشته است: آزمایش این خط لوله آغاز شده، زیرا عربستان سعودی، خواهان اطمینان از مسیرهای جایگزین برای صادرات نفت است.
اما در مطلبی متفاوت، مجله تایم در بخش فناوری خود به ساخت بازی ویدئویی فتوا علیه سلمان رشدی پرداخته است. این مجله با اشاره به این که: «هر چند سلمان رشدی از دست فتوا جان سالم به در برد، آیا در دنیای مجازی نیز زنده خواهد ماند؟» نوشته است، خبر مربوط به آمادهسازی این بازی در دومین نمایشگاه سالانه اکسپو در تهران منتشر شده است و مقامات ایرانی امیدوارند که این بازی با جذب جوان ایرانی آنها را متوجه گناهی که رشدی مرتکب شده، بکند.