بهره برداری از خط لوله انتقال نفت امارات

منابع رسمی امارات اعلام کردند با راه اندازی یک خط لوله در روز گذشته بخشی از نفت تولیدی این کشور بدون عبور از تنگه هرمز به بازار جهانی صادر می شود.
کد خبر: ۲۵۸۳۰۶
|
۲۶ تير ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۱ 16 July 2012
|
3894 بازدید

به گزارش فارس به نقل از پایگاه اینترنتی سیتی ژورنال، با بهره برداری رسمی از این خط لوله امارات می تواند بدون عبور از تنگه هرمز بخش زیادی از نفت خود را به بازارهای بین المللی منتقل کند .

بر اساس این گزارش ایران تهدید کرده است در صورت تشدید تحریمهای بین المللی تنگه هرمز را مسدود خواهد کرد . بر اساس آمارهای رسمی روزانه بیش از 17 میلیون بشکه نفت از طریق تنگه هرمز به بازارهای بین المللی ترانزیت می شود که این رقم معادل 20 درصد کل نفت تولیدی جهان و معادل 40 درصد نفت ترانزیت شده از طریق مسیرهای دریایی است .

محمد سیف الافخم رییس شهرداری منطقه فجیره امارات در این باره تاکید کرد ، مقامهای رسمی امارات روز یکشنبه رسما این پروژه نفتی را افتتاح کرده اند . شرکت دولتی بین المللی سرمایه گذاری نفت امارات نیز اعلام کرد نخستین محموله نفتی امارات از طریق این خط لوله به یک نفتکش بزرگ بارگیری شده است . ظرفیت این خط لوله حداقل 1.5 میلیون بشکه در روز است .

تنگه هرمز تنها مسیر دریایی است که به اقیانوس راه دارد و مسیر مهمی برای صادرات نفت کشورهای خلیج فارس به شمار می رود .بر این اساس بازار جهانی انرژی به این مسیرهای استراتژیک وابسته است . مسدود شدن این تنگه ها هر چند موقتی هم باشد تاثیر زیادی بر افزایش هزینه و قیمت انرژی در جهان خواهد داشت .

تنگه هرمز عمق و عرض کافی برای عبور نفتکشهای بزرگ و غول پیکر را در اختیار دارد . حدود دو سوم نفت عبوری از طریق مسیرهای دریایی با نفتکشهای بالای 150 هزار تنی منتقل می شود .

مسیرهای جایگزین تنگه هرمز شامل خط لوله موسوم به خط لوله غرب به شرق است که از مرزهای عربستان عبور کرده و به بندر ابقیق در دریای سرخ می رسد . این خط لوله ظرفیت انتقال 5 میلیون بشکه نفت در روز را دارد اما این خط نیاز به تعمیر دارد. عراق می تواند از طریق خط لوله نفت جیهان نفت بیشتری را صادر کند ولی ظرفیت صادرات نفت از طریق این خط لوله به شدت محدود است . امارات نیز پروژه احداث خط لوله نفت ابوظبی را با ظرفیت 1.5 میلیون بشکه در روز به پایان رسانده است . این خط لوله با عبور از ابوظبی به بندر فجیره در جنوب تنگه هرمز می رسد .

خط لوله نفت عراق که در مرزهای عربستان قرار دارد نیز با ظرفیت 1.65 میلیون بشکه نفت در روز مسیر جایگزین دیگری برای تنگه هرمز به شمار می رود.

به عقیده کارشناسان در کوتاه مدت هیچ مسیر جایگزین مطمئن و کاملی برای تنگه هرمز وجود نخواهد داشت و برای تحقق این هدف نیاز به صرف هزینه و زمان بسیار زیاد است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟