اقتصاد جهان در یک نگاه:

هند نفت ایران را بیمه می‌کند

چین و آمریکا هر دو به نظر در راه کاربست سیاست انبساطی پولی در آینده‌ای نزدیک گام برمی‌دارند. بانک مرکزی هر دو کشور، نشانه‌هایی از تمایل در حرکت به سمت این سیاست‌ها از خود بروز داده‌اند. در اروپا همچنان جبهه آلمان با طرح پیشنهاد‌هایی که منجر به دو طرفه‌سازی بدهی شود، مخالفت می‌کند و سرانجام اینکه هند اعلام کرده که می‌خواهد بیمه دولتی برای محموله‌های نفت ایران در نظر بگیرد.
کد خبر: ۲۶۲۵۷۱
|
۱۲ مرداد ۱۳۹۱ - ۲۰:۱۲ 02 August 2012
|
6909 بازدید
چین و آمریکا هر دو به نظر در راه کاربست سیاست انبساطی پولی در آینده‌ای نزدیک گام برمی‌دارند. بانک مرکزی هر دو کشور، نشانه‌هایی از تمایل در حرکت به سمت این سیاست‌ها از خود بروز داده‌اند. در اروپا همچنان جبهه آلمان با طرح پیشنهاد‌هایی که منجر به دو طرفه‌سازی بدهی شود، مخالفت می‌کند و سرانجام اینکه هند اعلام کرده که می‌خواهد بیمه دولتی برای محموله‌های نفت ایران در نظر بگیرد.

به گزارش «تابناک»، نشریه وابسته به بانک مرکزی چین امروز اعلام کرده است که مقامات این بانک بر این باورند که سیاست‌های پولی پیشگیرانه باید به اجرا گذاشته و سیاست بانک مرکزی نیز با توجه به دورنمای اقتصاد چین تنظیم شود؛ بنا بر این تحلیل‌ها، رسانه‌ها در چین حاکی از آن است که این جمله به این معناست که بانک مرکزی، میزان ذخایر بانک‌ها را برای تضمین نقدینگی لازم کاهش خواهد داد.

این در حالی است که چنانچه تحلیل رسانه‌های چینی همچون «شانگهای سکیوریتی» در این خصوص درست باشد، بانک مرکزی چین سیاستی متفاوت با سیاست محطاطانه قبلی در پیش گرفته که سیاستی انبساطی است.

همچنین در ژاپن یکی از مقامات بانک مرکزی اعلام کرده است که این بانک همچنان به سیاست‌های انبساطی با تداوم به خرید اوراق قرضه ادامه خواهد داد و همچنان با رشد و توسعه اقتصادی این کشور این برنامه تقویت خواهد شد. صندوق بین‌المللی پول امروز اعلام کرده است که خطر کاهش رشد اقتصادی، آینده ژاپن را مبهم ساخته است.

این در حالی است که صندوق بین‌المللی پول، بحران مالی و بدهی را در کوتاه مدت برای ژاپن پیش‌بینی نکرده و پیش‌بینی این صندوق برای رشد اقتصادی ژاپن در سال جاری، معادل 2.4 درصد است؛ اما در راستای مهار تورم سیاست‌های انبساطی پولی ژاپن نیازمند تداوم است.

در اروپا، امروز اوراق قرضه دو کشور ایتالیا و اسپانیا، عملکرد خوبی در بازارهای مالی داشتند که این امر امید به ادامه برنامه خرید اوراق قرضه این کشورها از سوی بانک مرکزی را افزایش داد.

در همین حال، «ماریو مونتی»، نخست وزیر ایتالیا، اعلام کرده است که طرح مکانیزم ثبات اروپا باید به نقدینگی موجود در بانک مرکزی اروپا از طریق یک حق امتیاز دسترسی داشته باشد. این طرحی است که ایتالیا و اسپانیا و برخی از اعضای بانک مرکزی اروپا از آن حمایت می‌کنند و چندی پیش نیز سخن از آن به میان آمد، اما همچنان مورد مخالفت شدید آلمان و بانک فدرال این کشور است.

در همین زمینه، روزنامه تلگراف امروز نوشت که مونتی در صدد است برای رضایت آلمان و دادن اطمینان خاطر به آنها اسپانیا را متقاعد کند تا رسما طرح نجات اقتصادی مورد نظر آلمان را پذیرفته تا از این طریق، آلمان با طرح‌های پیشنهادی آسانتر کنار آید.

در ایالات متحده، رسانه‌ها هنوز درگیر بازتاب افزایش تحریم‌های از سوی کنگره علیه ایران و تحریم بانک چینی در همین مسیر و همچنین واکنش چین به این موضوع هستند. برخی از رسانه‌ها این واکنش را زودگذر دانسته و برخی آن را سرآغاز ورود جنگ اقتصادی چین و آمریکا به مرحله‌ای جدید می‌دانند.

اما و از سویی، سرانجام فدرال رزرو تن به سیاست‌های انبساطی مالی نداد، ولی با این حال، در گزارش فدرال رزرو اعلام شده است که کمیته [بازار آزاد فدرال] از نزدیک به رصد داده‌ها و اطلاعات اقتصادی و مالی ادامه خواهد داد و در صورت نیاز، اقدام به تخصیص مساعدت و تطبیق با شرایط خواهد کرد.

در نگاه تحلیلگران، این حاکی از آن است که در آینده بازارها و سرمایه‌گذاران باید به اقدامات اساسی از سوی فدرال رزرو امیدوار باشند. وال استریت ژورنال در همین باره در مقاله‌ای به قلم تحلیلگر خود «هیلسنراث» نوشت: فدرال رزرو علامتی از دست زدن به اقدامات جدی تر را نشان داده است

«فدرال رزرو اعلام کرد، در صورت لزوم، اقدامات لازم را از طریق رصد مداوم اقتصاد کشور انجام خواهند داد»

راث نوشته است: مقامات فدرال رزرو نشان داده‌اند که عمیقا نسبت به آینده اقتصادی توجه دارند و در صورت لزوم، اقدامات لازم را بارصد همیشگی اقتصاد کشور انجام خواهند داد که این می‌تواند بخشی از احتمال کاربست سیاست انبساطی پولی نیز باشد.

اما در بازار انرژی مقامات هندی اعلام کرده‌اند که می‌خواهند بیمه دولتی با هزینه‌ای بالغ بر ۱۰۰ میلیون دلار برای پوشش بیمه کشتی‌های نفتکشی که نفت ایران را حمل می‌کنند، اختصاص دهند؛ بنابراین، هند پس از ژاپن، دومین کشوری خواهد بود که چنین کاری می‌کند.

در عراق مقامات اقلیم خودمختار کردستان اعلام کرده‌اند، در صورتی که دولت بدهی‌های معوق خود را تا ۳۱ آگوست پرداخت نکند، جلوی صادرات نفت از این استان را خواهد گرفت.

اما از آن سوی، شرکت نفتی سومیتوموی ژاپن با توافق بر سر خرید سهام دوون انرژی، سرمایه‌گذاری بالغ بر ۲ میلیارد دلار در حوزه نفتی تگزاس انجام دهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟