دیدار سعید جلیلی با بشار اسد در سوریه، سفر علی اکبر صالحی به آنکارا، بیانیه شدیداللحن ترکیه علیه ایران بر سر موضوع سوریه، برنامه دیدار محمود احمدینژاد و محمد مرسی، خرید املاک در بلندترین برج جهان توسط ایرانیان و بررسی تهدیدآمیز بودن وضعیت سوریه برای رژیم صهیونیستی، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
به گزارش «تابناک»، موضوع سفر علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه به ترکیه و نیز سفر سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی به سوریه و ملاقاتهای این دو مقام ایرانی با دولتمردان این کشورها، مهمترین اخباری است که از روز گذشته تاکنون صدر مطالب مربوط به ایران را در مطبوعات جهان به خود اختصاص داده است.
بنا بر گزارشها، تحولات منطقه، به ویژه مسائل مربوط به بحران سوریه و زائران ایرانی گروگان گرفته شده در این کشور، از جمله مهمترین سرفصلهای گفتوگوهای انجام شده بوده است.
در این راستا، یکی از مطالبی که به شدت مورد توجه مطبوعات جهان قرار گرفته، حضور اسد در جلوی دوربین رسانهها در دیدار وی با سعید جلیلی است که پس از غیبت نزدیک دو هفتهای وی از عرصه عمومی انجام گرفته است. روزنامه «نشنال پست» کانادا با اشاره به این موضوع، نقطه تمرکز خود را بر حمایت ایران از دولت سوریه قرار داده و نوشته در شرایطی که نیروهای ارتش سوریه در حال در هم شکستن شورشیان در شهر حلب هستند، سوریه در این دیدار از حمایت متحد منطقهای خود یعنی ایران برخوردار شده است. در این مطلب همچنین به بخشهایی از سخنان جلیلی اشاره شده؛ از جمله اینکه وی گفته است ایران اجازه نخواهد داد، محور مقاومت که سوریه بخش مهمی از آن است در هم شکسته شود.
«نیوز مکس»، «تایمز اسرائیل»، «فاکس نیوز» و «کویت تایمز» نیز از جمله دیگر رسانههایی هستند که امروز این خبر را بازتاب دادهاند.
از سوی دیگر، «آناتولی»، خبرگزاری رسمی ترکیه اخبار مربوط به دیدار علی اکبر صالحی، وزیر خارجه ایران با همتای ترکیهای خود را بازتاب داده است. به نوشته این خبرگزاری، مسأله سوریه و عمیق شدن بحران در این کشور، یکی از مهمترین محورهای گفتوگوی صالحی با احمد داود اوغلو بوده است؛ افزون بر این، در این دیدار درخواست کمک ایران از ترکیه برای آزادی 48 ایرانی گروگان گرفته شده مطرح شده و داود اوغلو پاسخ داده که ترکیه بر پایه مبانی انساندوستانه، هر کاری که بتواند در این باره انجام خواهد داد. تحولات مصر، لیبی، تونس، سومالی و میانمار نیز دیگر بخش های گفتوگوی دو وزیر خارجه را تشکیل داده است.
با این حال، این دیدار به طور کامل بیانگر وضعیت روابط ایران و ترکیه نیست، زیرا به نوشته «تودی زمان»، وزارت خارجه این کشور روز گذشته طی بیانیهای اظهارات اخیر سردار سرلشکر حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران را محکوم کرده است. سرلشکر فیروزآبادی در اظهاراتی ضمن اشاره به دخالتهای ترکیه در موضوع سوریه و کمک این کشور به سیاستهای جنگافروزانه آمریکا در سوریه، هشدار داده بود که این ناآرامیها تنها به سوریه محدود نخواهد شد و در مرحله بعد، نوبت ترکیه و دیگر کشورها خواهد بود که با چنین مسائلی دست به گریبان شوند. این اظهارات خشم مقامات ترکیه را برانگیخته و آنها را به صدور بیانیهای واداشته که در آن، نسبت به آنچه تهدیدات مقامات ایرانی خوانده شده اعتراض شده است.
روزنامه «واشنگتن تایمز» آمریکا از برنامه دیدار محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری ایران با محمد مرسی، همتای مصری خود در نشست آتی مجمع عمومی سازمان ملل خبر داده است. به نوشته این روزنامه، احمدی نژاد و مرسی در حاشیه این جلسه که ماه آینده میلادی برگزار خواهد شد، با هم دیدار میکنند. واشنگتن تایمز ادامه میدهد که «بان کی مون»، دبیر کل سازمان ملل، از این دو تن و همچنین باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا دعوت کرده در مراسم ناهار ویژهای که در روز 25 سپتامبر، یعنی روز افتتاحیه اجلاس برگزار میشود، شرکت کنند.
در خبری اقتصادی، روزنامه «تایمز اقتصادی» هند نوشته ایرانیان در میان بزرگترین خریداران املاک در «برج خلیفه» دبی قرار دارند. به نوشته این روزنامه، سرمایهگذاران ایرانی در شش ماه گذشته، مبلغ بیش از 128 میلیون دلار را برای خرید آپارتمانهای مجلل و همچنین واحدهای تجاری در این برج که بلندترین برج جهان به شمار میرود، هزینه کردهاند؛ اما نکته جالب توجه در این میان این که بنا بر گزارشها، به دلیل مشکلاتی که تحریمهای آمریکا بر سر راه تبادلات مالی ایرانیان گذارده، این خریداران ناچار بودهاند از پول نقد برای خرید واحدهای مورد نظر خود بهره گیرند.
در پایان، روزنامه «تایمز اسرائیل» در تحلیلی به بررسی اوضاع در سوریه پرداخته و نوشته، در حالی که تمرکز مطبوعات اسرائیلی به طور عمده بر موضوع هستهای ایران قرار دارد، یک وضعیت بحرانی درست زیر گوش اسرائیل در حال شکلگیری است. به نوشته تحلیلگر این روزنامه، پیش از آغاز ناآرامیها در سوریه، دولت مرکزی باثبات در دمشق که موافقتنامههای صلح موجود را رعایت میکرد، باعث میشد رژیم اسرائیل نگرانی کمتری نسبت به این کشور داشته باشد؛ اما با بحرانی شدن اوضاع در سوریه، وضعیت برای این رژیم نیز تغییر کرده است.