پوتین در برابر اوباما کوتاه آمد؟

کد خبر: ۲۶۷۶۱۷
|
۰۴ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۵:۰۲ 25 August 2012
|
19397 بازدید
رئیس جمهوری روسیه برای کاهش تسلیحات اتمی در اختیار مسکو اعلام آمادگی مشروط کردرئیس جمهور جنجالی روسیه ولادیمیر پوتین برای نخستین بار از احتمال موافقت روسیه با کاهش تسلیحات هسته ایش سخن گفت.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از نیویورک تایمز ، وی تاکید کرد که این امریکایی ها هستند که باید در خصوص سامانه دفاع موشکی که بنای استقرار آن در اروپا را دارند، بازبینی کرده و سپس از مسکو برای کاهش میزان تلسیحات هسته ای در اخیتار انتظار داشته باشند. معاهده استارت 2 در آوریل 2010 و زمانی که ریاست جمهوری روسیه در اختیار دمیتری مدودف بود و پوتین بر مسند نخست وزیر تکیه زده بود، به امضا رسید.

از آن زمان تا کنون بحث کاهش تسلیحات هسته ای در اختیار واشنگتن و مسکو همچنان معلق مانده و به نظر می رسد که این موضع گیری جدید پوتین به معنای نرمش بیشتر از سوی کرملین برای عبور از اما و اگرهای پیشین است.

بر اساس تازه ترین معاهده استارت روسیه و امریکا باید میزان تسلیحات در اختیار خود را تا 1550 کلاهک استراتژیک و 700 پرتاب کننده در فاصله زمانی 7 سال پس از امضای معاهده کاهش دهند. این دو کشور موارد الحاقی را هم مورد بررسی قرار داده اند که بر اساس آن کلاهک های تکنیکی و تسلیحات استراتژیک ذخیره شده هم کاهش خواهد یافت.

ماجرای سامانه دفاع موشکی امریکا در اروپا یکی از اصلی ترین دلایل اختلاف میان مسکو و واشنگتن است و پوتین به خوبی می داند که باراک اوباما در قامت چهل و چهارمین رئیس جمهوری امریکا نمی تواند تا پایان انتخابات ریاست جمهوری در سال آتی میلادی در این خصوص انعطاف عمل بیشتری از خود نشان دهد. بنابراین این ابراز نظر پوتین تنها جنبه روانی داشته و عملا ممکن نیست.

پوتین روز گذشته در نامه ای به گروه بین المللی جلوگیری از وقوع جنگ هسته ای نوشت: حمایت از انسان ها در برابر تسلیحات کشتار جمعی به درستی یکی از اولویت های جهانی دولت ها است. روسیه نیز با طرح های جدید ارائه شده در این مسیر موافق است. اما تحقق این امر تنها در شرایطی ممکن است که الگویی یکسان برای تاثیرگذاران بر امنیت بین المللی تجویز شود .

وی در ادامه این نامه ، وجود سامانه دفاع موشکی امریکا در منطقه اروپا را مانعی بر سر راه برقراری صلح جهانی خوانده است. کرملین تاکنون بارها از امریکا خواسته است که با ارائه ضمانت نامه ای به روس ها آنها را به اهداف استقرار این سامانه درست بیخ گوش روسیه آشنا کند.

پوتین دور سوم حضور خود در کرملین را از ماه می آغاز کرده و تاکنون حرکت هایی انجام داده که از سوی بسیاری از تحلیل گران به رضایت وی در راستای کوتاه آمدن در برابر سامانه موشکی امریکا در اروپا، تعبیر شده است. باراک اباما رئیس جمهوری امریکا از زمان روی کارآمدن تاکنون که سه سال از عمر دولت وی در کاخ سفید می گذرد عزم خود را برای همکاری تسلیحاتی و موشکی با مسکو به تصویر کشیده بود که متاسفانه تاکنون مسکوت مانده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟