رايگان شدن خدمات بيمارستانها؛

وعده‌ای كه فراموش شد

اوايل سال بود که با اختصاص شش هزار ميليارد تومان از سوي مجلس شوراي اسلامي به نظام سلامت کشور، مسئولان وزارت بهداشت وعده رايگان شدن خدمات بستري در بيمارستان‌ها را دادند..
کد خبر: ۲۷۶۹۷۰
|
۱۵ مهر ۱۳۹۱ - ۱۸:۴۱ 06 October 2012
|
5696 بازدید
|
۱
اوايل سال بود که با اختصاص شش هزار ميليارد تومان از سوي مجلس شوراي اسلامي به نظام سلامت کشور، مسئولان وزارت بهداشت وعده رايگان شدن خدمات بستري در بيمارستان‌ها را دادند.

اين شش هزار ميليارد تومان از محل درآمد اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها براي نظام سلامت، اختصاص يافت. اهميت اين بودجه تا آنجا بود که عليرضا مصداقي نيا معاون بهداشت وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي از اين بودجه به عنوان پشتيبان نظام ارجاع و پزشک خانواده نام برد.

هرچند ابتدا اعلام شد که با اختصاص اين بودجه، تمام خدمات بستري بيمارستان‌هاي دولتي رايگان مي‌شود اما پس از مدتي مشخص شد که خدمات رايگان فقط به بيماراني تعلق مي‌گيرد که از طريق پزشک خانواده به بيمارستان‌ها معرفي شده باشند.

تحقق اين وعده براي مردم، آرماني تصور مي‌شد اما به هر حال با اين اظهار نظرها اين اميدواري در جامعه به وجود آمد که شايد اندکي از بار هزينه‌هاي درماني مردم کاهش يابد چراکه هم اکنون به گفته مسئولان وزارت بهداشت بيش از 54 درصد هزينه‌هاي سلامت توسط مردم پرداخت مي‌شود.

اين در حالي است که ميانگين پرداخت‌هاي هزينه‌هاي سلامت مردم در دنيا، 18 درصد است.از سوي ديگر طبق برنامه پنجم توسعه، هزينه‌هاي درماني از جيب مردم بايد به کمتر از 30 درصد کاهش يابد؛ بنابراين اختصاص بودجه مناسب به نظام سلامت مي‌توانست گامي در تحقق اين امر باشد.

درحاليکه اميدواري‌ها به کاهش هزينه‌هاي درماني ادامه داشت، مرداد ماه امسال اعلام شد که ديگر فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها اجرا نمي‌شود و با اين خبر اين نگراني به وجود آمد که وعده رايگان شدن خدمات بستري بيمارستان‌ها، بطورکلي منتفي است.

اما حسينعلي شهرياري رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي در آن زمان اعلام کرد طبق قانون برنامه پنجم توسعه، 10 درصد درآمد ناشي از اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها که بالغ بر 56 هزار ميليارد تومان بود بايد به نظام سلامت اختصاص پيدا مي‌کرد.

وي خاطرنشان کرد فاز دوم اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها ديگر اجرا نمي‌شود اما درآمد ناشي از اجراي اين قانون در مرحله اول بالغ بر 40 هزار ميليارد تومان است که 10 درصد آن بايد به نظام سلامت اختصاص يابد.

شهرياري تاکيد کرد اين بودجه حتما بايد به نظام سلامت پرداخت شود چراکه پرداخت نکردن آن، تخلف از قانون بوده و ما آن را پيگيري مي‌کنيم.وي در عين حال وعده رايگان شدن خدمات بستري بيمارستان‌ها را غيرواقعي خواند.

محمد شريعتي رئيس مديريت توسعه شبکه بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي نيز درباره اين بودجه به خبرنگار ايرنا مي‌گويد: با اجرايي شدن برنامه پزشک خانواده، سطح اول خدمات درماني و دارويي رايگان مي‌شود.

وي خاطرنشان مي‌کند هر بيماري که از طريق پزشک خانواده به بيمارستان‌ها نيز معرفي شود، بستري آن رايگان است. رئيس مديريت توسعه شبکه بهداشت وزارت بهداشت، مي‌افزايد: در اين طرح سهم افراد جامعه تنها پنج تا 10 درصد فرانشيز (سهم بيمار از هزينه‌هاي درماني) خواهد بود.

شريعتي تصريح مي‌کند: قرار بود با اختصاص شش هزار ميليارد تومان، فرانشيز دريافتي از افراد نيز حذف شود اما حالا با منتفي شدن اجراي فاز دوم قانون هدفمندي يارانه ها، رايگان شدن اين مبلغ هم منتفي خواهد شد.

وي مي‌گويد مبلغ فرانشيزي که مردم قرار بود بابت خدمات بستري بپردازند تا آن اندازه زياد نيست که حالا بخواهد با منتفي شدن اعتبار شش هزار ميليارد توماني، مشکل ايجاد کند.سيدحسن امامي رضوي معاون درمان وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي نيز به ايرنا مي‌گويد: شش هزار ميليارد تومان تعيين شده براي نظام سلامت، اختصاص پيدا نکرده است.

وي تصريح مي‌کند بدون اعتبار هم نمي‌توان براي رايگان شدن خدمات درماني حتي خدمات درماني پزشک خانواده، گام برداشت.به هرحال هم اکنون 6/18 درصد هزينه‌هاي درماني را بيمه ها، 3/7 درصد را بيمه‌هاي خصوصي و 20 درصد را منابع دولتي مي‌پردازند در حاليکه در ديگر کشورهاي جهان دولت‌ها 34 درصد هزينه‌هاي درماني، بيمه‌ها 25 درصد و بيمه‌هاي خصوصي 19 درصد هزينه‌هاي درماني مردم را مي‌پردازند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۲
بی خیال
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟