یک روز پس از آنکه امیر بحرین در اظهاراتی خصمانه، ادعاهایی را علیه ایران مطرح کرد، وزارت خارجه این کشور کاردار سفارت ایران در منامه را احضار کرده است، حال آن که حکومت این شیخنشین حاشیه خلیجفارس، همچنان از قیام شیعیان علیه خود احساس نگرانی میکند.
به گزارش «تابناک»، وزارت خارجه بحرین امروز اعلام کرد، کاردار سفارت ایران در منامه را در اعتراض به آنچه «مداخله» ایران در امور داخلی این کشور خوانده، احضار کرده است.
بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، در بیانیه وزارت خارجه بحرین آمده که مهدی اسلامی، کاردار سفارت ایران در این کشور، «به منظور ادای توضیح درباره مداخله کشورش در امور داخلی بحرین از طریق نسبت دادن اطلاعات نادرست به مقامات بحرینی» به این وزارتخانه احضار شده است.
همچنین معاون وزیر خارجه بحرین مدعی شده رفتارهای ایران موجب برانگیختن آشوب و فرقهگرایی در این کشور میشود.
با این حال، خبرگزاری فرانسه در بیان دلیل اصلی این کار دولت بحرین مینویسد: آل خلیفه نگران گزارشهای پخش شده در رسانههای ایران درباره درخواست بحرین و آمادگی این کشور برای میانجیگری در بحران سیاسی بحرین است، زیرا در ادامه بیانیه وزارت خارجه این کشور آمده:
«هر گونه مداخله در امور داخلی بحرین با میانجیگری یا شیوههای دیگر، همچنین در رابطه با شهروندان این کشور، پذیرفته نیست و تعدی به حاکمیت و استقلال این کشور به شمار میرود».
دلیل مهم دیگر از دید این خبرگزاری، دیداری است که به تازگی میان نمایندهای از ایران و آیتالله عیسی قاسم، رهبر معنوی شیعیان بحرین انجام شده است. جمعیت «الوفاق»، مهمترین گروه سیاسی مخالف شیعه در بحرین در بیانیهای اعلام کرده بود، این دیدار در پاسخ به درخواست دولت بحرین برای میانجیگری ایران انجام شده است.
اما این گزارش میافزاید، احضار کاردار سفارت ایران به وزارت خارجه بحرین در حالی انجام میشود که روز گذشته نیز شیخ «حمد بن عیسی آل خلیفه»، پادشاه این کشور در اظهاراتی، اتهاماتی مشابه را علیه ایران مطرح کرده بود. این در حالی است که کمیتههای تحقیق بینالمللی درباره بحران بحرین، تاکنون هیچ مدرکی دال بر دخالت ایران در قیام مردم این کشور علیه آل خلیفه به دست نیاوردهاند.
به این ترتیب، ادعاهای جدید آل خلیفه علیه جمهوری اسلامی ایران را میتوان نشانه ای از ترس دنبالهدار این رژیم از اعتراضات مردمی در کشوری دانست که با وجود دارا بودن بیشترین شیعه، تحت تسلط حکومتی سنی مذهب و وابسته به حاکمان وهابی عربستان سعودی است.
در این چهارچوب، نه تنها به رغم ادعای دولت بحرین، شعله اعتراضات مردمی در این کشور خاموش نشده، بلکه ترس از گسترش آن تا اندازهای در میان حاکمانش ریشه دوانده که حتی از کارهای میانجیگرانه ایران نیز با عنوان مداخله یاد کرده و نسبت به آن احساس نگرانی میکنند.