فرمانده پلیس راه کشور از ابطال دفترچه 40 راننده ناوگان مسافربری مقصر در تصادفات فوتی، جرحی و خسارتی طی دو هفته گذشته خبر داد.
به گزارش ایسنا، سرهنگ محمدرضا مهماندار روز یکشنبه در حاشیه جلسه «بازآموزی رانندگان ناوگان مسافربری عمومی» که به واسطه تخلفات رانندگی حادثهساز، محدودیت رانندگی دارند، با اشاره به اینکه امروز 200 تن از رانندگان بخش مسافربری، مورد بازآموزی و آموزش مجدد قرار میگیرند، گفت: بر اساس ابلاغیه اخیر، دفترچه تمام رانندگان ناوگان مسافربری مقصر در تصادفات فوتی، جرحی و یا خسارتی ابطال شده و این رانندگان ضمن الزام برای انجام تستهای سلامت روحی و روانی و مواد مخدر و روانگردان، تنها پس از یک سال در صورت درخواست و تایید سلامت روحی و روانی آنها و اطمینان پلیس از عدم ارتکاب مجدد تخلفات حادثهساز، به صورت موقت دفترچه رانندگی دریافت میکنند.
وی افزود: لذا به کلیه رانندگان پرخطر ناوگان مسافربری کشور اکیدا توصیه میکنیم حتما به دنبال شغل دیگری باشند.
فرمانده پلیس راه کشور با اشاره به اینکه برخورد با تخلفات حادثهساز طی چند ماه اخیر در خصوص ناوگان مسافربری کشور تشدید شده است، گفت: در عین حال از سال گذشته نیز دفترچه رانندگان اتوبوسها به دو رنگ قرمز و آبی تبدیل شده است.
وی در توضیح علت رنگبندی دفترچه این دسته از رانندگان گفت: رانندگان بدون تخلفات حادثهساز دفترچه آبی و رانندگانی که تخلفات حادثهساز را مرتکب شده باشند، دفترچه قرمز میگیرند که این دسته از رانندگان با توجه به قرمز بودن دفترچه، در کلیه پاسگاههای پلیس راه مورد کنترل قرار گرفته و تمرکز ماموران پلیس راه بر روی تخلفات آنها بیشتر خواهد بود.
مهماندار در ادامه به افزایش پنج درصدی تصادفات فوتی و جرحی ناوگان حمل مسافر در هفت ماهه امسال اشاره کرد و گفت: آمارها نشان میدهد از زمان ابلاغیه جدید در خصوص ابطال دفترچه رانندگان مسافربری مقصر در تصادفات فوتی، جرحی و خسارتی، میزان تخلفات این ناوگان کاهش یافته است. از سوی دیگر انتظار داریم سازمان راهداری، شرکتهای حمل و نقل و مدیران فنی نیز سختگیریهای بیشتری در خصوص رانندگان این بخش داشته باشند.
به گزارش ایسنا، فرمانده پلیس راه کشور ادامه داد: با توجه به سختگیریهای پلیس، در این زمینه طی دو هفته گذشته دفترچه بیش از 40 راننده اتوبوس که در تصادفات فوتی، جرحی و خسارتی مقصر بودهاند، ابطال شده است.
به گفته وی، سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز، تجاوز به چپ، صحبت با تلفن همراه و خوردن و آشامیدن در حین رانندگی از جمله تخلفاتی است که در خصوص ناوگان مسافربری کشور به طور جدی توسط ماموران پلیس راه مورد برخورد قرار میگیرد.
مهماندار در عین حال از مسافران نیز خواست در صورتی که سوار اتوبوسی شدهاند که دارای نقص فنی بوده و یا راننده آن رفتارهای پرخطر دارد، در اولین پاسگاه پلیس راه با مراجعه به ماموران در این خصوص اطلاعرسانی کنند که قطعا ماموران پلیس راه با این دسته از رانندگان به طور جدی برخورد خواهند کرد.
فرمانده پلیس راه کشور همچنین از راهاندازی سامانه اعلام تخلفات رانندگان به پلیس در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این سامانه پیامکی گزارشات مردمی را دریافت کرده و پس از آن به اولین پاسگاه مسیر اطلاع میدهند تا نسبت به برخورد با رانندگان متخلف اقدام شود.
وی با تاکید بر اینکه مسوولیت مدیران فنی شرکتهای مسافربری بسیار سنگین است، گفت: در عین حال کنترل معاینه فنی نیز برای ناوگان مسافربری به طور جدی هم از سوی پلیس و هم از سوی مدیران فنی شرکتهای مسافربری انجام میشود.
فرمانده پلیس راه کشور با تاکید بر اینکه قانونگذار برای برخورد با تخلفات ناوگان حمل و نقل عمومی مقصر و منجر به فوت و جرح، قوانین سختی را در نظر گرفته است، گفت: به عنوان مثال رانندگانی که منجر به فوت در تصادفات خود شوند، علاوه بر اعمال جریمه و اخذ دفترچه، ضمن مراجعه به مراجع قضایی برایشان بین شش ماه تا سه سال نیز زندانی در نظر گرفته شده است.
مهماندار اظهار امیدواری کرد که با همکاری خوب رانندگان ناوگان مسافربری بتوانیم در فصل زمستان شاهد کاهش تصادفات فوتی و جرحی در کشور باشیم.