نتیجه مذاکرات آمریکا و روسیه بر سر بحران سوریه

دیپلمات های بلندپایه روسی و آمریکایی، عصر امروز به همراه نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، در ژنو با یکدیگر دیدار کردند تا درباره راه های پایان دادن به بحران در سوریه به گفت و گو بپردازند. موضع گیری های منتشر شده پس از این نشست حاکی از آن است که اختلاف نظرها در این زمینه همچنان به شدت و قوت خود باقیست.
کد خبر: ۲۹۷۰۰۸
|
۲۲ دی ۱۳۹۱ - ۲۱:۰۹ 11 January 2013
|
17965 بازدید
|
۱
دیپلمات های بلندپایه روسی و آمریکایی، عصر امروز به همراه نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، در ژنو با یکدیگر دیدار کردند تا درباره راه های پایان دادن به بحران در سوریه به گفت و گو بپردازند. موضع گیری های منتشر شده پس از این نشست حاکی از آن است که اختلاف نظرها در این زمینه همچنان به شدت و قوت خود باقیست.

به گزارش «تابناک»، در پایان نشست امروز ژنو که با حضور «میخائیل باگدانف»، معاون وزیر خارجه روسیه، «ویلیام برنز»، همتای آمریکایی وی و «اخضر ابراهیمی»، نماینده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه برگزار شد، شرکت کنندگان بر ضرورت یافتن راه حلی سیاسی برای پایان دادن به بحران سوریه تأکید کردند.

با این حال، روزنامه «دیلی استار» لبنان گزارش می دهد که در این نشست هیچ پیشرفت خاصی حاصل نشده است.

به نوشته این روزنامه، اخضر ابراهیمی در پایان این نشست از قدرت های جهانی خواست تا «گشایشی دیپلماتیک» به وجود آورده و به پایان دادن خونریزی ها در سوریه و تسکین رنج های مردم این کشور کمک کنند. وی گفت اواخر این ماه سازمان ملل را از آخرین رایزنی های خود در این رابطه آگاه خواهد کرد.

ابراهیمی همچنین با قرائت بیانیه مشترک این نشست که پشت درهای بسته برگزار شده بود، گفت: «ما بار دیگر تأکید کردیم که به نظر ما، هیچ راه حل سیاسی برای این منازعه وجود ندارد. ما بر ضرورت دستیابی به راه حلی سیاسی بر پایه اعلامیه ژنو در 30 ژوئن 2012 تأکید کردیم». 


با این حال، ابراهیمی در پاسخ به سوالی درباره حصول یا عدم حصول پیشرفتی جدی در گفت و گوهای امروز گفت: «اگر سوال شما این است که راه حلی پیدا شده یا خیر، مطمئن نیستم که چنین چیزی اتفاق افتاده باشد».

ابراهیمی پیش از برگزاری این نشست، در سخنانی ضمن انتقاد از طرح صلح پیشنهادی بشار اسد، مدعی شده بود وی نباید در دولت انتقالی جایی داشته باشد؛ سخنانی که با انتقاد شدید دولت سوریه روبرو شد و بر همین اساس، بشار اسد دیدگاه های وی را جانبدارانه خواند.

اما پس از نشست امروز ژنو، ابراهیمی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا روس ها نیز با دیدگاه وی درباره سوریه موافقند یا خیر، اظهار داشت: «من قویاً مطمئنم که روس ها به اندازه من و به اندازه آمریکایی ها نگران موقعیت بد موجود در سوریه و بدتر شدن آن هستند... من قویاً مطمئنم که آن ها خواهان مشارکت در راه حل هستند».

با این وجود، وی در مقابل این سوال که آیا روسیه پیشنهاد جدیدی برای دوره گذار در سوریه ارائه کرده یا خیر، وارد جزئیات نشد و صرفاً گفت: «ما درباره چیزهای زیادی بحث کردیم. آن ها ایده هایی داشتند و دیگران نیز ایده هایی داشتند».

پیشتر، یک مقام آمریکایی گفته بود گفت و گوها بر ایجاد شرایطی برای راه حل سیاسی در سوریه متمرکز خواهد بود؛ به ویژه یک دستگاه حاکمه موقت که در مذاکرات ژنو در ماه ژوئن درباره آن توافق شده بود.

باگدانف نیز درباره موضع روسیه به این نشست گفته بود: «روسیه مشتاقانه منتظر تحقق یافتن توافقات حاصل شده در ژنو، بدون ضربه زدن به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و بدون تجاوز به حق مردم سوریه برای انتخاب رهبران خود است». 

اما به نظر می رسد در حال حاضر اختلاف نظر اصلی میان روسیه و آمریکا، بر سر امکان یا عدم امکان حضور اسد در این دولت انتقالی است. 

به هر حال، موضع گیری های شرکت کنندگان در این نشست حاکی از آن است که اختلاف نظرهای کشورهای مختلف درباره بحران سوریه همچنان به قوت خود باقی است و عمق اختلافات بیش از آن است که – دستکم در کوتاه مدت – بتوان به حصول نتیجه ای مشخص از مذاکرات دل بست. 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۹
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۰۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۳
از بد بختی مسلمین همین که غیر مسلمانان برای صلح وجنگ در بلاد اونها تصمیم می گیرند
امام خمینی(ره):به راستی اگر بسیج جهانی سربازان اسلام تشکیل شده بود ایا کسی جرات این همه ججسارت با فرزندان رسول الله (ص)را داشت؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟