سخنگوي وزارت خارجه گفت: تحويل موشکهاي S300 را از روسيه نه تاييد ميکنم نه تکذيب.
به گزارش ایلنا: حسن قشقاوي درنشست هفتگي با اصحاب رسانه درپاسخ به سوالی مبني براينکه ايران از روسيه موشک S300 خريداري کرده است يا خير؟ اظهارداشت: هيچ گزارشي از منابع ذيربط دراين خصوص به ما نرسيده است و من در موقعيتي نيستم که تحويل اين موشکها را تاييد و يا تکذيب کنم.
وي افزود: ارتباط ما با روسيه همه جانبه است و ما به آنها توافق هاي دفاعي داريم که بخشي از آنها اجرا شده و بخشي ديگردردست اجرا است.
قشقاوي در پاسخ به سوالی مبني بر اينکه چرا وظايف مهم ديپلماسي مانند مساله هستهاي و توافقنامه امنيتيعراق به شوراي عالي امنيت ملي ارائه شده و وزارتخارجه صرفاً به ارتباط با کشورهاي آفريقايي محدود شده است، گفت: حدود وظايف و اختيارات وزارتخارجه روشن است و بعد از30 سال همه چيز نهادينه و قانونمند شده است.
سخنگوي وزارتخارجه تصريح کرد: فکرميکنم وزارتخارجه در اوج مسووليتپذيري و انجام تکليف است و درحال حاضر درمطلوبترين شرايط نسبت به دورههاي قبل، فعاليت سازماني خود را انجام ميدهد، ضمن آنکه آفريقا پتانسيل زيادي دارد و بخشي از اين پتانسيل به صدور کالا و خدمات مهندسي و کار کارشناسي نيازمند است که توسط ايران انجام ميشود.
وي اضافه کرد: به کارگيري ظرفيتهاي بالاي گسترش روابط با کشورهاي آفريقايي را به زودي شاهد خواهيم بود و همکاري ايران با سران آفريقا را در اجلاس سال آينده ميلادي که تهران ميزبان آن خواهد بود روبه گسترش است.
کانون مدافعان حقوق بشرپروانهکار نداشته است
سخنگوي وزارتخارجه درخصوص پلمپ کانون مدافعان حقوق بشر در ايران، گفت: شايسته است که مقامات قضايي در اين خصوص پاسخگو باشد اما همانطور که يکي از بنيانگذاران اين کانون اعلام کرده و در خبرها آمده است، اين کانون پروانه کار نداشته ولي از سال 79 تاکنون بدون مجوز فعاليت ميکرده است.
قشقاوي تصريح کرد: پيش از اين نيز تذکراتي به آنها داده شده بود تا براي اخذ مجوز اقدام کنند اما در اين خصوص اقدامي انجام نداده و فعاليت اين کانون در سالهاي اخير نشانه سعه صدر جمهوري اسلامي ايران است که به عنوان اجازه فعاليت داده است و مطمئناً اگر چنين کانوني بدون مجوز در کشورهاي غربي وجود دارد آنها اجازه فعاليت نمييافتند.
وي در خصوص سخنان اخير "العطيه" نيز که از ايران خواسته به تلاش هاي امارات براي جزاير سه گانه بپيوندد، گفت: ما وقتي ميگويم گسترش روابط در ديپلماسي به اين معنا نيست که درهمه زمينه ها مواضع اعلامي يکي باشد. سوءتفاهم اداري درخصوص جزيره ابوموسي وجود دارد که بارها اعلام کردهايم اين مساله قابل رفع است، اما اگر بخواهند در راستاي طرح ايران هراسي گام بردارند اين مساله به نفع ايران و امارات نيست.
نشست نيويورک عرصه يک نمايش شکست خورده بود
سخنگوي وزارتخارجه گفت: نشست نيويورک عرصه يک نمايش شکست خورده دريک تئاتر بيروح و خشک بود.
قشقاوي با بيان اينکه ارتباط بين ملتهاي منطقه، ارتباط عميق فرهنگي، ديني و تاريخي است، اظهار داشت: اينکه عدهاي دسته جمعي غزل خداحافظي را با رايس بخوانند دستاوردي ندارد.
وي افزود: اينکه برخي کشورهاي منطقه بخواهند اسب تراواي ايران هراسي را در منطقه بهحرکت درآورند بيفايده است البته پيوند گستردهاي ميان ملتهاي منطقه وجود دارد و شايد درک اين فرهنگ همبستگي شرقي براي برخي کشور هاي غربي سخت باشد.
قشقاوي تاکيد کرد: مشکلات منطقه واضح است و بايد درکوتاهمدت براي حل مساله غزه و اقدامات رژيم صهيونيستي چارهاي انديشيده است.
سخنگوي وزارتخارجه درپاسخ به اين سوال که برخي کشورها نسبت به فعاليت هستهاي ايران نگراني دارند آيا پيامي براي رفع اين نگراني داريد؟ گفت: ايران عملا درجهت رفع نگرانيهاي فني اقدام کرده و بارها اعلام کرده است که نبايد نگراني باشد، البته بيشتر کشورهاي غربي به اين مساله دامن مي زنند.
وي تصريح کرد: برخي دولتهاي غربي مانند انگليس که از ديپلماسي تهاجمي شکست خوردهاند، درصدد هستند که ديپلماسي نيابتي را جايگزين آن کنند و اين مساله خود بيانگر شکست آنها است.
قشقاوي پروژه ايران هراسي را که با ساخت فيلمهاي ضدا يراني در هاليود کليدخورد، اظهار داشت: اينها مجموعهاي از ايران هراسي است که اسم آن را چماق گذاشتند چون دليل منطقي ندارند، چرا که مردم منطقه احساس ايران هراسي از ايران ندارند به همين خاطر معتقدم که اين اسب تراواي ايران هراسي که پشت درب کشورهاي منطقه قرار دارد کار آمد نيست.
سخنگوي وزارت خارجه درخصوص درخواست اعراب براي مشارکت در مساله هستهاي ايران نيز گفت: پيشنهاد کنسرسيوم را که ايران ارايه کرده درهمين جهت است که ميتوان در اين مسير مشارکت کرد. در واقع موضوع هستهاي ميتواند اوج همکاري ميان ايران و کشورهاي عربي باشد.
وي تاکيد کرد: در چارچوب NPT با کشورهاي عربي همکاري ميکنيم و اين يعني تبديل تهديد ساختگي مصنوعي غرب به فرصت.
سخنگوي وزارت خارجه تصريح کرد: ما با کشورهاي منطقه بدون دخالت کشورهاي فرامنطقهاي همکاري کنيم و براساس حديث پيامبر که فرمودهاند تا40 همسايه را حمايت کنيد، ما نيز تا 40 کشورهمسايه را حمايت ميکنيم.
آمريکا اگر رفتار غلط گذشته خود را به طور اساسي تغيير دهد خوب است
سخنگوي وزارت امورخارجه درخصوص باز شدن دفتري در وزارتخارجه آمريکا درباره ايران اظهارداشت: اين مساله يک تصميم داخلي است و معمولا دستگاههاي ديپلماسي چارت تشکيلاتي خود را تغيير ميدهند و اين مربوط به خودآنها و ديپلماسي رئيسجمهور اين کشور است که به ما ارتباطي ندارد اما اين که پس از اين تغييرات اداري، تغييرات اساسي در سياستهاي منطقهاي ايجاد ميشود يا خير مساله مهمتري است.
قشقاوي تصريح کرد: اگر منافع ملت ايران و غرور ملت ايران را به رسميت بشناسند و تلاش کنند که رفتار غلط گذشته خود را به طور اساسي تغيير دهند خوب است اما اگر قرار است با همان راهبرد سابق سياست هاي خود را ادامه دهند تغييرات اداري هيچ تاثيري ندارد.
وي در خصوص سفر نوري مالکي نخست وزير عراق به ايران نيز گفت: ايشان در چارچوب رابطه دو جانبه به ايران سفر ميکنند و علاوه بر ديدار با پرويز داودي ،همتاي خود در شورايعالي ايران و عراق، مروري برمناسبات کشور که اصليترين اهداف اين سفر است انجام مي شود.
سخنگوي وزارتخارجه درپاسخ به اين سوال که اخيراً اعلام شده سفارت آمريکا عراق را مجبور کرده فعاليتهاي تجاري خود را با ايران درجنوب عراق پايان دهد گفت: طرف ما دولت عراق است و چنين مسالهاي را از دولت عراق نشنيدهايم و تقريباً هرهفته هياتهاي متقابلي از سوي دو کشور با يکديگر ديدار ميکنند و آمارهاي موجود به ويژه در مسايل تجاري نشان از گسترش روابط ايران و عراق است.
ناو جنگي براي مقابله دزدان دريايي به آبراههاي بينالمللي اعزام کرديم
قشقاوي درخصوص اعزام ناو جنگي ايران به آبراههاي بينالمللي براي مقابله دزدان دريايي اظهار داشت: به دنبال تشديد ناامني در آن منطقه آبراهه بين المللي جمهوري اسلامي ناوجنگي به آن اعزام کنند و اقدامات همگام جامعه بينالملل براي تردد آزادانه کشتيهاي ايراني صورت دهد، برخي کشورها هم اين کار را انجام دادند تا با اين پليد شوم مقابله کنند.
وي درخصوص پيام پادشاه عمان که توسط فرستاده ويژه وي به رييس جمهور ايران رسيد و اين که آيا ارتباطي به حضور احمدي نژاد در نشست شوراي همکاري خليج فارس دارد يا خير گفت: اين سفر در چارچوب گسترش روابط دو جانبه بوده و در اين ديدارها بحث همکاري منطقه اي و در آستانه داوزدهمين کميسيون مشترک اقتصادي ايران و عمان انجام شد ولي درخصوص آن سفر خبري نيست.
سخنگوي وزارتخارجه درپاسخ به اين سوال که وزارتخارجه اقداماتي را درخصوص فعاليتهاي شبکه خبري BBC در ايران انجام خواهد داد يا خير گفت: هر کدام از ارگانها وظايف خاص خود را دارند و بحث رسانههاي خارجي مربوط به وزارت ارشاد است ولي هرگاه گزارش مکتوبي به وزارتخارجه برسد ما وظايف خود را انجام ميدهيم.
قشقاوي درخصوص اين که اگر افغانستان بار ديگر صحنه جنگ شود ايران چه اقداماتي را براي حفظ جان ديپلمات هاي خود در افغانستان و پاکستان انجام خواهد داد گفت: سفر معاون آسيايي به وزارتخارجه پاکستان و هند و گفتوگوي تلفني وي با مقامات افغاني در همين راستا بوده و ما هرگز مايل نيستيم عرصه منطقه عرصه چالش و ناامني شود و براي دستيابي به اين مساله مهم از هرگونه تلاشي فروگذاري نخواهيم کرد. دولت پاکستان نيز بايد با جديت براي آزادي همکارمان تلاش کند چرا که مسووليت اين کار به عهده دولت پاکستان است.
ازعملکرد روسها براي تکميل نيروگاه بوشهر راضي هستيم
قشقاوي درپاسخ به اين سوال که رئيسکميسيون امنيتملي زمان تکميل نيروگاه بوشهر را سال 2010 اعلام کرده است، اظهار داشت: البته ايشان درمصاحبه خود گفتهاند که کار نيروگاه به سرعت و طبق برنامه پيش ميرود.
وي افزود: با افزايش پرسنل توسط روسها کار تکميل نيروگاه پيشرفت خوبي داشته است، البته به لحاظ زماني کمي طولانيتر از زمان پيشبيني اوليه ما شده است.
قشقاوي تصريح کرد: وقتي قرار است يک کار بزرگي براي اولين بار درکشور انجام شود قطعاً نيازمند طي شدن پروسهاي است و ما نيز از عملکرد روسها راضي هستيم و به نظر نميرسد مشکلي در اراده سياسي باشد چرا که سوخت تحويل شده و اين مساله نقطه عطف بود.
سخنگوي وزارت خارجه درپاسخ به اين سوال که وزيرخارجه انگليس اعلام کرده که خصومتي با ايران ندارد گفت: درخصوص رفتار انگليسيها سوالات و ابهامات زيادي وجود دارد چرا که آنها پيشتاز حمايت از تروريسم بودند و نمونه بارز آن هم حمايتشان از منافقين است.
وي افزود: آنها بايد منافع و غرور ملت ايران را به رسميت بشناسند.
قشقاوي تصريح کرد: ملت ايران در يک بت شکني هستهاي توانسته به دانش هستهاي دست يابد و بايد اين بتشکني هستهاي به رسميت شناخته شود.