گاردین: غرب انتظار دارد ایران بگوید پشیمانم!

«محور شرارت»، «دولت سرکش» و اصطلاحات دیگر‌ از این دست، مفاهیمی است که از دیرباز ایالات متحده برای نام بردن از کشورهای مخالف خود از آن‌ها بهره برده است؛ اما روزنامه «گاردین» با انتشار تحلیلی به بازنگری در این مفاهیم پرداخته و استدلال کرده که خود ایالات متحده بیش از دیگران دارای ویژگی‌های اینچنینی است.
کد خبر: ۳۱۲۸۵۶
|
۲۱ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۸ 10 April 2013
|
14342 بازدید
|
«محور شرارت»، «دولت سرکش» و اصطلاحات دیگر‌ از این دست، مفاهیمی است که از دیرباز ایالات متحده برای نام بردن از کشورهای مخالف خود از آن‌ها بهره برده است؛ اما روزنامه «گاردین» با انتشار تحلیلی به بازنگری در این مفاهیم پرداخته و استدلال کرده که خود ایالات متحده بیش از دیگران دارای ویژگی‌های اینچنینی است.

به گزارش «تابناک»، روزنامه انگلیسی «گاردین» به تازگی با انتشار مطلبی تحلیلی، به نقد مفهوم «دولت سرکش» در ادبیات سیاسی آمریکا پرداخته است. تحلیلگر این روزنامه با مقایسه مسائل هسته‌ای ایران و کره شمالی، نحوه رفتار آمریکا در قبال ایران را مصداق اقدامات یک دولت سرکش دانسته است.

«جاناتان استیل»، تحلیلگر این روزنامه اشاره می‌کند که ایران و کره شمالی، هر دو تحت تحریم‌های خارجی هستند و زمانی که از انجام رفتار دلخواه آمریکا سر باز می‌زنند، به «انزوا» محکوم شده و به حاشیه رانده می‌شوند تا ضمن پشیمانی از رفتار خود، رویه خود را تغییر دهند. در غیر این صورت، غرب اقدام به اعمال مجازات علیه آن‌ها خواهد کرد.



استیل در ادامه می‌نویسد:

این رویه‌ای عجیب در اداره روابط بین‌المللی است که ادامه آن، ما را به خطر خواهد انداخت. این رویه سرشار از ظاهرسازی است و تنها یکی از دلایل تصدیق این مدعا آن است که دولت‌هایی که خود صد‌ها سلاح هسته‌ای دارند، به تهدید دولت‌هایی می‌پردازند که تنها چند سلاح هسته‌ای دارند و یا اصلاً ندارند.

اما عمق دورویی و ظاهرسازی بیش از اینهاست. وقتی بحث کره شمالی مطرح می‌شود، پذیرفته نیست که این کشور آمریکا را به حمله هسته‌ای تهدید کند؛ تهدیدی که اصولاً توخالی است، زیرا این کشور هیچ سیستمی برای رساندن موشک‌هایش به آمریکا ندارد. پس چرا زمانی که آمریکا ایران را تهدید می‌کند در صورت عدم توقف برنامه هسته‌ایش، مورد حمله واقع خواهد شد، مشکلی پدید نمی‌آید؟

در واقع، هم کره شمالی و هم آمریکا با احساس ناامیدی از گفت‌و‌گو، مایل به توسل به زور هستند. کار هر دوی آن‌ها نیز بر خلاف حقوق بین الملل خواهد بود. باید اشاره کرد که تحت هیچ شرایطی این امکان نیست که شورای امنیت سازمان ملل به آمریکا یا رژیم اسرائیل مجوز حمله به ایران را بدهد. حتی اگر ایران از رویه همیشگی خود مبنی بر غیرشرعی بودن سلاح هسته‌ای هم دست بردارد و به ساخت آن اقدام کند، باز هم احتمال صدور چنین مجوزی وجود ندارد. پس چرا آمریکا به تهدیدات غیرقانونی خود ادامه می‌دهد؟

دلیل بنیادین بیشتر تنش‌های جهانی، تمایل نداشتن دولت‌های قدرتمند به پذیرش این موضوع است که ما در جهانی چندقطبی زندگی می‌کنیم؛ ایده «هژمونی» که بیشتر در عمل به صورت «رهبری» نمود پیدا می‌کند، پذیرفته نیست.

در دوره پسااستعماری، مراکز متعدد اقتدار، نفوذ بین‌المللی و قدرت نرم وجود دارد و زمانی که دولت‌های جدید یا قدیمی، به طور فردی یا جمعی، این میزان شجاعت و توانایی را داشته باشند که تمایل یک دولت دیگر به ابر قدرت شدن را به چالش بکشند، ما باید خوشحال هم باشیم.

بیایید اندکی فرا‌تر برویم و تصور موهوم وجود یک «جامعه بین‌المللی» را نیز ـ دست‌کم در تعریف غربی آن که شامل ایالات متحده و دوستانش است ـ کنار بگذاریم. به همین نحو، تعریف نادرستی که از «انزوا» وجود دارد را نیز باید اصلاح کرد. وقتی در ماه اوت سال گذشته رهبران ۱۲۰ کشور به منظور تأیید ریاست ایران بر جنبش عدم تعهد به تهران سفر کردند، خنده‌دار است که مقامات آمریکایی هنوز از «یک دولت سرکش» سخن می‌گویند.

در واشنگتن و لندن، ممکن است این گزاره که جامعه جهانی باید به مسلح کردن مخالفان دولت بشار اسد در سوریه اقدام کند، بدیهی به نظر برسد؛ اما هند (بزرگ‌ترین کشور دمکراتیک جهان) و همچنین بیشتر دمکراسی‌های آفریقا و آمریکایی لاتین، آفریقای جنوبی و برزیل چنین دیدگاهی ندارند. وقتی رهبران این کشور‌ها به همراه چین و روسیه در نشست گروه «بریکس» در دوربان گرد هم آمدند، بر مخالفت خود با هر گونه نظامی کردن درگیری‌ها تأکید کرده و خواهان راهکار‌های سیاسی شدند.

البته نشست جنبش عدم تعهد و نیز بریکس، در رسانه‌های آمریکایی بازتاب چندانی نیافتند. این یک تکنیک معمول سرکوب واقعیت است که از سوی دولت آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرد. یک نویسنده لبنانی تحصیل کرده در آمریکا اشاره می‌کند که پوشش موضوع ایران در رسانه‌های آمریکا، «بر پایه فرضیات، ترس‌ها، نگرانی‌ها، اتهامات و انتظارات است و هرگز اسناد معتبری درباره آن‌ها ارائه نمی‌شود».

اما دیگر نکته جالب درباره ایران این است که در گفت‌و‌گوهای اخیر با گروه ۱+۵، این ایران بود که یک نقشه راه با چشم انداز مشخص را ارائه داد: پذیرش حق غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران، همچون دیگر امضاکنندگان معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای. به عبارت دیگر، این موضوع، مسأله‌ای مربوط به شأن و حاکمیت ملی است. در عین حال، هر کاری که ایران بکند، ایالات متحده وعده‌ای برای برداشتن تحریم‌ها به ایران نمی‌دهد.

هنوز برای اینکه ادبیات خودساخته «دولت‌های سرکش» را که در پس حصار مفهوم «جامعه بین‌المللی» پنهان شده، کنار بگذاریم، دیر نشده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۵
انتشار یافته: ۲۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۱
غرب باید این آرزو را به گور ببرد و ایران هرگز ار برنامه هسته ای قانونی خود دست بر نمیدارد
اميرحسين
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۱
ايران با تاريخ چندهزار ساله حق دارد به عنوان يك قدرت به رسميت شناخته شود.ايران بايد رهبر سياسى منطقه باشد و امريكا هم با تاريخ دويست ساله خود كه بخش اعظم ان شامل هفت تير كشي و كشت و كشتار بوده بايد دير يا زود پذيراى اين واقعيت باشد.
زنده باد ايران
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۱
تحلیل جالبی بود
ماهشهر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۱
سلام
واقعا هر ديپلماتي يا روزنامه اي اينو نوشت حرف دل اونهاي كه ميدونند ايران كجاست و ايراني كيست را زد من خيلي خوشحال شدم و به ايراني بودنم افتخار ميكنم ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۱
اتفاقا ایران هم انتظار دارد غرب بگوید پشیمانم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۱
اينها بايد از ملت ايران عذر بخواهد . خيلي ظلم کرده اند ولي آمريکاييها هميشه فرار به جلو مي کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۱
غربیها تا خون مارو تو شیشه نکن ول کن نیستن. از سرنگونی دولت مصدق، حمایت از خاندان پهلوی، حمایت از صدام و ....
مرگ بر سیاست های جهان خوارانه آمریکا و انگلستان و.....مرگ بر تفکر برده داری.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۱
آمریکایی ها و در اصل گردانندگان دولتمردان آمریکایی همان صهیونیست ها هستند که فقط با بحث هسته ای ایران و اینکه ایران تلاش می کند سلاح هسته ای بسازد و همچنین متشنج کردن شبه جزیره کره فقط دنبال یک هدف اساسی خود هستند و آنهم ایجاد رعب و وحشت در همسایگان ترسو این دو کشور و در نتیجه فروش تسلیحات به آنها و به یغما بردن ثروت ملی آنها
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۱
آخه آمريکا تو کجا کره شمالي کجا؟
حالا ما وو ساير بلاد حوزه خليج فارس نفت دارن که اومدي گرگ ما شدي؟ کره چي داره؟
معلومه که تو هم ظالمي و هم ميخواي از طريق اختلاف قومي کره و ژاپن را هم بچاپي.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۱
غرب ومزدوران بي ادب وبي فرهنگش انشالله از رفتارهاي ظالمانه خود بشدت پشيمان خواهند شدوبحول قوه الهي اين امردورنخواهد بوددنيابداندكه چوب خداصدا ندارددنياي غرب بداندكه آنهابه بركت جهان اسلام ومردم مظلوم آنهابه حيات ننگينشان ادامه ميدهنددوروبرخودرا نگاه كنندخواهند ديدكه عناصرفني وخبرگان آنهارامسلمانان تشكيل ميدهنداين دنيابه كسي وفانكرده وازبدوتشكيل جهان كشورهاي زيادي وجود داشتندكه قدرت بلامنازعي بودندوحال زبونند ماايرانيان به نيكي ميدانيم كه غرب هر لحظه عليه كشورهاي ضعيف بالاخص كشورهاي اسلامي درحال توطئه است لذااين اتفاقات ونامردي وحركات شيطان صفتانه اتان رامافراموش نخواهيم كردوضع به اين منوال نخواهدمانددرمقابل جنايتهاو قتل و غارت ملتهاازانتقام الهي دورنخواهيد ماندبالاخره اين دنياصاحبي بنام خداي متعال داردكه حضرونظربراعمال بندگان خودميباشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۱
ایکاش وجدان انسانهای بیدار غرب ،مثل ایشان ، دارای قدرت اجرائی هم بودند.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۱
چون ما حقمون رو میخوایم و آمریکام غرور داره !
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟