«پنجمعه» با «تابناک»

از بارش برف با صدای عبادی تا کافه چی شدن رضا یزدانی! + فیلم

«برف روی کاج‌ها»، تلاش برای ساخت فیلمی شبیه «جدایی نادر از سیمین» است؛ رضا یزدانی در اقدامی مسوبق به سابقه،‌ کافه تأسیس ‌کرده؛ پیش از کنسرت رضا یزدانی، می‌توانید تجربه شنیدن اجرای زنده علی لهراسبی را داشته باشید؛ اگر روایت‌های سینمایی می‌خواهید هم کتاب «این مردم نازنین»، نوشته رضا کیانیان را پیشنهاد می‌کنیم و همچنین فیلم نایابی از سه تار نوازی استاد عبادی را در «تابناک» خواهید دید.
کد خبر: ۳۱۵۵۷۰
|
۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۷:۲۹ 25 April 2013
|
31173 بازدید
|
۹
با آغاز اردیبهشت ماه، تقریباً فضای موسیقی کشور جدی تر می‌شود و ضمن انتشار آلبوم های تازه از خوانندگان باسابقه، شاهد برگزاری کنسرت های پرمخاطبی نیز هستیم؛ مهم ترین این کنسرت ها که در دسترس تان قرار دارد، اجرای زنده علی لهراسبی و همچنین کنسرت تازه رضا یزدانی در برج میلاد است.

به گزارش «تابناک»، بر خلاف هفته‌های پیشین که هنوز برخی حوزه‌ها از تعطیلات خارج نشده بودند، با آغاز اردیبهشت ماه، فعالیت‌های فرهنگی و تفریحی به اوج خود رسیده و این پنجشنبه و جمعه سرشار از پیشنهادهایی است که می‌توانید این هفته تجربه ‌کرده یا برای تجربه‌اش برنامه‌ریزی کنید.

سرانجام این هفته «برف روی کاج‌ها» ‌به اکران رسید؛ مجموعه فراوانی از برنامه‌ها در گالری‌ها برگزار شد و البته هرچند برنامه‌های موسیقیایی مهمی برگزار نمی‌شود، می‌توانید برای هفته‌های بعد، از هم اکنون برنامه‌ریزی داشته باشید!

هرچند بر پایه قواعد این بخش، رویکرد کلی در معرفی کتب و فیلم روز است و در عین حال بازگشتی به گذشته خواهد بود، شاید بد نباشد در کنار این مباحث، خواندنی‌ها، دیدنی‌ها، شنیدنی‌ها و حتی بوییدنی‌ها و چشیدنی‌های ایده‌آلی که هر هفته با هزینه‌ای نسبتاً اندک می‌توان آن‌ها را تجربه کرد، پیشنهاد شود و قطعاً در سال ۱۳۹۲ با رویکردی متفاوت، با همراهی مخاطبان فرهیخته تابناک، به بالا بردن سطح این بخش پرداخته می‌شود.


رضا یزدانی دوباره با «خاطرات مبهم»

یکی از نقدهایی که خوانندگان درباره «پنجمعه» مطرح می‌کردند، اعلام دیرهنگام زمان کنسرت‌ها بود، چرا که برگزاری زمان کنسرت در آستانه برگزاری‌اش، امکان تهیه بلیت و استفاده از این برنامه را دشوار یا ناممکن می‌سازد. از این حیث از این پس ضمن اشاره‌ای مختصر به برنامه‌های نزدیک، برنامه‌های موسیقیایی هفته‌های بعد بیشتر اطلاع‌رسانی خواهد شد.

در همین چهارچوب باید به اجرای تازه یزدانی اشاره کرد؛ رضا یزدانی در ماه‌های اخیر بسیار پرکار شده و پس از برگزاری یک سلسله کنسرت‌ها در تهران و شهرستان‌ها، در اقدامی جالب و مسوبق به سابقه اقدام به تاسیس کافه «طهران – تهران» کرده که از آغاز راه اندازی با انفجار جمعیت روبه‌رو شده است!



با این حال، تنها این گونه فعالیت‌ها نیست که این روز‌ها بار دیگر یزدانی را در صدر اخبار موسیقی نشانده و او پس از مدت نه چندان طولانی، دوباره در سالن برج میلاد ‌روی صحنه برود. پس از موفقیت آلبوم «خاطرات مبهم» که اسفند گذشته منتشر شد، رضا یزدانی کنسرت‌هایش را نیز افزایش داد تا در ادامه همین روند شانزدهم و هفدهم اردیبهشت در برج میلاد با اجرای آلبوم جدیدش به همراه برخی آهنگ‌های نوستالژیک روی صحنه برود.

اما پیش از کنسرت رضا یزدانی، می‌توانید تجربه شنیدن اجرای زنده علی لهراسبی را داشته باشید. لهراسبی که از خوانندگان پاپ پرطرفدار کشورمان است و مخاطب عام همچون رضا یزدانی از دریچه تلویزیون با او آشنا شده، پانزدهم اردیبهشت ماه و یک روز پیش از کنسرت رضا یزدانی، دو اجرا در برج میلاد خواهد داشت.


بارش برف را در میانه بهار نظاره کنید

به نظر می‌رسید، «برف روی کاج‌ها» ساخته پیمان معادی، هیچ‌گاه رنگ اکران ‌نبیند، ولی اکنون پس از چندین بار رفتن این فیلم تا پای اکران و عدم اکران، ‌بدون در اختیار داشتن برخی سینماهای کلیدی، به نمایش درآمده و اتفاقاً در فصلی مجوز اکرانش صادر شده که اعتراضاتی شبیه اعتراضات به فیلم «من مادر هستم» ناممکن تلقی می‌شود و به همین دلیل، فیلم معادی ‌روی پرده ‌خواهد ماند.

نکته جالب این که، معمولاً چنین اکران‌هایی ‌فروش بالایی داشته و البته در این مورد فیلم ضعیف مانی حقیقی به عنوان یک استثنا، تنها فیلمی است که حتی با برخورداری از تابلوی ممنوعه نیز نتوانست بفروشد و همین موضوع نشان می‌دهد احتمالاً اگر فیلم‌های توقیف شده پیشینش نیز به اکران می‌رسیدند، اتفاق خاصی رخ نمی‌داد!



به‌‌ همان میزان که «قاعده تصادف» در دکوپاژ کپی‌برداری خودآگاه یا ناخودآگاه از «درباره الی» بود، «برف روی کاج‌ها»، تلاش برای ساخت فیلمی شبیه «جدایی نادر از سیمین» است؛ هرچند داستان اثر به کل تفاوت می‌کند، ولی چیدمان داستان، گره‌ها، دکوپاژ و دوربین روی دست، باعث می‌شود نتوان این تقلید ناشیانه را نادیده گرفت که حتی در تصاویر تبلیغاتی فیلم نیز تلاش شده تصویری از فرهادی گنجانده شود و از این شباهت، بیشترین بهره برداری برای فروش انجام می‌‌گیرد.

البته فیلم به عنوان ساخته نخست بلند معادی ‌پذیرفته است، ولی او نیز برای تثبیت جایگاهش، نیاز به یافتن سبک خود دارد. با این حال برای نشستن ‌روی صندلی سینما‌ها «برف روی کاج‌ها» تنها فیلم اکران دوم نوروز است. مهناز افشار، ویشکا آسایش، صابر ابر، حسن معجونی، آناهیتا افشار، حسین پاکدل و شیرین یزدان‌بخش بازیگران این فیلم را تشکیل می‌دهند که جلوی دوربین محمود کلاری رفته‌اند.

البته اگر حوصله رفتن به سینما و حتی دیدن یک فیلم بلند را نیز ندارید، می‌توانید به ‌خلاصه‌ای از یک فیلم از سینمای جهان در «سی دقیقه» بنشینید که پیش از ظهر روز جمعه در تابناک منتشر خواهد شد.


به خدای کشتار خیره شوید

پیشنهادهای تئاتری این هفته‌مان پیرامون فرهنگسرای نیاوران است و نمایش‌هایی که از سالن‌های ایرانشهر و تئا‌تر شهر پیشنهاد داده‌ایم، همچنان روی صحنه هستند. «گاهی یه تلفن به خودت بزن...» نخستین پیشنهادی است که در سالن «گوشه» فرهنگسرای نیاوران می‌توانید در روزهای آتی ببینید.



در این نمایش که بر اساس متنی از شهرام احمدزاده و با کارگردانی شهره سلطانی روی صحنه رفته، ندا مقصودی، جواد یحیوی، سعید کریمی و شهره سلطانی حضور دارند که طبیعتاً این ترکیب بازیگر، برای این نمایش مخاطب‌آور خواهد بود. طراح صحنه و نور این نمایش با سعید حسنلو بوده و دستیار کارگردان و برنامه‌ریز، مریم جلالیان و عکاس و امور رسانه این نمایش بر عهده دنیا راد است.

چند قدم آن سو‌تر، امروز نمایش «خدای کشتار» نخستین اجرایش را در سالن دیگر فرهنگسرای نیاوران خواهد داشت؛ نمایشی که از پرفروش‌های سال ۹۱ بود و برای دستیابی به عنوانی مشابه، دست به تبلیغات گسترده‌ای در رسانه‌های تخصصی نیز زده است تا مخاطب اهل تئا‌تر را به طور گسترده دوباره به دیدن این نمایش تشویق کند.



این نمایش به کارگردانی علیرضا کوشک جلالی با تکیه بر نمایش نامه یاسمینا رضا و حضور سیما تیرانداز، اشکان خطیبی، بهاره رهنما و رضا مولایی، یکی از تئاترهای جدی است که می‌توانید آن را در اردیبهشت و خرداد ماه تجربه‌اش کنید.

تهیه کنندگی این اثر بر عهده محمدقدس بوده و آوا فیاض به عنوان مدیرتولید و دستیار کارگردان، منوچهر شجاع به عنوان طراح صحنه، احسان نقابت به عنوان طراح پوستر، بروشور و عکاس، کیدو موسوی به عنوان منشی صحنه، ریحان صفاری در جایگاه مدیر اجرایی و علی مجاه به عنوان مدیر صحنه دیگر عوامل اصلی این نمایش را تشکیل می‌دهند.


نوبت سخنرانی آیدین آغداشلو است

در هفته‌ای که گذشت، تقریباً بیشتر نمایشگاه‌ها، گالری‌ها و حتی موزه‌های خصوصی ‌‌کامل بازگشایی شد و طرحی نو در‌انداخته‌اند. مهم‌ترین آن‌ها، نمایشگاه عکس عزیز ساعتی بود که اینک ‌‌فیلمبردار سینما شناخته می‌شود؛ اما پیش از این‌ها عکاس فیلم بود که عکس‌هایش را پس از سال‌ها در گالری «گلستان» به نمایش گذاشته است؛ گالری که خیلی زود پایان یافت و از سی‌ام فروردین تا چهارم اردیبهشت برپا بود.

این نمایشگاه که تصاویر ساعتی از فیلم‌های کیمیایی را شامل می‌شود، با نام «تهران با مسعود کیمیایی» با استقبال مسعود کیمیایی و احمدرضا احمدی رفیق صمیمی کیمیایی مواجه شده است.

در بخشی از یادداشت کیمیایی برای این نمایشگاه آمده است: «عزیز ارکستر خودش را دارد و سازهای فراموش نشده و زنده را با مهارت کوک می‌کند، خیلی نواخته، در توفان‌های ترسیده و بی‌دروپیکر به روزگاری که عشق واژه‌ای‌ است قبل از غارت. اما عزیز، برای ما ناکامی‌ها را عشق است، کام‌ها مال نگاه معصوم تو نیست، ما سربسر مرگ گذاشتیم، سینما رفتیم، دوغ خوردیم و بزرگ‌تر که شدیم صاحب آرزوهای چاک‌خورده و زخم‌کشیده شدیم...»

با این حال می‌توانید امید داشته باشید که بتوانید عکس‌های ساعتی از این نمایشگاه و دو نمایشگاه پیشینش (طهران با حاتمی، طهران با بیضائی، تهران با کیمیائی)، را به زودی در قالب کتابی از نشر نظر تهیه کنید؛ این موضوع را برای آنهایی که نتوانستند در ‌هفته گذشته به این نمایشگاه بروند و برای کاهش ناراحتی‌شان یادآوری کردیم!



در میان برنامه‌های در حال اجرا می‌توانید سری به «ماسک» (تولد،...، مرگ) بزنید؛ پرفورمنسی که در نگارخانه بهار خانه هنرمندان برگزار می‌شود. این نمایش که توسط سمیه فراهانی و عاطفه جعفری طراحی و اجرا می‌شود، بر پایه مونولوگ‌هایی از حانیه فراهانی است و سروین زند راند به عنوان بازیگر پرفورمنس مقابل دیدگان بینندگان حضور خواهد یافت. مهدی وجدانی آهنگسازی این اثر را بر عهده دارد و سارا پژمانفر طراح صحنه این نمایش است که از هفتم تا نوزدهم اردیبهشت برگزار می‌شود.

همچنین گالری سین تا هفدهم اردیبهشت میزبان نمایش عکس‌های امیرحسین حشمتی است. گالری ایست میزبان نمایشگاه نقاشی بابک خدابنده است، گالری آرته با نمایشگاه انفرادی عکس‌های آرزو عمیدی پیش می‌رود، گالری آن این آخر هفته را با نمایشگاه انفرادی نقاشی‌های نفیسه عمران میزبانی می‌کند، نمایشگاه نقاشیهای الناز فرج اللهی در گالری اعتماد برپاست، گالری ایوان سفید کرج میزبان نمایشگاه عکاسی لیلا نیری است، گالری بوم میزبان نمایشگاه استاد نصرت الهه مسلمیان است، نمایشگاه عکس، کانسپت و پرفورمنس معین هاشمی نسب در گالری دریابیگی برگزار می‌شود.



گالری راه ابریشم نیز نمایشگاه عکس‌ علی ناجیان و رامیار منوچهرزاده است، گالری لاله نمایشگاه گروهی مجسمه به نام «حجم به روایت ۶» را میزبانی می‌کند، گالری ماه میزبان نمایشگاه مجسمه عادله فرزین است، نمایشگاه انفرادی نقاشی عسل فلاح در گالری ماه برگزار می‌شود و گالری محسن، میزبان نمایشگاه عکس‌های پولاد جواهرحقیق است. افزون بر این‌ها، نمایشگاه گروهی نقاشی با نام «هذیان» در گالری موزه سینما از همین جمعه به نمایش درخواهد آمد و تا بیستم اردیبهشت پابرجاست.

همچنین از ساعت ۱۷ روز جمعه نمایشگاهی از پوسترهای مکتب لهستان در موزه امام علی (ع) افتتاح خواهد شد و مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با چهار سخنرانی همراه است. ایرج میرزا علی خانی، آیدین آغداشلو، ابراهیم حقیقی و پیروت کنتوکسه پروفسور هنر لهستانی هستند.


اندکی مطالعات سینمایی داشته باشید

اگر پیشنهادهای هفته‌های پیشین ما خسته‌تان کرده و دیگر حوصله خواندن رمان و داستان و شعر را ندارید، این هفته با یک دو جلدی متفاوت، امیدواریم راضی‌تان کرده باشیم. «کایه دو سینما» یکی از مهمترین و به نوعی محور موجی نوی سینمای فرانسه است که انقلابی در فرم و محتوای آثار سینمایی و رویکردهای تجاری بود.

تا به حال باید زبان فرانسوی بلد می‌بودید یا در خوشبینانه‌ترین حالت به زبان انگلیسی مسلط بودید و یا برخی مجلات داخلی نیز گاهی بخشی از این مقالات را منتشر می‌کردند، تا برخی از مقالات مهم این مجله را بخوانید. اکنون اما با انتشار دو جلد کتاب می‌توانید به متن مهمترین مقالات این مجله در دهه‌های ۵۰ و ۶۰ میلادی دست یابید. این کتاب‌ها که با ویراستاری جیمز هیلی یر و ترجمه کاظم فیرزومند و ماهیار آذر با تیراژ ۱۱۰ نسخه توسط نشر آگه چاپ شده، کتاب نیمه تخصصی است که به اندازه قیمتش ارزش محتوایی دارد.



جلد نخست این کتاب با نام «دهه ۱۹۵۰: نئولیبرالیسم، هالیوود، موج نو» به پرویز دوایی تقدیم شده و جلد دوم با نام «دهه ۱۹۶۰: موج نو، سینمای نو، ارزیابی دوباره هالیوود» دارای محتوای بسیار جالبی است که نباید به سادگی خواندن آن را ‌دست داد.

اگر هم روایت‌های سینمایی می‌خواهید، کتاب «این مردم نازنین»، نوشته رضا کیانیان را پیشنهاد می‌کنیم که درباره اتفاقات‌ پیرامونی‌‌ در روزمرگی‌هایش و همچنین حین تولید آثار سینمایی است و به نثری شیوا و ساده است که به دل مخاطب عام می‌نشیند. نکته مهم آن که این کتاب بر خلاف پیشنهاد نخست، آنچنان قیمت پشت جلد بالایی ندارد و برای عموم مردم نیز قابل درک است.


درباره تارانتینو در «۲۴» بخوانید

مجله پیشنهادی این هفته، همشهری ۲۴ است که با مدیریت حسین معززی نیا و همراهی کوثر آوینی منتشر می‌شود و این شماره به شکل ویژه سراغ کوئنتین تارانتینو و سینمای عجیبش رفته و یک پرونده مفصل درباره خودش، جانگوی زنجیربریده و دیگر فیلم‌هایش برایتان جمع‌آوری کرده‌اند. فیلم ماه این مجله، قاعده تصادف است که پرونده‌ای کامل درباره دومین فیلم بهنام بهزادی را ارائه کرده است.



همچنین در بخش روی پرده، متن مناظره نیما حسنی‌نسب و جواد طوسی درباره حوض نقاشی را می‌خوانید و هفت نکته درباره مازیار میری، مسعود ده‌نمکی و بهرام عظیمی نیز آمده که متن جالبی است. درباره رویداد ویژه نوروزی تلویزیون نیز گفت‌وگو با محسن تنابنده درباره پایتخت در مقام نویسنده و بازیگر این فیلم را می‌توانید بخوانید. در مجموع مجله ۲۴، در بیشتر شماره‌ها ارزشی بیش از بهایش دارد.

در پایان شما را به دیدن و شنیدن یکی از قطعات نایاب از اجرای زنده استاد احمد عبادی، چهره چیره دست تاریخ سه تار نوازی کشورمان ‌فرا می‌خوانیم.



اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۹
مهران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۵
دستتان دردنکنه . مجموعه خوبی بود
اسی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۵
خدایی فیلم مانی حقیقی رو میگی ضعیف! تو دیگه کی هستی.
فقط یک نکته بگم که فیلم مانی حقیقی همین سینماهایی که الان برف روی کاج ها داره رو نداشت سینماهاش کمتر بود.در ضمن هر فیلمی رو که عامه ی مردم نپسندید رو که نمی تونی بگی ضعیف. مردم سینما میان برای بخشی از تفریحشون. فیلم مانی هم دقیقا برعکس بود اصلا یک فیلم خانوادگی نبود. در ضمن فصلی رو هم که به یه فیلم اختصاص میدن رو هیچ وقت نادیده نگیرید. فیلم مانی حقیقی دقیقا وسط اوج درسای من دانشجو بود.
خواهشا مغرضانه حرف نزنید و اگر میزنید یه جوری باشه که زیاد تابلو نشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۵
فیلم توهین به طبقه پایین دست بود و پست نشونشون میداد. خود مانی حقیقی گفته کلی نامه با ادبیات بد دریافت کرده. تعداد سینماها خیلی معیار نیست. اینو من مادر هستم با سالن های کم و فروش میلیاردی ثابت کرد. فیلم من مادر هستم هم تفرحیی نبود اتفاقاً
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۵
یاد عبادی بهاری کسایی پایور و... به خیر
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۵
اقای نویسنده...رضا یزدانی دوس داشتنیه..ولی شورشو دراوردی ...از بقیه خواننده ها هم خبر بزار
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۵
از کی مثلا؟ بابک جهانبخش؟! هفته پیش محمد معتمدی بود. هفته قبل ترش شهرام ناظری و...
محسن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۵
سلام. متن خوبی بود.من تازه مخاطب شما شدم. یه سوال دارم.اگه بخوام آدرس فرهنگسراهای مختلف و برنامه هاشون رو داشته باشم، باید چیکار کنم؟؟؟
محمد
|
United Kingdom
|
۲۱:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۵
زنده باد تارانتینو
غلامرضا عبادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۵
زخمه هایش بردلم جای داردتادرد تامرز رستن و بیگانگی و باز یادش را در ذهن ورق می زنم که تا کی انتظار باید کشید .
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟