اثرات جنگ غزه بر منطقه؛

كودتا نه، اما ناآرامي آري

مصر، اردن، عربستان، سه کشور اصلي هستند که شامل اين تغييرات مي‌شوند، هرچند بعيد است اين تغييرات در اندازه کودتا باشد، اما شکاف بين مردم و هيأت حاکمه اين کشورها را بيشتر کرده و سبب خواهد شد نارضايتي‌هاي داخلي افزايش يابد.
کد خبر: ۳۳۲۵۷
|
۳۰ دی ۱۳۸۷ - ۰۹:۵۷ 19 January 2009
|
13023 بازدید

جنگ غزه، ايجاد کننده تغييرات اساسي در چندين حوزه خواهد شد؛ نخستين تغيير در داخل سرزمين‌هاي اشغالي خواهد بود. درواقع اين تغييرات، سريعتر از تغييرات جنگ 33 روزه خودش را نشان مي‌دهد؛ هرچند که از هم‌اکنون سران رژيم صهيونيستي در پي مديريت و مهار آن هستند، اما در هر صورت، بروز نارضايتي‌‌هاي دروني، تحت تأثير قرار دادن انتخابات پيش رو و ايجاد شکاف درون حاکميتي اسرائیل، از پيامدهاي اين جنگ خواهد بود.

دکتر صباح زنگنه، استاد دانشگاه در گفت‎وگو با خبرنگار «تابناک» با بیان اين مطلب افزود: دومين تغيير مربوط مي‌شود به يهودي‌هاي بيرون از سرزمين‌هاي اشغالي. اين جنگ بيش از پيش، آشکار ساخت که سرزمين‌هاي اشغالي پناه و سکونتگاه مناسب و امني براي يهوديان نخواهد بود.

وی اظهار داشت: تغيير سوم را بايد بر فلسطينيان ارزيابي کرد؛ اين جنگ باعث نوعي بازگشت هويتي به خويشتن و آشکار شدن حقانيت حماس و جريان مقاومت در فلسطين مي‌شود که نمود آن را بي‌شک در انتخابات آينده خواهيم ديد. درواقع، با وقوع جنگ غزه، بايد «حمود عباس» و نيروهاي سازش را بازنده‌هاي از پيش تعيين شده انتخابات آينده نام نهاد.

اين کارشناس مسائل خاورميانه، تغيير چهارم را متوجه کشورهاي سازشگر مانند مصر و اردن دانست و ادامه داد: اين جنگ سبب شد نوعي حقارت و سرشکستگي بر ارتش مصر چيره شود. ارتش و نيروهاي نظامي مصر که در چهل، پنجاه سال گذشته همواره در کنار ملت فلسطيني بوده‌اند، اکنون به دليل مماشات بيش از اندازه سرانشان، تنها نظاره‌گر قتل عام فلسطينيان بودند.

صباح زنگنه ديگر تغييرات احتمالي را اين‌گونه پيش‌بيني کرد: تغيير پنجم مربوط خواهد شد به کشورهايي که با فشار آمريکا در مدت تجاوز رژيم صهيونيستي با اين رژيم مدارا کردند؛ مصر، اردن، عربستان، سه کشور اصلي هستند که شامل اين تغييرات مي‌شوند، هرچند بعيد است اين تغييرات در حد کودتا باشد، اما شکاف بين مردم و هيأت حاکمه اين کشورها را بيشتر کرده و سبب خواهد شد نارضايتي‌هاي داخلي افزايش يابد.

وي آخرين تغيير را مربوط به ارتقاي جايگاه و نقش ايران در منطقه دانسته و بر اين باور است که ايران با نوع و چگونگي عملکردش در ميان ملت‌هاي عرب، محبوبيت بسياري به دست آورده است.

اين کارشناس مسائل خاورميانه درباره نقش جديد قطر در ميان اعراب به عنوان محور حل منازعات منطقه‌اي و عربي و موفقيت‌هاي اين کشور در مسائلي چون کابينه ملي لبنان، نزاع‌هاي يمن و حادثه اخير غزه گفت: ما بايد به يک اصل کلي توجه داشته باشيم و آن اين‌که اگر هر کشوري در منطقه دو موضوع برنامه‌ريزي واقع‌بينانه و همکاري با ايران را در دستور کار خود قرار دهد، مي‌تواند به عنوان بازيگري کارساز و موفق مطرح شود. قطر در اوضاع کنوني، به خوبي اين موضوع را دريافته و روابط مستحکمي با ايران برقرار کرده است. به همين دليل، مي‌بينيم که محوريت از کشورهايي مانند عربستان و مصر در پيشبرد مسائل جهان عرب رفته رفته به کشوري همچون قطر منتقل مي‌شود؛ موضوع همکاري با ايران، موضوعي است که اگر آمريکا هم آن را در منطقه لحاظ کند، مي‌تواند موفق باشد.

صباح زنگنه افزود: البته در آينده نزديک، شاهد اقدامات تلافي‌جويانه رژيم صهيونيستي نسبت به کشورهايي مثل ايران، قطر، سوريه و حماس خواهيم بود؛ اين اقدامات مي‌تواند دامن زدن به اختلاف ميان شيعه و سني، خرابکاري امنيتي و يا راه‌اندازي شورش‌هاي منطقه‌اي باشد، اما مهمترين مسأله‌اي که هم‌اکنون به آن دامن زده مي‌شود، اين است که ايران به دنبال شيعه کردن غزه و ايجاد جرياني همزاد «حزب‌الله» در اين منطقه است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۵ - ۱۳۸۷/۱۰/۳۰
در قالب ارائه تحلیل نباید به بیگانگان مشاوره داد که چگونه باید با ما برخورد کنند؟؟!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۰ - ۱۳۸۷/۱۰/۳۰
البته انشاءا... اين ارتقاي نقش و جايگاهي كه ايران به دست آورده است با به كار بردن ادبيات بي مورد در سخنراني ها مجددا سير نزولي پيدا نکند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۱ - ۱۳۸۷/۱۰/۳۰
عالی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۲ - ۱۳۸۷/۱۰/۳۰
بسيار تحليل جالبي است لکن به نظر مي رسد که در خصوص قطر يک کمي اغراق صورت گرفته چرا که اين کشور عليرغم مواضع منصفانه ئر خصوص مسايل اما همچنان يکي از پايگاه هاي اصلي نيروهاي آمريکايي بحساب مي آيد. با تشکر
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۴ - ۱۳۸۷/۱۰/۳۰
در کوتاه مدت ایران باید روابطش را با مصر وعربستان وسایر سازشکاران عرب ترمیم کند درغیر این صورت آمریکا برنده اصلی خواهد بود نشست اخیر شرم الشیخ واقدامات و تبعات بعدآن ازهم اکنون باید مورد نظر باشد .غرب، آمریکا، اسرائیل وارتجاع بیکار نخواهند نشست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۸۷/۱۰/۳۰
قطر نقش بسيار پيچيده اي را در دست اجرا دارد. فراموش نكنيم كه اين كشور كوچك و بسيار ثروتمنداز پايگاه هاي اصلي آمريكااست. تا كنون هيچ تفسير و توجيح موجه يا غير موجهي در خصوص عملكرد اين كشور به ظاهر مترقي در رسانه ها مشاهده نكرده ام. چنانچه ميسر است آقاي زنگنه اين زحمت را به عهده بگيرند.
با تشكر
ناشناس
|
China
|
۱۳:۵۳ - ۱۳۸۷/۱۰/۳۰
ما باید از اختلافات کشورهای عربی بویژه اختلافات انها با عربستان بهره برداری کنیم . محوریت دادن به قطر در موضوعات عربی یکی از اینها است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۷ - ۱۳۸۷/۱۰/۳۰
نباید فکر کرد که قطر واقعا از مقاومت حمایت میکند همانطور که اشاره شد پایگاههای امریکایی در این کشور هست و سایت تابناک هم اشاره به پرواز هواپیما از این پایگاها برای کمک به اسرائیل کرده بود .این حمایت ظاهری به نظرم بیشتر به خاطر اختلافات جغرافیایی قطر با عربستان باشه.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۴ - ۱۳۸۷/۱۰/۳۰
با سلام بايد توجه داشت كه آمريكا همه مهره هاي خود را به يكباره نميسوزاند . براي او اصل اين است كه ايران سردمدار ملتها نشود .
ناشناس
|
Russian Federation
|
۱۹:۲۶ - ۱۳۸۷/۱۰/۳۰
دوست عزیزی که گفته اند این ارتقای موقعیت با به کار بردن ادبیات بی مورد سیر نزولی پیدا نکند منظورشان کدام ادبیات است ادبیات تحسین مقاومت در مقابل ستم یا ادبیات هضم شدن در ساختار بین المللی از طریق همکاری با کشورهای زور مدار ؟؟؟ کدامیک منظور ایشان است
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟