فیلم: «هیس دخترها فریاد نمی‌زنند» بهت‌زده‌تان می‌کند

داستان فیلم ماجراهایی را پیش رویتان قرار خواهد داد که نخستین پردازش در تاریخ سینمای ایران با چنین دامنه و دقت نظری به مقوله تعرض به کودکان و پیامدهایش است؛ فاجعه و پیامدهایی که در خانواده‌های ایرانی بسیاری از اوقات تلاش می‌شود برای حفظ آبرو‌‌ روی آن سرپوش گذاشته شود و همین رویکرد، فاجعه را وسعت بیشتری می‌بخشد و تجاوزها از‌ شمارش بیرون می‌شود!
کد خبر: ۳۳۵۶۳۸
|
۰۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۲۲:۳۶ 31 July 2013
|
238877 بازدید
|
محبوب‌ترین فیلم جشنواره سی‌و‌یکم فیلم فجر از نگاه بینندگان‌ و برنده سیمرغ کریستال تماشاچیان، در حالی از فردا (پنجشنبه) آهسته آهسته اکران می‌شود که احتمالاً جریان‌ساز‌ترین فیلم سال ۱۳۹۲ و جزو ده فیلم جریان‌ساز تاریخ سینمای اجتماعی ایران لقب خواهد گرفت و اتفاقی فراموش ناشدنی در سابقه پوران درخشنده به واسطه شجاعت در پرداخت مضمون حساس و ملتهب خواهد بود.

به گزارش «تابناک»، در دوره‌ای که همچنان مضامین اجتماعی، پیشتاز سینمای جدی ایران هستند، دو فیلم در جشنواره سی و یکم به شدت مورد توجه تماشاچیان سالن‌های جشنواره قرار گرفت؛ «حوض نقاشی» به کارگردانی مازیار میری که واقعاً از سوی داوران مورد ظلم قرار گرفت و به هر صورت در اکران عمومی به حقش رسید و «هیس! دختر‌ها فریاد نمی‌زنند» اثر پوران درخشنده که سیمرغ کریستال بهترین فیلم با رأی تماشاچیان به طور مشترک با ساخته میری به دست آورد.

فیلم: «هیس دخترها فریاد نمی‌زنند» بهت‌زده‌تان می‌کند

هرچند گمان می‌رفت‌ به واسطه حساسیتی که پیرامون مضمون و محتوای آخرین ساخته پوران درخشنده وجود دارد، ممیزی‌های پی‌درپی بر این فیلم وارد شود، تیزهوشی خانم کارگردان در پردازش غیرمستقیم به بخش‌هایی از روایت فاجعه‌باری که دستمایه ساخت این اثر شده، «هیس! دختر‌ها فریاد نمی‌زنند» را از گزند توقیف یا کشمکش‌ها بر سر کیفیت اکرانش دور ساخته و از فردا (پنجشنبه) کم کم شاهد آغاز اکران فیلم خواهیم بود.

اما اکران رسمی این فیلم سینمایی با حضور عوامل و بازیگران فیلم سینمایی ساعت ۲۲ روز چهارشنبه، شانزدهم مرداد ماه افتتاح خواهد شد و ظاهراً همزمان با عید فطر در سینماهای آمریکا، کانادا، امارات، آلمان، انگلیس و ایران روی پرده می‌رود که در این صورت، شاهد یکی از معدود اکران‌های بین‌المللی فیلم‌های ایرانی به موازات با اکران در ایران خواهیم بود و از این منظر نیز موفقیت تازه برای درخشنده و البته شرکت پخش این فیلم به شمار خواهد آمد.

فیلم: «هیس دخترها فریاد نمی‌زنند» بهت‌زده‌تان می‌کند

پوران درخشنده در کاتالوگ جشنواره سی و یک فجر درباره دهمین فیلمش نوشته بود: «هیس دختر‌ها فریاد نمی‌زنند بی‌توجهی، سهل‌انگاری پدر و مادر شیرین هشت ساله، ‌ واقعه‌ای را برای او رقم می‌زند. زخم آن‌ سال‌ها بر روح او ‌می‌ماند و همه زندگی‌اش را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد. آنچه این زخم را عمیق‌تر می‌کند و واقعه را به فاجعه ختم می‌نماید، آن است که دخترک هیچ کس را نمی‌یابد تا درد و دلش را با او در میان بگذارد...» و این توضیح مبهم، دعوت به دیدن فیلمی است که یکی از تابوهای اجتماعی را به تصویر می‌کشد؛ تابویی که‌ روی صندلی میخکوبتان خواهد ساخت.

آخرین ساخته پوران درخشنده، روایت دختری به نام شیرین (طناز طباطبایی) است که دو بار تا آستانه‌ ازدواج پیش می‌رود؛ اما هر بار ازدواجش به واسطه حوادثی که خود عامل رقم زدنش است، منتفی می‌شود، ولی سومین مراسم ازدواج به نظر می‌رسد، در حال وقوع است که این بار یک بحران بزرگ رخ می‌دهد. داستان فیلم ماجراهایی را پیش رویتان قرار خواهد داد که نخستین پردازش در تاریخ سینمای ایران با چنین دامنه و دقت نظری به مقوله تعرض به کودکان و تبعاتش است؛ فاجعه و پیامدهایی که در خانواده‌های ایرانی بسیاری از اوقات تلاش می‌شود برای حفظ آبرو ‌روی آن سرپوش گذاشته شود و همین رویکرد، فاجعه را وسعت بیشتری می‌بخشد و تجاوز‌ها از ‌شمار‌ خارج می‌شود!

فیلم: «هیس دخترها فریاد نمی‌زنند» بهت‌زده‌تان می‌کند

اگر از خواندن کلیت داستان این ملودرام اجتماعی شوکه شده‌اید، با دیدن فیلم مو بر تنتان راست خواهد شد و قطعاً نگران فرزندان و کودکان اطرافتان خواهید بود و این نوع اثرگذاری منحصر به فردی است که پوران درخشنده به واسطه مطالعه بر ‌موارد واقعی و قربانیان حقیقی چنین پدیده‌ای بدان دست یافته و به گفته خودش، ماه‌ها برای ساخت چنین اثری با خود درگیر بوده و سرانجام تصمیم می‌گیرد اگر لازم باشد حتی خانه‌اش را بفروشد و سرمایه ساخت این فیلم را تأمین کند؛ فیلمی که ساختش، آن هم در این اوضاع که برخی آثار بی‌دلیل مجوز اکران دریافت نمی‌کنند، شجاعتی عجیب می‌خواسته است و از این زاویه می‌بایست قدردان درخشنده بود.

پوران درخشنده اما تنها در انتخاب مضمون، «شجاعت» و در شیوه پردازش و توزیع مناسب فضای دراماتیک در کلیت اثر، «ذکاوت» به خرج نداده، بلکه در کستینگ نیز با دقت عمل ظاهر شده تا این اثر، محل ثبت یکی از کم نقص‌ترین بازی‌های بازیگران حاضر در این پروژه طی سال‌های اخیر بوده باشد و پس از اکران این فیلم در جشنواره، همه بازیگر با افتخار از حضورشان در این پروژه سخن بگویند.

فیلم: «هیس دخترها فریاد نمی‌زنند» بهت‌زده‌تان می‌کند

بابک حمیدیان در رفتاری شجاعانه و حرفه‌ای که در سینمای ایران، ‌نادر است، نقش متجاوز را بازی کرده و از پس این نقش آنچنان برآمده که در بسیاری از سکانس‌ها ممکن است از او بترسید و همین ‌باعث شده بود که بسیاری از بازیگران از حضور در این قالب خودداری کنند و دست درخشنده را در پوست گردو بگذارند؛ اما حمیدیان که در چند سال اخیر طیف وسیعی از نقش‌ها را به بهترین شکل ممکن بازی کرده، از پس این نقش نیز به خوبی برآمده و اثرگذار‌ترین بازیگر فیلم شده است.

طناز طباطبایی، بازیگر نقش اول فیلم نیز هرچند بازی‌های اگزجره‌ای را در برخی سکانس‌ها ارائه کرده، در عین حال به عنوان یک قربانی به شدت تأثیرگذار است و ترس قربانی را به خوبی به تصویر می‌کشد. شهاب حسینی، مریلا زارعی، جمشید هاشم‌پور، امیر آقایی، فرهاد آییش و همچنین کودکی که نقش قربانی را دارد، بازی‌های یک دست و پرکششی را به نمایش می‌گذارند که ذهن مخاطب را با پرده نقره‌ای سینما گره می‌زند.

فیلم: «هیس دخترها فریاد نمی‌زنند» بهت‌زده‌تان می‌کند

موسیقی فیلم اثر کارن همایون فر نیز ‌روی تدوین استادانه هایده صفی‌یاری به خوبی نشسته و همه اجزای فیلم دست به دست هم داده تا به دیدن داستانی بنشیند که به هیچ عنوان شیرین نیست و با خروج از سالن سینما، احتمالاً روز‌ها، هفته‌ها و ماه‌ها از ذهنتان بیرون نخواهد رفت و حتی ممکن است در بخشی از روابط اجتماعی‌تان تاثیرگذار باشد.

زخمی که این فیلم به همگان نشان می‌دهد آنچنان کهنه است که دیدنش می‌تواند، نوستالژی رنج اجتماعی از مخفی کردن فجایع برای تک تک اعضای این اجتماع باشد و از این جهت، توصیه می‌کنیم اگر دنبال یک فیلم سرگرم‌کننده و به اصطلاح یکی از منتقدان، پی فیلم کاباره‌ای هستید، اصلاً سمت سالن‌های نمایش این فیلم نروید، ولی اگر می‌خواهید یکی از بهترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران را ـ دست‌کم به لحاظ مضمون ـ ببینید، لحظه‌ای غفلت نکنید.

اکنون شما را به دیدن‌ سکانس‌هایی از این فیلم، تیزر منتشر شده و همچنین خلاصه‌ای از سخنان پوران درخشنده پس از اکران فیلمش در کاخ جشنواره فجر سی و یکم ـ که «تابناک» منحصراً ضبط و منتشر می‌کند ـ دعوتتان می‌کنیم تا ‌با فضای این اثر پیش از دیدنش، بیشتر آشنا شوید.

دانلود
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۲۶۸
انتشار یافته: ۱۰۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
از نوشته معلومه که داستان جدیدی داره حالا باید دید چطور فیلمی هست
پاسخ ها
روح
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۱
فیلم رو تو جشنواره دیدم.. فیلم خوبیه اما از اواسط فیلم از ریتم می افته و حالت کشدار پیدا میکنه و بد تموم میشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۱
با این همه مشکلات عدیده که در زندگی مردم وجود داره یعنی ایشون با این ذهن طلایی نمی تونست یه موضوع دیگه برای آرامش جامعه در نظر بگیره حتما باید این موضوع دلخراش رو انتخاب می کرد واسه همینه که هیچوقت به کاردگردانهای ایرانی ایمان ندارم
علي
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۲
دوست عزيز ناشناس2! تنها رسالت يک فيلمساز سرگرم سازي يا القاء آرامش به جامعه نيست. دردها بايد مطرح شوند.بخصوص چنين مساله ي حادي که بيش از آنچه فکرش رو بکنين مبتلا به جامعه هست و همونطور که در متن اشاره شده تا به حال کسي جرات پرداختن به اين موضوع رو نداشته و هميشه ملاحظه کاريها مانع هشيارسازي مردم بوده. من خيلي از والدين رو ديده م که با خوشبيني و سهل انگاري هاي خودشون بچه هاشون رو در معرض اين فاجعه و اثرات ماندگار و مخربش قرار مي دهند.اثرات وحشتناکي که تا آخر عم گريبان قربانيانش و جامعه رو خواهد گرفت.
خواننده
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۲
موضوع قیلم هم دلخراشه و برعکس تصور شما زیاد. مساله اینه که در این مسائل فقط یک نفر قربانی نمیشه و یک فامیل درگیر میشه و سلامت روانیشو از دست میده.
مونث
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۲
به عنوان یک زن در اجتماع با مسائلی از این جنس خیلی مواجه شدم و یا شنیده‌ام، متاسفانه من هم باید به ناشناس 2 بگم که دوست عزیز، شما به راحتی می‌توانید به دیدن این فیلم نروید، اما صورت‌مسئله پاک نمیشه. اسم فیلم به خوبی انتخاب شده، متاسفانه تعرضات بسیاری به بچه‌ها حتی از طرف نزدیکان درجه یک میشه که هیچوقت راجعش با کسی حرف زده نمیشه واینکه این موضوع چه بلایی اون شخص بعد از بلوغ میاره بماند. دیدگاه خودتان رو رشد بدهید، اگر نمی‌توانید شما "نگویید هیس کارگردان موضوع را عوض کن"، شما به نظر میرسه به سانسور و خودسانسوری عادت کرده‌اید! تغییر جایی باید از جایی شروع شود، این فیلم تلنگور و هوشیاری خوبی به خانواده‌های الان میدهد که مجبورا زوجین هر دو سرکار بروند و بچه سردرگم در خانه ها و مهد می‌ماند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
نام پوران درخشنده در تاريخ سينما بدليل شجاعتش در پرداختن به موضوعاتي كه همچنان تابوست جاودان خواهد ماند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
این کلمه تابو مارو له کرد! له له
بی نام
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۲
نگاه اشتباهی دارید جناب ! این مساله هم دقیقا یکی از همون مسائل مهم جامعه هست که اتفاقا باید بیان بشه ! یعنی کارگردان های غیرایرانی این فجایع پنهان جوامع رو بیان نمی کنن؟ زاویه دیدتون رو باید تغییر بدین
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
با این تعریفی که شما از فیلم کردین خیلی دوست دارم که ببینمش.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
با تشکر از خانم درخشنده
موضوعی بسیار مهم و جالب به این معنا که شرم و آبرو و هر لغتی که بتوان ذکر کرد موجب می شوذ فرد و یا خانواده وی نتوانند چیزی بگویند و ناخوانسته خود سانسوری کنند که بسیار دردناک و روح آزار است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
به خانم درخشنده و تمامی بازیگران و پرسنل فیلم خسته نباشید و دست مریزاد می گوییم.
آریا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
فارسی بنویسیم: اگزجره‌ای = اغراق آمیز و همراه با غلو
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
مرسی نتونستم این کلمه رو بخونم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
ممنون
مونده بودم تو این کلمه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
خدا پدرتو بیامرزه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
هممممممم
يه چيز ياد گرفتم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۱
منم معنیش رو ندونسته بودم
ممنون
بی سواد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۱
میشه اعرابشم بذاری بتونیم درست بخونیم!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۲
Exaggerate=Dramatize
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
به همه هموطنان توصیه و خواهش میکنم از این فیلم دیدن کنند. سابقه خانم پوران درخشنده مشخص است و فیلم های ایشان همیشه بار معنایی و مفهومی خاصی را به همراه دارد. ساخت یک چنین فیلمی نشان از دغدغه قلب یک هنرمند دارد. ضمناً از تمام عزیزانی که در این فیلم نقش آفرینی کردند سپاسگذاریم . و شجاعت بابک حمیدیان عزیز را تحسین میکنیم.
بهناز
|
Germany
|
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
البته خیلی فیلمه ناراحت کننده ای است بعضی ها قدرت تماشای آن را نداشتند در روز های جشنواره... ولی به نظر من عالی بود... هرکسی باید 2 بار این فیلم را تماشا کته...
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
ایشالا که سانسور نشده باشه!! چون صحنه های قابل حذف شدن زیاد داشت!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۵
خیلی قشنگ بود فیلم خوبی بود افرین
مهران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
فقط شهاب حسینی و مریلا زارعی . البته بابک حمیدیان هم بازیگر با استعدادیه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۵
انصافا خانوم طباطبایی خیلی عالی بازی کردند بی نظیر بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
فيلم وحشتناك واقعي بود :-o
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟