اخوان‌المسلمین: ایران در سقوط «مرسی» نقش داشته است!

از آغاز شکل‌گیری قیام مردم مصر علیه حکومت حسنی مبارک در بیش از دو سال پیش، ایران ضمن حمایت از این جنبش، پشتیبانی خود را از استقرار دولتی اسلامی در سرزمین مصر اعلام کرد؛ اما اکنون که محمد مرسی در پی مجموعه‌ای از تحولات سقوط کرده، اخوان‌المسلمین در تلاش برای فرافکنی و گریز از پذیرش اشتباهات، ایران را یکی از عوامل سقوط رئیس‌جمهور مصر معرفی نموده است.
کد خبر: ۳۳۷۳۹۹
|
۱۸ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۱ 09 August 2013
|
39085 بازدید
|
اخوان المسلمین: ایران در سقوط «مرسی» نقش داشته است!از آغاز شکل‌گیری قیام مردم مصر علیه حکومت حسنی مبارک در بیش از دو سال پیش، ایران ضمن حمایت از این جنبش، پشتیبانی خود را از استقرار دولتی اسلامی در سرزمین مصر اعلام کرد؛ اما اکنون که محمد مرسی در پی مجموعه‌ای از تحولات سقوط کرده، اخوان‌المسلمین در تلاش برای فرافکنی و گریز از پذیرش اشتباهات، ایران را یکی از عوامل سقوط رئیس‌جمهور مصر معرفی نموده است.

به گزارش «تابناک»، با گذشت یک ماه از مجموعه تحولاتی که به سقوط دولت محمد مرسی در مصر منجر شد، هواداران این جنبش و تحلیلگران سیاسی وابسته به آن، هنوز از شوک به در نیامده ‌و به جای تلاش برای ارزیابی نقاط ضعف و قوت خود و دلایل روگردان شدن اقبال مردمی از آن‌ها، تلاش دارند مجموعه عوامل دیگری را در ناکامی خود دخیل جلوه دهند.

در این رابطه، سایت «المانیتور» می‌نویسد، در نخستین نسخه از «اسناد تحلیلی داخلی» که اخوان المسلمین طی روزهای اخیر به انتشار آن مبادرت ورزیده، از ایران در کنار رژیم اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج فارس به عنوان عوامل زمینه ساز سقوط مرسی یاد شده است.

به نوشته المانیتور، این متن به دست «محمد احمد راشد»، از چهره‌های سر‌شناس اخوان نگاشته شده است. راشد ۷۵ ساله، یک شهروند کشور عراق است که‌ مهم‌ترین برنامه‌ریز و تئوریسین اخوان شناخته می‌شود. هرچند وی هیچ پست رسمی در این سازمان ندارد، اخوانی‌ها وی را هم‌راستا با «شیخ یوسف قرضاوی»، رهبر معنوی خود قرار می‌دهند. گفته می‌شود جایگاه وی با «محمد بدیع»، مرشد اعظم اخوان نیز برابر است.

این متن ۳۷ صفحه‌ای که راشد نام «بازگشت از آزادی» را برای آن برگزیده، ‌سه بخش ‌است: شناسایی طرف‌های دخیل در «کودتا»، نقش اخوان المسلمین در غلبه بر این «امتحان تاریخی»، و فهرستی از مهم‌ترین منفعت‌هایی که با وجود تمامی مشکلات، اخوان می‌تواند از این وضعیت به دست‌ آورد.‌

در این سند همچنین از تحولات مصر به «زشت‌ترین کودتای نظای در تاریخ مدرن» یاد شده و در عین حال، این وقایع سرآغاز اتحاد ملت اسلامی تحت لوای یک رهبری خردمند قلمداد شده است.

در ادامه‌ به بررسی آنچه نقش کشورهای خارجی در تحولات اخیر مصر خوانده شده، پرداخته شده است.

در این مطلب، راشد آمریکا را متهم می‌کند که برای جلوگیری از توسعه گرایش‌های اسلامی، ارتش مصر را به مواجهه با اسلام گرایان واداشته است. رژیم اسرائیل نیز در این تحولات دارای نقشی مشابه دانسته شده و نیز کشورهای حاشیه خلیج فارس، به ویژه عربستان سعودی و امارات به حمایت مالی از مخالفان مرسی متهم شده‌اند.

اما جالب‌تر از همه، بخشی از این گزارش است که در آن ادعا شده، ایران نیز یکی از «دست‌های پشت پرده» در تحولات بوده است. راشد ایران را متهم می‌کند که به دلیل حمایت مرسی از مخالفان دولت سوریه و نیز جلوگیری از نفوذ ایران در مصر، اعراب شیعه را علیه دولت وی تحریک کرده است.

در ادامه این ادعا‌ها آمده است: «ایران پیشنهاد کرد سی میلیارد دلار ‌برای حمایت از برنامه‌های توسعه‌ای مرسی در اختیار مصر گذارد و در ازای آن، کنترل اماکن مذهبی شیعیان در مصر را به دست بگیرد تا بتواند از آن برای گسترش شیعه‌گری استفاده کند. آن‌ها همچنین پیشنهاد کردند که ورود پنج میلیون زائر و گردشگر ایرانی و عرب را تضمین می‌کنند تا حجم گردشگران مصر را به دو برابر افزایش دهند؛ اما مرسی این پیشنهاد را نپذیرفت و در نتیجه، ایران هر تلاشی را برای حمایت از کودتا انجام داد».

به هر حال، آن گونه که مشخص است، اخوانی‌ها در تلاش برای فرافکنی و نپذیرفتن ناکامی‌های خود در تأمین نیازهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مردم مصر که به شورش‌های دوباره منجر شد، سعی دارند طیف وسیع و ناهمگونی از همه بازیگران (از آمریکا و رژیم اسرائیل گرفته تا ایران) را مسئول سقوط دولت خود معرفی کنند.

این در حالی است که ایران در  دوره ریاست جمهوری مرسی، همواره از وی حمایت کرده و از توسعه روابط دو کشور استقبال می‌نمود. جالب اینجاست که اتهاماتی که راشد درباره تلاش ایران برای گسترش تشیع و نفوذ در مصر مطرح می‌کند، دقیقاً مشابه اتهاماتی است که در دوره مرسی، سلفی‌ها متوجه ایران می‌کردند و اتفاقاً دولت مصر همه این اتهامات را رد می‌کرد!

در مورد بحث گردشگری نیز اشاره به این نکته ضروری است که هشام زعزوع، وزیر گردشگری مصر، خود بیشترین تلاش را برای برقراری پیوندهای گردشگری میان ایران و مصر انجام می‌داد و آشکارا اظهار می‌داشت که ورود گردشگران ایرانی، می‌تواند به صنعت گردشگری مصر کمک شایانی بکند.

به این ترتیب، به نظر می‌رسد گزارش راشد چیزی بیش از مجموعه اتهام‌زنی‌هایی برای فرار از مسئولیت شکست نباشد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۷۷
انتشار یافته: ۱۹
امین س
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۸
ایران!!!!! پس عربستان و امارات که رسما از این اتفاق حمایت کردن و خوشحال شدن و بعد از کودتا هر کدوم برای اقتصاد مصر وعده های چند میلیارد دلاری دادن کشک بودن!!! تازه ما که اویل کودتا داشتیم محکوم می کردیم ...
ناشناس
|
United States
|
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۸
نه عزیر من انحراف خود شما باعث شد که با کله بخورید زمین
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۸
در خوشبینانه ترین حالت عدم واکنش در برابر قتل شیعیان در مصر باعث سقوط شما شد. این یعنی تندروی و مسلما محکوم به شکست است. من قبلا از اخوان طرفداری میکردم ولی به اشتباه خودم پی بردم
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۸
با سلام
همه می دانند که اخوانی ها ودر رأس آن آقای مرسی دچار خود شیفته گی شدند وبدون توجه به نیاز های مردم راه خود را رفتند وبجای پرداختن به کشور انقلاب زده دخات در سایر کشور ها را شروع کردند و مخالفین از این روزنه ایجاد شده استفاده وبا گشترش آن دولت را سرنگون کردند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۸
30 ميلياردمون كجا بود مرد حسابي ؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۸
هدف اخوانی ها کاملاً معلوم است. آنها بدین ترتیب می خواهند اول حمایت اسرائیل و آمریکا و سپس حمایت سایر کشورهای غربی را بدست آورند. به همین دلیل هم خواهر مرسی از کشورهای غربی استمداد می طلبد.
مهدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۸
جه رویی دارن! با اسم اسلام اومدن سر کار از مبارک آمریکایی تر شدن!
فدا حسین رامهرمزی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۸
بگذارید راحت باشند،خیال پردازی آزاد است،همین طوری فکر میکردند که به این روز افتادن.
حمید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۸
دولتی که نتونه دوست و دشمنشو از هم تشخیص بده لیاقتش همینه؛ دولت ایران تو این یک دو ساله همه جوره به إخوان و دولت مرسی کمک کرده که این کمکها در راستای کمک به همنوع مسلمان هست ولاغیر مثله همه کمکهایی که به عراق و فلسطین و... میکنه با این تفاوت که اونا قدر میدونن ولی اینا مارو با اسراییل یکی میکنن
البته این بار اولی نیست که إخوان، اینجور اتهامات رو به ایران میزنه
احمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۸
اینها از اول در توهم بودند .اعمال واظهارات مرسی هم ضد ونقیض بود . همان روش باعث سرنگونی آنها گردید نه یک رهبر سیاستمدار ومدیر مدبر داشتند و نه خط ومش درست حسابی دارند مسلما همجون حزب وگروه در عالم سیاست شکست میخورد در ضمن ایران باید هزاران میلیار دلار پول داشته باشد تا 30 میلیار دلار برای همچون اماکنی کمک کند پس اظهارات آنها از ریشه دروغ میباشد.
سعيد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۸
مگه پارسال يادتان نيست كه مرسی چه جوري در تهران سخنراني كرد -تازه اون گفته بود كه فقط چند ساعت در تهران مي ماند-از اين طرف مهر حكم رياست جمهوريش هم خشك نشده بود
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟