پس از گذشت بيش از چهارماه از بازيهاي المپيك 2008 پكن، انتشار خبري مبني بر قضاوت مسابقه ورزشكار رژيم صهيونيستي توسط «محمدرضا مينوكده» داور بينالمللي جودو ايران، با حواشي متعدد و سوالات مختلفي همراه بود. ازجمله اينكه چرا هيچ يك از اعضاي كاروان ورزشي ايران در المپيك در آن مقطع متوجه اين موضوع نشدند و اساسا بحثي دراينباره مطرح نشد. ضمن اينكه اين داور بينالمللي مدعي شده ناگفتههايي وجود دارد كه با در نظر داشتن شرايط آينده بعيد نيست به طرح آنها بپردازد.
محمدرضا مينوكده در گفت وگو با ايسنا در اينباره اظهاركرد: با توجه به نوع قوانين مسابقاتي جودو، اصلا نميدانستم مسابقه ورزشكار صهيونيست انجام ميشود و اساسا در كلاسهاي داوري جودو، همواره تاكيد بر اين است كه ترجيحا در قضاوت، از تابلو ثبت نتايج و زمان مسابقه استفاده نكنيم.
وي اظهاركرد: حتي من در حين قضاوت مسابقات، پنبهاي را در گوشم قرار ميدهم تا در روي تاتامي با تمركز كامل قضاوت كنم. واقعا نميدانم كه چطور چنين مسالهاي روي داد. ساير اعضاي كاروان ايران هم در سالن حضور داشتند و آنها نيز مانند من متوجه چنين موضوعي نشدند. حال پس از چند ماه پايان المپيك، اينكه به يكباره چنين مسالهاي مطرح ميشود واقعا برايم قابل درك نيست. هر چند در اين باره حرفها و واقعيات تعريف نشدهاي وجود دارد كه اگر لازم شد به موقع بيان خواهم كرد.
مسوول سابق كميته داوران جودو درباره عدم توجه به ثبت نام و مليت ورزشكار صهيونيست در پشت لباس مسابقاتي وي اظهار كرد: مسلما هر فرد در رابطه با شرايط حرفهاي حوزه كارياش از نگاه خاصي خود نيز برخوردار است. در مسابقات جودو به عنوان مثال، دوربينهاي ثبت تصاوير را در شرايطي كنار تاتامي قرار ميدهند تا بهترين تصاوير ممكن را ضبط كند. من نيز در هنگام قضاوت از زاويه نگاه حرفهاي يك داور به جريان مسابقه نگاه ميكردم و توجهي به نام و مليت ورز شكاران نداشتم. نحوهي جدولبندي و برگزاري مسابقات جودو نيز يه نحوي است كه داور قبل از مسابقه عملا در جريان مليت ورزشكاران و قرعه مسابقه قرار ندارد.
مينوكده در ادامه به ايسنا گفت: به شخصه و به عنوان فردي كه سالها در عرصه داوري جودو حضور داشته و پس از طي مراحل مختلف، مجوز قضاوت در المپيك را كسب كردم، خود را مقيد و پايبند به رعايت و حفظ معيارها و اصول اعتقادي يك فرد مسلمان ايراني در رابطه با رژيم صهيونيستي ميدانم و در اين شرايط نيز اعتقاد دارم مساله به وجود آمده تنها مساله شخصي من نيست و خواه ناخواه جودو ايران و حتي ورزش ايران را در برميگيرد. نبايد به اين شكل، موضوع رسانهاي ميشد. زماني كه در المپيك آتن،آرش ميراسماعيلي ازمسابقه برابر حريف صهيونيستي انصراف داد، "پارك" رييس وقت فدراسيون بين المللي جودو در سفري به ايران عنوان كرد در صورت تكرار چنين مواردي از نظر IJF پنج سال محروميت در انتظار جودو ايران خواهد بود. تصور ميكنم در اين شرايط همگي بايد كمك كنيم تا اين موضوع برطرف شود.
وي دربارهي معرفي مسوول جديد كميته داوران جودو نيز گفت: طبيعي است كه كار نميتواند به روي زمين بماند. من نيز به عنوان فردي كه سالها در عرصه داوري جودو زحمت كشيده است، تا مدتي از دلمشغوليهاي خاص خود برخوردارم، ولي شرايط به وجودآمده اجتناب ناپذير است و اميدوارم مسوول جديد داوران در مسووليتش موفق باشد.