ناگفته های فرمانده کل سپاه پاسداران در برنامه شناسنامه

عزیز جعفری فرمانده سپاه با حضور در یک برنامه تلویزیونی ناگفته هایی از زندگی خصوصی خود، تحولات زمان دفاع مقدس و روند پس از آن،مذاکره با آمریکا و... را بر زبان آورد. پاسخ وی به این سئوال که آیا می داند یک نشریه آمریکایی نام او را در فهرست 500 نفره افراد قدرتمند دنیا منتشر کرده است، قابل توجه است
کد خبر: ۳۴۷۵۵۵
|
۰۵ مهر ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۹ 27 September 2013
|
56797 بازدید
ناگفته های فرمانده کل سپاه پاسدران در برنامه شناسنامهسردار سرلشکر محمدعلی(عزیز) جعفری با حضور در برنامه تلویزیونی شناسنامه به پرسش‌های مجری برنامه پاسخ داد.

سردار جعفری در ابتدای این برنامه و در پاسخ به این سؤال که نام شما محمدعلی است یا عزیز جعفری، اظهارداشت: نام شناسنامه‌ای بنده محمدعلی است اما از بدو تولد در خانه عزیزالله صدایم می‌کردند و علتی که این نام در جبهه هم مورد استفاده قرار می‌گرفت به این دلیل بود که با توجه به اینکه در دفاع مقدس با یکی از دوستان و نزدیکان با همدیگر بودیم و او مرا با اسم کوچک صدا می‌کرد دوستان دیگر هم با همین اسم صدا کردند؛ «عزیز جعفری» بیشتر به عنوان فامیل و نام خانوادگی شناخته می‌شود اما اسم کوچک من محمدعلی است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در منزل شما را عزیز صدا می‌کنند یا محمد علی، اظهار داشت: در منزل، من را عزیز صدا می‌کنند.

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخ به این سؤال که یک نشریه آمریکایی نام شما را در فهرست 500 نفره افراد قدرتمند دنیا منتشر کرده است؛ آیا از این موضوع اطلاع‌دارید، تصریح‌کرد: نشریات، سایت‌ها، و رسانه‌‌های خارجی خیلی چیزها می‌نویسند؛ از این نکته اطلاع داشتم و در واقع این نشانگر اقتدار سپاه است که ما چون خادم آن هستیم و مسئولیت سپاه را بر عهده داریم نام بنده را برده اند، غربی‌ها توجیه نیستند که فرد یا افراد خیلی در جمهوری اسلامی یا نظام اسلامی و الهی مطرح نیستند بلکه این سازمان قدرتمند سپاه پاسداران است که تولید قدرت کرده است اما اینها اینطور برداشت کرده‌‌اند.

وی در پاسخ به این سؤال که جایگاه فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نظام جمهوری اسلامی کجاست، یادآورشد: همین طور که شاهد هستید انقلاب اسلامی ایران نکته بسیار مهمی که دارد استمرار خود انقلاب اسلامی است؛ هیچ انقلابی در طول تاریخ عمرش به اندازه عمر پویای انقلاب و استمرار انقلاب که هرچه زمان جلوتر می‌رود انقلاب به مراحل بالاتر خود نزدیک‌تر می‌شود، نبوده و چنین انقلابی را نداشته‌ایم؛ حتی اگر به صدر اسلام هم نگاه کنیم بعد از 10 سال تشکیل حکومت اسلامی در عربستان و مدینه و بعد از رحلت پیامبر، یک وضعیت دیگری غیر از آنچه که خداوند متعال و پیامبراکرم(ص) ترسیم کرده بودند، پیش‌ آمد.

سردار جعفری تأکید کرد: بنابراین در انقلاب اسلامی آنچه که خیلی مهم است و دنیا را شگفت‌زده کرده همین استمرار وضعیت انقلابی و ماندن انقلاب اسلامی در مسیر اولیه خود است؛ همان جهت‌گیری که حضرت امام خمینی (ره) پایه‌گذاری کردند، همان خط امروز بعد از 36 -35 سال، دنبال می‌شود و این نکته شگفت‌انگیز انقلاب اسلامی ما است.

وی ادامه داد: اینجا سپاه پاسداران همین مسئولیت را بر عهده دارد یعنی حفظ انقلاب؛ سپاه تنها نهادی در نظام مقدس جمهوری اسلامی است که تاسیس شده تا انقلاب اسلامی را حفظ و پاسداری کند و دستاوردهای آن را نگه دارد و حتی به قول مقام معظم رهبری در جهت‌گیری‌‌های انقلاب اسلامی نقش ایفا کند.

* سپاه یک نیروی صرفاً نظامی نیست

سردار جعفری در پاسخ به این سؤال که آیا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نیروی نظامی مانند نیروهای نظامی مرسوم دنیا است، گفت: خیر، این نکته مهمی است. وجه تمایز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با نیروهای دیگر دنیا خیلی مشخص، روشن و زیاد است؛ آنچه ما مشترک هستیم با نیروهای نظامی دنیا ماهیت نظامی بودن ما است، این ماهیت هم به خاطر این است که ما برای دفاع از انقلاب اسلامی مانند ارتش‌های دیگر دنیا در عرصه زمین، دریا، هوا، 3 نیروی قوی زمینی، دریایی، هوایی داریم و ماهیت سازمانی این 3 نیروی سپاه نظامی است و بخش قابل توجهی از سپاه پاسدارن را این 3 نیرو تشکیل می‌دهند و ماهیت کلی سپاه چون خود سپاه نهاد مسلحی است و به خاطر این 3 نیروی نظامی زمینی، دریایی و هوایی، ماهیت غالب سپاه قرار شده نظامی باشد آن هم بعد از دفاع مقدس این ماهیت در مجلس شورای اسلامی قانونی شد.

وی اضافه‌کرد:‌ اما از همان ابتدا این تذکرات توسط مقام معظم رهبری به سپاه داده می‌شد که توجه داشته باشید شما درست است نظامی هستید اما قبل از اینکه نظامی باشید یک نهاد انقلابی و نیروی مردمی و مکتبی هستید و ویژگی‌های خاص خود را باید داشته باشید و آنها را در سپاه حفظ کنید و مدام این تذکرات به سپاه داده می‌شد و سپاه هم به این نکته توجه داشته است که علی‌رغم اینکه ماهیتش نظامی است اما باید تفاوت‌هایی داشته باشد که در 2-3 مورد است.

* سپاه قبل از آنکه سازمان نظامی کلاسیک باشد، نهاد انقلابی است

فرمانده کل سپاه ادامه داد: یکی اینکه اولا سپاه قبل از اینکه سازمان نظامی کلاسیک باشد یک نهاد انقلابی است؛ روحیه انقلابی باید در کل سپاه حاکم باشد، معنویت و مردم‌داری و نیروی مردمی بودن سپاه باید حفظ شود و این مقدم بر همه ویژگی‌های دیگر سپاه است.

سردار سرلشکر جعفری اظهارداشت: توانمندی‌های تخصصی سپاه مثل تجهیزات و فناوری هم بحث ثانویه‌ای است که سپاه پاسداران باید دنبال کند؛ مقدم بر تجهیزات محوری موضوع مردمی بودن، مکتبی بودن و انقلابی بودن سازمان سپاه است.

* چگونگی تسخیر لانه جاسوسی آمریکا از زبان فرمانده کل سپاه

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخ به این سؤال که شما از دانشجویان تسخیرکننده لانه جاسوسی سفارت آمریکا نیز بودید، برنامه‌ریزی آن چطور انجام شد و احساسات ضدآمریکایی که منجر به این اقدام شد، چگونه به وجود آمد، اظهارداشت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی کاملاً مشخص بود که آمریکا از طریق سفارتخانه خود در ایران کاملاً برنامه‌ریزی و نیروهای مخالف انقلاب را سازماندهی می‌کند و این برای قشر دانشجو و روشنفکر انقلاب مشخص و روشن بود.

وی یادآور شد: این برنامه‌ریزی در انجمن‌های اسلامی‌ دانشگاه‌های اصلی عمدتا دانشگاه تهران، صنعتی شریف و امیرکبیر انجام گرفت که دانشگاه‌های دیگر هم بودند اما محور اصلی، این 3 دانشگاه بودند که با یکدیگر هماهنگی و برنامه‌ریزی برای تصرف لانه جاسوسی کردند؛ منتهی این کار با طبقه‌بندی بسیار بالا صورت گرفت.

جعفری خاطرنشان کرد: قبلاً همه خیلی نمی‌دانستند خیلی با رعایت مسائل تشکیلاتی و طبقه‌بندی این مسئله تعداد خیلی محدودی از کادرهای اصلی‌ این 3 دانشگاه می‌دانستند؛ به بهانه اینکه آن روز می‌خواهد علیه آمریکا راهپیمایی شود بقیه دانشجویان مطلع شدند ولی کم‌کم در حینی که به سمت لانه جاسوسی می‌رفتند بقیه نیز مطلع می‌شدند و اطلاع‌رسانی می‌شد که چنین کاری می‌خواهد صورت بگیرد.

سردار جعفری در پاسخ به این سؤال که مهمترین و بالاترین پست فرماندهی جنگ در چه سنی به شما محول شد و این مسئولیت با چه پشتوانه مدیریتی و توانمندی به شما داده شده بود، افزود: البته وقتی ما اینها را توضیح می‌دهیم برخی از پاسداران جوان ما این سوال برایشان پیش می‌آید که چرا امروز شما چنین مسئولیت‌هایی به ما نمی‌دهید؟ که باید گفت شرایط جنگ و جبهه کاملاً متفاوت با شرایط امروز است.

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخ به این سؤال که البته شما هم امروز به جوان‌گرایی معروف هستید، گفت: هست، اما آن شدت را ندارد و آن نسبت را که ما بگوییم یک جوان 17 و 18 ساله حتی فرمانده تیپ بود، البته خود من سنم بیشتر بود و حدود 24-23 سال داشتم که فرماندهی تیپ عاشورا را در جبهه به عهده بنده گذاشتند؛ ولی شرایط جنگ و جبهه با شرایط امروز متفاوت بود.

وی تصریح‌کرد:‌ نکته دیگر اینکه اینکه زمان، زمان یادگیری، تجربه کسب کردن یا شرایطی که انسان بتواند مسئولیت بپذیرد به عبارت پختگی دوران دفاع مقدس کپسولی بود؛ یک ماه دفاع مقدس شاید با بیش از یک یا چند سال این دوران قابل مقایسه است و شاید به خاطر شرایط بحرانی و صحنه‌های درگیری در جبهه بود.

* نحوه جالب  معرفی سردار جعفری به جبهه توسط خودش

فرمانده کل سپاه افزود: مسئولیت اولی که در جبهه بر عهده ما گذاشتند، زمستان سال 59 بود که ما سوسنگرد رفته بودیم و عراقی‌ها شهر سوسنگرد را یک بار تصرف و فرمانده سپاه آنجا را شهید کرده بودند و سپاه در این شهر منحل شده بود و باید دوباره تشکیل می‌شد؛ در اوایل آبان‌ماه سال 59 که یک ماه بعد از جنگ بود؛ بعد 15 روز که جنگ آغاز شد به عنوان نیروی بسیجی از طریق انجمن اسلامی دانشگاه تهران خودم آمدم، و اعزام هم نشدم و معرفی‌نامه‌ای برای خودم نوشتم چون مهر انجمن دست خودم بود و خودم را به جبهه معرفی کردم؛ آنجا چند نفر تا از برادران پاسداری که قبلاً در دوران انجمن اسلامی ما را دیده بودند، من را شناختند که یکی از آنها شهید اسماعیل دقایقی بود.

وی ادامه داد: از طریق انجمن اسلامی گاهی یکدیگر را می‌دیدیم؛ آنجا ما را دیدند ما می‌خواستیم به خرمشهر برویم ولی هرچه اصرار کردیم قبول نکردند و گفتند شما را برای کار دیگر نیاز داریم و یک دوره یک هفته‌ای آموزش خمپاره 120 برای ما گذاشتند که ما آن را به نیروهای بسیجی و مردمی منتقل کنیم، از نیروهای ارتشی یاد گرفته سپس منتقل کنیم.

جعفری گفت: بعد از اینکه این دوره یک هفته‌ای به اتمام رسید به ما گفتند حالا باید آموزش دهید اما ما گفتیم نمی‌شود با این یک هفته آموزش دهیم باید یک دوره عملی برویم در جبهه و مدتی کار کنیم بعد بتوانیم بیاییم آموزش بدهیم. هرچه گفتند، ما قبول نکردیم. در همین گیر و دار شهید دقایقی حکم گرفت که سپاه سوسنگرد را مجددا تشکیل دهد.

سردار جعفری تصریح‌کرد:‌ در اینجا شهید دقایقی به بنده هم گفت که برای کمک به ما به سوسنگرد بیا؛ آنجا رفتیم و اولین مسئولیتی که به عهده ما گذاشتند در آبان سال 59 مسئول خمپاره‌های شهر سوسنگرد بود یعنی ادوات که بعدا در جبهه مطرح شد؛ با مسئولیت ما این را راه انداختیم بعد مسئولیت آموزش سپاه سوسنگرد را بر عهده ما گذاشتند که انتقال دوره‌های آموزشی و بردن نیروهای بسیج مردمی در کنار واحدهای یگان های ارتش که در خود جبهه مستقر بودند آموزش دهیم ولی کم‌کم به کارهای عملیاتی منتقل شدیم.

* چرایی ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر/ فتح خرمشهر دستهای صدام را بالا برد

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخ به این سؤال که چرایی ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر نظرات مختلفی وجود دارد نظر شما در این زمینه چیست، گفت: آنچه که قابل توجه است و کمتر روی آن صحبت می‌شود در مورد پیروزی نظامی ایران بر دشمن در دفاع مقدس است، این پیروزی نظامی با آزادسازی خرمشهر حاصل شد البته ما 4 عملیات بزرگ انجام دادیم عملیات ثامن‌الائمه، طریق‌القدس، فتح‌المبین، بیت‌المقدس. در نیمه دوم سال 60 یعنی یک سال که از جنگ گذشت، عملیات ثامن‌الائمه و حصر آبادان شروع شد و تا سوم خرداد 1361 که حدود 8-7 ماه می‌شود این چهار عملیات بزرگ پی در پی انجام گرفت و نتیجه آن عملیات بیت‌المقدس بود که منجر به فتح خرمشهر شد و صدام دید که ایران به دور پیشروی افتاده است و دستهایش بالا رفت و تسلیم شد.

* بنی‌صدر دی‌ماه 59 می‌خواست پای میز مذاکره بنشیند

سردار جعفری خاطرنشان کرد: بنی‌صدر در دی‌ماه 59 می‌خواست پای میز مذاکره بنشیند و فکر کرد دیگر نمی‌تواند کاری بکند ولی با همت و مقاومت و تلاش و مجاهدت نیروهای مردمی و سپاهی و همه صورت گرفت و وحدتی که با فرار بنی صدر بین سپاه و ارتش ایجاد شد، این خیلی کمک کرد و بعد از یک سال و نیم خرمشهر آزاد شد.

وی گفت: این پیروزی نظامی ما به صورت قاطع بر دشمن صورت گرفت و عراق اعلام کرد دنبال آتش بوده و اعلام عقب‌نشینی کرد و گفت من عقب‌نشینی می‌کنم؛ جمهوری اسلامی هم قبول کرد و گفت عقب برو تا ببینیم که آیا راست می گویی یا نه؟ ارتش عراق عقب‌نشینی کرد و روی مرزها مستقر شد اما از آنجایی که ماهیت صدام را می‌شناخت و واقعا قابل اعتماد هم نبود، حرف امام این بود که صدام قابل اعتماد نیست می‌خواهد فرصت از ما بگیرد و نیروهایش را بازسازی و دوباره به ایران حمله کند.

وی ادامه داد: هر کشوری که در حال جنگ باشد به محض اینکه آتش‌بس پذیرفتند و زیر بار آتش‌بس رفتند آتش‌بس همین طور تا آخر می‌ماند یعنی حالت نه جنگ نه صلح باقی می‌ماند؛ مثل اسرائیل و سوریه البته سوریه خود را آزاد نکرد و این حالت پیش آمد و نزدیک به نیم قرن است که این حالت وجود دارد. قطعنامه‌ای صادر نشد و فقط ارتش عراق گفت من عقب می‌آیم؛ اما این کافی نبود. او باید جواب می داد که اصلا به چه مجوزی به ایران حمله کرده؟ و تجاوز به خاک ایران داشت و این همه خسارت وارد کردی؟

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود:‌ از این رو امام با دوراندیشی و تدابیر حکیمانه و الهی که داشتند نپذیرفتند چون قطعنامه‌ای در کار نبود که سازمان‌های بین‌المللی صدام را محکوم کنند و متجاوز معلوم شود. چون آنها می‌گفتند ایران شروع کرده بوده و حتی تهمت هم به ایران زدند. اگر همین طور آتش بس را می‌پذیرفتیم، این حالت ادامه یافته و هیچ چیز معلوم نمی‌شد و ایران به حق خود نمی‌رسید.

وی افزود: این تدبیر الهی و حکیمانه‌ای که بود که تنها در امام وجود داشت و حتی اگر کس دیگری این را می‌فهمید که باید چنین کاری کند، جرات بیانش را نداشت.

فرمانده کل سپاه تصریح کرد: به این دلایل باید جنگ ادامه می‌یافت تا متجاوز معلوم شود و نظام بین‌المللی بپذیرد که متجاوز و تجاوزگر کیست؟ و مهمتر از همه اینکه مرزهای ایران امنیت یابد. در این حالت نه جنگ و نه صلح نباشد یک امنیت دائمی که امروز به برکت 8 سال دفاع مقدس حاکم بر مرزها اگر آن روز پذیرفته می شد، امروز نبود.

* تشریح تفاوت 2 نوع نگاه برای ادامه و پایان جنگ

سردار جعفری در ادامه در خصوص بخش‌هایی از خاطرات هاشمی رفسنجانی در سال 66 مبنی بر اینکه شما و آقایان کوثری و محصولی از کمبود سلاح و پتو گزارش می دادید، آیا چنین وضعی باعث پذیرش قطعنامه شد، افزود: اینگونه نبود که سال آخر جنگ اینگونه باشد. در جنگ 2 نگاه از نظر سیاسی و مدیریتی وجود داشت. یکی نگاه حضرت امام بود که باید جنگ ادامه یابد و صدام تنبیه شود و کسب اطمینان صددرصدی از امنیت ایران باشد این نگاه حضرت امام و همچنین حضرت آقا بود که آن زمان رئیس جمهور بودند ولی نگاه دیگری هم وجود داشت که برخی مسئولان آن زمان داشتند که باید زودتر جنگ را تمام کنیم لذا در همان سال 63-62 به ما می‌گفتند یک عملیات موفق کنیم و بر سر میز مذاکره جنگ را تمام کنیم. این نگاه، نگاه قطعی امام نبود.

* دولت وقت پشتیبانی کافی از جبهه نکرد/ اگر پشتیبانی کافی بود، با مشکلات مواجه نمی‌شدیم

وی افزود: همان طور که امروز هم بین دیدگاه‌ مقام معظم رهبری با برخی از مسئولان در برخی از مسائل متفاوت است مثلا در موضوع رابطه با دشمن یا مذاکره با آمریکا بحث استقامت و پایداری ‌در برابر دشمن متفاوت است. این تفاوت دیدگاه توسط مسئولانی که بودجه و امکانات کشور در دست آنها بود و عمدتا در دولت بودند، وجود داشت البته آن زمان حضرت اقا رئیس‌جمهور بودند اما اختیارات اجرایی کشور دست نخست وزیر بود. اینکه این دیدگاه در میزان پشتیبانی دولت از جنگ موثر بود یا نه نمی‌توانیم قضاوت کنم و به صورت منطقی بگوییم و کسی را متهم کنیم ولی آنچه که به صورت قطع و یقین در فرماندهان جنگ وجود داشت و برداشتمان این بود اگر چنانچه دولت در پشتیبانی بیشتر از جبهه مصمم باشد، ما با این مشکلات مواجه نمی‌شدیم.

* سخنان فرمانده کل سپاه درباره تهدیدات فتنه‌‌های 78 و 88

سرلشکر جعفری در پاسخ به این سؤال که جدی‌ترین تهدیدی که تاکنون علیه نظام جمهوری اسلامی ایران وجود داشته است چه بوده، گفت: همانگونه که می‌دانید رسالت اصلی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حفظ انقلاب است و دفاع از مرزهای کشور و مقابله با هجوم دشمن خارجی وظیفه دوم ما است و حفظ تمامیت ارزی وظیفه ارتش است. وظیفه اصلی و اولیه سپاه دفاع از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن است.

وی افزود: به همین دلیل سپاه پاسداران تنوع مأموریتی بسیار بالایی دارد، مقابله با تهدیدات دفاعی سخت، مقابله با تهدیدات امنیتی از جنس مسلحانه و غیر مسلحانه، چرا که ما دو تعریف از تهدیدات امنیتی داریم یکسری از تهدیدات امنیتی آنهایی است که در شمال غرب کشور و یا کردستان وجود دارد و تهدیدات مسلحانه است و یک نوع تهدیدات امنیتی غیرمسلحانه است مانند ماجراهای سالهای 78 و یا 88 و یا تهدیدات فرهنگی و سیاسی.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: سؤال اینجاست که انقلاب اسلامی که سپاه پاسداران مسئول حفظ آن است و باید به استمرار انقلاب کمک کند، با چه چیزی بیشتر از همه تهدید می‌شود، پاسخ این سؤال یک چیز نیست و در هر مقطع زمانی متفاوت است.

سرلشکر جعفری گفت: در 10 سال اول، تهدید نظامی علیه انقلاب جدی‌ترین تهدید بوده است ولی بعد از آن، تهدید جنگ تمام شد گرچه تهدید وجود داشت اما بالفعل نشده بود، اما تهدید فرهنگی و تهدید سیاسی در اواسط انقلاب را ما شاهد بودیم و انقلاب از مسیر سیاسی تهدید شد و حتی در حاکمیت نفوذ کردند و شعار توقف انقلاب اسلامی را سر دادند و گفتند ما انقلاب را می‌خواهیم چه کار کنیم.

عضو شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: آنها می‌گفتند حالا در سال 57 انقلاب پیروز شده است و مستقر شده و ما دیگر انقلاب لازم نداریم و باید مردم خود را اداره کنیم و آب و نان آنها را تأمین کنیم. شعارهای انقلاب در مقابل ظلم دشمنان و استکبار دشمنان و ظلم‌ستیزی که شعار اصلی انقلاب است و حضرت آقا نیز بر آن تأکید کردند، حمایت از مستضعفین و مظلومان جهان، حمایت از مسلمانان شعار اصلی انقلاب است.

وی افزود: این مقابله با ظلم استکبار و حمایت از محرومین و مستضعفین شعار اصلی انقلاب اسلامی و یک حکومت دینی است. آنها می‌گفتند که این شعار باید متوقف شود و شعار نه غزه نه لبنان را می‌گفتند و این شعارها دستاوردهای همین نگاه بود.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: غیر از دوران دفاع مقدس که تهدید نظامی تهدید اصلی بوده است، تهدید فرهنگی، سیاسی و حتی اقتصادی امروز به صورت همزمان بر ما فشار می‌آورد که همان جنگ نرم است و این تهدید اصلی علیه انقلاب است.

سرلشکر جعفری ادامه داد: اتفاقا در جنگ تحمیلی به انقلاب اسلامی که سپاه پاسداران محصول حراست از آن است، لطمه وارد نشد گرچه به تمامیت ارضی ما هجوم شد اما اصل انقلاب اسلامی مورد تهدید واقع نشد و به قول حضرت امام ما در جنگ انقلابمان را به دنیا معرفی کردیم.

وی افزود: خود جنگ سبب شد تا انقلاب بیشتر در دنیا توسعه پیدا کند اینکه در دیگر کشورها انجام می‌گیرد، یعنی بیداری اسلامی مدیون جنگ 8 ساله است و این هم یعنی صدور انقلاب.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: جنگ نه تنها انقلاب اسلامی را مورد تهدید قرار نداد بلکه آن را تقویت و حتی صادر کرد. تهدیدات سیاسی، اقتصادی و امنیتی می‌تواند انقلاب اسلامی را مورد تهدید جدی قرار دهد. عده‌ای از اواسط انقلاب در حاکمیت نفوذ کردند و شعار توقف انقلاب را سر دادند که حضرت آقا از همان روز چفیه را روی دوش مبارک خود انداختند و جلوی این حرکت انحرافی علیه مسیر راستین انقلاب اسلامی ایستادند.

* فتنه 88؛ بزرگترین تهدید علیه انقلاب اسلامی بعد از جنگ تحمیلی

وی در ادامه تصریح کرد: بزرگترین تهدید علیه انقلاب اسلامی بعد از جنگ تحمیلی فتنه 88 است. من هم در جنگ بودم و هم در فتنه 88، در فتنه 88 خطر به مراتب سنگین‌تر و جدی‌تر از جنگ برای انقلاب اسلامی بود.

جعفری ادامه داد: این مسئله تهدید علیه انقلاب اسلامی و حرکت دینی انقلاب اسلامی بود. در فتنه 88 ما تنها نگاه به داخل نکنیم، در فتنه 88 بسیاری از عوامل داخلی آگاهانه و بسیاری هم ناآگاهانه همراهی کردند که البته بسیاری هم پشیمان شدند و فهمیدند چه کلاهی بر سر آنها رفته است اما برنامه‌ریزی اصلی آن خارج کشور بود همانگونه که آمریکایی‌ها به آن اقرار کردند.

وی در پاسخ به اینکه آیا بحث‌هایی که تاکنون در مورد حمله به ایران مطرح شده است تنها جنگ روانی و تبلیغاتی بوده است و یا بعضی از آنها واقعا به نقطه عملیاتی رسیده است، افزود: شاید من از معدود کسانی هستم که معتقدم دشمن به این زودی‌ها جرأت حمله به ایران را ندارد و حتی از سال 80 به این طرف که واقعه 11 سپتامبر به وجود آمد و آمریکایی‌ها تلاش کردند که انقلاب اسلامی ایران را کنترل کنند و رفتار انقلاب را تغییر دهند هدف اصلی این بود به افغانستان حمله کردند تا بتوانند جا پای خود را در افغانستان محکم کنند و به عراق حمله کردند تا بتوانند در عراق مستقر شوند و حلقه محاصره ایران را کامل کنند که بتوانند حساب ایران را برسند.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: من از همان موقع در سال 82 و چند ماه بعد از حمله آمریکایی‌ها به عراق که خیلی‌ها احتمال می‌دادند آمریکا به ایران حمله کند، ‌گفتم که چنین حمله‌ای رخ نخواهد داد، دلیل آن هم این بود که تا زمانی که این شرایط ما حفظ شود و مردم پشت سر ما باشند و نظام را قبول داشته باشند و حمایت می‌کنند از نظام و این آمادگی در نیروهای مسلح ما وجود دارد که اتفاقا با سال 82 و سال های انتهایی جنگ قابل مقایسه نخواهد بود، چنین اتفاقی نمی‌افتد.

سردار جعفری همچنین گفت:«شاید من از معدود کسانی هستم که معتقدم دشمن به این زودی ها جرات حمله به ایران را ندارد. بعد از ماجرای 11 سمپتامبر که آمریکا می خواست به نوعی رفتار ایران را تغییر و انقلاب اسلامی ایران را کنترل کنند، آن ها به عراق و افغانستان حمله کردند تا حلقه محاصره ایران را کامل کنند تا در نهایت به ایران ضربه بزنند اما من از همان سال 82 معتقد بودم آمریکا به ایران حمله نخواهد کرد. استدلالم هم این بود که تا زمانی که مردم ازنظام حمایت می کنند و از طرف دیگر این حد از  آمادگی در نیروهای نظامی  وجود دارد، آمریکا جرات حمله به ایران را نخواهد داشت. وقتی مردم یک جامعه با عزم راسخ از حق و دین الهی دفاع می کنند یعنی اهداف انقلاب اسلامی محقق شده چون انقلاب اسلامی در یک کلام یعنی یاری دین الهی.»
وی ادامه داد:«وقتی یاری دین خدا از سوی اکثریت قاطع مردم انجام می گیرد، وعده الهی محقق می شود از سوی خدا نصرت های زیادی حاصل می شود و در دل دشمنان رعب و وحشت ایجاد می شود که این نصرت های الهی و وحشتی که در دل شمن ایجاد می شود، بازدارنده است. آمادگی های ما، حضور مردم در صحنه و یاری دین و نصرت های الهی و ترسی که خدا در دل دشمن می انداز باعث می شود بگویم آمریکا جرات حمله به ایران را ندارد.»

جعفری افزود:«امنیتی که امروز در کشور ما وجود دارد در دنیا بی نظیر است. علی رغم فشارها و توطئه های بی شماری که از سوی دشمنان وجود دارد، امنیت کشور ما فوق العاده است. هیچ کشوری نمی تواند جلوی عملیات های انتحاری را بگیرد، اما ایران این کار را کرد. ظرف یک سال اخیر حدود 11 مورد از عملیات های انتحاری را خنثی کرده ایم و قبل از اینکه وارد مرزهای کشور شوند جلوی این حملات را گرفته ایم.»

فرمانده سپاه گفت:«اگر بسیجی ها و مردم در مقابل فتنه گران نمی ایستادند، وضعیتی که امروز در سوریه وجود دارد را در ایران هم شاهد بودیم. انسجام و وحدت عمومی که در بین مردم وجود دارد باعث جلوگیری از ایجاد چنین وضعیتی شده است اما نباید توطئه های بی شمار دشمن را هم نادیده گرفت.»

جعفری در بخش دیگری از برنامه اظهار داشت:«سپاه در عرصه سیاسی تا زمانی که رقابت های سیاسی است دخالتی ندارد اما این وظیفه سپاه است که هوشیار باشد و جریان های سیاسی را بشناسد. تا زمانی که رقابت ها به صورت معمولی و در چهارچوب قانون انجام می گیرد سپاه هیچ دخالتی ندارد اما زمانی که اختلاف دیدگاه های سیاسی و دیدگاه انحرافی سیاسی می خواهد بر امنیت و نظام اثر بگذارد سپاه احساس وظیفه می کند. همه ماجرای فتنه 88 همین بود که یک جریان انحرافی سیاسی می خواست بر خلاف مسیر قانون و به زور و با الگوی انقلاب مخملی می خواست وارد حاکمیت شود. مبنای تهدید فتنه 88 سیاسی بود که آن را تبدیل کردند به موضوع امنیتی و می خواستند انقلاب را تحت تاثیر قرار دهند. در چنین شرایطی سپاه با هوشمندی وارد عمل شد و با این تهدیدات مقابله کرد.»

* همکاری دولت دوم‌خرداد و سپاه به حداقل رسیده بود/ علت:مغایرات اهداف دولت دوم‌خرداد با اهداف انقلاب

سردار عزیز جعفری در پاسخ به این سوال که رابطه سپاه با کدام یک از دولت ها بهتر بوده گفت:« هر دولتی یک بعدی از کار را تقویت می کرد که سپاه بر اساس همان ابعاد کمک می کرده. البته همکاری ما با دولت دوم خرداد که توسعه هدف گذاری شان با اهداف انقلاب مغایر بود به حداقل رسیده بود. اگر همان دولت می خواست در عرصه های مختلف برای مردم کار کند ما نهایت همکاری را داشتیم اما ما چنین اراده ای را کمتر می دیدم.»

وی ادامه داد:«دولت نهم و دهم به شدت به نقش سپاه در سازندگی کشور احساس نیاز کرد. فشار دشمنان هم زیاد شده بود و شرکت هایی که در پارس جنوبی قرار داد بسته بودند، کار را تعطیل کردند و رفتند. سپاه گفت من آمادگی دارم این کار را انجام دهم و دولت هم استقبال کرد و کار انجام شد. هر دولتی که از سپاه کمک بخواهد سپاه آمادگی دارد که کمک کند.»

سردار جعفری در مورد ارزیابی خود از انتخابات یازدهم هم اظهار داشت:«همانطوری که رهبری پیش بینی کردند حماسه سیاسی به دست مردم برقرار شد. این انتخابات، انتخابات بسیار امن و خوب و دقیقی بود. نه  اینکه در انتخابات قبلی اینطور نبوده اما این بار دقت در انتخابات بیشتر بروز داشت و برای همه مشخص شد که امانتداری در رای مردم چیزی نیست که نظام اسلامی با آن بازی کند. چطور ممکن است ما ادعای نظام اسلامی داشته باشیم اما به رای مردم خیانت کنیم. تهمت تقلب تهمت ناروایی بود که واقعاً قابل بخشش نیست. در انتخابات 92 نسبت آرای کاندید انتخاب شده الهی بود تا برای همه کسانی که نسبت به برخورد جمهوری اسلامی با آرای مردم تردید داشتد، مشخص شود جمهوری اسلامی نسبت به رای مردم امانتدار است.»

وی ادامه داد:«حماسه سیاسی و اتفاق بزرگی که امسال افتاد وحدت بخش بود.»

* ماهیت آمریکایی‌ها هیچوقت تغییر نمی‌کند

فرمانده کل سپاه همچنین در مورد اظهارات اخیر مقامات آمریکایی گفت:«ماهیت آمریکایی ها هیچ وقت تغییر پیدا نمی کند اما ممکن است بر اثر استقامت مردم و نظام روی اصول و همچنین اینکه مردم ایران زیر بار ظلم نمی روند، متوجه برخی مسائل شوند. جامعه ایران و فرهنگ اسلامی ایران به این شکل است که در مقابل تهدید و فشار متحد می شویم. آمریکایی ها ممکن است روزی متوجه این موضوع شوند که زبان تهدید و فشار و زرو روی ایران تاثیری نخواهد داشت و جواب عکس برایشان خواهد داشت. اگر روزی سرعقل بیایند و این موضوع را درک کنند ممکن است بتوان با آن ها سر میز مذاکره نشست.»

* معنای نرمش‌ قهرمانانه

وی ادامه داد:«نرمش قهرمانانه ای که مقام معظم رهبری بیان کردند یعنی ایران قدرتمند است و متکی بر مردم و اعتقادات دینی و اسلامی آن ها مثل یک شیر و کوه استوار در مقابل فشارهای دشمن ایستاده است. اما در این حالت هم باید نرمش قهرمانانه وجود دارد. نرمش قهرمانانه برای این است که ما حاضریم بنشینیم و مذاکره کنیم که ببینیم آیا طرف مقابل متوجه شده یا خیر که قدرت ایران یعنی چی و ایران به چه چیزی اتکا دارد.»

جعفری افزود:«صحبت هایی که امروز رئیس جمهور محترم بیان می کنند در چهارچوب اصول انقلاب و نتیجه ایستادگی چندین ساله انقلاب است. سال گذشته فشار زیادی روی مردم بود اما مردم در عرصه های مختلف مثل راهپیمایی 22 بهمن یا پای صندوق های رای حضور چشمگیری داشتند. اگر دشمن عاقل باشد و بخواهد هوشمندانه، دقیق و حکیمانه به برخورد خود با ایران نگاه کند باید متوجه شود که حرف زور و فشار و تهدید جواب نمی دهد و باید بنشیند و صحبت کند. نرمش قهرمانانه یعنی در چهارچوب اصول و خط درست انقلاب حرف خودمان را بیان و از حقوق خود دفاع خواهیم کرد.

دانلود
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟