پس از
شرح رنج رفته بر دانشجوی ترم سوم دانشگاه تهران که در اثر یک سانحه مصدوم شده و پس از اعزام به بیمارستان، با دردی به مراتب شدیدتر و وخیمتر از شکستگی مچ پا روبهرو شده بود، پیگیری وضعیت او در دستور کار وزیر قرار گرفت تا در زمانی کوتاه، اخبار خوشی در این زمینه به گوش برسد؛ اخبار خوشی که میتواند با توبیخ مسببان رقم خوردن این فاجعه تکمیل شود.
به گزارش «تابناک»، روزگار تیره و تار شده «ماریه»ی ۳۳ ساله پس از نزدیک یک ماه تحمل درد و رنج و پس از آن که شکستگی مچ پایش بر اثر رد شدن لاستیک اتوبوس در اثر غفلت مسئولان بیمارستانی که در آن بستری بود، به عفونت سراسری در پای چپ و سیستم گوارشی وی گره خورد، طی چند روز گذشته و با تغییر بیمارستان آنقدر متفاوت شده که گویی به بهشت درمانی آمده است.
با انتشار خبر شرح حال این دانشجو در «تابناک» و بازتاب گسترده آن در دیگر رسانهها، در زمان کوتاهی دکتر سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ماجرا آگاه شده و همان روز در دستوری به دکتر زارعنژاد و دکتر شریعتی، رؤسای مراکز روابط عمومی و حراست این وزارتخانه، پیگیری مراتب امر را خواستار شد.
پیرو این دستور، روند درمانی ماریه در بیمارستانی که به آن منتقل شده بود، مورد بررسی قرار گرفت و دکتر غلامرضا پورمند، رئیس مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی سینا در این باره گزارش مکتوبی به این شرح به دفتر وزیر فرستاد:
«
به دنبال حادثۀ تصادف اتوبوس سرویس خوابگاه دانشگاه تهران در دوم مهرماه، خانم ماریه.ج دانشجوی این دانشگاه دچار آسیب دیدگی شدید اندام تحتانی چپ و کوفتگی وسیع در پوست و عضلات و بافت های نرم ران، زانو و ساق پا و شکستگی در استخوان های مچ و کف پا شده است.
بیمار در طول بستری در بیمارستان قبلی دچار تشدید علائم و عفونت بافتهای نرم و آسیب دیدگی سراسری پوست، ران، زانو، ساق، مچ و کف پشت پا شده و پس از انتقال به بیمارستان سینا در بیست و یکم مهرماه، توسط سرویس ارتوپدی بیمارستان به اتاق عمل منتقل و تحت عمل جراحیِ برداشت بافتهای ضایعه دیده و عفونی و شستوشو قرار گرفته است.
بیمار برای بهبود تاکنون هفت بار به اتاق عمل منتقل شده و در آخر گرافت پوستی از پای مقابل برداشته و در ناحیه ضایعه دیده پوستی وی پیوند شده است. ایشان در حال حاضر در بخش VIP بیمارستان سینا بستری و تحت مراقبت بوده و حال عمومی وی رضایت بخش است ولی به علت اعمال جراحی متعدد دچار کم خونی بوده که در چند نوبت تزریق خون به وی انجام شده است.
لازم به ذکر است در حال حاضر تمام شاخصهای کلیوی نرمال، اشتها و تغذیه بیمار طبیعی و از نظر گوارش، قلب، ریه و عفونی مورد مشاوره قرار گرفته که ارگانهای مرتبط وضعیتی قابل قبول دارند. لذا با عنایت به وسعت ضایعه و از بین رفتن نسوج و آسیب دیدگی پوست، نیاز به انجام عمل جراحی گرافت پوستی دارد.
همچنین در نهم آبان ماه از بیمار توسط مسئولان بیمارستان عیادت به عمل آمد که همراهان بیمار از روند ارائه خدمات درمانی صورت گرفته توسط پزشکان معالج و کادر پرستاری اظهار رضایت کامل کردند».
آنچه از گزارش تقدیمی رئیس بیمارستان سینا به وزیر بهداشت برمیآید، وضعیت رو به بهبود ماریه پس از جراحی متعدد و گذراندن مراقبتهای مستمر است؛ اما آنچه حلقه مفقوده رسیدگی به وضعیت این بیمار بوده و جا دارد در گزارشهای تکمیلی مسئولان وزارتخانه، بررسی دقیقی شود، چرایی بروز این رویداد در بیمارستانی است که ماریه ۲۸ روز در آن بستری بود.
به عبارت بهتر، هرچند رسیدگی به وضعیت ماریه و پیگیری مراحل درمانی او جای تقدیر دارد، هنگامی میتواند راهگشای مشکلات امثال وی باشد که ماجرا ریشهیابی شده و معلوم شود که چگونه کیفیت خدماترسانی در یک بیمارستان بزرگ دانشگاهی تا آن اندازه پایین آمده که بیماری با یک درد راهی آنجا شده و بدون آن که نشانههای بهبودی در وی ظاهر شود، سرانجام با مجموعهای از دردهای جانکاه باید دست به دامان دیگر مراکز درمانی شود؟!