ایران ۷.‌۳ میلیارد دلار را در سال ۹۰ آتش زده!

سال ۹۰ - ۲۰۱۱ - همزمان با اوج گیری تحریم‌های بین‌المللی ‌علیه کشور بوده ‌و تحریم نفتی و گازی غرب ‌علیه ایران، در این سال شدت گرفت. در‌‌ همان سال ایران با آتش زدن بیش از ۷ میلیارد دلار در رده سوم جهانی در این خصوص قرار گرفت و جالب آن که آتش زدن میلیارد‌ها دلار، در سال‌های پیش از آن هم ادامه داشته است.
کد خبر: ۳۵۵۷۵۶
|
۱۳ آبان ۱۳۹۲ - ۱۷:۵۲ 04 November 2013
|
26955 بازدید
|
ایران 7.3 میلیارد دلار را در سال 90 آتش زده!

سال ۹۰ - ۲۰۱۱ - همزمان با اوج گیری تحریم‌های بین‌المللی ‌علیه کشور بوده ‌و تحریم نفتی و گازی غرب ‌علیه ایران، در این سال شدت گرفت. در‌‌ همان سال ایران با آتش زدن بیش از ۷ میلیارد دلار در رده سوم جهانی در این خصوص قرار گرفت و جالب آن که آتش زدن میلیارد‌ها دلار، در سال‌های پیش از آن هم ادامه داشته است.
به گزارش «تابناک» در آخرین گزارشی که بانک جهانی از آمار و ارقام سوزاندن گاز در کشورهای جهان منتشر کرده است، ایران با سوزاندن بیش از ۱۱ میلیارد متر مکعب گاز در سال ۲۰۱۱ که ارزشی بالغ بر ۷.‌۳ میلیارد دلار داشته است، پس از روسیه و نیجریه‌ در رده سوم جهانی در خصوص آتش زدن دلارهای گازی قرار گرفته است.

بر پایه این آمار ایران به تنهایی مسئول بیش از ۸ درصد مجموع گازهای سوزانده شده در این سال را که بالغ بر ۱۴۰ میلیارد متر مکعب بوده است، می‌باشد.

این در حالی است که از سال ۲۰۰۶ که آمار بانک جهانی در این خصوص منتشر می‌شود، ایران همواره جایگاه دوم و سوم را ‌داشته ‌و جالب آنک ه جایگاه ایران در این خصوص طی این مدت چه به لحاظ درصدی و چه به لحاظ مجموع گازهای سوزانده شده به متر مکعب، تغییر چندانی نداشته است. در حالی که کشوری مانند ونزوئلا از سال ۲۰۰۶ که در رده چهارم جهانی بوده، در آخرین آمار ارائه شده در مکان دهم رده‌‌بندی شده که نشانگر تلاش بسیار بالای این کشور در جلوگیری از آتش زدن سرمایه‌های عظیم گازی است.

ایران 7.3 میلیارد دلار را در سال 90 آتش زده!

این در حالی است که به گزارش بانک جهانی، هنوز آمار مربوط به سال ۲۰۱۲ در این خصوص بنا به دلایلی منتشر نشده ‌و بنا به باور تحلیلگران، ایران به دلیل اینکه از سال ۲۰۱۱ تحت تحریم گازی و نفتی واقع شده، به احتمال بسیار، ‌روند تصاعدی ‌در سوزاندن گاز طبیعی ‌خواهد پیمود.

در همین حال، جلیل جعفری عضو کمیسیون انرژی مجلس ‌پیرامون این موضوع گفت: اکنون روزانه نزدیک ۴۰ میلیون متر مکعب گاز همراه نفت در کشور سوزانده می‌شود، در حالی که می‌توان با ساخت تأسیسات مربوطه نسبت به استحصال آن و جلوگیری از سوزانده شدن این حجم از سرمایه ملی جلوگیری کرد.

وی اشاره کرد که از هر متر مکعب گازی که سوزانده می‌شود، می‌توان ۳ کیلووات برق تولید کرد که صادرات آن و یا مصرف داخلی آن می‌تواند سرمایه‌های کشور را به شکلی اساسی حفظ و صیانت کند که اکنون متأسفانه این سرمایه به بد‌ترین شکل ممکن نابود می‌شود.

وی در پاسخ به این ‌که آیا تکنولوژی استحصال و پالایش گازهایی که اکنون سوزانده می‌شود در کشور و در بخش خصوصی وجود دارد یا خیر گفت: شرکت‌های داخلی بخش خصوصی توان پالایش و استحصال این گاز را دارند و در دولت قبل نیز چندین بار برای به توافق رسیدن در پالایش این گاز با وزارت نفت وارد مذاکره کردند؛ اما برخی تنگ‌نظری‌ها در وزارت نفت و ‌توافق نکردن بر سر قیمت گاز، منجر به آن شده که همچنان این گاز در کشور سوزانده ‌‌شود و به هدر ‌‌رود.

وی ادامه داد: حتی این بحث مطرح شده بود که اگر این گاز ‌‌رایگان در اختیار شرکت‌های خصوصی برای پالایش قرار بگیرد، با توجه به تبعات آن که جلوگیری از هدر رفت سرمایه کشور و آلودگی محیط زیست است، باز هم برای کشور به صرفه است که متأسفانه وزارت نفت به این مسائل به هیچ وجه توجهی نکرده و برای چانه‌زنی بر سر قیمت این گاز اکنون سوزانده می‌شود.

وی درباره این که وزارت نفت دولت یازدهم در این خصوص چه کاری انجام داده‌ است، گفت: وزیر جدید به تازگی وزارت را بر عهده گرفته است که طی جلسه‌ای که با مسئولان این وزارت خانه داشتیم، موافقت خود را برای حل موضوع مطرح کرده‌اند که انشاءالله در جلسات بعدی این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۴۴
انتشار یافته: ۲۱
تاریوردی
|
Malaysia
|
۱۸:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۳
پس باید واقع بینانه به منافع ملی توجه شود. اینها سرمایه نسلهای بعد هم می باشد. بجای سوختن باید به ساختار و پایه تبدیل شوند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۳
میخواین بخاری هم روشن نکنیم؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۴
عزیز من گازی رو که بهمراه نفت از زمین بیرون میاد رو می سوزانند. هیچ ربطی به بخاری شما نداره!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۳
ان شاءالله جلسه بعدي كي است؟ روزي چهل ميليون متر مكعب يعني تقريبا روزي بيست ميليون دلار! نبايد هر چه زودتر يك فكري برايش كرد؟؟؟؟؟؟؟ آن وقت مي خواهيد يارانه ما را قطع كنيد؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۳
نمی شه اینقدر این گازها رو آتیش نزنید و ازش استفاده کنید؟!
سینا
|
-
|
۲۱:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۳
نگو که نگو .
خودمون هم آتیش گرفتیم !!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۳
انشاالله مشکل زود حل بشه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۳
سلام تابی عزیر
این گاز ها که سوزانده می شود به نام flare است که از نظر شیمیای ساختار مطلوبی ندارد و همراه با نفت و گاز طبیعی بیرون می آید.
چون این گاز ها ساختار شیمیایی مناسبی ندارند نمی شود از آنها به همان روش های معمول استفاده کرد.
هم اکنون تمام کشورها و کمپانی های دنیا به دنبال آن هستند که با استفاده از تکنولوژی های جدید از این گازها استفاده کنند که تا حدی هم موفق بوده اند.
به دلایل تحریم این تکنولوژی ها در ایران موجود نمی باشد.
همانطور که گفتی طرح های داخلی هم برای این کار تعریف شده اما دلیل اصلی ناموفق بودن آنها همین نبود تکنولوژی های جدید در کشور می باشد.
لازم به ذکر دوباره است که تکنولوژی استفاده از این گاز ها بسیار جدید است و اگر موانع تحریم برداشته نشود، سالها تحقیق و با بار مالی بسیار زیاد لازم است تا به نقطعه هم اکنون کمپانی های بزرگ دنیا برسیم.
از طرفی هم نه می شود این گاز ها را ذخیره کرد و نه می شود جلوی بالا آمدن آنها را از چاه ها گرفت. و وقتی هم که از چاه بالا می آیند راهی جز سوختن آنها نداریم، چون اگر نسوخته وارد جو شوند اثرات بسیار مخرب تری بر محیط زیست می گذارند.

به هر حال سریعا باید چاره ای اندیشید نا ضرر بیش از این نشود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۴
نميفهمم.
اگر قرار است اين گاز بسوزد. آيا نميشود زير يک ديگ آب بجوشد، بخار توليد کند و نيروگاه برقي ايجاد شود و برق توليد شود و انرژي هسته اي نداشته باشيم براي توليد برق؟
اين چقدر کار دارد که تکنولوژي پيشرفته بخواهد و تحريم آزار نرساند؟
آيا دانش توليد يک نيروگاه را هم نداريم؟
كارمند شركت پتروشيمي در عسلويه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۳
سالهاست كه فن آوري جديد مبتني بر سيستم بدون فلر يا بدون مشعل است كه ديگر هيچ گازي بي جهت سوخته نمي شود. اكنون در عسلويه بيش از 60 مشعل در حال سوختن شبانه روز وجود دارد كه آلودگي زيست محيطي شديدي ايجاد مي كنند و روزانه ميليونها دلار گاز بدون استفاده سوخته مي شود و هدر مي رود.
منصف
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۴
چی بگیم ؟!!

حیف و هدر چیزیه که خدا میگه دست خودتونه !

المومن کیس !
سما
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۴
میریم که مدیریت جهانی رو داشته باشیم ...
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما رژیم اسراییل به توافقنامه آتش بس با لبنان پایبند می ماند؟