نگاه شما: مشکل نقل و انتقال معلمان

کد خبر: ۳۶۱۴۱۱
|
۱۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۰ 01 December 2013
|
21792 بازدید
|
با توجه به پوشش آموزش ابتدایی و متوسطه در سطح کشور، هر یک از شهروندان ایرانی در وابستگان خود، نمونه‌هایی از قشر زحمکتشی که پیشه انبیا‌ را برگزیده‌اند، دیده‌اند و اگر در ریز مسائل و مشکلات آن‌ها وارده شده باشند، شاید به برخی پرسش‌های بی‌پاسخ مشابه آنچه در زیر می‌بینید، برخورد کرده باشند:

۱ ـ چه فرقی میان کسی که در یک روستای دور افتاده تدریس می‌کند با یک دبیر یا یک آموزگار در یک شهرِ با امکانات وجود دارد؟

۲ ـ آیا هزینه رفت و برگشت یا سرویس رفت‌وآمد برای معلمان در شهرهای کوچک و روستا‌ها در نظر گرفته می‌شود؟

۳ ـ آیا زمانی را که معلمان برای رسیدن به محل کار و یا برگشت به منزل ‌می‌‌گذرانند در ساعت کار آن‌ها لحاظ می‌شود یا نه؟

۴ ـ آیا مبلغی برای جبران ساعات هدر رفته در مسیر رسیدن به محل کار، به معلمانی که مسیر طولانی و زمانی قابل توجه برای حضور در محل کار طی می‌کنند، در نظر گرفته شده است؟

۵ ـ آبا آیتمی برای سختی کار آن‌ها در نظر گرفته می‌شود (با توجه به اینکه معلمان معمولاً مشتری ثابت مسافرکش‌های بین شهری در ساعات اولیه صبح وساعات پایانی روز هستند.)

۶ ـ آیا با توجه به همزمانی بخش اعظم سال‌ تحصیلی با فصول سرد و پرباران تمهیداتی برای معلمان در نقاط سردسیر در فصل پاییز و زمستان اندیشیده شده است؟

۷ ـ آیا وزارت آموزش و پرورش نباید خود را ملزم به قانون خدمات کشوری برای برقراری سرویس رایگان ایاب و ذهاب برای شهرهای کوچک و روستا‌ها کند؟

۸ ـ آیا وزارت آموزش و پرورش نباید ملزم به تأمین شرایط اسکان موقت معلمان در شهرهای کوچک و روستا‌ها نماید؟

۹ ـ آیا وزارت آموزش و پرورش نباید برای حمایت از معلمان، تعاونی‌های مسکن خود را برای خانه‌دار شدن آن‌ها فعال کند؟

۱۰ ـ علاوه بر آن دیده شده ‌که حتی یک دبیر شیمی پس از انتقال به دلیل تبعیت از همسر از استان همدان به استان اصفهان به مقطع ابتدایی منتقل شده است؟!

۱۱ ـ همچنین دیده شده است که آیتم عائله‌مندی معلمان خانم، پس از ازدواج حذف می‌شود (؟!) در حالی که سیاستگذاری نظام مقدس جمهوری اسلامی پوسته بر حمایت از کانون خانواده است.

۱۲ ـ آیا با وجود این سیاستگذاری، وزارت آموزش و پرورش نباید برای پرسنل متأهل خود شرایط ویژه و تمهیداتی برای غلبه بر مشکلات مالی و اسکان خود اندیشد؟

۱۳ ـ دیده شده ‌که برخی معلمان بیش از درآمد خود، هزینه‌های اسکان و مسافرت‌های بین شهری را برای حضور در محل کار متحمل شده‌اند.

به هر شکل سال‌هاست که معلمان عزیز پیوسته ‌سختی‌های فراوان را متحمل شده و هیچ گاه ‌رفاه حرفه‌ای نداشته‌اند. پیاده سازی نظام بیمه طلایی و مانند آن گرچه گام مثبتی در راستای رفاه فرهنگیان قدری مؤثر بوده، به هیچ وجه کافی نیست. بروکراسی سنگین حاکم بر روابط اداری وزارتخانه و ادارات آموزش و پرورش نیز به این مشکلات دامن زده ‌و پیگیری حقوق و مطالبات فرهنگیان را تحت‌الشعاع قرار داده است، چرا که بیشتر اوقات «عطایش را به لقایش می‌بخشند».

به هر روی ساعات کاری نامتعارف، حقوق عقب مانده از تورم و سایر قشرهای جامعه، کاغذبازی سنگین و تعیین محل اشتغال معلمان از معضلات آن حرفه تلقی می‌شود و اگر نام «سوء‌مدیریت» را روی آن نگذاریم، می‌توان آن را مصادق عدم رسیدگی به مطالبات بحق معلمان دانست.

تعیین محل اشتغال معلمان که گاهی آن‌ها را برای سال‌های متمادی درگیر خود می‌کند و محور سؤالات ابتدای این تحریر را به خود اختصاص داده است، موجب تحمیل هزینه‌های گزاف و زحمت مسافرت‌های بین شهری کسالت آور و ناایمن برای این قشر نموده است، به گونه‌ای که کارهای ستادی در ادارات آموزش و پرورش دارای محبوبیت بیشتری در بین فرهنگیان است که این موارد از مصادیق بارز وجود ناعدالتی سیستمی در آن وزارتخانه است.

درست است که مدیریت منابع مالی و سرمایه‌ای بسیار پراهمیت است، مدیریت منابع انسانی که از سرمایه‌ها و ظرفیت‌های عظیم پیکره بزرگ آموزش و پرورش است، از اهمیت ویژه‌ای حتی بیشتر از مدیریت منابع مالی برخوردار است.

شاید ریشه‌یابی معضلی به نام «تعیین محل اشتغال» ما را به نادیده گرفتن برخی حقوق معلمان رهنمود شود، چنانکه وزارت آموزش و پرورش مانند سایر دستگاه‌ها و ارگان‌ها برای معلمان حق ایاب و ذهاب، سرویس‌های رایگان ایاب و ذهاب، سختی کار و کمک هزینه مسکن (یا مسکن موقت در محل کار) و یا وام تأمین مسکن در نظر بگیرد و به این واسطه بخشی از مشکلات معلمان را متحمل شود، عملاً در مدت کوتاهی به این نتیجه مهم خواهد رسید که در هر منطقه بومی سازی را در اولویت امور خود قرار دهد. در این صورت سیل درخواست‌های انتقال که هر ساله به وزارتخانه ‌می‌رسد، به شدت افت کرده، فرسودگی نیرو‌ها از بین رفته، میزان رضایتمندی و انگیزه کاری در معلمان افزایش قابل قبول خواهد یافت. چه بسا از این رهگذر بازده آموزشی و به تبع آن کیفیت فراگیری دانش آموزان نیز افزایش یابد.

به هر روی، گویا نبود آیتم‌های حقوقی و حمایتی مربوطه در فیش حقوقی معلمان از یک سو و عدم تعهد قانونی وزارتخانه به اسکان و تأمین سرویس‌های بین شهری معلمان، جای بررسی و تأمل بیشتر دارد.

بنابراین، آسیب‌شناسی و حل این مشکل به دست‌اندرکاران در کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، هیأت دولت و وزارت آموزش و پرورش توصیه می‌شود.

فرستنده: قاسم مهدوی

* برای آشنایی با شرایط و نحوه همکاری با «نگاه شما» اینجا را کلیک کنید.




اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۰
انتشار یافته: ۳۵
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
برای انتقال به تهران یک ترفندی هست که یکی از اقوام ما از آن استفاده کرده است ان هم این است که شما می توانید بی خیال معلمی شده و به عنوان اداری به تهران انتقال پیدا کنید . بعد اگر دلتان خواست می توانید در تهران معلم باشید
حامد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
واقعا لذت بردم از این مقاله تون و ممنون از توجه تون.
هیچکس به مشکلات معلمینی که در مناطق محروم کار میکنند هیچ توجهی نداره و فقط شعار میدن.
حسن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
این مقدار بسیار کوچکی از مشکلات این قشر زحمتکش است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
متاسفانه این قضیه برای سایر کارکنان دولت هم تسری دارد و تفاوتی بین کارکنانی که در مراکز استانها و یا شهرستانها هستند با سایر کامندان نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
به روستاهای دور افتاده رفت و امد نکرده ای نفست از جای گرم در میاد
کارمند
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
با سلام
هزینه رفت و امد یک معلم دبستان تا مدرسه با دریافتی حقوق وی تفاوت زیادی نکرده و حداقل انتقالی از منطقه به منطقه که هم از لحاظ بار مالی و هم از لحاظ ترافیک و آلودگی تهران ، به نفع همه می باشد نیز به سختگیرانه ترین وجه ممکن انجام می گیرد. امام زمان به داد معلمین دبستانی برسد . ان شا, ا...
احمد
|
-
|
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
برای رفاه حال معلمان عزیز 200هزار تومان به حقوق سایرکارمندان دولت اضافه شد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
خيلي راست كفتي اما كو كوش شنوا اما نكفتى وقتي حرف تعطيلى ميشه دو ماه تعطيلى معلمها خار ميشه اما وقتى صحبت از ساعت مفيد كار ميشه نمى كويند معلمها در ساعت حداقل ٣٠ نفر ارباب رجوع دارند ودهها جشم ودستكاه نظارتى در حال برسي عملكرد اونها هستند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
شما معلمان همیشه می نالید- همه اینطورند همه کارمندان دولت -شما نصف سال تعطیلید همیشه هم ناراضی اید
الینو
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
با سلام و عرض ادب مطالبی را هم اینجانب به آن اضافه میکنم:
چرا پدر بنده با 29 سال سابقه تدریس باید در دورترین روستا تدریس کند آنهم در کلاسی پنج پایه آیا ایشان بعد 29 سال هنوز توانایی لازم را برای چنین کاری دارد؟؟؟؟؟؟؟؟؟
2-تمامی مزایای مادر معلمم طبق قانون زوج فرهنگی پرداخت نمیشوداز جمله عائله مندی و... ولی مالیات همیشه اولین بند کسورات فیش حقوقی است.خب اینجا هم زوج فرهنگی هستیم دیگه
3-سال قبل بود که طی حضور سرزده ریاست کل استان به همان مدرسه دورافتاده پدر بنده نسبت به استاندارد نبودن بخاری مدرسه و پاسخگو نبودن مسئولان شهرستان نسبت به این موضوع گلایه ای داشتند که در نهایت موضوع با توبیخ ایشان خاتمه یافت حال انکه همان سال بخاری کلاس اتش گرفت و خدای بزرگ شاهد است که با هوشیاری پدرم ختم به خیر شد
جالب اینکه کوچکتری تقدیری از پدر بنده نشد.
پاسخ ها
احمد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
البته خیلی ها به دلیل مزایای خدمت در روستاهای دورافتاده و راحتی کار با دانش آموزان روستایی و...ترجیح میدن شهر نیان
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
خواهشمند است در مورد سایر کارمندان هم بررسی کنید.
ببینید سایر ادارات هم هزینه رفت و آمد را میدهند؟
ماهی سیصد هزار تومان فقط هزینه رفت و آمد را می دهم.خواهشمند است رسیدگی فرمایید.با تشکر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟