نگاه دولت به فیس بوک و گشت ارشاد

سیدرضا اکرمی
کد خبر: ۳۶۳۰۹۲
|
۱۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۵ 08 December 2013
|
8678 بازدید

یکی از وعده های اصلی دولت یازدهم تغییر و تحول درحوزه فرهنگ  بود. پس از روی کارآمدن دولت آقای روحانی مسائل فرهنگی به زودی به یکی از اصلی ترین موضوعات مورد انتقاد تبدیل شد. موج انتقادات بتدریج به خصوص بعد از گزارش صد روزه رئیس جمهور افزایش بیشتری پیدا کرد. منتقدین فرهنگی دولت معتقدند دولت یازدهم در عرصه فرهنگی بی برنامه و در پاره ای از موارد کند روی می کند. در همین زمینه تابناک، با سید رضا اکرمی رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری و مشاور وزیر کشور در امور روحانیت گفت و گو کرده ایم.
حجت‌الاسلام سید رضا اکرمی (هفته اول شهریور ماه) امسال ابتدا با حکمی از سوی محمد نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهور و رییس نهاد ریاست جمهوری به عنوان رییس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری منصوب شد  و فردای آن روز نیز از رحمانی فضلی وزیر کشور حکم گرفت و مشاور عالی وزیر در امور روحانیت و رئیس شورای فرهنگی وزارت کشور شد.
سید رضا اکرمی (زاده ۱۳۲۱ در سمنان) روحانی و سیاست‌مدار محافظه‌کار ایرانی ، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، دبیر جامعه وعاظ تهران و نماینده دوره‌های دوم، سوم، چهارم، پنجم و هشتم مجلس شورای اسلامی از شهرهای سمنان و تهران است. اکرمی رییس شورای سیاستگذاری جبهه اصولگرایان حامی مهندس میرحسین موسوی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ بود.

آقای اکرمی منتقدین دولت یازدهم دولت را متهم به کم کاری در عرصه فرهنگی می کنند؛ شما  عملکرد دولت آقای روحانی را در عرصه فرهنگ چگوه ارزیابی می کنید؟

اقای روحانی، بعد از انتخابات گفته بود که می خواهد، بعد از 100 روز وضعیت موجود کشور و دولت را اعلام نماید. آن چیزی، که برای مردم در وضعیت موجود کشور بسیار چشم گیر و مهم بود ، مسئله تورم، بیکاری، اعتیاد ، اشتغال و امثال این ها بود. آقای روحانی در این گزارش وضعیت موجود در اقتصاد را به زبان آمار و اعداد برای مردم توضیح داد . موضوع اقتصاد در شرایط فعلی کشور به قدری برای آحاد مردم اهمیت داشت که آقای روحانی مجبور شد وقت زیادی از گزارش خود را به این موضوع اختصاص دهد. آقایان مجری هم می بایست از ابتدا وقت را به گونه ای  تنظیم می کردند که  در هر بخش، رئیس جمهور آن مقداری که مناسب و شایسته است به گزارش روند موجود بپردازد. در واقع به دلیل عدم تنظیم وقت مصاحبه، اقای روحانی در بخش آخر که مباحث فرهنگی بود، وقت کم آورد و ان مقداری که لازم بود در بخش فرهنگی متاسفانه صحبت نکرد.
البته باید در اینجا، نکته ی دیگری را  اشاره کنم. موضوع فرهنگ موضوع کش دار و دامنه داری است. مثلا هنگامی که ما در کمسیون فرهنگی بودیم، اقای حداد عادل می گفت که از  فرهنگ تاکنون 350 نوع تعریف شده است. بنابراین چون موضوع فرهنگ، مسئله کش داری است ما به باید در این 100 روز به کدام بخش آن توجه می کردیم.
شما در معرفی وزرا دیدید که آقایان مجلسی ها به وزیر نفت، خارجه، کار و... رای دادند، ولی به وزیر آموزش و پرورش و علوم رای ندادند. این امر نشان می دهد که مجلسی ها هم  نتوانستند در مورد فرهنگ با هم تعامل کنند. البته دولت انتظار داشت، مجلس در این موارد مقداری اهتمام بیشتری بورزد.
در هرحال باید بگویم، ممکن است به بخش فرهنگی دولت، اشکالاتی وارد باشد ولی این موضوع را باید پذیرفت که آن گونه که باید و شاید به فرهنگ بها داده نشده باشد. البته در این 100 روز هم کار خیلی زیادی نمی شد انجام داد.

شما به عنوان رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری چند مورد از اقدامات فرهنگی دولت در این صد روز  را بیان نمایید؟

یک اشتباهی بین رسانه ها در مورد من شده است. من مشاور فرهنگی رئیس جمهور نیستم. من رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری هستم. نهاد ریاست جمهوری 33 هزار و 500 نفر کارمند دارد. من مسئول شورای فرهنگی این نهاد هستم. در این بخش بحث های خانواده، مساجد و ... وجود دارد من آنجا مسئولیت دارم. بنابراین اطلاعی از فعالیت وزارت فرهنگ در مورد عملکرد فرهنگی و مسئولیت هایش ندارم.

آقای اکرمی، نظر نهایی دولت در مورد بحث فیسبوک و شبکه های اجتماعی چیست؟

دولت اعتقادی به ممنوعیت و یا آزادی مطلق رسانه ها به خصوص شبکه های اجتماعی ندارد. بنابراین ما با این پدیده برخورد نمی کنیم. عصر امروز، عصر ارتباطات و رسانه است. در مورد رسانه ها، مقدار زیادی را باید خود افراد مراعات کنند و  واقعا در چارچوب قانون سخن بگویند و بنویسند. مثلاً در مورد فیس بوک قانونی وجود ندارد. اگر در مورد چیزی قانون نباشد، آیا اخلاق، اعتدال و انصاف نیست. مردم باید رعایت کنند. ما باید سعی کنیم ، شبکه های اجتماعی را قانونمند کنیم. متاسفانه، در این بخش هنوز کسی وارد قانون نویسی نشده است.

یکی از مباحث مورد انتقاد به دولت قبل موضوع گشت ارشاد بود، ایا در این دولت نیز شاهد گشت ارشاد خواهیم بود؟

در قانون عفاف و حجاب 26 دستگاه، این موضوع را دنبال می کنند. اصل این مسئله فرهنگی، نظارت و تذکر است. من از مردم سوال می کنم. قانون به پلیس راهنمایی و رانندگی اجازه داده است با متخلف از قوانین راهنمایی و رانندگی برخورد کند. آیا کسی به پلیس راهنمایی می گوید، چرا شما دنبال اجرای قوانین راهنمایی و رانندگی هستید و  یا با تخلف برخورد می کنید؟
من نمی دانم چرا بعضی از مردم، نسبت به وضعیت حجاب واقعاً بی مرزند و آن را رعایت نمی کنند. ایا نباید به این افراد، تذکر داد که این چه رفتار و نوع پوششی است. بالاخره خانه  با خیابان تفاوت دارد. مرحوم استاد مطهری می فرمود: خیابان و بیرون خانه، محیط کار است. در محیط کار هیچ حرکت، عمل و رفتاری نباید خلاف عرف و خلاف ضابطه انجام بگیرد. بنابراین همان گونه که با متخلف از قوانین رانندگی برخورد می شود، باید با متخلف در زمینه هنجارها و عفت عمومی نیز برخورد شود.

آقای اکرمی بالاخره باید با متخلف در زمینه حجاب چگونه برخورد شود؟ بحث های فرهنگی اولویت دارد یا برخورد سخت؟

برخورد با بدحجابی مانند سایر تخلفات دیگر است. هر کسی خلاف کرد باید به او تذکر داد. حالا ممکن است در غالب گشت ارشاد تذکر بدهند. باید به متخلف، بگویند این رفتار شما خلاف است. اگر فردی واکنش نشان داد و از تذکر تبعیت نکرد باید با او برخورد کرد. اما اصل گشت ارشاد فقط تذکر است.


بنابراین در دولت یازدهم گشت ارشاد حذف نشده است؟

 موضوع گشت ارشاد، بند قانونی ندارد که حذف شود. ناجا به دنبال این است که از طریق گشت ارشاد به آنهایی که تظاهر به بد حجابی و ناهنجاری می کنند، تذکر بدهد. و لی اینکه بگوییم ماده قانونی وجود ندارد که اسمش گشت ارشاد باشد پس نباید باشد، اشتباه است. قبلا نهادهای ذی ربط براساس قوانین تصمیم و گشت ارشاد را بوجود آوردند و مسئولیت را به عهده نیروی انتظامی قرار دادند.

آقای اکرمی یک از قول های شما هنگامی که به عنوان رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری انتخاب شدید، این بود که یک مشاور روحانی برای امور فرهنگی در هر استانداری به وجود آورید ایا این امر اتفاق افتاده است؟

ما می‌خواهیم در وزارت کشور در هر استانی یک روحانی به عنوان مشاور فرهنگی استاندار باشد که بتواند با روحانیون، ائمه جماعت و هیئت‌های مذهبی ارتباط برقرار کند و این اندیشه از قبل بوده اما برخی استانداران سلیقه‌ای عمل می‌کردند. اما متاسفانه این قول همچنان شکل نگرفته است. این موضوع علل گوناگونی دارد از جمله اینکه هنوز برای این شغل در استانداری ها پست سازمانی تعریف نشده است.
 
رابطه شما با وزارت ارشاد و آقای جنتی چگونه است؟

بنده در درون نهاد ریاست جمهوری  وظیفه فرهنگی دارم. وزیر  ارشاد مسئولت فرهنگی کل کشور را برعهده دارد بنابراین بنده کار درون خانوادگی نهاد ریاست جمهوری در امور فرهنگی را انجام می دهم و در امورات سایر وزارتخانه ها دخالتی ندارم.


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟