استراتژی دولت و مجلس برای حذف یارانه نقدی؛

رفع تکلیف دولت و مجلس یعنی امکان حذف هر کسی از دریافت یارانه

در حالی که روز گذشته و پس از پایان ‌بررسی تبصره هدفمندی یارانه‌ها در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در خصوص موضوعات مرتبط با آن از جمله افزایش نرخ سوخت اظهارات متفاوتی مطرح شد، یک نکته قابل توجه ‌از پس این موضوعات خود را نشان داد و آن استراتژی است که مجلس و دولت برای حذف یارانه‌بگیران به کار بسته‌اند.
کد خبر: ۳۷۴۴۶۰
|
۰۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۷ 28 January 2014
|
19048 بازدید
|
رفع تکلیف دولت و مجلس یعنی امکان حذف هر کسی از دریافت یارانه
در حالی که روز گذشته و پس از پایان ‌بررسی تبصره هدفمندی یارانه‌ها در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در خصوص موضوعات مرتبط با آن از جمله افزایش نرخ سوخت اظهارات متفاوتی مطرح شد، یک نکته قابل توجه ‌از پس این موضوعات خود را نشان داد و آن استراتژی است که مجلس و دولت برای حذف یارانه‌بگیران به کار بسته‌اند.

به گزارش «تابناک»، از زمان ‌طرح ‌بحث حذف برخی ‌دهک‌های درآمدی از دریافت یارانه نقدی، این موضوع مورد بحث و جدل‌های بسیاری از سوی دولت و نمایندگان مجلس قرار گرفت و پیشنهادهای بسیاری درباره ‌آن مطرح شد؛ موضوع چگونگی شناسایی افراد برای حذف یارانه نقدی، یکی از مهم‌ترین مسائلی بود که منجر به آن می‌شود که دولت و مجلس نتوانند درست ‌در خصوص این موضوع ‌تصمیم بگیرند.

بنا بر این گزارش، سرانجام ‌روز گذشته دولت و مجلس ‌‌به این نتیجه رسیدند که ‌استراتژی جدیدی برای حذف یارانه‌بگیران از لیست هدفمندی در پیش گیرند؛ استراتژی که آن گونه که مشخص است، بیش از همه ناشی از‌‌ همان ناتوانی در شناسایی افراد به لحاظ کلاس و سطح درآمدی و البته از سر رفع تکلیف است.
 
‌اعضای کمیسیون تلفیق با همراهی دولت تصمیم گرفته‌اند ‌با مشخص کردن‌‌ سطحی از درآمد، همه افرادی را که درآمدی بیش از این سطح داشته باشند، از دریافت یارانه نقدی محروم کنند. البته هنوز این سطح درآمدی مشخص نشده ‌و تعیین آن بر عهده دولت گذاشته شده است. البته نکات ‌جالب توجهی در ‌این موضوع مطرح شده که از میان سخنان اعضای کمیسیون تلفیق و برخی دولتیان، می‌توان به آن رسید.

در این باره، حسین علی حاجی گفته است: کسانی که بالا‌تر از این رقم درآمد داشته باشند، ‌مستحق دریافت یارانه نقدی نیستند. البته اگر کسی نسبت به محاسبه اموال و دارایی‌ها، حساب بانکی و درآمد خود معترض باشد، این اعتراض ‌رسیدگی می‌شود.
همچنین مقرر شده کسانی که زیر آن رقم، درآمد دارند در یک موعد مقرر اطلاعات خود را به دولت اعلام کنند و دوباره برای دریافت یارانه نقدی ‌نام‌نویسی کنند تا یارانه نقدی بگیرند.

همچنین بنا بر این مصوبه، دولت می‌تواند یک رقم واحد را در حکم ‌ یارانه نقدی در نظر نگیرد و به کسانی که درآمد بیشتری دارند، یارانه کمتر و به کسانی که درآمد کمتری دارند، یارانه بیشتر پرداخت کند.

از سوی دیگر، جعفر‌زاده عضو دیگر کمیسیون تلفیق با اشاره به این موارد‌ گفته است: در صورتی که فرد یارانه‌بگیر بیشتر از میزان درآمد تعیین شده توسط دولت، درآمد داشته باشد و‌ از دریافت یارانه نقدی در سامانه هدفمندی انصراف نداده باشد‌، دولت این موضوعات را بررسی کرده و در صورت‌ ‌به نتیجه رسیدن، فرد یارانه‌بگیری که مستحق نبوده، سه برابر یارانه نقدی دریافتی‌ جریمه خواهد شد.

‌امروز محسن بهرامی اعلام کرده ‌که کمپین انصراف داوطلبانه از دریافت یارانه نقدی در دولت تشکیل شده ‌و رئیس جمهور داوطلبانه از دریافت یارانه نقدی انصراف داده است.

با نگاهی دقیق به موضوعات مطرح درباره استراتژی جدید، می‌توان چند نکته اساسی را بیرون کشید:


نخست اینکه مجلس سرانجام تعیین تکلیف ‌برای حذف یارانه‌بگیران را به گردن دولت انداخته و موضوع تعیین رقم از سوی دولت، مؤید همین ‌است؛ به این معنا که نمایندگان مجلس با یک تاکتیک خوب، مسئولیت و تبعات حذف یارانه‌بگیران را بر دوش دولت بار کردند و پای خود را از این موضوع بیرون کشیدند.

دوم پرسش اساسی اینکه باید از نمایندگان و دولت پرسید با توجه به اینکه اگر مشکل اساسی تعیین درآمد افراد در اقتصاد کشور است، ‌با کدام معیار و ملاکی قرار است تشخیص داده شود که افراد در زیر سطح تعیین شده درآمدی ‌یا در ورای آن هستند؛ به عبارت دیگر، مجلس و دولت چگونه قرار است مشخص سازند که فردی درآمدی بیش از حد تعیین شده دارد و اگر این کار ممکن بود و هست، چرا مستقیم‌ اقدام به حذف این افراد از سامانه و پایگاه داده‌های هدفمندی یارانه‌ها نمی‌کنند و چرا اینگونه مطرح شده ‌که این افراد باید داوطلبانه ‌انصراف دهند؟
پاسخ به این پرسش را می‌توان در نکات بعدی جستجو کرد.

سوم آنکه حاجی اشاره کرده، اگر کسی نسبت به محاسبه اموال و دارایی‌ها، حساب بانکی و درآمد خود معترض باشد، به آن رسیدگی می‌شود. آیا این سخن حاجی ‌به این معناست که دولت قرار است مستقیم‌ حساب افراد و دارایی‌های آن‌ها را رصد ‌و ‌بازرسی کند‌؟ قطعاً منظور حاجی همین بوده‌ و در این صورت باید یک ارجاع به سخنان روحانی در گزارش صد روزه‌اش در تلویزیون داشت که به صراحت اعلام کرد، بازرسی حساب‌های شخصی افراد تجاوز به حریم خصوصی آن‌هاست. حال چگونه است که دولت و مجلس در حذف افراد ابایی از تجاوز به حریم خصوصی آن‌ها ندارند؟

چهارم اینکه آیا بررسی حساب و دارایی افراد، ‌تضمینی بر درستی اطلاعات درآمدی آن‌ها خواهد بود؟ به عبارتی اگر فردی املاک خود را به نام دیگران به ثبت رسانده ‌و درآمد رسمی وی زیر خط تعیین شده باشد، ولی درآمدهای فرعی و غیر رسمی وی ده‌ها برابر حد تعیین شده باشد، تکلیف چیست؟ حالت عکس این امر نیز متصور است.

پنجم همه این‌ها حاکی از آن است که دولت و مجلس همچنان به معضلات تعیین درآمد افراد آگاهند و به همین دلیل است که جعفر‌زاده اعلام کرده‌ که برای این موضوع جریمه در نظر گرفته شده است. در‌واقع صحبت از جریمه چماقی است که دولت و مجلس بالای سر افراد گرفته‌اند تا آن‌ها را ترغیب به «راست گویی» کنند؛ آن هم در جایی که هیچ راهکار دیگری به ذهنشان نمی‌رسد که افراد را از دریافت یارانه حذف کنند! به عبارتی دولت و مجلس تلاش دارند با نشان دادن مترسک جریمه نقدی، ضعف سیستم و زیرساخت‌های کشور برای شفاف سازی مالی و همچنین ضعف خود در پیدا کردن راهکاری برای شفاف سازی را پوشش دهند؛ آن هم در جایی که سابقه بحث و تبادل نظر به خوبی این ضعف را نمایان کرده است! ایجاد کمپین داوطلبانه در دولت نیز گواه همین‌ است که هدف دنبال کردن مسیری است که سرانجام منجر به حذف خود‌خواسته افراد از دریافت یارانه نقدی شود.

و نکته پایانی ‌مربوط به رقمی است که قرار است دولت آن را برای ملاک و سنجش افراد فقیر و غنی اعلام کند. تعیین این رقم با چه دستور‌العمل و محاسبه‌ای خواهد بود؟ آیا نرخ تورم کشور در آن لحاظ می‌شود؟ آیا تغییرات درآمدی افراد در آن لحاظ می‌شود یا آنکه یک بار برای همیشه، عده‌ای حذف می‌شوند و عده‌ای می‌مانند؟

آن گونه که به نظر می‌آید، استراتژی که دولت و مجلس برای این موضوع تدوین کرده‌اند، شبیه به یک بازی و سرگرمی است؛ بازی که بیش از همه برای رفع تکلیف طراحی شده‌ و خود دولت و مجلس نیز از این موضوع آگاهی کامل دارند. حذف یارانه نقدی افراد غنی، موضوعی است که باید بجد دنبال شود؛ اما پرسش اینجاست که چرا دولت و مجلس با طراحی یک چنین سناریوهای منسوخ و از سر رفع تکلیفی، باعث می‌شوند که افکار عمومی ‌این گونه درباره نیات و اهداف و توانمندی آن‌ها دچار شک و شبهه شوند؟
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۷۰
انتشار یافته: ۱۴۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
مگه نگفتن آب برق گاز آرد ...رو گروون میکنیم و بجاش پولش به عنوان یارانه داده میشه؟؟حالا میخوان برای بخشی حذفش کنن..
یعنی گروون میکنیم،خودتون تو این آشفته بازار درآمد کسب کنید و باهاش کنار بیایید تا ما به خانواده های آسیب پذیر تر بیشتر کمک کنیم...عدالت دیگه تا سرریز میکنه!!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
احمدی نژاد گفت که کاری رو داریم انجام میدیم که کسیی تا 100 دیگه هم نتونه بهش دست بزنه....
حالا هر روز یه حرف:حذف کل ،حدف بخشی،کالابجای پول، ......آخر سر هم همین وضع میمونه...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
احتمالا یعنی بریم دزدی... مثل بعضیا که که میلیاردی میبرن!!! فقط ما باید راهی پیدا کنیم ماهی چند صد هزار تومن دزدی کنیم به جای پول نفتمون که میخوان ازمون بگیرن...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
عزیزم وقتی کسی مال و اموالش به اسم بدبخت بیچاره های اطرافش کنه خوب اون بدبخت بیچاره ها که نمی خوان یارانشون هم قطع بشه پس حاضر به این کار نمی شن شاید
ولی بسیاری از دانه درشت ها که دیگه دریافت نمی کنند مثل رئیس جمهور که بعد این همه سال تازه یارانش قطع شده اونم شاید
یونس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
هدفمندی یعنی حذف یارانه ها اما به شرطی که ایجاد اشتغال و حمایت از تولید باشه.
که اینطور نشده.
دوستان چرا فکر میکردید که دولت میخواد بهتون بجاش پول بده؟
آیا نمیدونستید این یه راهی برای جبران کسری بودجه دولت بوده
که اگه درست اجرا میشد خوب بودا
اما داره افتضاح میشه....
nima
| United States of America |
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
از اول برنامه مین بود
همه جی روگرون کردن یه مدت یاران دادن بعد یارانه رو کم میکن بعد کلا حذف میکنن
تابلووووه
عبدالباسط
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
از طلا گشتن پشيمان گشته ايم مرحمت فرموده ما را مس كنيد..
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
اصلاً مقدار این یارانه در یک سال چقدر میشه که نفر باید اموالش را به نام یکی دیگه بزنه یعنی یه نفر حاضر به خاطر 546000 تومان در سال ازاموالش دست بکشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
لازم نیست طرف یه خاطر ۴۵ هزار تومن اینکارو بکنه ممکنه قبلا اینکار رو کرده باشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
به خاطر این که نه ولی بخاطر فرار از مالیتهای میلیونی این کار میشه که روی تحلیل درآمد هم اثر میذاره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
برای حل این مساله فقط راه حلش اینه که یارانه ماهیانه رو به چند قلم محدود ارزاق عمومی که فقیر و غنی کوچک و بزرگ ماهانه نیازبه مصرف آن دارند اختصاص دهند فکر همه را هم راحت کنند مثلا در ماه با ارائه همان کارت بانکی واریز یارانه با مراجعه به هر فروشگاهی که دستگاه پوز داره و در هر زمان طرف بتونه مرغ یا گوشت یا شیر و نان و... بگیره بدون پرداخت وجه و پرداخت وجهش از طرف دولت باشه بالاخره همه نیاز به خوردن دارندو همه هم اهل این کشورند حالا اگه کسی ثروتمنده گناه که نکرده.با این کار تورم زایی یارانهنقدی هم ازبین میره اقتصاد هم رونق میگیره.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
راه حلت عالیه، به نظر من کاربردی هم هست، بخش زیادی از هزینه خانوار صرف خوراک میشه، میشه هزینه آب و برق رو هم به این وسیله پرداخت کرد. میتونه مثل کارت هدیه باشه که نشه پول نقد باهاش برداشت کرد و فقط قابلیت خرید داشته باشه، اینطوری به کاهش نقدینگی هم کمک میشه، الان که دارم فکر میکنم جدا این طرح عملیاتی هستش
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
درسته اما اگه مثل کپن زمان جنگ نشه تو این مملکت هر چیزی امکان داره به نظر من اصلی ترین کار دولت باید تعریف یک سیستم درآمدی درست باشه و بعد تعریف یه سیستم جامع نظارت رو سیستم درآمدی باشه و بعدش تغییر اساسی در خوده دولت جهت اجرای این دو سیستم باشه ولی متاسفانه دولت اینقد سرش شلوغه که فعلا وقت این کارارو نداره از طرفی هم پاشنه آشیل این مملکت همین مسئله درآمدهای کذاییه
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
چرا فکر می کنید حساب شخصی افراد حریم خصوصی آنهاست و غیر قابل بررسی ؟ اگر کسی در یک کشتی قصد سوراخ کردن زیر پای خود را داشته باشد نباید به او ایراد گرفت ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
دوست عزیز اونی که یک طرفه داره کشتی رو سوراخ میکنه خود دولته نه مردم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
از اول هم مشخص بود كه شما اينكاره نيستيد.يك سنگي را يك ... ميندازه تو چاه كه صد تا آدم عاقل نميتونند در بياورند.يا صد بار گز كن يكبار پاره كن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
حالا دغدغه این ماهی 45000 تومان که اونم دولت نمی تواند به مردم بدهد؟
فقط گرونی !خوبه
اگر هم می خواهند حذف کنند باید همه را حذف کنند به جز کمیته امداد و بهزیستی ولی شناسایی پردرآمد از کم درآمد امکان پذیر نمی باشد
پاسخ ها
اسفندیار
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
شناسایی پردرآمد از کم درآمد امکان پذیر هست کاری که اکثر کشورها دارن انجام میدن مثل انگلیس و .... یکم مطالعه و الگو برداری از کشوری که موفقتر و روش بهتری داره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
بابا دولت نمیتونه 45500تومان یعنی 15دلاربه مردمش که باسیاستهایش همه جامعه فقیر کرده پرداخت کنه یعنی دولت ورشکسته است
shahram
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
ایکاش یه بارم جلسه ای تشکیل می شد وراه احیای کارخونه های تعطیل شده رو ویا ایجاد اشتغال رو بررسی می کردن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
احسنت ! ولی کو گوش بدهکار . یارانه باید به کسانی تعلق گیرد که توان کار کردن ندارند در مقابل به اندازه کافی کار برای قشر اماده کار ایجاد شود .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
لطفا تفاوت بین کسی که با صرفه جویی و پشتکار بجائی رسیده را با کسیکه ارث و میراثش را به باد داده و انگل جامعه شده را هم در نظر بگیرید.
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
راستی چند درصد مجلسی داشتند یارانه می گرفتند؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
در این مقاله نوشته رویس جمهور هم یارانه میگرفته و انصراف داده
واقعا ؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟